28-1--2016---- 06--ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ( BILLY GRAHAM) ΒΑΜΒΑ ΚΑΙ (μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλου)

TA IBHRA 


06--ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ
BILLY GRAHAM) ΒΑΜΒΑ ΚΑΙ (μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλου)
ΚΕΦΑΛΑΙΟN  ΕΚΤΟΝ
Το βιβλίο το αγόρασα το 1970
03---   28-1--2016--
ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ;

  Η Αγία Γραφή διδάσκει ότι υπάρχουν δύο θάνατοι:

Ο  ένας είναι φυσικός θάνατος, του σώματος και ο άλλος αιώνιος, θάνατος της ψυχής. Ο Χριστός μας παρακίνησε να φοβούμεθα τον δεύτερον θάνατον απείρως περισσότερο από τον πρώτον θάνατον. Τον δεύτερον θάνατον ονόμασε κόλαση η οποία είναι ο αιώνιος χωρισμός από του Θεού και τόνισε ότι ο θάνατος του σώματος είναι ασήμαντος απέναντι της συνειδητής και αιωνίου εξορίας της ψυχής από του Θεού.
  Τα τελευταία λόγια ανθρώπων που πεθαίνουν παρέχουν θέμα μελέτης δι’ εκείνους οι οποίοι επιζητούν ρεαλισμών ως προς το γεγονός του θανάτου. Ο Δρ Wilbur Smithεις ένα βιβλίο του αναφέρει αρκετές ιστορίες από τις τελευταίες  ώρες μερικών διασήμων αρνητών του Χριστιανισμού.
 Πόσον διαφορετική είναι η ιστορία του Χριστιανού ο οποίος εξομολογήθει την αμαρτίαν του και εδέχθη δια πίστεως τον Ιησούν Χριστόν ως προσωπικόν του Σωτήρα!
Όταν εσπούδαζα εις το κολέγιον εδίδασκε εκεί επί πολλά  έτη την αγγλικήν φιλολογίαν η καθηγήτρια Effie Jane Wheeler


Ήτο γνωστή δια την ευσέβειαν της όπως και δια την βαθειά γνώσιν εκείνων που εδίδασκε. Μια αξέχαστη ημέρα του Μαΐου
1949 η καθηγήτριαWheeler έγραψε το ακόλουθο γράμμα προς τον Διευθυντή του κολεγίου τους συναδέλφους της και τους παλαιούς σπουδαστάς:
 «Αποβλέπω με μεγάλη εκτίμηση που η παρούσα μου θα αναγνωρισθεί διότι προτού αναχωρήσετε δια τας θερινάς διακοπάς θα ήθελα να σας φανερώσω την αλήθειαν ως προς εμέ, καθώς την γνώρισα και εγώ την περασμένην  μόνον Παρασκευήν. Ο ιατρός μου - μου ανεκοίνωσεν την βεβαίαν διάγνωσιν του της από εβδομάδων ασθενείας μου πρόκειται περί ανιάτου περιπτώσεως καρκίνου. Εάν ήτο χριστιανός δεν θα ήτο τόσον διστακτικός ή φοβισμένος διότι δεν ήξευρε όπως σεις κι εγώ  ότι η ζωή ή ο θάνατος είναι εξίσου ευπρόσδεκτοι εάν ζώμεν εις στο θέλημα και την παρουσίαν του Κυρίου.
Εάν ο Κύριος ηθέλησε να μεταβώ πλησίον Του σύντομα θα πάω ευχαρίστως. Παρακαλώ μη λυπηθείτε για μένα ούτε μια στιγμή. Δεν σας απευθύνω ένα ψυχρό αποχαιρτισμόν αλλ’ ένα θερμόν με την ευχήν «καλήν αντάμωσιν» μέχρις ότου σας ίδω και πάλιν εις την ευλογημένην χώραν όπου ίσως μου επιτραπεί να παραμερίσω το παραπέτασμα όταν εισέλθετε και σεις. Με μια καρδιά γεμάτην αγάπην για τον καθένα χωριστά.
Effie Jane Wheeler»

Tου Παναγιωτη Τσιμπιδα

  Μετά δύο ακριβώς εβδομάδας αφ’ ότου έγραψεν την επιστολήν αυτήν η καθηγήτριαWheeler εισήλθεν εις την παρουσίαν του Κυρίου της όστις ετήρησε την υπόσχεσιν Του να αποσπάσει το κέντρον του θανάτου.
 Η Αγία Γραφή διδάσκει ότι έχετε μια αθάνατον ψυχήν. Η ψυχή σας είναι αιώνιος και θα ζήσει για πάντα. Με  άλλους λόγους η πραγματική σας ύπαρξης που σκέπτεται, αισθάνεται, ονειροπολεί  ποθεί –το εγώ ή προσωπικότης δεν θα αποθάνει ποτέ.  Η Αγία Γραφή διδάσκει ότι η ψυχή σας θα ζήσει αιωνίως
Εις ένα από τα δύο μέρη—ή τα τον ουρανόν ή την κόλαση.
Εάν δεν είσθε χριστιανός ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ  ΤΟΤΕ Η Αγία Γραφή διδάσκει ότι η ψυχή σας θα υπάγει αμέσως εις ένα τόπο τον οποίο ο Χριστός ονόμασε Άδην όπου θα περιμένετε την κρίσιν του Θεού.
  Είμαι βέβαιος περί γεγονότος ότι το θέμα περί κολάσεως δεν είναι ευχάριστον. Είναι  πολύ αντιπαθητικό φιλονεικούμενον και παρερμηνευμένο. Εις τας περιοδείας μου εν τούτοις, αφιερώνω συνήθως  ένα βράδυ προς συζήτησιν του θέματος αυτού. Εν συνεχεία των συζητήσεων αυτών αποστέλλονται πολλαί επιστολαί προς τους εκδότας εφημερίδων επί αρκετές ημέρας εφόσον ο κόσμος εκφράζει την γνώμην του υπέρ ή κατά διότι η Γραφή έχει να ειπεί επί του θέματος όσα κανείς άλλος.  Εις τας συζητήσεις μετά σπουδαστών εις πολλάς κατασκηνώσεις μου κάμνουν διαρκώς την ερώτησιν:  
Tου Παναγιωτη Τσιμπιδα

«Τι γνωρίζομεν περί κολάσεως; Είναι πράγματι φωτιά;»  και παρόμοιες ερωτήσεις. Ως ιεροκήρυξ  οφείλω ν’ ασχοληθώ με το θέμα τούτο. Δεν  ημπορώ να το αγνοήσω και αν ακόμη κάμνει τον κόσμο  να δυσαρεστείται και να καταλαμβάνεται από αγωνία. Ομολογώ ότι από όλες τις διδασκαλίες του Χριστιανισμού αυτή είναι που γίνεται δεκτή με την μεγαλύτερη δυσκολία.
  Πολλοί διδάσκουν ότι ενδεχομένως όλοι θα σωθούν, διότι ο Θεός είναι Θεός αγάπης  και δεν θα στείλει ποτέ κανέναν εις την κόλαση. Πιστεύουν ότι η λέξιςαιώνιος δεν σημαίνει προφανώς το παντοτινό. Εν τούτοις η ίδια λέξης  που ομιλεί περί του αιωνίου χωρισμού από του Θεού χρησιμοποιείτε και δια να εκφράσει την αιωνιότητα εις τον ουρανό.
  Κάποιος είπε ότι «η ειλικρίνεια απαιτεί να αποδώσουμε την αυτήν ηθική αξία εις την χαρά του δικαίου όταν η τιμωρία του κακού, εφόσον αύται χαρακτηρίζονται με την ίδιαν λέξη εις την ελληνική γλώσσα»αιώνιος και η οποία έχει την ιδίαν διάρκειαν και εις τας δύο περιπτώσεις».
Συνεχίζεται
..................................................





………