ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΥΧΙΚΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2005-ANRTHSH 21-7-2015

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 


    Η βιβλική μελέτη δεν είναι παιχνίδι...  

Εσχατολογικές “ερμηνείες”
...που αλλάζουν ανεύθυνα
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΥΧΙΚΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2005

          Η βιβλική μελέτη δεν είναι παιχνίδι...  

Εσχατολογικές “ερμηνείες”
...που αλλάζουν ανεύθυνα

Όπως καλά γνωρίζουν οι αναγνώστες μας, αντιμετωπίζουμε με μεγάλη επιφύλαξη όλους εκείνους που θεωρούν τους εαυτούς τους "ειδικούς" περί τα εσχατολογικά, και κάθε τόσο σερβίρουν διάφορες "θεωρίες" και "κλειδιά" με τα οποία "λύνουν" τα μυστήρια της Αποκάλυψης και των λοιπών προφητικών Γραφών, για να διαφωτίσουν –δήθεν– τους αδαείς... |

Η προχειρότητα και ανευθυνότητα με την οποία χειρίζονται τα ιερά λόγια και τα απόρρητα του Θεού είναι εμφανής και εδώ, όπως δυστυχώς και σε άλλους τομείς της ζωής τους.

Προς επίρρωση των παραπάνω, επιλέξαμε από γνωστό θρησκευτικό περιοδικό, που ειδικεύεται στο αντικείμενο, μια συλλογή θέσεων που παρουσίασε τα τελευταία πέντε χρόνια. Στην έρευνα χρησιμοποιήσαμε οκτώ τεύχη από τα έτη 2000, 2001, 2002 και 2004, και στην άλλη σελίδα μπορείτε να δείτε πόσο ρευστές είναι και πόσο εύκολα αλλάζουν οι ερμηνείες του εκδότη μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Το θέμα που διαπραγματεύεται σε όλα αυτά τα άρθρα είναι ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ή Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ της Αποκάλυψης. Ιδού λοιπόν τι διαπιστώσαμε: Στην αρχή μιλάει για τσιπάκι, ύστερα για χάραγμα, μετά για έξυπνες κάρτες και ύστερα για πολύπλοκο αριθμό, ξανά πάλι μιλάει για χάραγμα και ύστερα πάλι για αριθμό...

Και βέβαια αυτά τα βρήκαμε εύκολα με μια απλή έρευνα στα τεύχη του εν λόγω εσχατολογικού περιοδικού που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Θυμόμαστε όμως ότι παλαιότερα γινόταν λόγος για τον διαβόητο γραμμικό κώδικα (bar code) ή για εγγραφή στο δέρμα με ανεξίτηλο χρώμα ή τατουάζ...

Ό,τι καινούργιο προβάλλει η δημοσιογραφία ή ανακαλύψει η επιστήμη, αυτόματα μπορεί να βαφτιστεί ως ΣΗΜΑΔΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ...

Δεν ξέρουμε ως πού φτάνει η δική σας φαντασία, σίγουρα όμως τα πράγματα του Θεού δεν είναι αντικείμενο μυθιστορημάτων. Ας προσέξουμε λοιπον, επειδή το λιγότερο που μπορούμε να πάθουμε είναι να γελοιοποιηθούμε, υπάρχουν όμως και χειρότερα... |

 ΜΑΪΟΣ
2000
ΤΣΙΠΑΚΙ

"...σύντομα αυτό το μικρό τσιπάκι που θα εμφυτεύεται με χάραγμα μέσα στο σώμα μας και βεβαίως θα έχει έναν κωδικό αριθμό που θα μας αντιπροσωπεύει απόλυτα σαν άτομα, όπως πιθανόν το ΑΦΜ μας"

ΙΟΥΛΙΟΣ
2000
ΤΣΙΠΑΚΙ

"αυτό το εμφυτευμένο στο σώμα μας ή στο σώμα των παιδιών μας τσιπ να μπει "το χάραγμα", ο αριθμός του αντίχριστου, ο αριθμός που θα δηλώνει λατρεία και αναγνώριση στο πρόσωπό του"
ΙΑΝ/ΡΙΟΣ 2001

ΧΑΡΑΓΜΑ

"Έχουμε ακούσει για το χάραγμα, για το 666, για το σφράγισμα των ανθρώπων στο χέρι ή στο μέτωπο από τα επιτελεία του αντίχριστου."

ΜΑΪΟΣ
2001
ΕΞΥΠΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ


"Θα έρθουν και οι "έξυπνες κάρτες", θα εγκατασταθεί και η απόσυρση των μετρητών, το χάραγμα, ο Αντίχριστος, το παγκόσμιο σύστημα ελέγχου και καθοδήγησης της ζωής μας."

ΙΟΥΛΙΟΣ 2001
ΚΑΡΤΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ
ΧΑΡΑΓΜΑ

"Έχουμε εισέλθει στο "Βασίλειο των Καρτών"! (...) Στην κάρτα είναι αποτυπωμένος ο αριθμός μας ο προσωπικός. (...) Αυτός ο αριθμός θα είναι και η ταυτότητά μας, το ΑΦΜ μας, ο αριθμός ασφάλισής μας. (...) αύριο θα είναι η μια κάρτα και μετά ο ένας αριθμός... Και επειδή η κάρτα χάνεται (...) η πιο σίγουρη λύση είναι το χάραγμα. Χάραγμα επάνω στο σώμα, στο χέρι ή στο μέτωπο."

Ν/ΒΡΙΟΣ 2001
ΠΟΛΥ-
ΠΛΟΚΟΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ

"Το χάραγμα, που θα είναι ένας πολύπλοκος, αλλά αξιόπιστος αριθμός, θα αντιπροσωπεύει ένα τμήμα (segment) στον κεντρικό server του παγκόσμιου υπολογιστή, που θα είναι "θηρίο" σε χωρητικότητα, ισχύ και δυνατότητες."

Δ/ΜΒΡΙΟΣ 2002
ΧΑΡΑΓΜΑ

"Με το χάραγμα επάνω στο σώμα ο άνθρωπος εξασφαλίζεται διά βίου."

ΜΑΡΤΙΟΣ 2004
ΑΡΙΘΜΟΣ

"...θα γίνει με τη χρήση ενός αριθμού-ταυτότητα, που θα πιστοποιεί πληροφορίες γύρω από τον κάτοχο και θα παρέχει και πληροφορίες προς "ειδικούς δέκτες". Αυτός είναι ο λόγος που πηγαίνουμε σε όλο και περισσότερο απειροελάχιστα μεγέθη, σαν αυτό του 1/100 της τρίχας."

 Η σύγχυση των ανθρώπων είναι προφανής, όπως και η επιπολαιότητά τους... .

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ|
.....................................................