29-10-2017-----ΘΡΗΣΚΕΙΑ Η ΧΡΙΣΤΟΣ;

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 


 ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
Ένας άνθρωπος μπορεί ν’ απορρίπτει το Χριστό ακόμη και την ώρα του θανάτου του.
Μπροστά μας έχουμε το ληστή που κρέμεται στο σταυρό και βρίσκεται στα πρόθυρα του θανάτου. Κι’ όμως ακόμη και καθώς βρίσκεται με το θάνατο βλαστημά και κοροϊδεύει το Σωτήρα των ανθρώπων. Συμπεραίνω ότι ο άνθρωπος αυτός είχε δει ακούσει το Χριστό πριν και ίσως να αισθάνθηκε τον έλεγχο των λόγων του Χριστού καθώς μιλούσε στα πλήθη. Θάπρεπε να γνώριζε το Χριστό γιατί ήξερε ποιος ήταν. Άκουσε τον καθώς λέει: «Εάν εσύ είσαι ο Χριστός σώσε τον εαυτό σου και εμάς».(Λουκάς 23:39).
Ασφαλώς γνώριζε για το Χριστό και τώρα βρισκόταν σταυρωμένος δίπλα Του. Το γεγονός είναι ότι οι επιστροφές στο Χριστό από πρόσωπα που έφτασαν κοντά στο θάνατο σπανίζουν. Λίγοι άνθρωποι σώθηκαν την ώρα του θανάτου.

Όλες οι συνθήκες στέκονται ενάντια στη σωτηρία του ανθρώπου την τελευταία ώρα. Στις ημέρες μας περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν ξαφνικά χωρίς καμιά προειδοποίηση από καρδιακές  εγκεφαλικά επεισόδια αυτοκινητικά δυστυχήματα κι’ άλλες πολλές αιτίες. Για εκείνον που αντιμετωπίζει μακροχρόνια αρρώστια πριν πεθάνει το γεγονός είναι ότι πάντοτε ελπίζει για καλυτέρεψη της υγείας του και ποτέ δεν περιμένει το θάνατο. Όταν αρρωστήσει βαριά και το τέλος φαίνεται ξεκάθαρα δεν βρίσκεται συνήθως σε καλά διανοητική κατάσταση για να σκεφθεί το ζήτημα της σωτηρίας. Είναι γεμάτος από τους πόνους τα παθήματα και τον πυρετό. Ακόμη και τα φάρμακα τον αποδυναμώνουν. Μπορεί να βρίσκεται σε κατάσταση παραληρήματος ή ακόμη και ασυνειδησίας.
Αν ένας άνθρωπος βρίσκεται στα λογικά του με καθαρό μυαλό και καλή υγεία δεν αντιμετωπίζει το θέμα σωτηρίας πολύ λίγη πιθανότητα υπάρχει να το κάνει αυτό όταν βασανίζεται με πόνους και καίγεται από πυρετό και παραληρεί από την επίδραση των φαρμάκων. Γι’ αυτό η Βίβλος μας καλεί: «..η μέρα σωτηρίας είναι τώρα»
 (Β΄ Κορινθίους 6:2) και «σήμερα εάν ακούσετε την φωνήν του να μην σκληρύνετε τις καρδιές σας» (Εβραίους 3:7).
Πολλοί λίγοι είναι εκείνοι που περιμένουν ως τις τελευταίες ώρες της ζωής τους να κάνουν την απόφαση για το Χριστό. όταν συνεχώς απορρίπτουμε το Χριστό η συνείδηση σας αμβλύνεται==(εξασθενίζεται-αδυνατεί) η καρδιά μας σκληραίνει και η ψυχή μας παραλύει. Αν μπορείς ν’ απορρίψεις το Χριστό σήμερα με μεγαλύτερη ευκολία θα Τον απορρίψεις αύριο.