20--11---2015-------ΤΥΧΙΚΟΣ - IANOYARIOS -FEBROYARIOS 2003--- Τον τελευταίο μήνα του 2002 μια αμερικάνικη χριστιανική εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, που απευθύνεται σε εκκλησιαστικούς ποιμένες, παρουσίασε ένα κατάπτυστο άρθρο σύμφωνα με το οποίο ο πόλεμος που ετοιμάζουν οι Αμερικανοί στο Ιράκ είναι «δίκαιος πόλεμος» και πρέπει να έχει την υποστήριξη των Χριστιανών.-


 ΔΙΚΑΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ;

 Τον τελευταίο μήνα του 2002 μια αμερικάνικη χριστιανική εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, που απευθύνεται σε εκκλησιαστικούς ποιμένες, παρουσίασε ένα κατάπτυστο άρθρο σύμφωνα με το οποίο ο πόλεμος που ετοιμάζουν οι Αμερικανοί στο Ιράκ είναι «δίκαιος πόλεμος» και πρέπει να έχει την υποστήριξη των Χριστιανών.

Στο ίδιο άρθρο υπάρχει και η αποκάλυψη ότι μια επιστολή στάλθηκε προς τον Πρόεδρο Μπους «από αρκετούς Χριστιανούς ηγέτες που ενώθηκαν με τον ηγέτη των Νοτίων Βαπτιστών επί θεμάτων ηθικής Richard Land. (...) Την επιστολή υπέγραψαν μεταξύ άλλων ο Bill Bright, πρόεδρος της Campus Crusade (γνωστής στην Ελλάδα ως «Χριστιανική Κίνηση Αγάπης»), ο Chuck Colson, πρόεδρος της Prison Fellowship, ο D. James Kennedy, επικεφαλής της Coral Bridge Ministries, και ο Carl Herbster, πρόεδρος του Αμερικανικού Συνδέσμου Χριστιανικών Σχολείων», με την οποία δήλωσαν «την πίστη τους ότι στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράκ θα ήταν δικαιολογημένη».

Δεν ήταν δυνατό να μείνουμε σιωπηλοί απέναντι σ’ αυτό το κατάντημα. Αισθανθήκαμε χριστιανικά και ηθικά υποχρεωμένοι να απαντήσουμε υποστηρίζοντας την αλήθεια. Το κείμενο της επιστολής μας ήταν το εξής:

Αγαπητέ συντάκτη,

Γράφω αυτήν την επιστολή γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να δημοσιευθεί.

Εν πάση περιπτώσει, θέλω να εκφράσω την άποψή μου, η οποία είναι αρκετά κοινή μεταξύ των Χριστιανών στην Ελλάδα, και ελπίζω ότι το ίδιο συμβαίνει με πολλούς περισσότερους άνδρες και γυναίκες, Χριστιανούς και μη, σε όλο τον κόσμο.

Από την αρχή θέλω να πω ότι δεν είμαι `ειρηνόφιλος’ Χριστιανός. Επίσης δεν είμαι `κομουνιστής’ ή `σοσιαλιστής’. Φυσικά δεν είμαι Μουσουλμάνος.

Στο κύριο άρθρο σας (του Ted Kyle, «Ο Χριστιανός και ο Δίκαιος Πόλεμος», Δεκέμβριος 2002), λέτε ότι ένας νέος αμερικανικός πόλεμος στο Ιράκ είναι ένας «δίκαιος πόλεμος».

Αλλά το πραγματικό πρόβλημα για αυτόν τον πόλεμο δεν είναι εάν είναι ένας «δίκαιος πόλεμος» αλλά εάν αυτός ο πόλεμος είναι βασισμένος σε ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Καταλαβαίνω ότι βασίζετε την γνώμη σας σε στοιχεία που φαίνεται να είναι λογικά, αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι αυτά τα στοιχεία είναι αναληθή και σκοπίμως παραπλανητικά.

Κανένας δε μπορεί να πει ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν είναι ένας καλός κυβερνήτης. Βρίσκεται όμως στη θέση του χάρη στις προσπάθειες των ΗΠΑ. Όταν ο Σαντάμ χτυπούσε το ιρανικό καθεστώς του Χομεϊνί, υποστηρίχθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση. Όταν ο Σαντάμ βομβάρδιζε τους Κούρδους στο βόρειο τμήμα του Ιράκ, οι Αμερικανοί κοιτούσαν αλλού. Το ίδιο θα μπορούσε να ειπωθεί για τον πρώην Ιορδανό βασιλιά Χουσεΐν, όταν θανάτωνε τους Παλαιστίνιους στα ιορδανικά στρατόπεδα προσφύγων μερικά χρόνια πριν.


Όχι, κύριε, αυτός ο πόλεμος δεν πρόκειται να γίνει για το λαό του Ιράκ ούτε για τις ελευθερίες των άλλων εθνών. Αυτός ο πόλεμος έχει δύο κύριους λόγους. Ο πρώτος είναι ο έλεγχος του πετρελαίου. Ο δεύτερος λόγος είναι να φέρει οικονομική δυσκολία στα έθνη της Ευρώπης.

Κάθε επιπλέον σεντ στην τιμή του πετρελαίου αφαιρείται από τα πορτοφόλια των λαών της Ευρώπης και πηγαίνει σε εταιρείες που ελέγχονται από την Αμερική. Και κάθε στρατιωτική δράση της αμερικανικής κυβέρνησης αποβλέπει σε αυτό και μόνο σε αυτό.

Επιτρέψτε μου να υποβάλω μερικές ερωτήσεις.

Γράφεται ότι οι αμερικανικοί δορυφόροι μπορούν να εξετάσουν κάθε ίντσα και κάθε επικοινωνία σε οποιαδήποτε χώρα. Πώς είναι δυνατό οι υπηρεσίες πληροφοριών σας να μην έχουν όλες τις πληροφορίες για τα ιρακινά εργοστάσια και τις αποθήκες των όπλων μαζικής καταστροφής που υποτίθεται ότι διαθέτουν; Η κυβέρνησή σας υποστηρίζει ότι οι Ιρακινοί έχουν πολλά τέτοια όπλα. Γιατί δεν δίνουν τις διευθύνσεις στην επιτροπή του ΟΗΕ;

Γράψατε ότι ο Σαντάμ αγνοεί τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ποια ήταν η αντίδρασή σας για τα πολλά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που αγνοήθηκαν από την Τουρκία στο ζήτημα της Κύπρου;

Και τι γίνεται με τους διωγμούς σε άλλες χώρες όπως το Σουδάν, τη Νιγηρία, το Πακιστάν, την Ινδονησία κ.λπ.; Θεωρείτε ότι το ιρακινό καθεστώς είναι χειρότερο από αυτές; Ας μην είμαστε υποκριτές.


Γράψατε ότι η χώρα σας «δεν θα χτυπήσει σε αμάχους». Αυτό ισχύει όσο τα αμερικανικά πρακτορεία ειδήσεων είναι έτοιμα να πουν την αλήθεια. Έχουμε πολλούς λόγους να αμφιβάλουμε για το πόσο ήταν ειλικρινή στην παρουσίαση της αλήθειας κατά το παρελθόν, και κανένας δε μπορεί να μας βεβαιώσει ότι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά αυτή τη φορά.

Εάν η κυβέρνησή σας αποφάσιζε να δώσει μόνο ένα μέρος των χρημάτων που είναι έτοιμη να ξοδέψει σε αυτόν τον πόλεμο, για να βοηθήσει τους ανθρώπους (όχι τους κυβερνήτες) των μουσουλμανικών χωρών, αυτοί οι άνθρωποι θα γίνονταν οι μέγιστοι θαυμαστές και σύμμαχοι των ΗΠΑ και του χριστιανικού κόσμου. Δυστυχώς, η αμερικανική κυβέρνηση αποφασίζει να ξοδέψει τα χρήματα προκειμένου να χυθεί το αίμα και να καταστραφούν οι ιδιοκτησίες αυτών των ανθρώπων. Έτσι η κυβέρνησή σας και οι υποστηρικτές της, όπως εσείς, είστε ένοχοι για οποιοδήποτε χριστιανικό αίμα χυθεί όταν σε αντίποινα οι Μουσουλμάνοι θα χτυπήσουν χριστιανικούς στόχους στις μέρες που έρχονται.

Φυσικά, καταλαβαίνουμε ότι, ως Αμερικανοί, είναι αναμενόμενο να υποστηρίξετε την κυβέρνησή σας και την πολιτική της. Επιτέλους, δεν είναι δυνατό για σας, που είστε στην Αμερική και κάτω από την πλύση εγκεφάλου των αμερικανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, να σκεφτείτε διαφορετικά. Αλλά το να λέτε ότι αυτός ο πόλεμος είναι «ένας δίκαιος πόλεμος» είναι απολύτως ψευδές. Αντίθετα, είναι ένας πολύ άδικος πόλεμος.

Εν πάση περιπτώσει, δεν αναμένω από την κυβέρνησή σας ή οποιονδήποτε άλλο πολιτικό να είναι τίμιος και δίκαιος. Παρακαλώ μην μπλέκετε τη χριστιανική εκκλησία με τις βρόμικες πράξεις των πολιτικών. Οι Χριστιανοί είναι ξένοι σε αυτήν την γη και περιμένουν τη Βασιλεία του Θεού που πρόκειται να έρθει.

Ο Πρόεδρος Bush και οι άλλοι ηγέτες της γης θα κάνουν το έργο τους σύμφωνα με τα σχέδια του Σατανά, του αφέντη τους. Αφήστε λοιπόν τους Χριστιανούς να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στον ουρανό, από όπου πρόκειται να έρθει ο Βασιλιάς τους.


Δεν νομίζετε ότι ως Χριστιανοί ηγέτες πρέπει να αναρωτηθείτε τι θα έκανε ο Κύριός μας Ιησούς εάν αντιμετώπιζε το ίδιο ζήτημα;

Ειλικρινά δικός σας
Β. Bασιλειάδης,
Εκδότης του ελληνικού χριστιανικού περιοδικού «ΤΥΧΙΚΟΣ»
Επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας, ότι ο Χριστιανός δε μπορεί και δεν πρέπει να ανακατεύεται με τα “πίτουρα” της κοσμικής πολιτικής. Αποτελεί δε μεγάλη απορία, πώς εκείνοι που σε κάθε ευκαιρία διαρυγνύουν τα ιμάτιά τους για τον κίνδυνο του “Μεγάλου Αδελφού”, είναι τόσο πρόθυμοι να συνεργαστούν με τους εκφραστές και τα όργανά του. |

 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ

Σε ερώτηση του αμερικανικού περιοδικου ΤΙΜΕ, «Ποια χώρα θεωρείται ως μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη», ψήφισαν (275.134 ψήφοι):

Βόρεια Κορέα 7,7% Ιράκ 8,8%

Ηνωμένες Πολιτείες

83,5%

ΜΗ  ΧΑΣΕΙΣ  ΤΗΝ  ΨΥΧΗ  ΣΟΥ  ΑΙΩΝΙΑ...
Για όσα γράψαμε στο κύριο άρθρο του προηγούμενου τεύχους, λάβαμε το εικονιζόμενο ολιγόλογο e-mail, όπου, αντί για ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ εκφράζονται μόνο ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΑΙΩΝΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ, που τόσο θυμίζουν την μεσαιωνική Ιερά Εξέταση...

Στην απάντησή μας, –που παραθέτουμε αυτούσια, αφού δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα– ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ

Αγαπητέ Ορέστη,

Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου – αν και πολύ όψιμο. (Όσον αφορά την “ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ” σου, η ως τώρα διαγωγή σου με κάνει πολύ επιφυλλακτικό. Όσον αφορά την “ΓΝΗΣΙΑ ΑΓΑΠΗ” σου, χρόνια ολόκληρα ψάχνω να την βρω).

Και ο Καϊάφας ενδιαφερόταν για το «καλό» του λαού (Ιωάν. 11/ια/50), όμως έκανε το ΕΓΚΛΗΜΑ των εγκλημάτων. 

Χρόνια τώρα σας παρακαλώ (και προσωπικά και δημόσια) να μετανοήσετε και να επιστρέψετε. Φτάνει το κακό που έχετε κάνει.

Εν πάση περιπτώσει, χαίρομαι που έστω και τώρα τόλμησες να επικοινωνήσεις. Είναι τούτο μεγάλο θαύμα. Μακάρι να το ξανακάνεις! - Πού ξέρεις, κάτι καλό μπορεί να βγει.

Ο Θεός δεν πέθανε ακόμη!

Μία και μόνη απάντηση χρειάζεται από τους ενδιαφερόμενους.

Ότι ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ από όσα κατήγγειλε ο «Τ» δεν ήταν αλήθεια.

Όσον αφορά το ποιοι θα χάσουν αιώνια την ψυχή τους, γι’ αυτό μάλλον απαντά η Βίβλος:

«Έξω είναι οι κύνες και οι μάγοι και οι πόρνοι και οι φονείς και οι ειδωλολάτραι, και πας ο αγαπών και πράττων το ψεύδος» (Αποκ. 22/κβ/15). |

< Τελευταία Ενημέρωση 27-3-2003 >
γγγ

 Αν θέλετε να μάθετε τη συνέχεια...
θαυμάστε την!..

Εκείνο που οφείλει ο κ. Ο. Φραγκόπουλος είναι μια ΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΡΙΚΕΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Μία ΔΙΑΨΕΥΣΗ σε όσα κατά καιρούς έχουμε γράψει.

Αντ' αυτού, ο εκδότης του περιοδικού "Πνευματικά" ακολούθησε ξανά τη γνωστή του πρακτική προκειμένου να παραπλανήσει τους αναγνώστες του, χρησιμοποιώντας "ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ"... προσπαθώντας να ΞΕΦΥΓΕΙ από την ουσία των πραγμάτων.

Αν και είχαμε αποφασίσει να μη δώσουμε άλλη συνέχεια σ' αυτή την θλιβερή υπόθεση, δυστυχώς επιβάλεται να σημειώσουμε τα εξής:

1. Αν και δεν αναφέρει όνομα -γιατί άραγε;- είναι προφανές ότι αναφέρεται στο δικό μας σημείωμα, που γράφτηκε με αφορμή το ηλεκτρονικό μήνυμα που δημοσιεύσαμε στο προηγούμενο τεύχος. (Εκτός αν θέλει να ισχυριστεί πως "οι λεπτομέρειες [που δημοσιεύονται στο περιοδικό του] είναι χωρίς ιδιαίτερη σημασία και δεν αφορούν κανέναν συγκεκριμένα και ιδιαίτερα", κάτι που έχει ξανακάνει στο παρελθόν...).

2. Δεν μας κοινοποίησε το έντυπό του, ως είχε ηθική υποχρέωση να κάνει. Μάθαμε για τα γραπτά του από αγαπητό αναγνώστη.

3. Με πλάγιο τρόπο -αυθαίρετα και βλάσφημα- μας αποκαλεί "άφρονα".


4. Έντεχνα προσπαθεί να αφήσει υπονοούμενα, πως τάχα κάτι μεμπτό υπάρχει στη ζωή μας, γράφοντας: "...αν συνεχίσει έτσι, με τέτοιο περιεχόμενο καρδιάς και ζωής...".
Εμείς δεν έχουμε ούτε θέλουμε να κρύψουμε τίποτα! Αν έχει κάτι που γνωρίζει για τη ζωή μας, γιατί δεν το καταγγέλλει τίμια και αντρίκεια;

5. Το εδάφιο που χρησιμοποιεί ως "επιχείρημα", δεν έχει το νόημα που προσπαθεί να του δώσει. (Αν φρόντιζε να διαβάσει τη Νέα Δημοτική Μετάφραση, θα καταλάβαινε σωστά το νόημά του, που είναι: "Αν απαντήσεις σε μια ανόητη ερώτηση, γίνεσαι το ίδιο ανόητος μ' εκείνον που ρωτάει").

Αν όμως επιμένει στη λανθασμένη "ερμηνεία" του, του θυμίζουμε το αμέσως επόμενο εδάφιο που γράφει: "Αποκρίνου εις τον άφρονα κατά την αφροσύνην αυτού, διά να μη ήναι σοφός εις τους οφθαλμούς αυτού" (Παρ. 26/κς/5).
Πώς και γιατί διάλεξε το εδάφιο 4 και "ξέχασε" το εδάφιο 5; Επειδή έτσι τον βόλευε;

6. Κατά τον λόγο του Χριστού άφρων είναι: "Πας ο ακούων τους λόγους μου τούτους, και μη κάμνων αυτούς" (Ματθ. 7/ζ/26).
Ποιος με την πρακτική του παραβιάζει κατάφορα τα "Λόγια Ζωής" το ξέρει ο Θεός και το μαρτυρεί η διαγωγή του.

7. Καταλήγει ο εκδότης του περιοδικού "Πνευματικά" επαναλαμβάνοντας -αμετανόητος- το προηγούμενο συμπέρασμά του, αλλά τώρα πια ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ: "...είναι βέβαιο ότι θα χάσει την ψυχή του αιώνια!"
Χαιρόμαστε που η κρίση μας δεν θα γίνει από εκείνον αλλά από ΔΙΚΑΙΟ ΚΡΙΤΗ, "επειδή πάντες ημείς θέλομεν παρασταθή εις το βήμα του Χριστού" (Ρωμ. 14/ιδ/10).


Όσο για τον εκδότη του περιοδικού "Πνευματικά", λυπόμαστε για την πορεία του, όμως ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ.

Εμείς δεν πιστεύουμε σε έναν "θεό" που χαίρεται να στέλνει ψυχές στην απώλεια, αλλά σε έναν Θεό με πλούσιο έλεος,
ακόμη και γι' αυτούς που μας καταρώνται!!!
συνεχιζεται

…………………………………………