25-7-2015--ΑΝΑΡΤΗΣΗ--ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΥΧΙΚΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2005 H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Πάντοτε ευπρόσδεκτη Αλληλογραφία με τους Αναγνώστες -

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 

3

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ
 Προς ανώνυμο αναγνώστη

Σας ευχαριστούμε για την αποστολή της σελίδας από τον κατάλογο του “Χρυσού Οδηγού” με τους Ψυχίατρους.

Χωρίς να το θέλετε –και χωρίς να το αξίζουμε– μας δίνετε τιμή που και ο Κύριός μας έλαβε στον κόσμο, όταν «έλεγον ότι είναι έξω εαυτού» (Μάρκ. 3/γ/21). Από το ανυπόγραφο γράμμα σας –επειδή προφανώς ντρέπεστε γι’ αυτό που κάνετε–, επιζητείτε τον έπαινο, εκεί ακριβώς που θα έπρεπε να κλαίτε.

Αγαπητέ, όπως είπε ο Χριστός, δεν αξίζει να παίρνουμε δόξα «ο εις παρά του άλλου», όταν κινδυνεύουμε να χάσουμε «την δόξαν την παρά του μόνου Θεού»^ ο δε Παύλος μακαρίζει εκείνον «του οποίου ο έπαινος είναι ουχί εξ ανθρώπων, αλλ' εκ του Θεού», ενώ –αναφορικά με τους γνήσιους δούλους του Θεού– γράφει: «Εγείναμεν θέατρον εις τον κόσμον, και εις αγγέλους και εις ανθρώπους» (Ιωάν. 5/ε/44, Ρωμ. 2/β/29, Α~ Κορ. 4/δ/9).

Θα ήταν καλύτερο αν μπορούσατε να διαψεύσετε «όσα στραβά συμβαίνουν σε διάφορους χριστιανικούς κύκλους», που παρουσιάζει ο «Τ». Μακάρι κάποτε να τολμήσετε και να τα πολεμήσετε, ώστε ν’ απαλλαγούν οι “χριστιανικοί κύκλοι” από όλα αυτά τα βδελύγματα, που τόσο μισεί ο Κύριος.

Είθε ο Θεός να σας έχει καλά, κυρίως όμως να σας χαρίσει θάρρος επειδή οι δειλοί «θέλουσιν έχει την μερίδα αυτών εν τη λίμνη τη καιομένη με πυρ και θείον» (Αποκ. 21/κα/8) κάτι που ειλικρινά απευχόμεθα. |
…………………………………
ΑΜΕΜΠΤΟΣ ΕΝ ΠΑΝΤΙ.
Η πρόσφατη απελευθέρωση του “Δράκου της Δράμας” Παπαχρόνη, δεν μας βρήκε προετοιμασμένους. Ίσως επειδή έχουμε διαφορετική αντίληψη για την αξία της ανθρώπινης ζωής και την τιμωρία που ταιριάζει σ’ εκείνον που την αφαιρεί. Εν πάση περιπτώσει, η απελευθέρωση είναι πλέον γεγονός και μακάρι να ανταποκρίνεται σε μια ΑΛΗΘΙΝΗ μεταμέλεια και σοφρονισμό του εν λόγω.

Σίγουρα όμως γεννά απορίες ο τρόπος με τον οποίο εκφράστηκε στους δημοσιογράφους κατά την πρώτη συνέντευξη τύπου και ιδιαίτερα η φράση/υπόσχεση: «Θα διαβιώ εν αγνεία και σεμνή πολιτεία και άμεμπτος εν παντί».

Αν μη τι άλλο, τα λόγια αυτά φανερώνουν άτομο που, είτε δεν έχει αίσθηση του μέτρου και δεν καταλαβαίνει τη σημασία τους, είτε περιπαίζει εκείνους που –καλώς ή κακώς– θέλησαν να του προσφέρουν μια δεύτερη ευκαιρία. Ποια θα είναι η συνέχεια θα το δείξει το μέλλον. Ας ευχηθούμε να μην είναι τα χειρότερα... |

ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;

Διάφορες εκδηλώσεις που έγιναν από εκκλησίες με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες (βλ. σελ. 25) έγιναν δεκτές με ευχαρίστηση ή αντιμετώπισαν αδιαφορία, όμως σε ένα νησί ο τοπικός Μητροπολίτης δημοσίευσε ανακοίνωση, ότι τα έντυπα που διένυμε ομάδα  αλλοδαπών προέρχονται από Διαμαρτυρόμενους και κάλεσε το λαό να μη τα διαβάσει.

Αν τούτη η τελευταία ενέργεια ακούγεται εκ πρώτης όψεως εχθρική και μισαλλόδοξη, εντούτοις δεν είναι αδικαιολόγητη, διότι σε πρόσφατη αναφορά της οργάνωσης «Hellenic Ministries» (ΕΙΕ), που παρουσιάστηκε και σε ξενόγλωσσο περιοδικό, αναφέρονται τα εξής εξωφρενικά:

«Πέρα από μια χριστιανική κληρονομιά που χρονολογείται από την εποχή του βιβλίου των Πράξεων, σήμερα μόνο ένα κατ’ υπολογισμό 0,2% του Ελληνικού πληθυσμού είναι Χριστιανοί. Μία απεσταλμένη σχολίασε επ’ αυτού όταν επισκέφθηκαν το νησί της Ικάριας. Από ένα πληθυσμό 8.000 υπάρχει μόνο ένας γνωστός Χριστιανός. (...) “Η Ελλάδα είχε το ευαγγέλιο για αιώνες, ωστόσο [οι Έλληνες] δεν γνωρίζουν τίποτα από αυτό!”»[1]

Όλοι όμως γνωρίζουν ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας είναι χριστιανικός σε ποσοστό 99% και, ακόμη και αν δεχθούμε ότι οι Έλληνες δεν είναι Χριστιανοί “της καλύτερης ποιότητας” –κάτι που μόνιμα τονίζει ο «Τ» από τη στήλη αυτή– όταν κάποιος ισχυρίζεται ότι σε όλη την Ικαρία υπάρχει «ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ», το λιγότερο λέει ανοησίες! Και όταν λέει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν συνολικά μόνο 20.000 Χριστιανοί, λέει ΨΕΜΑΤΑ που προσβάλλουν και προκαλούν.

Εκτός κι αν θέλει να πει ότι Χριστιανοί είναι μόνο οι Διαμαρτυρόμενοι... Αν ισχύει το τελευταίο, τότε πέφτει στο ίδιο λάθος με τους φανατικούς εκείνους κύκλους που ντροπιάζουν και την Ελλαδική Εκκλησία.

Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη: Ούτε μόνο οι Διαμαρτυρόμενοι Έλληνες είναι Χριστιανοί, ούτε μόνο οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι Έλληνες.

Είναι τουλάχιστον αστείο, όταν το έγκυρο βιβλίο «The Almanac of the Christian World» (που μάλιστα εκδίδεται από Διαμαρτυρόμενους)[2], γράφει ότι στην Αμερική υπάρχουν 1.950.000 Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί, και το «The World Fact Book» –που είναι έκδοση της CIA των ΗΠΑ[3]–, για τη θρησκευτική κατανομή του ελληνικού πληθυσμού στην Ελλάδα το 2004 γράφει ότι οι Ελληνορθόδοξοι είναι το 98% του πληθυσμού, πώς κάποιοι τολμούν να ισχυρίζονται ότι υπάρχουν μόνο 20.000 Χριστιανοί(!)

Ολαός μας ιστορικά ανήκει στην ομάδα των Ορθοδόξων Χριστιανών, όπως οι Σουηδοί ανήκουν στην ομάδα των Διαμαρτυρόμενων Χριστιανών και οι Ιταλοί στην ομάδα των Ρωμαιοκαθολικών Χριστιανών. Και οι τρεις αυτές ομάδες είναι μέλη στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, έχουν διεκκλησιαστικές σχέσεις, είναι μέλη στο Δ.Σ. της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας, συμμετέχουν σε οικουμενικές δραστηριότητες.

Συνεπώς, αν τα παραπάνω είναι αληθινά –και είναι– τι επιδιώκουν όσοι λένε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο 20.000 Χριστιανοί; Το κάνουν άραγε για τους μέσα ή για τους έξω; Για την Εκκλησία του Χριστού ή για εξυπηρέτηση πολιτικών και συμφερόντων κάποιων οργανώσεων που –χωρίς ίσως να το έχουν καταλάβει– εξελίσσονται σε επιχειρήσεις; |

[1] Περιοδικό «Interact», Ιαν-Μαρ 2005, σελ. 20. http://www.hmnet.org.gr/profile.html #anchor).
[2] Tyndale House Publishers, 1993-94.
[3] http:// www.cia.gov/ cia/ publications/ factbook/ geos/gr.html.

ΟΙ  ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ  ΤΟΥ  ΚΟΣΜΟΥ

«Οι Εκκλησίες του κόσμου έρχονται στην Αθήνα» έγραψε η Εφημερίδα «Το Βήμα» (16-01-05), πληροφορώντας μας ότι 500 εκπρόσωποι Προτεσταντών, Ορθοδόξων, Μονοφυσιτών και Ρωμαιοκαθολικών θα συναχθούν στην ελληνική πρωτεύουσα στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος Ιεραποστολής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.

Πρόκειται για την πραγματοποίηση ενός μεγάλου βήματος, «το οποίο θα βγάλει την Εκκλησία της Ελλάδος από την εσωστρέφεια, τον απομονωτισμό και την ομφαλοσκόπηση», υποστηρίζει η εφημερίδα, σημειώνοντας επίσης: «Οι 500 εκπρόσωποι των Προτεσταντικών, Ορθοδόξων και Μονοφυσιτικών Εκκλησιών και οι παρατηρητές της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, οι οποίοι κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη συνάντηση των Αθηνών, δεν πιστεύουν ακόμη και σήμερα ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θα είναι η πρώτη Ορθόδοξη Εκκλησία η οποία θα φιλοξενήσει μια τέτοια οικουμενική συνάντηση».

Το ΠΣΕ ιδρύθηκε το 1948 και οι Ορθόδοξοι αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια που ξεκίνησαν οι Προτεστάντες –το Οικουμενικό Πατριαρχείο και οι Εκκλησίες Ελλάδος και Κύπρου αποτέλεσαν τις πρώτες Ορθόδοξες Εκκλησίες που εντάχθηκαν– και σήμερα συμμετέχουν 340 Εκκλησίες και ομολογίες από 100 διαφορετικές χώρες και όλες τις ηπείρους. Επίσης κορυφαίοι Ορθόδοξοι κληρικοί και θεολόγοι διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στα τεκταινόμενα του ΠΣΕ. Καθοριστικός ήταν ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου, του Μητροπολίτη Εφέσου κ. Χρυσοστόμου κ.ά., που υπηρέτησαν και υπηρετούν το ΠΣΕ σε καίριες θέσεις.

Ηεφημερίδα σημειώνει ότι στη Συνάντηση των Αθηνών, όπως θα μείνει στην ιστορία του ΠΣΕ, θα παρατηρηθούν και πολλά οξύμωρα, όπως όταν ο Προκαθήμενος της φιλοξενούσης Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, θα καθίσει μαζί με γυναίκες επισκόπους και ιερείς, ιδιαίτερα μάλιστα καθώς μόλις τον περασμένο Οκτώβριο που η Ιεραρχία συζήτησε το θέμα της αναβίωσης του θεσμού των διακονισσών στην Ορθόδοξη Εκκλησία, Μητροπολίτης υποστήριξε ότι «Είναι αρκετό για τις γυναίκες που από τον γυναικωνίτη κατέβηκαν στο αριστερό κλίτος».

Επίσης προκαλεί το γεγονός ότι πολλές από τις εκκλησίες των Διαμαρτυρομένων που θα συμμετέχουν στη Συνέλευση, περιλαμβάνονται στον κατάλογο που έχει συντάξει η Εκκλησία της Ελλάδος για τις αιρέσεις. |
Η ΚΟΥΜΠΑΡΙΑ ΤΟΥ π. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ...

Οπως πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο, ο ηγούμενος και πνευματικός προϊστάμενος των γνωστών “Παπαροκάδων”, π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ιερούργησε στον πρόσφατο τρίτο(;) γάμο του τηλεπαρουσιαστή κ. Α. Μικρούτσικου.

Αναρωτηθήκαμε τι ήταν αυτό που έκανε τον ηγούμενο να διαλέξει να ταυτιστεί με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, αφού προφανώς δεν ανήκει στην ενορία του...

Στις εκπομπές του εν λόγω γίνεται μονίμως σχεδόν λόγος για αστρολογία και ωροσκόποια, ελεύθερες σχέσεις, διαζύγια κ.λπ.

Έχει δει στον ALPHA το εισαγωγικό φιλμάκι στην τρέχουσα σειρά, «Αυτό που θέλουν οι γυναίκες», όπου παρουσιάζει την εξέλιξη του ανθρώπου από τα ζώα και μετά την αποκτήνωση του άντρα σε ζωάκι της γυναίκας;

Μήπως θέλει να δείξει στους οπαδούς του, ιδιαίτερα τους νέους, τον δρόμο του κ. Ανδρέα, για να τον ακολουθήσουν και αυτοί;

Μερικοί διψούν για δημοσιότητα, όμως υπάρχουν και καλύτεροι τρόποι για να ικανοποιήσουν το πάθος τους αυτό.

Υ.Γ. Με την ευκαιρία ρωτούμε: Δεν υπήρχε ένα ελληνικό όνομα για την ιστοσελίδα των “Παπαροκάδων” του, ώστε διάλεξε το «FREE MONKS» (=Ελευθερομοναχοί), πού τόσο θυμίζει τους «FREE MASONS» (=Ελευθεροτέκτονες) δηλαδή τους Μασόνους;... |
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΥΧΙΚΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2005
Εκ καρδίας                  
 Η “ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ”

 Πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι του θρησκευτικού ρεπορτάζ, όταν βρίσκονται στην ανάγκη ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, επειδή μερικοί νομίζουν ότι η εκκλησία πρέπει ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ καθαρή και άμεμπτη, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Εμείς μ’ αυτό ούτε συμφωνούμε ούτε το εφαρμόζουμε.

Ο Κύριος Ιησούς δεν είπε να σκεπάζετε τα λάθη σας αλλά: «Ούτως ας λάμψη το φως σας έμπροσθεν των ανθρώπων, διά να ίδωσι τα καλά σας έργα και δοξάσωσι τον Πατέρα σας τον εν τοις ουρανοίς» (Ματθ. 5/ε/16)

 Πάντως με τις πρόσφατες αποκαλύψεις σκανδάλων στην Ελλαδική Εκκλησία δε θ’ ασχοληθούμε, αφού τόσα είπαν και έγραψαν πολλοί άλλοι.

Θα θέλαμε όμως να συστήσουμε στις άλλες “αδελφές εκκλησίες”, να μη βιαστούν να επιχαρούν με τα παθήματά της, επειδή και τα δικά τους σπίτια ΟΖΟΥΝ ΗΔΗ «από τεσσάρων ημερών».

Όσον αφορά την λεγόμενη “αυτοκάθαρση”, θα αρκεστούμε να επαναλάβουμε την απορία του κ. Σ. Καργάκου σε επίκαιρη τηλεοπτική εκπομπή: «Αυτοκάθαρση σημαίνει ο ένας ΛΕΚΕΣ να βγάλει τον άλλο ΛΕΚΕ;»

Για τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου, «Πρώτος εγώ είμαι σημαιοφόρος της εσωτερικής καθάρσεως και μαζί με εμένα όλη η Δ.Ι.Σ.», η παρακάτω γελοιογραφία  λέει περισσότερα από όσα θα μπορούσαμε να πούμε εμείς.……………………………….|

ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΘΑΜΕΝΟΥΣ

 Στο παλιό δημοτικό τραγούδι “Του νεκρού αδελφού”, ο λαϊκός ποιητής εκφράζει την απορία του:

«Δεν είναι κρίμα κι άδικο, παράξενο μεγάλο,

να περπατούνε οι ζωντανοί με τους αποθαμένους;».

Αυτό θυμηθήκαμε κατά την πρόσφατη μεγαλοπρεπή μεταφορά/επιστροφή από το Βατικανό των λειψάνων του Χρυσόστομου και του Ναζιανζηνού στο Φανάρι, από όπου είχαν κλαπεί από τους Σταυροφόρους.

Τι μπορούν να περιμένουν οι ζωντανοί απ’ τους αποθαμένους; Βοήθεια και προστασία; Μα αν τα λείψανα είχαν δύναμη να προστατεύσουν άλλους, γιατί δεν προστάτευσαν τον εαυτό τους και άφησαν να τα κλέψουν οι Σταυροφόροι;

Το βέβαιο, όμως, είναι ότι η επανακομιδή των λειψάνων στο Φανάρι θα προκαλέσει εισροή οικονομικών οφελών καθώς πολλοί θρησκόληπτοι θα σπεύσουν να τα προσκυνήσουν.

Τέτοιες σκέψεις προφανώς είχε υπόψη του ο δημοσιογράφος όταν έγραψε το παρακάτω σχόλιο στο «ΒΗΜΑgazino» (5-12-04).
Νεκρές εκκλησίες από νεκρούς ζητούν βοήθεια. Αλίμονο!…………………………………….