Iδού έρχομαι ταχέως !!! 16--11--2016------06--- ΙΔΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙ ΝΕΦΕΛΑΙΣ (υπό αιδεσιμότ.Χαράλαμπου Μποσταντζόγλου) «Μακάριος ο αναγιγνώσκων και οι ακούοντες τους λόγους της προφητείας και φυλάττοντες τα γεγραμμένα εν αυτή διότι ο καιρός είναι πλησίον». (Αποκάλυψης 1: 3). 3 Μακάριος ο αναγινώσκων και οι ακούοντες τους λόγους της προφητείας και φυλάττοντες τα γεγραμμένα εν αυτή· διότι ο καιρός είναι πλησίον.-

Iδού έρχομαι ταχέως !!!




06
         ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 3ΟΝ

Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 
ΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Πριν αρχίσουμε την μελέτη του ως άνω θέματος θα πρέπει πρώτα να πούμε λίγα πράγματα για την σπουδαιότητα και την μεγάλη σημασία που έχει το γεγονός της ελεύσεως του Ιησού Χριστού.
Α / Εις την Καινή Διαθήκη σε κάθε 25 εδάφια το ένα εδάφιο αναφέρεται εις την έλευση του Κυρίου Ιησού Χριστού. Με άλλα λόγια σε 260 κεφάλαια της Καινή Διαθήκης 318 (τριακόσιες δέκα οκτώ)φορές αναφέρεται το γεγονός της Ελεύσεως του Χριστού. 
Εφ’ όσον λοιπόν το Άγιο Πνεύμα τόσο συχνά αναφέρει αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ σοβαρό και σπουδαίο και αξίζει μιας προσεκτικής και επισταμένης λεπτομερούς  μελέτης εκ του Λόγου του Θεού.

Β / Εις την Παλαιά Διαθήκη το θέμα αυτό αναφέρεται 8(οκτώ) φορές περισσότερο απ’ ότι αναφέρεται οποιοδήποτε άλλο σοβαρό θέμα όπως είναι η σωτηρία η σταύρωσης τα Πάθη κλπ. 
Πράγμα που σημαίνει ότι εφ’ όσον το Άγιο Πνεύμα ομιλεί για το θέμα αυτό περισσότερο και από την Σωτηρία μας θα πρέπει να έχει μεγάλη σπουδαιότητα διότι αν ο Κύριος δεν πρόκειται να έρθει και αυτή  η σωτηρία μας θα ήταν χωρίς νόημα και χωρίς καμιά σπουδαιότητα.
Γ / στο πρώτο κεφάλαιο και στο πρώτο εδάφιο του βιβλίου της Αποκαλύψεως εξηγείται ότι αποκάλυψης σημαίνει φανέρωσης του κρυπτού περί της δευτέρας ελεύσεως του Χριστού. Η ίδια η λέξις αποκάλυψης αναφέρεται Α’  Κορινθίους α:7 και Β΄ Θεσσαλονικείς α:7.
Η Δευτέρα Έλευσης του Χριστού σύμφωνα με την λέξι αυτή είναι η φανέρωσης του κεκρυμμένου Ιησού Χριστού.
Ολόκληρο το βιβλίον της Αποκαλύψεως ομιλεί   γι’ αυτό το σπουδαίο θέμα. Εάν το Άγιο Πνεύμα αφιέρωσε ολόκληρο βιβλίο με 22 κεφάλαια για το σπουδαίο αυτό θέμα της δευτέρας ελεύσεως δεν αξίζει τον κόπο για ένα αναγνώστη να μελετήσει το σπουδαίο και ευλογημένο αυτό θέμα; 

Δ / Εάν το θέμα της ελεύσεως του Χριστού δεσπόζει μέσα στον Λόγο του Θεού περισσότερο από κάθε άλλο θέμα όπως ο Αγιασμός η Αφιέρωσης η Πίστης η αύξησης και λοιπά σημαίνει ότι μέσα στην καρδιά του Θεού είχε μια εξέχουσα θέση το θέμα αυτό. Δεν πρέπει λοιπόν και κάθε πιστό παιδί του θεού να δώσει μια πρέπουσα θέση στην καθημερινή του μελέτη επί του θέματος αυτού;
Ε / Την σπουδαιότητα του θέματος αυτού μας την αναφέρει ο ίδιος ο Λόγος του Θεού όταν λέγει: «Μακάριος ο αναγιγνώσκων και οι ακούοντες τους λόγους της προφητείας και φυλάττοντες τα γεγραμμένα εν αυτή διότι ο Κύριος είναι πλησίον»(Αποκάλυψης α:3). 
Επίσης Αποκ. στο κεφάλαιο κβ:7 διαβάζουμε: «Ιδού έρχεται ταχέως μακάριος όστις φυλάττει τους λόγους της προφητείας του βιβλίου τούτου».  Σε καμιά άλλη προφητεία  ή για κανένα άλλο βιβλίο της Γραφής δεν αναφέρεται αυτό ο μακαρισμός παρά μόνο για την προφητεία που σχετίζεται με τον ερχομό του Κυρίου γι’ αυτό και το βιβλίο αυτό της Αποκαλύψεως μακαρίζεται επειδή αναφέρει τους προφητικούς λόγους σχετικά τον ερχομό του κυρίου.

Αυτός και μόνον ο μακαρισμός μας επικυρώνει την σπουδαιότητα της προφητείας περί της ελεύσεως του Χριστού.
Στ / Εκείνος ο οποίος προσμένει τον Κύριο έχει κάθε ευλογία και κάθε χάρισμα από τον Θεό είναι μία θαυμαστή υπόσχεσης του λόγου του Θεού
( Α΄ Κορινθίους α:7). Ποιος λοιπόν χριστιανός δεν θα ήθελε  να γίνει μέτοχος της ειδικής αυτής ευλογίας και του θείου χαρίσματος;
Εκείνοι όμως οι πιστοί που δεν προσμένουν την έλευση του Κυρίου στερούνται της ευλογίας και του χαρίσματος Αυτού. Αυτό σημαίνει ότι δεν μελετούν τόσο όσο πρέπει το σπουδαίο αυτό θέμα οπότε πως είναι δυνατόν να προσμένουν τον Κύριο;
Ζ / Τόσο οι Απόστολοι του Κυρίου όσο και η πρώτη Αποστολική Εκκλησία έδιδαν μεγάλη σημασία στο θέμα γι’ αυτό και περίμεναν την έλευση του Κυρίου.

(Φιλιππισίους γ:20 και Α΄ Θεσσαλονικείς α:10). Επίσης καθώς διαβάζουμε την εκκλησιαστική Ιστορία βλέπουμε ότι καθ’ όσον οι πιστοί περίμεναν την Έλευση του Κυρίου μας και έδιδαν μεγάλη σπουδαιότητα στο θέμα αυτό ελάμβαναν από  τον Κύριο πνευματικήν αναζωπύρωση. Δυστυχώς πολλές Εκκλησίες αγνοούν το θέμα αυτό και μάλιστα ειρωνεύονται εκείνους που ασχολούνται με αυτό θεωρώντας τους οπισθοδρομικούς και στενοκέφαλους. Φίλε αναγνώστη είθε με τα 7 αυτά παραδείγματα να σε ωθήσει το Πνεύμα του Θεού να καταλάβεις την σπουδαιότητα του θέματος αυτού.


«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»