11--10--2017-----ΤΥΧΙΚΟΣ--ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2000 -- 07 ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΚΕΨΗ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 


ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ 29-8-2013
07
ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΚΕΨΗ
Όλοι άρχισαν να ζητούν συγγνώμη...
Ο Πάπας της Ρώμης Παύλος - Ιωάννης Β', σε μια πράξη την οποία κάποιοι χαρακτήρισαν ως την πλέον σημαντική της θητείας του, αναγνώρισε την εχθρότητα, τον ανταγωνισμό, τη μισαλλοδοξία και τις παραλήψεις της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Μνημόνευσε, αν και όχι λεπτομερώς, αμαρτίες του παρελθόντος σε βάρος των Ιουδαίων, των Χριστιανών άλλων εκκλησιών, των φτωχών, των γυναικών και των μειονοτήτων, και ζήτησε από τον Θεό να καθαρίσει τις συνειδήσεις των Ρωμαιοκαθολικών καθώς η Εκκλησία της οποίας ηγείται εισέρχεται στη νέα χιλιετία. ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ 29-8-2013

Ο Πρόεδρος της Γερμανίας, κ. Johannes Rau στην πρόσφατη επίσκεψή του στα Καλάβρυτα, όπου 1300 άντρες εκτελέστηκαν κατά την κατοχή το Δεκέμβριο του 1943, ζήτησε συγγνώμη για τις ενέργειες των γερμανικών στρατευμάτων, εκφράζοντας τη λύπη και την ντροπή του για τα "κατορθώματα" των δυνάμεων του άξονα. Ο Γερμανός Πρόεδρος είπε στο λόγο του:
"Ήρθα εδώ για να διατηρήσω ζωντανή στη Γερμανία τη μνήμη αυτού του γεγονότος. Εδώ, σ’ αυτό τον τόπο, αισθάνομαι τεράστια λύπη και ντροπή. Μόνο εκείνος που γνωρίζει και αποδέχεται το παρελθόν του μπορεί να βρει το δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον".
ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ 29-8-2013

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, μιλώντας τις παραμονές του Πάσχα στο προσωπικό κεντρικού νοσοκομείου της Αθήνας, παραδέχτηκε λάθη της εκκλησίας:
 "Kαι η εκκλησία έχει κάνει λάθη και σφάλματα και συμβιβάστηκε "με το άνομο κατεστημένο της κάθε εποχής".
ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ 29-8-2013

Δεν γνωρίζουμε πόσες από αυτές τις αιτήσεις συγγνώμης είναι ειλικρινείς ή πηγάζουν από άλλες σκοπιμότητες -επιπλέον αφορούν λάθη που διέπραξαν όχι οι ίδιοι αλλά προκάτοχοί τους-, οπωσδήποτε όμως ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ σε πολλούς ακόμη εκκλησιαστικούς "ηγετίσκους", που με τις ενέργειές τους γεμίζουν πόνο και ντροπιάζουν τις εκκλησίες τους.

Για το μεγάλο και ενδιαφέρον αυτό θέμα της συγγνώμης,θα δημοσιεύσουμε στο επόμενο τεύχος σχετικό άρθρο του Martin De Haan. Μην το χάσετε!ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ 29-8-2013

......