31--10--2017----ΘΡΗΣΚΕΙΑ Η ΧΡΙΣΤΟΣ;

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



 ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΧΑΜΕΝΟΣ
Το τρίτο χαρακτηριστικό του ληστή στο σταυρό είναι ότι ήθελε
να σωθεί μάλιστα ζήτησε και από το Χριστό για να τον σώσει κι όμως ήταν χαμένος. Τα λόγια αυτά ίσως να σε παραξενέψουν διάβασε όμως την περιγραφή και θα δεις πόσο τραγικά αληθινό είναι αυτό. Άκουσε το ληστή καθώς απευθύνεται στον Ιησού. «Ένας από τους κρεμασμένους κακούργους καθώς απευθύνεται στον Ιησού. «Εάν εσύ είσαι ο Χριστός σώσε τον εαυτό σου και εμάς».(Λουκάς 23:39). Ζήτησε από τον Ιησού να τον σώσει κι όμως χάθηκε. Αρνήθηκε να σωθεί με τον τρόπο του Θεού και ζήτησε το δημοφιλή τρόπο της σωτηρίας όχι με το θάνατο του Χριστού. Δεν γνώριζε ότι αν ο Χριστός έσωζε τον Εαυτό Του δεν θα μπορούσε να σώσει τους άλλους. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στη σωτηρία που μας αναφέρει η Βίβλος και τη σύγχρονη θεολογία. Η Βιβλική διδασκαλία λέγει ότι μπορούμε να σωθούμε μόνο με το θάνατο του Χριστού.
Δεν γνώριζε ότι αν ο Χριστός έσωζε τον Εαυτό Του δεν θα μπορούσε να σώσει τους άλλους. Αυτή η διαφορά ανάμεσα στη σωτηρία που μας αναφέρει η Βίβλος και τη σύγχρονη θεολογία. Η Βιβλική διδασκαλία λέγει ότι μπορούμε να σωθούμε με το θάνατο του Χριστού. Η σύγχρονη θεολογία περιφρονεί και κοροϊδεύει το έργο της αντικαταστάσεως του θανάτου του Χριστού. Αυτό ήταν το λάθος του αμετανόητου ληστή. Ήθελε να σωθεί όχι όμως με τον τρόπο που περνά από το σταυρό του Χριστού γι’ αυτό είπε: «Σώσε τον εαυτό σου και εμάς».


Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να σωθείς κι αυτός είναι με το εξιλαστήριο θάνατο του και την ένδοξη ανάσταση του Κυρίου Ιησού Χριστού. Δεν μπορείς να πληρώσεις εσύ την τιμή της αμαρτίας και να σώσεις τον εαυτό σου. έτσι ο Χριστός έπρεπε να πεθάνει στη θέση σου ώστε εσύ να μπορέσεις να ζήσεις. Είσαι μήπως σαν αυτόν το ληστή ένοχος και καταδικασμένος  και Τον απορρίπτεις ακόμη και τώρα ενώ Αυτός βρίσκεται κοντά σου. επιθυμεί να σωθείς. Όλοι οι άνθρωποι επιθυμούν να σωθούν και ελπίζουν να σωθούν μια μέρα. Κι όμως θα χαθούν γιατί δεν ενεργούν τώρα.

..........