25--10--2017---- 02----Β΄ Η ΦΥΣΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ.

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



Β΄ Η  ΦΥΣΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ.
                      02
  Αναγέννησης είναι η μέθοδος θείας ζωής στην ψυχή του πιστεύοντος. Είναι μία υπερφυσική ενέργεια που γίνεται μέσα στην ανθρώπινη ψυχή και που σημειώνει την έναρξη της αιωνίου ζωής ενός ανθρώπου.
Όπως το βρέφος πρώτα γεννιέται και μετά περιπατάει ή μιλάει έτσι και ο άνθρωπος πρέπει πρώτα να λάβει τη ζωή του Θεού στην καρδιά του για να μπόρεση να περπατήσει αξίως  του Κυρίου, και να εργαστεί αποτελεσματικά γι Αυτόν. Ίσως δε τούτο να ήθελε ο Ιησούς να πει όταν παρέβαλε την πνευματική με τη φυσική γέννηση. Οι βασικές σκέψεις που προκύπτουν απ’ τη σύγκριση αυτή είναι η εξής:

1/. Κατά τη φυσικήγέννηση οι αίτιοι είναι οι γονείς κι όχι το νεογέννητο. Την αναγέννηση ο Θεός, κι όχι ο αμαρτωλός είναι ικανός που την προκαλεί και γίνεται  ουράνιος Πατέρας  του ανθρώπου.
Ιάκωβος 1:18
18 Από τη δική του θέληση μας γέννησε διαμέσου τού λόγου τής αλήθειας, για να είμαστε εμείς κάποια απαρχή των κτισμάτων του.


2/. Κατά τη φυσική γέννηση ο άνθρωπος εισέρχεται στην σφαίρα της υπάρξεως με τις συνθήκες ζωής της οποίας θα πρέπει να προσαρμοστεί. Κατά τον ίδιο τρόπο κι’ εκείνος που αναγεννιέται εισέρχεται σε μιαν άλλη σφαίρα ζωής. Ότι πριν αγαπούσε τώρα μισεί. Τις αμαρτίες που πριν απολάμβανε τώρα τις αποστρέφεται. Τώρα απολαμβάνει μια νέα σειρά αξιών μία ζώσα ελπίδα, μια  εμπιστοσύνη κι έναν πλατύ και φωτεινό ορίζοντα. Β΄ Κορινθίους 5:

17 Γι' αυτό, αν κάποιος είναι εν Χριστώ, είναι καινούργιο κτίσμα· τα αρχαία πέρασαν, δέστε, τα πάντα έγιναν καινούργια.

Τώρα κατέχει ένα καινούργιο όνομα το όνομα του Σωτήρος του, είναι ένας Χριστιανός.

..............