28--10--2017----ΘΡΗΣΚΕΙΑ Η ΧΡΙΣΤΟΣ;

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



 ΘΡΗΣΚΕΙΑ Η ΧΡΙΣΤΟΣ;
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΡΕΙ
Όπως η γέννηση Του διαιρεί όλη την ιστορία έτσι και ο θάνατος Του διαιρεί όλη την ανθρωπότητα. Καθώς κρεμόταν στο σταυρό του Γολγοθά κι’ άλλοι δύο άνδρες ήταν κρεμασμένοι μαζί Του ο ένας από τα δεξιά κι ο άλλος από τα αριστερά. Οι περισσότεροι άνθρωποι τους βλέπουν απλώς σαν δύο
κακοποιούς. Στην πραγματικότητα όμως αυτοί αντιπροσωπεύουν όλους τους ανθρώπους του κόσμου.

Κι’ εσύ αγαπητέ φίλε απεικονίζεσαι σε κάποιον απ’ αυτούς. Χίλια εννιακόσια ενενήντα (1990)χρόνια έχουν περάσει από τότε που πέθαναν αυτοί. Ο ένας βρίσκεται στον Ουρανό σήμερα ο άλλος βρίσκεται στον τόπο της αιώνιας καταδίκης. Τι ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά μεταξύ τους. Κι οι δύο τους ήταν στις αμαρτίες τους. μπορεί να διαβάσεις ξανά και ξανά την ιστορία τους χωρίς να βρεις κάποια νύξη ότι ο ένας ήταν καλύτερος από τον άλλο. και οι δυό τους καταδικάστηκαν. Κι οι δύο τους ήταν ένοχοι. Κι’ οι δύο τους πέθαναν. Κι’ όμως ο ένας βρίσκεται στον Ουρανό και ο άλλος στον Άδη.
Η διαφορά βρίσκεται εξ’ ολοκλήρου στη στάση τους σε σχέση με τον άλλο άνδρα στο σταυρό Εκείνον που βρισκόταν αναμεταξύ τους τον Θεάνθρωπο Κύριο Ιησού Χριστό. και οι δύο ληστές ήταν εξίσου ένοχοι. Ο ένας όμως πίστεψε σ’ Αυτόν και ο άλλος Τον απέρριψε. Κι οι δύο τους αντιπροσωπεύουν όλους μας. Κι’ εσύ ή είσαι χαμένος ή σωσμένος. Και η μόνη διαφορά βρίσκεται στη στάση σου απέναντι στο Χριστό στον Γιο του Θεού.

                  «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΛΗΣΤΗΣ
 Θα εξετάσουμε τώρα τρία κτυπητά χαρακτηριστικά του ανθρώπου που απόρριψε το Χριστό.
1/. Ο άνθρωπος μπορεί ν’ απορρίπτει το Χριστό ακόμη και την ώρα του θανάτου του.
2/. Ο άνθρωπος μπορεί να βρεθεί κοντά στο Χριστό κι’ όμως στο τέλος να χαθεί.
3/. Ο άνθρωπος μπορεί να εύχεται ακόμη και να ζητά το Χριστό να τον σώσει κι’ όμως να είναι χαμένος.





...........................