23--12--2016---33---ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ------- Εις τους χρόνους του Δανιήλ προ 2.500 και πλέον ετών και κατά την διάρκεια της αιχμαλωσία στην Βαβυλώνα ο Θεός έδωκε ένα όνειρο εις τον Ναβουχοδονόσωρ βασιλέα της Βαβυλώνας. Αυτό το όνειρο παρουσίαζε την εικόνα ανθρώπου του οποίου το σώμα αποτελούνταν από διάφορα μέταλλα. Η ερμηνεία του ονείρου όπως αποκαλύφθηκε στον Δανιήλ υπό του Θεού περιλάμβανε την ύπαρξη την ανάπτυξη και την δύναμη των παγκοσμίων αυτοκρατοριών οι οποίες επρόκειτο να έλθουν--

ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ ΑΠΟΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΜΑΣ


Η ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΊΑ—Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
                   ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ

    «Και τα δέκα κέρατα τα οποία είδες είναι δέκα βασιλείς οίτινες βασιλείαν δεν έλαβον έτι αλλά μία ώραν λαμβάνουσιν εξουσίαν ως βασιλείς μετά του θηρίου….
  Ούτοι θέλουσι πολεμήσει με το Αρνίον και το Αρνίον θέλει νικήσει αυτούς διότι είναι Κύριος των Κυρίων και βασιλεύς των Βασιλέων»( Αποκάλυψης ιζ:12—14).
  Εις τους χρόνους του Δανιήλ προ 2.500 και πλέον ετών και κατά την διάρκεια της αιχμαλωσία στην Βαβυλώνα ο Θεός έδωκε ένα όνειρο εις τον Ναβουχοδονόσωρ βασιλέα της Βαβυλώνας. Αυτό το όνειρο παρουσίαζε την εικόνα ανθρώπου του οποίου το σώμα αποτελούνταν από διάφορα μέταλλα. 

Η ερμηνεία του ονείρου όπως αποκαλύφθηκε στον Δανιήλ υπό του Θεού περιλάμβανε την ύπαρξη την ανάπτυξη και την δύναμη των παγκοσμίων αυτοκρατοριών οι οποίες επρόκειτο να έλθουν
  Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ως παγκόσμιος δύναμη αντιπροσωπευόταν από τις κνήμες του πόδες και τους δακτύλους της εικόνας
 Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία καταστράφηκε και έπαυσε να υπάρχει προτού εκπληρωθούν οι προφητείες όπως αποκαλύπτονταν στην εικόνα του ονείρου ή με άλλα λόγια η ιστορία της αυτοκρατορίας εξελιχθεί μέχρι των δακτύλων της εικόνας. Τοιουτοτρόπως εκείνοι που μελετούν τις προφητείες της Γραφής έχουν δίκιο να φρονούν(σκέπτονται) ότι η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία πρόκειται να αναβιώσει προς εκπλήρωση των προφητειών και ότι η αναβίωση αυτή θα λάβει χώραν κατά την περίοδο της μεγάλης.

  Η μορφή της ΡωμαϊκήςΑυτοκρατορίας αποτελούμενης από δέκα βασίλεια τα οποία είναι και η τελευταία φάσης της υπάρξεως της αντιπροσωπεύεται υπό των δέκα δακτύλων της εικόνας του ονείρου(Δανιήλ β: και ζ: ).Κατά τον ίδιο τρόπο αντιπροσωπεύεται και υπό των δέκα κεράτων του τρομακτικού θηρίου της οράσεως του Ιωάννου στην Πάτμο
(Αποκάλυψης ιζ:12).
  Η Γραφή λέγει ότι δέκα βασίλεια της εικόνας του ονείρου κατασυντρίφτηκαν από ένα λίθο ο οποίος απεκόπη άνευ χειρών. Ο λίθος αυτός είναι ο ίδιος ο Χριστός «η πέτρα του Ισραήλ» (Γένεσης μθ:24 Δανιήλ β:34—45). «Ο δε λίθος που χτύπησε την εικόνα έγινε όρος μέγα και γέμισε όλη την γη».
  «Ο Θεός ο μέγας έκαμε γνωστό εις τον βασιλέα ότι πρόκειται να γίνει μετά από αυτά και αληθινό είναι το ενύπνιο και πιστή η  ερμηνεία του»

   Σήμερα τα έθνη της γης σείονται αλληλοσυγκρούονται και μεταβάλουν την όψη. Στις εφημερίδες και τα περιοδικά αναγιγνώσκουμε καταπληκτικά άρθρα σχετικά με αυτές τις μεταβολές και ακούμε τα ίδια πράγματα από το ραδιόφωνο και τις εξέδρες. Οι μελετώντες τις Γραφές παρακολουθούν με ζωηρό ενδιαφέρον όλες τις μεταβολές οι οποίες λαμβάνουν χώραν μεταξύ των εθνών διότι οι προφητείες εκπληρώνονται και γνωρίζουν τι πρέπει να αναμένουν.
  Ο Θεός μεταχειρίσθηκε τον Ναβουχοδονόσωρ βασιλιά της Βαβυλώνας να υποτάξει ασθενέστερα έθνη και να ηγηθεί μιας ισχυρής και παγκοσμίου Αυτοκρατορίας. (Δανιήλ β:37—38).
  Κατά τον ίδιο τρόπο μεταχειρίζεται και σήμερα ο Θεός κακούς ηγέτες δια να φέρει προς το τέρμα της την παρούσα οικονομία της Χάριτος.

  Σιδηροί δικτάτορες συντρίβουν σήμερα ανίσχυρα έθνη και τα υποχρεώνουν σε υποταγή. Επιχειρούν να συνάψουν συμμαχίες εθνών και προσπαθούν να γίνουν κοσμοκράτορες. Πράγματα τα οποία φαίνονταν αδύνατα δια των ανθρώπων λαμβάνουν χώραν σήμερα δια της προσταγής του Θεού.
  Η Γραφή ομιλεί περί δύο ομοσπονδιών εθνών ομοσπονδιών εθνών που πρόκειται να γίνουν της ομοσπονδίας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας όπου θα αναβιώσει και της ομοσπονδίας του Βορρά. Οι εφημερίδες της εποχής μας παρουσιάζουν χωρίς  να το αντιλαμβάνονται την ροπή των εθνών προς σχηματισμό των δύο αυτών μεγάλων ομοσπονδιών.
  Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μουσολίνη είχε απαγγέλλει την αναβίωση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας κατά την 9ην Μαΐου το 1936και παρά της ανατροπές που συνέβηκαν κατά την διάρκεια του τελευταίου παγκοσμίου πολέμου και μετ’ αυτόν το πνεύμα που κατείχε τον Μουσολίνη δεν εξέλιπε.

  Ο Θεός θα χρησιμοποιήσει το θηρίο τον Αντίχριστο ο οποίος θα εκπηδήσει από κάποια γωνία της υπό αναβίωση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας δια να εκπληρώσει τα σχέδιά του προς κατάκτηση των ανίσχυρων εθνών και δια τον σχηματισμό μιας ομοσπονδίας εθνών κατά την περίοδο της μεγάλης θλίψεως.
  Δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο ηγέτης ο οποίος θα αναλάβει τον ρόλο του Αντίχριστου.
  Ο Ιουδαϊκός λαός δεν πρόκειται ως σύνολο να δεχθεί τον Ιησού τον πραγματικό Χριστό ως Μεσσία του διότι ελάχιστοι μόνο Ιουδαίοι έχουν μέχρι σήμερα επιστραφεί στο Χριστό ,εν τούτοις όταν έλθει «ο καιρός της στενοχώριας του Ιακώβ» θα τον δεχθούν διότι θα αναγνωρίσουν εις το πρόσωπον Του εκείνον τον οποίο σταύρωσαν.

  Εν τω μεταξύ και όταν αποκαλυφθεί ο Αντίχριστος μετά την αρπαγή οι Ιουδαίοι θα τον δεχθούν αντί του πραγματικού Χριστού διότι θα συνάψουν μαζί του μία συνθήκη εις την αρχή της περιόδου της θλίψεως και την οποία αυτός θα καταργήσει μετά το πρώτο μισό της περιόδου.
  Οι σημερινοί δικτάτορες κατευθύνουν τα πράγματα προς την λύση τους κατά τρόπον αξιοσημείωτο.  Ποιόν κλονισμό θα υποστούν εκείνοι που θα παραμείνουν επί της γης μετά την
αρπαγή ανακαλύπτοντας ότι οι σεσωσμένοι που ήταν έτοιμοι να συναντήσουν τον Κύριο αρπάχτηκαν οι δε παραμένοντες θα εξουσιαστούν από τον Αντίχριστο.
  Ο δικτάτωρ αυτός θα αναπτύξει ταχέως την δραστηριότητα του κατά την περίοδο της μεγάλης θλίψεως και μετά την ακύρωση της συνθήκης με τους Ιουδαίους. Εξ όσων μελετούμε θα στρέψει τις κατακτήσεις του προς την Αίγυπτο και από εκεί θα αρχίσει την τελευταία του εκστρατεία. 

Να τι λέγει σχετικά ο Δανιήλ.: «Και θέλει εκτείνει την χείρα αυτού επί τους τόπους  και η γη της Αιγύπτου δεν θέλει εκφύγει. Και θέλει κυριεύσει τους θησαυρούς του χρυσίου και οι Λύβυες και οι Αιθίοπες θέλουσιν είσθαι κατόπιν των βημάτων αυτού»
(Δανιήλ ια:42—43).
  Οι βασιλείς του Νότου θα έλθουν εναντίον του και το θηρίο θα τους νικήσει όπως όλες τις χώρες της Μεσογείου εκτός του Εδώμ του Μωάβ και του Αμών (Δανιήλ ια:41). Τα έθνη αυτά θα αποτελέσουν καταφύγιο δια το πιστό υπόλοιπο του Ισραήλ το οποίο θα διωχθεί.
  Οι ομοσπονδία του Βορρά παρασκευάζεται επίσης δια κατακτήσεις. Η Ρωσία και η Γερμανία όπως και άλλες χώρες του Βορά έχουν πάντοτε βλέψεις επί της Παλαιστίνης.

  Η ομοσπονδία του Βορρά περιγράφεται ως εξής εις την Γραφή: «Μετά πολλάς ημέρας θέλει γίνει επίσκεψης εις σε νε τοις εσχάτοις χρόνοις θέλει ελθεί εις την γη ήτις ηλευθερώθει εκ της μαχαίρας και συνήχθη εκ πολλών λαών εναντίον των ορέων του Ισραήλ τα οποία κατέστησαν έρημα δια παντός αυτός όμως μετεφέρθη εκ του μέσου των λαών και θέλουσι κατοικίσει πάντες ασφαλώς. Και θέλει αναβή και ελθεί ως ανεμοζάλη θέλεις είσθαι ως νέφος δια να σκεπάσει την γην σου και πάντα τα τάγματα σου και πολύς λαός μετά σου» (Ιεζεκιήλ λη:8—9).
  Κατά τα τελευταία έτη ο Ισραήλ Επανέρχεται εις την χώραν του μετά την διασπορά του μεταξύ των εθνών. Διάβασε  Ιεζεκιήλ λς-λη.Εις το δέκατο κεφάλαιο της Γενέσεως αναφέρεται η καταγωγή των εθνών που μνημονεύει ο Ιεζεκιήλ ως ο Γωγ ο Μαγώγ ο Ρως ι Θουβάλ ο Γομέρ και ο Θωγαρμά.

  Ο Αντίχριστος μέλλει να ταραχθεί εξ’ αιτίας ειδήσεων που θα
έλθουν εξ ανατολής και εκ του Βορρά. Με τα δέκα έθνη της ομοσπονδίας του θα αντιμετωπίσει την ομοσπονδία του Βορρά με επί κεφαλής των Γώγ στην κοιλάδα του Ιερζραέλ. Και οι δύο ομοσπονδίες θα αποβλέπουν εις τον πλούτο της Παλαιστίνης.  Κατά την σύγκρουση αυτή ο Αντίχριστος θα είναι ο νικητής και θα γίνει ο αρχηγός των στρατιών όλων των εθνών. Η επιτυχία αυτή θα τον εξωθήσει εις την μάχη του Αρμαγεδδών για να πολεμήσει κατά του εκλεκτού λαού του Θεού του Ισραήλ. Ως εκ’ τούτου η μάχη αυτή θα λάβει χώραν εκ μέρους των ηνωμένων εθνών υπό την αρχηγία του Αντιχρίστου στρεφομένων κατά των Ιουδαίων. Τότε θα λάβει χώραν η επιφάνεια του Ιησού χριστού εκ των ουρανών καθημένου επί λευκού ίππου. Το αποτέλεσμα της ελεύσεως του Χριστού να πολεμήσει κατά του Αντίχριστου θα είναι η καταστροφή των δυνάμεων του τελευταίου.

Να πως περιγράφει τα γεγονότα εκείνα η Αποκάλυψης:  «Και είδον το θηρίον και τους βασιλείς της γης και τα στρατεύματα αυτών συνηγμένα δια να κάμωσι πόλεμον με τον καθήμενον επί του ίππου και με το στράτευμα αυτού.
  Και επιάσθει το θηρίον και μετά τούτου ο ψευδοπροφήτης όστις έκαμε τα σημεία ενώπιον αυτού με τα οποία επλάνησε τους λαβόντας το χάραγμα του θηρίου και τους προσκυνούντας την εικόνα αυτού ζώντες ερρίφθησαν οι δύο εις την λίμνην του πυρός την καιομένην με το θείον. Και οι λοιποί εφονεύθησαν με την ρομφαίαν του καθημένου επί του ίππου την εξερχομένην εκ του στόματος αυτού και πάντα τα όρνεα εχορτάσθησαν εκ των σαρκών αυτών». (Αποκάλυψης ιθ:19—21).

  Έτσι θα τερματιστεί η εξουσία του Αντίχριστου του  βασιλέως της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας όταν αναβιώσει. Οι άνθρωποι οφείλουν να ερευνούν τας Γραφάς και να αντιληφθούν τι λέγει ο Θεός δια την μέλλουσα πορεία των εθνών.
  Ο Χριστός θα έλθει κατά την επιφάνεια Αυτού με όλες τις δυνάμεις του ουρανού επί του Όρους των Ελαιών για να τερματίσει το έργο του αντίχριστου να κρίνει τα έθνη και να εγκαταστήσει την βασιλεία Του. (1)
‘’’’’’’’’’’’’’’’

(1)σημείωση του Μεταφραστή:
Ο συγγραφεύς ονομάζει αντίχριστο στο παρόν βιβλίο τον πολιτικό ηγέτη της μελλούσης να ανασυσταθεί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας εκείνος ο οποίος αντιστοιχεί στο προς το πρώτον θηρίο το αναβαίνον από την θάλασσα του ιγ κεφαλαίου της Αποκαλύψεως.
Εν τούτοις πολλοί ερμηνευταί την ονομασία του αντίχριστου αποδίδουν εις το δεύτερο θηρίο του ίδιου κεφαλαίου που παρουσιάζεται ως αρνίον μιμούμενος το αληθινό αρνίον και το οποίον εκ των αναφερομένων υπουργημάτων που φαίνεται να εκπροσωπεί την θρησκευτική εξουσία η οποία εργάζεται υπέρ του θηρίου και ως εκ τούτου το θηρίο τούτο μάλλον συγκεντρώνει ιδιότητας αντίχριστου. Οπωσδήποτε το ζήτημα είναι δευτερεύουσας σημασίας εφ’ όσον μάλιστα οι προφητείες θα αποσαφηνιστούν μόνον κατά την εκπλήρωσή τους.(1)