14--12--2016----30--ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ



 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ ΟΓΔΟΟ

Η ΔΕΥΤΕΡΑ  ΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

  «Ας μηταράττεται η καρδία σας πιστεύετε εις τον Θεόν και εις εμέ πιστεύετε. Εν τη οικία του Πατρός μου είναι πολλά οικήματα ει δε μη ήθελον σας ειπεί υπάγω να σας ετοιμάσω τόπον πάλιν έρχομαι και θέλω παραλάβει εμαυτόν δια να είσθε και σεις όπου είμαι εγώ»(Ιωάννης ιδ:1—3).
  «άνδρες Γαλιλαίοι τι ίστασθε εμβλέποντες εις τον ουρανόν; Ούτως ο Ιησούς όστις ανελήφθη αφ’ ημών εις τον ουρανόν θέλει ελθεί ούτω καθ’ όν τρόπον ίδετε αυτόν πορευόμενον εις τον ουρανόν».(Πράξεις α:11).
  «Διότι τούτο λέγομεν δια του λόγου του Κυρίου ότι ημείς οι ζώντες όσοι απομένομεν εις την παρουσία του Κυρίου δεν θέλομεν προλάβει τους κοιμηθέντας. Επειδή αυτός ο Κύριος θέλει καταβή απ’ Ουρανού με κέλευσμα με φωνή αρχαγγέλου και με σάλπιγγα Θεού και οι αποθανόντες εν Χριστώ θέλουσιν αναστηθή πρώτον Έπειτα ημείς οι ζώντες όσοι απομένομεν θέλομεν αρπαχθή μετ’ αυτών εν νεφέλαις εις απάντηση του Κυρίου εις τον αέρα και ούτω θέλομεν είσθαι πάντοτε μετά του Κυρίου». 

(Α΄ Θεσσαλονικείς δ:15—17).
  Η Δευτέρα έλευσης του Χριστού είναι η «μακαρία ελπίδα» που εμπνέει την Χριστιανική Εκκλησία.  Ο λόγος του Θεού μας λέγει να ετοιμαζόμαστε (Λουκάς ιβ:31—38).να προσδοκούμε
 (Λουκάς ιβ:ε:7—8) να είμαστε πιστοί (Λουκάς ιβ:42—44). Να μακροθυμούμε (Ιάκωβος ε:7—8). Να μένομε σε Αυτόν 
(Α΄ Ιωάννου β:28) να είμαστε προσεκτικοί (Ρωμαίους ιδ:58).
  Εκείνος που είναι έτοιμος να συναντήσει τον Κύριο δεν ικανοποιείται εις τούτο μόνο και την προσδοκία αλλ’ επιζητεί να μιλήσει και σε άλλους περί της ελεύσεως του Χριστού και τους βοηθάει ώστε να ετοιμάζονται και αυτοί προς συνάντηση του Κυρίου «Δια τούτο και σεις γίνεσθε έτοιμοι διότι καθ’ ήν ώραν δεν στοχάζεσθε έρχεται ο Υιός του ανθρώπου».
  Ο χριστιανός που βρίσκεται σε αυτόν τον ανήσυχο  κόσμο ευχαριστεί τον Θεό και χαίρετε δια την ετοιμασία του. Την θέση του χριστιανού αυτού εκφράζει το γνωμικό: «Επάνω σε ένα κλαδί που λυγίζει κάθεται ένα πουλί και κελαηδάει  γιατί έχει φτερούγες».

  Η Δευτέρα έλευσης του Χριστού κατέχει θέση πρωτεύουσα εις ολόκληρο Καινή Διαθήκη. Περισσότερα πράγματα αναφέρονται περί της δευτέρας ελεύσεως του Χριστού παρά για την πρώτη. Και εις την Π.Δ. γίνεται μνεία περί της Δευτέρας ελεύσεως του Χριστού είκοσι φορές περισσότερο παρά για την πρώτη. Εις κάθε τριάντα εδάφια της Κ.Δ. το ένα αναφέρεται εις την επάνοδο του Χριστού.
  Η Δευτέρα έλευσης του Χριστού αποτελεί το κλειδί δια την κατανόηση της Γραφής. Περί αυτής μίλησε ο ίδιος ο Χριστός(Ματθαίος κδ: 6—27 και κε:31—32  Ιωάννης ιδ:2—3 και κα:22). Επίσης μίλησαν οι απόστολοι (Αποκάλυψης α:7 και Α¨ Ιωάννου 28 και Ιούδα α:14—15 και Ιάκωβος ε:7 και Β΄ Πέτρος α:16 και θ:27 και Φιλήμονας γ:20—21 και Τίτος β:13 και Α΄ Κορινθίους ια:26)
  Ο Παύλος κάμνει λόγο περί της ελεύσεως του Κυρίου 50 φορές. Ακόμα και άγγελοι εκ του ουρανού μιλούν για το μεγάλο τούτο γεγονός (Πράξεις α:10—11 και Αποκάλυψης ια;3—12). Η έλευσης του Χριστού είναι η μόνη θεραπεία δια το σημερινό χάος εις το οποίο βρίσκεται ο κόσμος. Οι αλήθειες που βρίσκονται εις τον Λόγο του Θεού οδηγούν εμάς τα τέκνα Του ει το να πιστεύουμε ότι η Δευτέρα έλευσης του Χριστού είναι πλησίον επί θύραις.
Πλείστοι=(πολλοί)από τους μελετώντας την Γραφή συμφωνούν ότι έχουν εκπληρωθεί σχεδόν όλα τα σημεία τα οποία αναφέρονται εις την έλευση του Χριστού και έχουν προφητευθεί εις τον Λόγο του Θεού.


   Όταν ο Χριστός ήταν με τους μαθητές Του είπε προς αυτούς. «Όταν δε ταύτα αρχίσωσι να γίνονται ανακύψατε και σηκώσατε τας κεφαλάς σας διότι πλησιάζει η απολύτρωσις σας» και πάλι είπε: «Και θέλουσιν ιδεί τον Υιόν του ανθρώπου ερχόμενον εν Νεφέλαις μετά δυνάμεως και δόξης πολλής»(Λουκάς κα:27—28).
  Οι μαθητές είπαν προς τον Ιησού. «Ειπέ προς ημάς πότε θέλουσι γίνει ταύτα; Και τι το σημείον της παρουσίας Σου και της συντελείας του αιώνος;»
  Μόνον η παντογνωσία του Θεού δίνεται να απαντήσει εις τις ερωτήσεις αυτές και Εκείνος απάντησε εκ των προτέρων με προφητικό τρόπο. Παραθέτουμε κατωτέρω τα σημεία που αναφέρονται προφητικώς και τα οποία εισάγουν αμέσως εις την περίοδον της δευτέρας ελεύσεως του Χριστού.
  Πολλά εκ των σημείων αυτών αναφέρονται εις το 24ον κεφάλαιο του Ματθαίου και το 21ον του Λουκά δίδουν δε μία ακριβή εικόνα των συνθηκών της παρούσης περιόδου εις ολόκληρο τον κόσμο.


   1ον ==Η σημερινήκατάστασης των εθνών είναι όμοια προς εκείνη Που προηγήθηκε του κατακλυσμού. «Καθώς έγινεν εν ταις ημέραις του Νώε ούτω θέλει είσθαι και εν ταις ημέραις του ιού του ανθρώπου».(Λουκάς ιζ:26—30).
  Ο κόσμος τότε είχε απορροφηθή με τα υλικά συμφέροντα και ξέχασε τον Θεό. Στις ημέρες του Νώε συνεβαίνανε τα ακόλουθα: 
  1== Αύξησης του πληθυσμού των πόλεων
  2== Πρόοδος εις τον πολιτισμό.
  3== Λατρεία του Θεού ως Δημιουργού αλλ’ όχι ως Λυτρωτού.
  4== Σύγχυσης των πιστών μετά του κόσμου.
  5==Χαλάρωσης των ηθών όσον αφορά την γυναίκα και τον γάμο.
  6== Δαιμονοπληξία.
  7== Αδιαφορία των θρησκευτικών οδηγών με αποτέλεσμα να ελαττωθούν οι περιπτώσεις ειλικρινούς μετανοίας προς τον Θεό.
  8== Οι άνθρωποι ήταν φιλήδονοι μάλλον παρά φιλόθεοι
  9== Η κακία επικρατούσε σε ολόκληρο τον κόσμο όπως τις ημέρες του Νώε.


  2ον  «Η ανομία και το έγκλημα αφθονούν. Τα περισσότερα εγκλήματα γίνονται σήμερα από τους νέους. «Εν ταις εσχάταις ημέραις θέλουσιν ελθεί καιροί κακοί».
  3ον «Επικρατούν οι ψευδόχριστοι η αποστασία εις την Εκκλησία η λατρεία δαιμονίων και οι διδασκαλίες αυτών(Α΄ Τιμοθέου δ:1).
  4ον «Οι άνθρωποι είναι κοσμικοί χλευασταί γελωτοποιούν την Γραφή και ονομάζουν τους πιστούς ανθρώπους με σκουριασμένες ιδέες».
  5ον «Διωγμοί κατά των Ιουδαίων και Χριστιανών».
  6ον ¨Παρατηρείται αύξησης της γνώσης και των συγκοινωνιών».
  «Πολλοί θέλουσι περιτρέχει και η γνώσης θέλει πληθυνθή» λέγει ο Δανιήλ. «Αι άμαξαι θέλουσι κινείσθαι με σίδηρον και λάμποντα εν τη ημέρα της ετοιμασίας αυτού και τα ελάτινα δόρατα θέλουσι σεισθή τρομερά. Αι άμαξαι θέλουσι θορυβείσθαι  εν ταις οδοίς θέλουσι συγκρούεσθαι η μία μετά της άλλης εν ταις πλατείαις η θέα αυτών θέλει είσθαι ως λαμπάδες θέλουσι τρέχει ως αστραπαί» (Ναούμ β:3—4). Η προφητεία αυτή αναφέρεται εις τα αυτοκίνητα και ελέχθη προ 2.600 χρόνια και πλέον.
  Ακόμη και περί αεροπλάνων υπάρχουν προφητείαι:
«Ως πτηνά  διαπετώμενα επί τους νεοσσούς ούτως ο Κύριος των δυνάμεων θέλει υπερασπισθεί την Ιερουσαλήμ υπερασπιζόμενος και ελευθερώνων αυτήν διαβαίνων και σώζων αυτήν».
 (Ησαϊας λα:5). Αυτή η προφητεία ελέχθη 2.667 έτη προτού εκπληρωθεί κατά το 1917 όταν ο στρατηγός Allenby κατέλαβε και ελευθέρωσε την Ιερουσαλήμ.
 Η γνώσης αυξάνει σταθερώς δια του ραδιόφωνου του τηλεφώνου του τηλεγράφου και τόσων άλλων μέσων. Όλα μαρτυρούν ότι πλησιάζουμε προς το τέλος. 

   7ον  Παρατηρείται μεγάλη συσσώρευσης πλούτου και όμως το εθνικό χρέος αυξάνει και δεν υπάρχει προσφορά εργασίας.
   8ον Σημειώνονταικοινωνικές ανωμαλίες οικονομική στενοχώρια φόβος φορολογίες βαρύτατες απεργίες ασθένειες. Όλα αυτά προηγούνται της Δευτέρας Ελεύσεως του Χριστού. 
   9ον Πόλεμοι και σχέδια ειρήνης απασχολούν τον κόσμο. Και εν τω μεταξύ ο πόλεμος εξαπλώνεται. 
  10ον Συνάπτονται συμμαχίες και συνασπισμοί και έτσι προπαρασκευάζουν τον δρόμο δια τον υπεράνθρωπο τον αντίχριστο.
  11ον Σεισμοί πλημμύρες επιδημίες και λιμοί είναι τα σημεία των καιρών (Ματθαίος κδ:7). Οι σεισμοί σημειώνονται τόσο συχνά αυτά τα τελευταία χρόνια ώστε οι άνθρωποι δεν παύουν να τους απαριθμούν. Και απόκειται να σημειωθεί ένας σεισμός ο μέγιστος όλων(Ζαχαρίας ιδ: 4—8). Σε πλείστα (Πολλά) μέρη και σήμερα μεγάλη πείνα υπάρχει. 
  12ον Οι επικρατούσες συνθήκες προκαλούν μίσος σε πολλούς και λαμβάνουν χώραν ανατροπές και συγκρούσεις. Στον κόσμο παρατηρείται ένας γενικός αναβρασμός. 
 13ον  Εκδηλώνεται αφ’ ενός μεν Πνεύμα δικτατορικό όπως και εις τις ημέρες του Ναβουχοδονόσωρ αφ’ ετέρου δε τάσης προς ομοσπονδίες όπως και στην πρώτη περίοδο της παλαιάς Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Δανιήλ β:31—45).

 14ον  Άλλο σημείο είναι η επάνοδος των Ιουδαίων εις την Παλαιστίνη χωρίς καμία πίστη εις τον Μεσσία τους.
 15ον  Η Εκκλησία δεν ενδιαφέρεται δια την έλευση του Χριστού ενώ εξ’ άλλου σημειούται τόση αποστασία μέσα στην Εκκλησία. Ελάχιστος αριθμός ανθρώπων αποβλέπει εις την επάνοδο του Χριστού(Λουκάς ιβ:40)
 16ον  Σημεία εις τον Ουρανό.
17ον Η αληθινή Εκκλησία του Χριστού αρχίζει να καταλαβαίνει τις προφητείες της Γραφής που αφορούν την Δευτέρα έλευση του Χριστού. Ο προφητικός λόγος δεν είναι τώρα κλειστό βιβλίο όπως ήταν στο παρελθόν. 
  Όλα αυτά πείθουν ότι ο καιρός της επανόδου του Χριστού είναι Κοντά. «Αγρυπνείτε λοιπόν και γίνεσθε έτοιμοι».
  Η Δευτέρα έλευσης του Χριστού λαμβάνει χώραν εις δύο στάδια.


………………….