12--1--2016---Tzortzis Kantartzis

Θησαυροί μέσα σε πήλινα δοχεία
Ζούμε στον αιώνα των επιστημονικών θαυμάτων. Έχουμε δει περισσότερα θαύματα και τεχνολογικά επιτεύγματα τα τελευταία πενήντα χρόνια από τότε που δημιουργήθηκε ο κόσμος. Και όμως, πιστεύω ότι το μεγαλύτερο θαύμα από όλα είναι το ανθρώπινο σώμα.
Σκεφτείτε πόση θερμότητα παράγει το σώμα μας: 2.500 θερμίδες την ημέρα! Είναι αρκετή για να ετοιμάσουμε 5 κανάτες καφέ. Παρά το γεγονός αυτό, η θερμοκρασία του σώματός μας παραμένει σταθερή ανεξάρτητα από τον τόπο και την εποχή που ζούμε.
Το σώμα μας έχει 10 εκατομμύρια νευρικά κύτταρα. Κάθε ένα παράγει 0,07 βολτ ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό ισούται με 700,000 βολτ. Ωστόσο, κανείς δεν παθαίνει ηλεκτροπληξία. Ένας μετασχηματιστής στον εγκέφαλό μας μειώνει την υψηλή τάση και διανέμει την ενέργεια ομοιόμορφα σε όλο το σώμα, κρατώντας μας σε καλή υγεία.
Φανταστείτε πόσο θαυμαστά είναι τα ανθρώπινα μάτια. Υπάρχουν 300.000 νεύρα, φλέβες και αιμοφόρα αγγεία που οδηγούν στα μάτια. Είναι η πιο τέλεια φωτογραφική μηχανή, που παίρνει έγχρωμες φωτογραφίες αμέσως, μέρα ή νύχτα.
Τι θαύμα είναι τα αυτιά μας! Εάν τοποθετήσετε 17 πιάνα το ένα δίπλα στο άλλο, θα έχετε 1.500 πλήκτρα. Αυτό είναι το εύρος της ακοής μας!
Η καρδιά, ένας μυς που είναι τόσο μεγάλος, όσο η γροθιά μας, αντλεί 3.000 γαλόνια αίματος μέσα από 100.000 μίλια αιμοφόρων αγγείων κάθε μέρα. Σε 70 χρόνια χτυπάει 3 δισεκατομμύρια φορές και αντλεί 77 δισεκατομμύρια γαλόνια αίματος.
Ο εγκέφαλός μας είναι ένα από τα πιο πολύτιμα δώρα του Θεού. Ωστόσο, μας λένε ότι ακόμη και ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο, χρησιμοποιεί λιγότερο από το 10 τοις εκατό της ικανότητας του εγκεφάλου του.
Ναι, το ανθρώπινο σώμα είναι ένα θαύμα. Η Αγία Γραφή, όμως, λέει ότι είναι χώμα - και σε χώμα πάλι θα καταλήξει. Είναι ατμός, είναι χορτάρι, ένα απλό λουλούδι, τροφή για τα σκουλήκια, προσωρινό, φθαρτό, θνητό.
Ωστόσο, δεν είναι μόνον αυτά που λέει η Βίβλος για το σώμα μας. Μας λέγει ακόμη ότι σ’ αυτό το θνητό, φθαρτό σώμα, ο Θεός έχει βάλει ένα θησαυρό, την πνοή Του, ένα μέρος από το πνεύμα Του, μια σπίθα. Πραγματικά, είναι ανεκτίμητος θησαυρός, πιο πολύτιμος κι από τον κόσμο ολόκληρο. Βέβαια, έτσι είναι, αν πιστεύεις στον Θεό και στο ξεχωριστό και πολύτιμο δώρο της ζωής Του. Υπάρχουν εκείνοι που δεν πιστεύουν στον Θεό, που λένε ότι δεν πιστεύουν σε τίποτα.
Ο γνωστός συγγραφέας Έρνεστ Χέμινγουεϊ ένιωθε γενναίος, αυτάρκης και ανυπότακτος, όταν αρνήθηκε την ύπαρξη του Θεού. Όταν όμως τα πράγματα δεν λειτούργησαν καλά γι' αυτόν, αργότερα στη ζωή του, αυτοκτόνησε. Όταν έχασε την υπερηφάνειά του, έχασε και την επιθυμία του να ζήσει.
Σε αντίθεση, η Τζόνι Έρικσον, που έμεινε παράλυτη από το λαιμό και κάτω μετά από ένα τρομερό ατύχημα, γρήγορα ανακάλυψε τον κρυμμένο αυτό θησαυρό στο σπασμένο, πήλινο σώμα της και τώρα ζει τη ζωή της δίνοντας δόξα στον Θεό.
Το γήρας, η αρρώστια και τα διάφορα προβλήματα δεν θα μας καταστρέψουν, αν ο Θεός έχει τον έλεγχο της ζωής μας. Έχει βάλει τον θησαυρό της ζωής στα φθαρτά σώματά μας.
«Πιεζόμαστε από παντού, αλλά δεν ταραζόμαστε, περιερχόμαστε σε αμηχανία, αλλά δεν απελπιζόμαστε, καταδιωκόμαστε, αλλά δεν εγκαταλειπόμαστε, καταβαλλόμαστε, αλλά δε χανόμαστε…» (Β’ Κορινθίους 4: 8-9).
Απλά, να θυμάσαι: το σκεύος μπορεί να είναι από πηλό, αλλά περιέχει ένα μεγάλο θησαυρό.(Β΄ Κορινθίους 4: 7-18)
ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ GOD'S WORKSHOP (ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ) ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ HOVSEPIAN ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΑΣ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕΑΛ.-- ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΤΟ ΜΟΝΤΡΕΑΛ ---. ΕΖΗΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ.-- ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ GOD'S WORKSHOP ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΕ ΣΤΡΩΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ο ΛΟΓΟΣ
Tzortzis Kantartzis
1 ώρα