29--11--2016---Nου -33--34--ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ Μεταφορά της Αγίας Γραφής Σπύρου Φίλου Και Ν. Βάμβα 33


ΕΝΑ ΠΡΩΙ Η ΩΡΑ 6 Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΩΙΝΟ ΗΛΙΟ ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΑ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

 Συνέχεια του ένατου κεφ.
6/. Οι άγγελοι έχουν μεγαλύτερη νοημοσύνη απ’ τους ανθρώπους, και ας αρέσκονται οι άνθρωποι να θεωρούν τους εαυτούς των ως υψηλότερα όντα στην ιεραρχία των όντων της δημιουργίας του Θεού. Ο Βασιλεύς Δαβίδ το κατάλαβε αυτό όταν η γυναίκα της Θεκούε είπε:
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΝΑΙΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΡΩΙΝΑ

20 ο δούλός σου Ιωάβ έκαμε τούτο, να μεταστρέψω την μορφήν του πράγματος τούτου· και ο κύριός μου είναι σοφός, κατά την σοφίαν αγγέλου του Θεού, εις το να γνωρίζη πάντα τα εν τη γη.
Σαμουήλ Β' 14
20 ο δούλος σου ο Ιωάβ το έκανε, να περιστρέψω τη μορφή αυτού του πράγματος· και ο κύριός μου είναι σοφός, σύμφωνα με τη σοφία αγγέλου τού Θεού, στο να γνωρίζει όλα όσα γίνονται στη γη.
…..

7/. Οι άγγελοι υπερέχουν σε δύναμη.
20 Ευλογείτε τον Κύριον, άγγελοι αυτού, δυνατοί εν ισχύϊ, οι εκτελούντες τον λόγον αυτού, οι ακούοντες της φωνής του λόγου αυτού.
Ψαλμοί 103
20 Ευλογείτε τον Κύριο, άγγελοί του, δυνατοί με δύναμη, εκείνοι που εκτελούν τον λόγο του, εκείνοι που υπακούν στη φωνή τού λόγου του.
….
11 ενώ οι άγγελοι, μεγαλήτεροι όντες εις ισχύν και δύναμιν, δεν φέρουσι κατ' αυτών βλάσφημον κρίσιν ενώπιον του Κυρίου.
Πέτρου Β' 2
11 ενώ, οι άγγελοι, καίτοι είναι μεγαλύτεροι σε ισχύ και δύναμη, δεν φέρνουν εναντίον τους βλάσφημη κρίση μπροστά στον Κύριο.

 Η δύναμης των αγγέλων φανερώνεται σε διάφορα περιστατικά που έχουν σχέση με την ζωή των ανθρώπων. Τόσο μεγάλη είναι η δύναμης ενός μόνον αγγέλου ώστε σταματά ο νους του ανθρώπου στη σκέψη ενός τέτοιου όντος.
  Οι παρακάτω βιβλικές ιστορίες είναι αρκετές για να δείξουν ότι οι άγγελοι μπορούν να εκτελούν μεγάλα πράγματα για τον Θεό.
α/. ένας άγγελος θανάτωσε 185.000 Ασσύριους στρατιώτες μέσα σε μια νύκτα:
35 Και την νύκτα εκείνην εξήλθεν ο άγγελος του Κυρίου και επάταξεν εν τω στρατοπέδω των Ασσυρίων εκατόν ογδοήκοντα πέντε χιλιάδας· και ότε εξηγέρθησαν το πρωΐ, ιδού, ήσαν πάντες σώματα νεκρά.

Βασιλέων Β' 19
35 Και τη νύχτα εκείνη βγήκε ο άγγελος του Κυρίου, και πάταξε στο στρατόπεδο των Ασσυρίων 185.000· και όταν σηκώθηκαν το πρωί, δέστε, ήσαν όλοι νεκρά σώματα.
β/. ένας άγγελος θανάτωσε 70.000 Ισραηλίτες.
 Ήταν η συνέπεια της αμαρτίας του Δαβίδ να μετρήσει τον λαό. 
«15 Απέστειλε λοιπόν ο Κύριος θανατικόν επί τον Ισραήλ, από πρωΐας μέχρι του διωρισμένου καιρού· και απέθανον εκ του λαού, από Δαν έως Βηρ-σαβεέ, εβδομήκοντα χιλιάδες ανδρών.

16 Και ότε ο άγγελος εξέτεινε την χείρα αυτού κατά της Ιερουσαλήμ, διά να απολέση αυτήν, μετεμελήθη ο Κύριος περί του κακού, και είπε προς τον άγγελον, όστις έκαμεν εν τω λαώ την φθοράν, Αρκεί ήδη· σύρε την χείρα σου. Ήτο δε ο άγγελος του Κυρίου πλησίον του αλωνίου του Ορνά του Ιεβουσαίου»
Σαμουήλ Β' 24.
15 Έστειλε, λοιπόν, ο Κύριος θανατικό επάνω στον Ισραήλ, από το πρωί μέχρι τον διορισμένο καιρό· και πέθαναν από τον λαό, από τη Δαν μέχρι τη Βηρ-σαβεέ, 70.000 άνδρες.
16 Και όταν ο άγγελος άπλωσε το χέρι του ενάντια στην Ιερουσαλήμ, για να την καταστρέψει, ο Κύριος μεταμελήθηκε για το κακό, και είπε στον άγγελο που έκανε τη φθορά μέσα στον λαό: Αρκεί ήδη· απόσυρε το χέρι σου. Και ο άγγελος του Κυρίου ήταν κοντά στο αλώνι τού Ορνά τού Ιεβουσαίου.

γ/. ένας άγγελος παρέλυσε τη δύναμη των ρωμαίων φυλάκων,
και έσυρε τον λίθο πίσω απ’ τον οποίο ο Κύριος κρατούνταν αιχμάλωτος;
2 Και ιδού έγεινε σεισμός μέγας· διότι άγγελος Κυρίου καταβάς εξ ουρανού ήλθε και απεκύλισε τον λίθον από της θύρας και εκάθητο επάνω αυτού.
3 Ήτο δε η όψις αυτού ως αστραπή και το ένδυμα αυτού λευκόν ως χιών.
4 Και από του φόβου αυτού εταράχθησαν οι φύλακες και έγειναν ως νεκροί.

Ματθαίος 28
2 Και ξάφνου, έγινε μεγάλος σεισμός· επειδή, ένας άγγελος του Κυρίου κατεβαίνοντας από τον ουρανό, ήρθε και αποκύλισε την πέτρα από τη θύρα, και καθόταν επάνω σ' αυτή.
3 Η δε όψη του ήταν σαν αστραπή, και το ένδυμά του λευκό σαν χιόνι.
4 Και από τον φόβο του οι φύλακες ταράχτηκαν, και έγιναν σαν νεκροί.
δ/. ένας  άγγελος θα έλθει κάποια μέρα για να δέσει τον διάβολο και να τον φυλακίσει για χίλια χρόνια
ο μεγαλύτερος εχθρός των ψυχών μας θα ταπεινωθεί όχι δια του Χριστού ούτε δια των δυνάμεων των αγγελικών όντων αλλά δια ενός μόνον αγγέλου:

 «1 Και είδον άγγελον καταβαίνοντα εκ του ουρανού, όστις είχε το κλειδίον της αβύσσου και άλυσιν μεγάλην εν τη χειρί αυτού.
2 Και επίασε τον δράκοντα, τον όφιν τον αρχαίον, όστις είναι Διάβολος και Σατανάς, και έδεσεν αυτόν χίλια έτη,
3 και έρριψεν αυτόν εις την άβυσσον και έκλεισεν αυτόν και εσφράγισεν επάνω αυτού, διά να μη πλανήση τα έθνη πλέον, εωσού πληρωθώσι τα χίλια έτη· και μετά ταύτα πρέπει να λυθή ολίγον καιρόν».
Αποκάλυψις 20
1 ΚΑΙ είδα έναν άγγελο που κατέβαινε από τον ουρανό, ο οποίος είχε το κλειδί τής αβύσσου, και στο χέρι του μια μεγάλη αλυσίδα.
2 Και έπιασε τον δράκοντα, το αρχαίο φίδι, που είναι διάβολος και σατανάς· και τον έδεσε για 1.000 χρόνια.
3 Και τον έρριξε στην άβυσσο, και τον έκλεισε, και σφράγισε από πάνω του, για να μη πλανήσει πλέον τα έθνη, μέχρις ότου συμπληρωθούν τα 1.000 χρόνια· και ύστερα απ' αυτά πρέπει να λυθεί για λίγο καιρό.