27--11--2016--- ΙΔΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙ ΝΕΦΕΛΑΙΣ (υπό αιδεσιμότ.Χαράλαμπου Μποσταντζόγλου) «Μακάριος ο αναγιγνώσκων και οι ακούοντες τους λόγους της προφητείας και φυλάττοντες τα γεγραμμένα εν αυτή διότι ο καιρός είναι πλησίον». (Αποκάλυψης 1: 3).




 ΙΔΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙ ΝΕΦΕΛΑΙΣ
 (υπό αιδεσιμότ.Χαράλαμπου Μποσταντζόγλου)

«Μακάριος ο αναγιγνώσκων και οι 
ακούοντες τους λόγους της προφητείας και 
φυλάττοντες τα γεγραμμένα εν αυτή διότι
ο καιρός είναι πλησίον».
(Αποκάλυψης 1: 3).
3 Μακάριος ο αναγινώσκων και οι ακούοντες τους λόγους της προφητείας και φυλάττοντες τα γεγραμμένα εν αυτή· διότι ο καιρός είναι πλησίον.

2/ ΤΙ ΕΙΝΑΙ  ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Α/ Η Εκκλησία είναι το σώμα του Χριστού. Εφεσίους α:22-23 και δ:16.
Το να είμεθα εμείς οι άνθρωποι σώμα Χριστού αυτό είναι πραγματικά μυστήριο.(Α΄ Κορινθίους ιβ:27)
Β / Η Εκκλησία επίσης είναι νύμφη του Χριστού. (Εφεσίους ε:23-32)
Τώρα όμως πριν έλθει ο Νυμφίος η Εκκλησία είναι αρραβωνιασμένη με τον Χριστό. (Β΄ Κορινθίους ια:2 ). Κατά την αρπαγή  όμως της  Εκκλησίας (Α  Θεσσαλονικείς δ:16-17) εις τον αέρα θα γίνει ο γάμος. 
( Αποκάλυψης ιθ:7-9). Αυτό είναι το μεγαλύτερο μυστήριο που κανείς δεν μπορεί να περιγράψει αλλ’ ούτε να συλλάβει. 
Γ / Η Εκκλησία είναι ένα σώμα που αποτελείται από ψυχές λελυτρωμένες εκ πάσης φυλής και γλώσσας και λαού και έθνους (Αποκάλυψης ε:9) είναι ένας συγκεκριμένος αριθμός  (Πράξεις ε:11). Βέβαια τον ορισμένο αυτό αριθμό δεν τον αποκάλυψε ο Θεός εις στους ανθρώπους. 

Κατά την διάρκεια της περιόδου της Εκκλησίας εδόθη τύφλωσης στον λαό Ισραήλ έως ότου έλθη το πλήρωμα των Εθνών. (Ρωμαίους ια: 25) πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται σύγχυσης μεταξύ Εκκλησίας και λαού Ισραήλ διότι η εκκλησία είναι ξεχωριστό σώμα και όχι μόνον αυτό αλλά η Εκκλησία και ο Λαός Ισραήλ είναι δύο αντίθετες τάξεις. 
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»


ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ==== =ΙΣΡΑΗΛ

                                       Ισραήλ ============Εκκλησία
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
1/ αρχή ======== ===Γένεσης ιβ:1========Εβραίους γ:1+ Φιλιπ.δ:20                          
2/Επίγειος κατάστασης =================ουράνιος
3/ πλούτος =========Γέν.κδ:35===========Ματθ.η:20+Κορ.δ:1
4/ Δύναμης και ======Δευτ.κη:7===========Μάρκ.ι:24+Ιακ. Β:5
Ισχύς==============================================   .....................................                
5/ σχέσεις με τους ====Δευτ.ζ:12===========Ιωάν.ις:2+Ματθ.ε:44
Εχθρούς =============================Α΄ Κορ.δ:12-13
6/ Στάσης κατά====== Έξοδος κα: 24-25======Α΄ Κορ.δ:12-13
της αδικίας 
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Είπαμε όμως ότι τρεις είναι  οι κατηγορίες των ανθρώπων και όχι δύο. Γι’ αυτό είναι καλό να συμπεριλάβουμε τώρα τους εθνικούς για να δούμε τις σχέσεις μεταξύ των τριών(Α΄ Κορινθίους ι:32).
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Ισραήλ============ Εθνικοί============= Εκκλησία
Ρωμ. Θ:4-5=========Εφες.β:11-12==========Εφες. Α:22-23
Ιωάν.δ:22==========Εφες.δ:17-18==========Εφες. Ε:25-32
Ρωμ.γ:1-2==========Μαρκ.ζ:27-28=========Α΄ Πέτρ. Β:9
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

Το Ευαγγέλιο ομιλεί περισσότερο δια τον Ισραήλ και την εκκλησία εν σχέση δε μ’ αυτούς αναφέρει και τους εθνικούς.
Ο Ισραήλ άρχισε από το ιβ: Γενέσεωςμέχρι του Προφήτου Μαλαχία προ δε αυτής της περιόδου όλοι οι άλλοι ήταν Εθνικοί.
Όταν λοιπόν μελετούμε τον Λόγον του Θεού κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν θα εφαρμόζουμε τις υποσχέσεις του Θεού προς τον Λαό Ισραήλ ως προς την Εκκλησία. Αι υποσχέσεις δια την εκκλησία οι επαγγελίες και η δόξα αναφέρονται στις Πράξεις β: μέχρι την Αποκάλυψη. Τα τέσσερα Ευαγγέλια αποτελούν την γέφυρα μεταξύ Παλαιάς και Νέας Διαθήκης.
Είναι πολύ λυπηρό να βλέπουμε διάφορους θεολόγους και μελετητές της Βίβλου τις υποσχέσεις του Θεού που ήταν για τον Ισραήλ να τις εφαρμόζουν στην Εκκλησία.
Παραδείγματος χάριν η Ιερουσαλήμ η Σιών δεν είναι για την Εκκλησία αλλά μπορεί να παραδειγματιστεί η Εκκλησία από αυτά 

(Β΄ Τιμοθέουγ:15+Ρωμαίους 15:4+ Α΄ Κορινθίους ι:6-11). Πλην όμως δεν αφορούν αυτήν άμεσα. Τα ιδιαίτερα όμως σημεία της είναι από τις Πράξεις των Αποστόλων έως την Αποκάλυψη.
Ίσως κάποιος αναφέρει ότι υπάρχουν μέσα εις τον Λόγον του Θεού εδάφια τα οποία ευρίσκονται εις την Π.Δ.που αναγράφουν την λέξι Εκκλησία όπως είναι (Ψαλμός κβ:22-25 και  Εβραίους β:12).
Ο Δαβίδ όμως αυτό το έλεγε χωρίς να έχει υπ’ όψιν του την έννοια «Εκκλησία». Η έννοια εκκλησία είναι απλώς σύναξης ανθρώπων για κάποιο ορισμένο σκοπό και όχι απαραίτητα Εκκλησία δηλαδή νύμφη του Χριστού. Άλλωστε και στην ΚΔ έχουμε περιπτώσεις κατά τις οποίες συναθροίζεται ο λαός για ένα ορισμένο σκοπό πλην αυτό δεν σημαίνει ότι αποτελούν Εκκλησία δηλαδή το σώμα του Χριστού διότι έχουμε περιπτώσεις κατά τας οποίας δεν είναι δυνατόν οι ειδωλολάτραι να αποτελούν Εκκλησία του Χριστού. 

(Πράξεις ιθ:25-39).
Άλλωστε υπάρχουν και άλλες συνώνυμες λέξεις με αυτήν της Εκκλησίας όπως σύναξης συνέλευσης συγκέντρωσης και άλλες. 
Υπ’ αυτήν την έννοια αναφέρεται η λέξις Εκκλησία εις την Π.Δ. και εις την ΚΔ. Όταν πρόκειται περί συνάξεως απίστων(Πράξεις ιθ:5-25-39).
Τόσο ο Δαβίδ όσο και άλλοι της ΠΔ δεν γνώριζαν ότι ο Χριστός θα ίδρυε Εκκλησία εκ πάσης φυλής και γλώσσας και λαού και έθνους που θα αποτελούσε το σώμα Του και θα εκκαλείτο Νύμφη του Χριστού

(Α΄ Πέτρου α:11). 
Ο Στέφανος επίσης χρησιμοποιεί την φρασεολογία εκκλησία της Ερήμου αναφερόμενος βέβαια εις τον λαό Ισραήλ πλην ο λαός Ισραήλ δεν είναι βέβαια η Νύμφη του Χριστού. Ο λαός Ισραήλ ελευθερώθηκε από τη γη της Αιγύπτου για ένα ορισμένο σκοπό για να απολαύσει την γη της επαγγελίας τούτο όμως δεν σημαίνει ότι αποτελεί το σώμα του Χριστού. Διότι όπως ήδη έχουμε αναφέρει εις την ΠΔ δεν είχε ακόμα αποκαλυφθεί το Μυστήριο της Εκκλησίας. Αυτό το μυστήριο αποκαλύφθηκε μόνον εις τον Απόστολο Παύλο και εις τους Προφήτες της ΚΔ (Εφεσίους γ:5-6).

Είπαμε μέχρι τώρα τον χρόνο  εις τον οποίο άρχισε η Εκκλησία αλλά δεν αναφέραμε τον χρόνο κατά τον οποίο θα τελειώσει ή θα λήξει η περίοδος της Εκκλησίας. Η Εκκλησία  άρχισε κατά την ημέρα της Πεντηκοστής. (Πράξεις β:47 ) και είναι ένα μυστήριο κεκρυμμένο εν τω Θεώ και όταν συμπληρωθεί ο αριθμός της (Πράξεις ιε:14+Ρωμαίους ια:25) θα αρπαγή εν ριπή οφθαλμού αφού μεταμορφωθούν οι εν χριστώ αποθανόντες και οι ζώντες (Α΄ Θεσσαλονικείς β:16-17) και θα συναντηθούν με τον Κύριο εις τον αέρα και θα μείνουν εκεί ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Ο Κύριος είχε σκοπό κατά την επί της γης διακονία Του να έλθει και να υπηρετήσει τους δικούς Του δηλαδή τον λαό Ισραήλ αλλά οι δικοί Του τον απέρριψαν(Ιωάννης α:11-12 )  γι’ αυτό και Εκείνος τους εγκατέλειψε προσωρινά και άνοιξε μια άλλη σελίδα στο αιώνιο σχέδιο της σωτηρίας και αυτή ήταν η σελίδα των Εθνικών.  Παραμέρισε δηλαδή τον λαό Ισραήλ έως ότου πληρωθεί ο αριθμός των Εθνών.

(Ρωμαίους ια:11-25).
Εις το κατά Ματθαίον ευαγγέλιο διαβάζουμε τα λόγια του Κυρίου προς τον λαό Του: «Διότι σας λέγω δεν θέλετε με ιδεί εις το εξής εωσού είπητε ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου». επίσης το ίδιο αναφέρεται εις τας (Πράξεις ιγ:45-48). Εις  τον χάρτη από το Σταυρό μέχρι το 13(δεκατρία) η διακεκομμένη γραμμή δείχνει την περίοδο της Εκκλησίας. 
Ο προφήτης Ζαχαρίας μας αναφέρει τον χρόνο κατά τον οποίο συναντούμε και πάλι τον λαό Ισραήλ μετά την απόρριψη του. είναι τότε που ο Χριστός θα κατέλθει ένδοξος με την Εκκλησία Του και οι Ισραηλίται εκείνοι δηλαδή οι οποίοι τον εξεκέντησαν θέλουσιν επιβλέψει προς αυτόν και θέλουσι πενθήσει και λυπηθεί. 

(Ζαχαρίας ι:10 + ιγ:1)
Είναι λυπηρό το φαινόμενο  που παρουσιάζεται σήμερα μεταξύ των θεολόγων οι οποίοι πιστεύουν ότι με το κήρυγμα και με τις διάφορες προσπάθειες που καταβάλουν όλος ο κόσμος θα πιστέψει. Αλλά ο Λόγος του Θεού μας λέγει ότι ο κόσμος είναι εν τω πονηρώ και θα γίνει ακόμη χειρότερος

(Ιωάννης ε:19 + Β΄ Τιμόθεου γ:1-5 + Α΄ Τιμόθεου δ: 1-3 ).
Μέσα από αυτόν τον κόσμο ο Θεός θα καλέσει πολλούς προς σωτηρίαν  τους οποίους θα καταστήσει βασιλείς και ιερείς (Αποκάλυψης α:5-6 
+ 5:9-10 και Α¨ Πέτρουβ:9-10).
Ούτω λοιπόν τόσο η προσευχή όσο και η προσπάθεια κάθε παιδιού του θεού είναι να προσκαλεί προς σωτηρίαν άτομα. Επειδή όμως δεν γνωρίζουμε ποια είναι τα άτομα αυτά ρίχνουμε τα δίχτυα σε όλον  τον κόσμο για να κερδίσουμε τις ψυχές αυτές.
Προσθήκη λεζάντας

ΙΔΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙ ΝΕΦΕΛΑΙΣ
 (υπό αιδεσιμότ.Χαράλαμπου Μποσταντζόγλου)

«Μακάριος ο αναγιγνώσκων και οι 
ακούοντες τους λόγους της προφητείας και 
φυλάττοντες τα γεγραμμένα εν αυτή διότι
ο καιρός είναι πλησίον».
(Αποκάλυψης 1: 3).
3 Μακάριος ο αναγινώσκων και οι ακούοντες τους λόγους της προφητείας και φυλάττοντες τα γεγραμμένα εν αυτή· διότι ο καιρός είναι πλησίον.

ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 7ον

Η  Αρπαγή   Της   Εκκλησίας

Εις τα προηγούμενα κεφάλαια αναφέρουμε για την αρπαγή της εκκλησίας. Εις το παρόν Κεφάλαιο θα περιγράψουμε το θέμα αυτό με λεπτομέρεια. Υπάρχει μια εσφαλμένη διδασκαλία σχετικώς με τον ερχομό του Κυρίου κατά την οποία πιστεύουν πολλοί ότι γενικά θα γίνει η συντέλεια του αιώνος θα βρεθούν πιστοί και άπιστοι ενώπιον του βήματος του Χριστού θα γίνει η κρίσις θα βραβευτούν οι πιστοί και θα τελειώσουν τα πάντα.  

Δηλαδή μια πολύ γενική ιδέα της ελεύσεως του Χριστού και της κρίσεως. Ο  Λόγος του Θεού λέγει κάτι το πολύ διαφορετικό. Διότι επανειλημμένως  ο Λόγος Του Θεού μας λέγει να περιμένουμε την Έλευση του Χριστού και να αγρυπνούμε διότι θα έλθει ως κλέπτης εν νυκτί. 

Όταν ο Κύριος Ιησούς Χριστός θα κατεβεί από το Θρόνο Του θα σαλπίσει η εσχάτη σάλπιγξ και όλοι οι εν Χριστώ αποθανόντες θα αναστηθούν και οι ζώντες θα μεταμορφωθούν εν ριπή οφθαλμού και θα αρπαγούν εις τον αέρα εις απάντησιν του   Κυρίου. (Α΄ Κορινθίουςιε:51-52 + Α΄ Θεσσαλονικείς δ: 16-18). Τα ακόλουθα εδάφια (Ματθαίος κδ:39-41 και Λουκάς ιζ:34-37) μας αναφέρουν πότε θα συμβούν τα γεγονότα της αρπαγής της εκκλησίας. Μια άλλη γνώμη είναι ότι θα προηγηθούν σημεία προ της αρπαγής της εκκλησίας. Αυτή είναι λανθασμένη γνώμη. Την στιγμή που ο λόγος του θεού λέγει ότι ο Κύριος θα έλθει ως κλέπτης εν νυκτί (μέσα στη νύχτα) δεν μας καθορίζει χρόνο ούτε σημεία καιρών. 

(Ματθαίος κδ: 36-41 και Λουκάς ιβ:32-37). Όπως δηλαδή θα συνεχίζει κανονικά η ζωή του κόσμου θα έλθει έξαφνα  ο Κύριος και όσοι θα είναι του Κυρίου αυτοί θα αρπαχθούν και άλλοι θα μείνουν μαζί και οι ψευτο-ευσεβείς και οι  κίβδηλοι χριστιανοί.

(Β΄ Τιμόθεου γ:5).
Έτσι λοιπόν από την Πεντηκοστή μέχρι την αποκάλυψη του Κυρίου οφείλουν όλοι οι πιστοί να περιμένουν και να αγρυπνούν για τον ερχομό του Κυρίου. (Λουκάς κα:35 διότι εκείνη η ημέρα θα έλθει αιφνιδίως. (Μάρκος ιγ:33-37). Αν και δεν θα υπάρχει βέβαια σημείον κατά την αρπαγή. Θα υπάρχουν εξ’ αντιθέτου πολλά σημεία κατά την αποκάλυψη του Χριστού (Ματθαίος κδ:29-30) πριν πατήσει ο Κύριος επί της γης θα θρηνήσουν πάσαι αι φυλαί της γης.

(Αποκάλυψη α:7).  
Μετά την αρπαγή θα γίνει μεγάλη θλίψις για όσους θα ζουν επί της γης και θα εκπληρωθούν όλα τα γραμμένα εις το έκτο Κεφάλαιο της Αποκαλύψεως μέχρι του δέκατου ενάτου  κεφαλαίου του ιδίου βιβλίου(Αποκάλυψη). Όταν ο Κύριος έλθει να πάρει την εκκλησία οι κοσμικοί θα ακούσουν την σάλπιγγα αλλά δεν θα καταλάβουν. Όπως  άκουσαν την φωνή του Θεού άκουσαν και δεν κατάλαβαν 

(Ιωάννης ιβ:28-29). Επίσης το ίδιο συνέβη με τους ακολούθους του Παύλου (Πράξεις θ: 7). Ο κόσμος θα ακούσει την σάλπιγγα αλλά δεν θα καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Μετά όμως την αρπαγή τότε θα αντιληφθούν και θα εκτιμηθούν τα γεγραμμένα περί της αρπαγής. Τότε θα γίνει μεγάλος θρήνος διότι έχουν χάσει οι άνθρωποι ξαφνικά τα αγαπητά τους και προσφιλή πρόσωπα. 
Στο διάστημα αυτό οι πιστοί θα ευρίσκονται εις τον αέρα εν ασφαλεία με τον Κύριο και θα εκπληρωθούν τα λόγια 

(Αποκάλυψηςγ:10).
Αλλοίμονο μόνο εις εκείνους που θα μείνουν χωρίς φως μετά την μεγάλη εκείνη θλίψη. Επειδή ακριβώς δεν θα υπάρχει κανένα σημείο περί αρπαγής γι’ αυτό οι πιστοί  πρέπει να αγρυπνούν διότι η ημέρα εκείνη θα επέλθει αιφνιδίως.  

«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»