22--1-2016----------ΠΕΜΠΤΗ-21-1-2016 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ


Β΄ Κορινθίους 7:1---Λόγος (Αγ. Γραφή)
1 Μια κι έχουμε τις υποσχέσεις αυτές, αγαπητοί μου, ας καθαρίσουμε τους εαυτούς μας από καθετί που μολύνει το σώμα και το πνεύμα, αναπτύσσοντας την αγιότητα με φόβο Θεού.
*

Υπάρχει πνευματική ξηρασία στις εκκλησίες μας που οφείλεται στην ασυνεπή ζωή και στις αμαρτίες των πιστών. Γι’ αυτό και υπάρχουν πολλές αναπάντητες προσευχές.
Ησαϊας 59:1-2— Σ. φίλος
1 ΔΕΣΤΕ, το χέρι τού Κυρίου δεν μίκρυνε, ώστε να μη μπορεί να σώσει· ούτε βάρυνε το αυτί του, ώστε να μη μπορεί να ακούσει·
2 αλλά, οι ανομίες σας έβαλαν χωρίσματα ανάμεσα σε σας και στον Θεό σας, και οι αμαρτίες σας έκρυψαν το πρόσωπό του από σας, για να μη ακούει.
*
Η Εκκλησία έχασε την πρώτη αγάπη κι έπαψε να λατρεύει γνήσια το Θεό. Η Εκκλησία δεν πρέπει να περιορίζει το έργο της απλά και μόνο σε κοινωνικό  έργο αλλά πρέπει πρώτα απ’ όλα να σκορπά το Φως του Ευαγγελίου στο σκοτεινό κόσμο.
Όμως η εκκλησία φαίνετε να έχασε τον προορισμό της. Ο Θεός ζητά από ανθρώπους προσευχής και αγίας ζωής.
.
Ησαΐας 62:6--- Σ. φίλος
6 Επάνω στα τείχη σου, Ιερουσαλήμ, κατέστησα φύλακες, που ποτέ δεν θα σιωπούν, ούτε ημέρα ούτε νύχτα· όσοι ανακαλείτε τον Κύριο, μη φυλάττετε σιωπή.
*
Αλλά να κράζουν προς τον Κύριο οι άνθρωποι πίστης στην Αγία Γραφή κι ο ίδιος ο Κύριος μας ξόδευε χρόνο σε προσευχή γι’ αυτό και είχαν νίκες. Σήμερα οι πιστοί ως  άτομα και ως εκκλησία προσεύχονται πολύ λίγο και τυπικά. Οι συμπροσευχές   είναι αναιμικές και η Εκκλησία χωλαίνει.
*
Κύριε κάνε με άνθρωπο προσευχής




………………………………