Iδού έρχομαι ταχέως !!! Η Μοναδικότητα του Ιησού. Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου Το ξεκίνημα του συναρπαστικού ταξιδιού της πίστης Bill Bright

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 

Η Μοναδικότητα του Ιησού. Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου Το ξεκίνημα του συναρπαστικού ταξιδιού της πίστης Bill Bright

06
Μάθημα 2
 Η ζωή που διοικείται από το Χριστό
Αντικειμενικός σκοπός
Να καταδεχτεί πως ο Χριστός μέσα  μας είναι το κλειδί για τη χριστιανική ζωή
Μελέτησε:
Α΄ Κορινθίους 2:11
11 Επειδή, ποιος από τους ανθρώπους γνωρίζει αυτά που είναι μέσα στον άνθρωπο, παρά μονάχα το πνεύμα τού ανθρώπου που είναι μέσα του; Έτσι, και εκείνα που είναι μέσα στον Θεό δεν τα γνωρίζει κανένας, παρά μονάχα το Πνεύμα τού Θεού.
Α΄ Κορινθίους 3:5
3 για τον λόγο ότι, είστε ακόμα σαρκικοί· καθόσον, ενώ υπάρχει ανάμεσά σας φθόνος και φιλονικία και διχόνοιες, δεν είστε σαρκικοί, και περπατάτε κατά άνθρωπο;
Γαλάτες 5:16-24
16 Λέω, λοιπόν: Περπατάτε σύμφωνα με το Πνεύμα, και δεν θα εκπληρώνετε την επιθυμία τής σάρκας.
17 Επειδή, η σάρκα επιθυμεί ενάντια στο Πνεύμα, και το Πνεύμα ενάντια στη σάρκα· αυτά, μάλιστα, αντιμάχονται το ένα προς το άλλο, ώστε εκείνα που θέλετε, να μη τα πράττετε.
18 Αλλά, αν οδηγείστε από το Πνεύμα, δεν είστε κάτω από τον νόμο.
19 Είναι δε φανερά τα έργα τής σάρκας· τα οποία είναι: Μοιχεία, πορνεία, ακαθαρσία, ασέλγεια,
20 ειδωλολατρεία, φαρμακεία, έχθρες, φιλονικίες, ζηλοτυπίες, θυμοί, διαπληκτισμοί, διχοστασίες, αιρέσεις,
21 φθόνοι, φόνοι, μέθες, γλεντοκόπια, και τα παρόμοια μ' αυτά· για τα οποία σας λέω από πριν, όπως και σας είχα προείπει, ότι αυτοί που τα πράττουν αυτά βασιλεία Θεού δεν θα κληρονομήσουν.
22 Ο καρπός, όμως, του Πνεύματος είναι: Αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, καλοσύνη, αγαθοσύνη, πίστη, πραότητα, εγκράτεια·
23 ενάντια στους ανθρώπους αυτού του είδους δεν υπάρχει νόμος.
24 Και όσοι είναι τού Χριστού, σταύρωσαν τη σάρκα μαζί με τα πάθη και τις επιθυμίες.
…………………………….
Απομνημόνευσε:
Φιλιππησίους 4:13
13 Όλα τα μπορώ, διαμέσου τού Χριστού που με ενδυναμώνει.
Η ζωή που διοικείται από το Χριστό

Σε κάθε ζωή υπάρχει ένας θρόνος ένα διοικητικό κέντρο-το σημείο συνάντησης του μυαλού των συναισθημάτων και της θέλησης. Είτε ο εαυτός μας είτε ο χριστός κάθεται σ’ αυτό το θρόνο. Επιτρέψτε μου
Να το εξηγήσω.
Μου αρέσει πολύ να προγραμματίζω τις δραστηριότητες μου όσο το δυνατό πιο έγκαιρα ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κάτι σημαντικό. Αρκετές φορές όμως μέσα στη φροντίδα για τις λεπτομέρειες τυχαίνει να ξεχάσω κάτι σημαντικό.
…………………………………………………
Κάποτε δύο μόλις            ==              ====
εβδομάδες πριν                 ==            =    =
από ένα σημαντικό             ==           =    =
συνέδριο κατάλαβα              ==    ====    ====   
πως μου ήταν                       ==   ====    ====
απαραίτητη μια                    ==         =    =                        
ποσότητα έντυπου                ==         =    =              
υλικού που θα                     ==         =    =                                  
βοηθούσε σημαντικά            ==         =    =
τους  συνέδρους .                 =================== 
μίλησα  γι’ αυτή την             ===================                           
ανάγκη με τους                    ==                             ==
συνεργάτες μου                    ==                             ==
αλλά μου απάντησαν            ==                             ==
πως τους ήταν αδύνατο         ==                             ==
να προετοιμάσουν κάτι ========================
τέτοιο μέσα στο             ========================   
σύντομο χρονικό διάστημα που απέμεινε.
……………………………………………………
Εγώ  έχασα την υπομονή μου. Γιατί δεν μπορούσαν να καταλάβουν οι συνεργάτες μου πως έπρεπε να ξεπεράσουν τα ωράρια και τον εαυτό τους μέσα σε μια μάχη για τη σωτηρία των ψυχών.
Τους τά είπα όλα αυτά αλλά εκείνοι και πάλι μου εξήγησαν πως ήδη τους περίμενε πολύ δουλειά και δε μπορούσαν να κάνουν τίποτε.
 Ασφαλώς δε με καταλάβαιναν. Με σταθερή και δυνατή φωνή λοιπόν είπα στον υπεύθυνο τυπογραφείου: « Παρακαλώ βρείτε χρόνο να το κάνετε έστω και αν χρειαστεί να δουλεύετε νυχθημερόν.
 Αν5τιλήφθηκα αμέσως πως αισθάνθηκε πολύ άσχημα, αλλά δικαιολογήθηκα στον εαυτό μου πως επρόκειτο για μια μεγάλη ανάγκη και αυτός έπρεπε να κάνει τα αδύνατα δυνατά.
Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε
ο έλεγχος του Αγίου Πνεύματος.
Μέσα στο ζήλο μου για το έργο του Θεού είχα προσβάλλει έναν πολύτιμο αδελφό εν Χριστώ. Αντί να συζητήσω μαζί του και με τους συνεργάτες του για να αναζητήσουμε κάποιες λύσεις μαζί, εγώ αντέδρασα κυριαρχικά χωρίς να επιδείξω πνεύμα αγάπης.
Τώρα έπρεπε να επιλέξω.
Από τη μια μεριά μπορούσα να μην κάνω τίποτα και ν’ αφήσω τα πράγματα να εξελιχθούν αφού εξ’ άλλου εγώ ήμουν ο υπεύθυνος.
Σύμφωνα με την ανθρώπινη λογική μπορούσα να αφήσω τα πράγματα ως είχαν. Αλλά βαθιά μέσα μου δεν είχα ειρήνη καθώς το Άγιο Πνεύμα συνέχιζε να μου θυμίζει την αμαρτία μου και γνώριζα πως ο Θεός δε θα ευλογούσε το έργο μου αν δεν ομολογούσα την αμαρτία μου, ενώ ταυτόχρονα μερικοί από τους αγαπητούς μου συνεργάτες θα παρέμεναν στενοχωρημένοι και πληγωμένοι.
  Γνώριζα πολύ καλά πως μόνο αν ακολουθούσα τον Κύριο μου.. πρώτα εξομολογήθηκα σ’ Αυτόν την αμαρτία μου, ζήτησα συγνώμη και μετά ήρθε το δυσκολότερο μέρος.
Πήγα στους συνεργάτες μου τους ζήτησα να με συγχωρήσουν, κάψαμε μαζί γελάσαμε μαζί προσευχηθήκαμε μαζί συζητήσαμε τις δυσκολίες και τελικά καταφέραμε να τελειώσουμε τη δουλειά στην ώρα της.
Αυτό το βαθύτερο νόημα της χριστιανικής ζωής-να κρατούμε τον Χριστό στο θρόνο. Αυτό το κατορθώνουμε όταν μένουμε κάτω από τη δύναμη και τον έλεγχο του Αγίου Πνεύματος, επειδή το Άγιο Πνεύμα ήρθε με τον αποκλειστικό σκοπό να δοξάσει τον Χριστό δίνοντας ήρθε με δύναμη στους πιστούς να ζήσουν μια άγια ζωή και να είναι καρποφόροι στην μαρτυρία τους για τον αγαπητό μας Σωτήρα.
 Υπάρχουν πολλές παρανοήσεις που αφορούν τη χριστιανική ζωή.

 Μερικοί πιστεύουν πως από τη στιγμή που δέχτηκαν τον Ιησού Χριστό με πίστη στη ζωή τους, πρέπει με την δική τους δύναμη να προσπαθήσουν όσο μπορούν να ζήσουν μια ζωή που να ευχαριστεί τον Θεό. Άλλοι νομίζουν ότι ο Χριστός έχει έρθει στη ζωή τους για να τους βοηθήσει να ζήσουν και να εργαστούν για την δόξα του Θεού. Ίσως αυτές οι δύο απόψεις για τη χριστιανική ζωή να φαίνονται επιφανειακά σωστές, αλλά υπάρχει μια ουσιαστική αδυναμία, σε κάθε άποψη που στην πραγματικότητα υπονομεύει από τη βάση της τη «ζωντανή» χριστιανική ζωή.

Έχει ειπωθεί ότι: ¨ Δεν είναι δύσκολο να ζήσεις τη χριστιανική ζωή- είναι αδύνατο¨. Μόνο ένα πρόσωπο μπόρεσε να ζήσει τη χριστιανική ζωή κι αυτός ήταν ο Ιησούς Χριστός. Σήμερα θέλει να ζει στη ζωή των χριστιανών στους οποίους κατοικεί. Ο J.BPhilips στον πρόλογο της μετάφρασης ενός μέρους της Κ. Διαθήκης με τίτλο ¨Επιστολές σε Νέες Εκκλησίες¨ λέει:

¨Η μεγάλη διαφορά, ανάμεσα στο σημερινό Χριστιανισμό και στο Χριστιανισμό για τον οποίο διαβάζουμε στις επιστολές είναι ότι για μας ουσιαστικά είναι ένας τρόπος συμπεριφοράς ενώ γι αυτούς αποτελούσε αληθινή εμπειρία. Είμαστε ικανοί να κατεβάσουμε τη χριστιανική θρησκεία στο επίπεδο ενός κώδικα ή στην καλύτερη περίπτωση ενός κώδικα καρδιάς και ζωής. Για κείνους τους ανθρώπους ήταν η ολοκάθαρη εισβολή μιας νέας ποιότητας ζωής. Δε δίσταζαν να ομολογήσουν πως ο Χριστός «ζούσε» μέσα τους.
 
Πριν το θάνατο Του ο Χριστός είπε στους μαθητές Του ότι είναι καλύτερα να τους αφήσει έτσι ώστε το Πνεύμα του Θεού να έρθει να κατοικίσει μέσα στον καθένα τους.
Ιωάννης 14:16-20
16 Και εγώ θα παρακαλέσω τον Πατέρα, και θα σας δώσει έναν άλλον Παράκλητο, για να μένει μαζί σας στον αιώνα,
17 το Πνεύμα τής αλήθειας, το οποίο ο κόσμος δεν μπορεί να λάβει, επειδή δεν το βλέπει ούτε το γνωρίζει· εσείς, όμως, το γνωρίζετε, επειδή μένει μαζί σας, και μέσα σας θα είναι.
18 Δεν θα σας αφήσω ορφανούς· έρχομαι σε σας.
19 Λίγο ακόμα, και ο κόσμος δεν με βλέπει πλέον· εσείς, όμως, με βλέπετε· επειδή, εγώ ζω, κι εσείς θα ζείτε.
20 Κατά την ημέρα εκείνη θα γνωρίσετε ότι εγώ είμαι σε ενότητα με τον Πατέρα μου, κι εσείς σε ενότητα με μένα, και εγώ σε ενότητα με σας.
Ιωάννης 16:7
7 Εγώ, όμως, σας λέω την αλήθεια· σας συμφέρει να αναχωρήσω εγώ· επειδή, αν δεν αναχωρήσω, ο Παράκλητος δεν θάρθει σε σας· αλλά, αφού αναχωρήσω, θα τον στείλω σε σας.
……………………………….
Με άλλα λόγια, ο Χριστός χωρίστηκε σωματικά απ’

τους μαθητές Του έτσι ώστε να μπορεί να είναι πνευματικά πάντα μαζί με τον καθένα τους

σήμερα όταν ένα άτομο πλησιάζει με πίστη τον Θεό, ο Χριστός έρχεται και κατοικεί μέσα δια του Αγίου Πνεύματος
Ρωμαίους 8:9
9 Εσείς, όμως, δεν είστε τής σάρκας, αλλά του Πνεύματος, αν το Πνεύμα τού Θεού κατοικεί μέσα σας. Αλλά, αν κάποιος δεν έχει το Πνεύμα τού Χριστού, αυτός δεν είναι δικός του.
Για να ζήσει τη δική Του ζωή μέσα από μας. Πολλοί χριστιανοί προσπαθούν να ενεργήσουν με τις δικές του περιορισμένες δυνάμεις ενώ έχουν στη διάθεση τους μια δύναμη απεριόριστη.

Ίσως να αναρωτιέσαι: ¨Πως μπορώ να ζήσω τη νικηφόρα ζωή του Χριστού¨; Στο μάθημα αυτό θα εξετάσουμε τις τρεις κατηγορίες των ανθρώπων που υπάρχουν στον κόσμο σήμερα και που είναι: ο μη χριστιανός(φυσικός άνθρωπος), ο πνευματικός χριστιανός και ο σαρκικός χριστιανός.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


………………………………………………

Η Μοναδικότητα του Ιησού. Μεταφορά Αγ. Γραφής Σπύρου Φίλου Το ξεκίνημα του συναρπαστικού ταξιδιού της πίστης Bill Bright

 ΒΙΒΛΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
Η σιγουριά του χριστιανού
05
Νέα ζωή
1/. Ιωάννης 3:3-7 τι λέει ο Ιησούς Χριστό στον Νικόδημο ότι πρέπει να κάνει ώστε να μπει στην Βασιλεία του Θεού;
Ιωάννης 3:3-7
3 Αποκρίθηκε ο Ιησούς και του είπε: Σε διαβεβαιώνω απόλυτα, αν κάποιος δεν γεννηθεί από επάνω, δεν μπορεί να δει τη βασιλεία τού Θεού.
4 Ο Νικόδημος λέει σ' αυτόν: Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να γεννηθεί ενώ είναι γέροντας; Μήπως μπορεί να μπει μια δεύτερη φορά στην κοιλιά τής μητέρας του και να γεννηθεί;
5 Αποκρίθηκε ο Ιησούς: Σε διαβεβαιώνω απόλυτα, αν κάποιος δεν γεννηθεί από νερό και Πνεύμα, δεν μπορεί να μπει μέσα στη βασιλεία τού Θεού.
6 Εκείνο που έχει γεννηθεί από τη σάρκα είναι σάρκα· και εκείνο που έχει γεννηθεί από το Πνεύμα, είναι πνεύμα.
7 Μη θαυμάσεις ότι σου είπα: Πρέπει να γεννηθείτε από επάνω.
………………………………….
2/. Με τη φυσική γέννηση μπορεί κανείς ν’ αποκτήσει πολλά πράγματα τα οποία δεν γνωρίζει, π.χ. οικογενειακό όνομα προνόμια, πλούτο αγάπη φροντίδα και προστασία. Με την πνευματική γέννηση ο άνθρωπος γίνεται παιδί του Θεού, αποκτά την αιώνια ζωή, τη θεϊκή κληρονομιά και την αγάπη του Θεού, τη φροντίδα και την προστασία Του. Ο Θεός μας έχει δώσει αυτά τα συγκεκριμένα πράγματα εξ’ αιτίας της μεγάλης Του αγάπης. Τα δώρα του Θεού δε βασίζονται στα ασταθή ανθρώπινα συναισθήματα αλλά στο δικό Του  αιώνιο ο Λόγο.
Γράψε με δικά σου λόγια ότι κατέχεις σύμφωνα με τα παρακάτω χωρία.
Εφεσίους 1:7  
7 με τον οποίο έχουμε την απολύτρωση διαμέσου τού αίματός του, την άφεση των αμαρτημάτων, σύμφωνα με τον πλούτο τής χάρης του·
Ρωμαίους 5:1
1 Αφού, λοιπόν, ανακηρυχθήκαμε δίκαιοι με την πίστη, έχουμε ειρήνη με τον Θεό διαμέσου τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού,
Ρωμαίους 3:22
22 δικαιοσύνη, όμως, του Θεού, διαμέσου τής πίστης στον Ιησού Χριστό, προς όλους κι επάνω σε όλους εκείνους που πιστεύουν· επειδή, δεν υπάρχει διαφορά·
Κολοσσαείς 1:27
27 στους οποίους ο Θεός θέλησε να φανερώσει, ποιος είναι ο πλούτος τής δόξας τούτου τού μυστηρίου στα έθνη, που είναι ο Χριστός μέσα σας, η ελπίδα τής δόξας·
3/. Καθώς ξεκινάς τη ζωή σου ως χριστιανός ποιες αποδείξεις σε διαβεβαιώνουν ότι γνωρίζεις τον Ιησού Χριστό;
Α΄ Ιωάννου 2:3
3 Και με τούτο γνωρίζουμε ότι τον γνωρίσαμε, αν τηρούμε τις εντολές του.
Α΄ Ιωάννου 3:14
14 Εμείς γνωρίζουμε ότι έχουμε μεταβεί από τον θάνατο στη ζωή, επειδή αγαπάμε τους αδελφούς· εκείνος που δεν αγαπάει τον αδελφό του, μένει μέσα στον θάνατο.
Ρωμαίους 8:16
16 Το ίδιο το Πνεύμα δίνει μαρτυρία, μαζί με το πνεύμα μας, ότι είμαστε παιδιά τού Θεού
……………………………….
Εφαρμογή στη ζωή
1/. Ποιος είναι ο Χριστός για σένα;

2/. Ποια είναι η σχέση σου με το Θεό;

3/. Τι είδους ζωή έχεις τώρα;

4/. Έχουν συγχωρεθεί οι αμαρτίες σου;

5/. Γιατί έχεις σιγουριά (ή αμφιβολίες) για τη σωτηρία σου;
6/. Ποιες αλλαγές πιστεύεις ότι έχουν γίνει στη ζωή σου τώρα που ο Χριστός είναι μέσα σου.


…………………………………….