28-1-2016----06--ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ( BILLY GRAHAM) ΒΑΜΒΑ ΚΑΙ (μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλου)

28-1-2016----06--ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ( BILLY GRAHAM) ΒΑΜΒΑ ΚΑΙ (μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλου)


06--ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ
BILLY GRAHAM) ΒΑΜΒΑ ΚΑΙ (μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλου)
ΚΕΦΑΛΑΙΟN  ΕΚΤΟΝ
Το βιβλίο το αγόρασα το 1970
02      28-1-2016
ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ;
  Προτού περάσουν πολλά χρόνια τα σημάδια της αδυναμίας θα έχουν εκδηλωθεί. Ο οδοντίατρος θα διαπιστώσει την παρακμή των οδόντων μας. Θα χρειαστούν γυαλιά δια να ενισχύσουν την εξασθενημένη όραση μας. Με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα θα ζαρώσει και θα χαλαρωθεί οι ώμοι θα κυρτωθούν και το βήμα μας  θα γίνει αργότερο και ολιγώτερον σταθερό.  Τα κόκαλα μας θα γίνουν πιο εύθραυστα και η ενεργητικότητα μας θα μειωθεί και χωρίς σχεδόν  να το αντιληφθούμε θα έχουμε αρχίσει να προχωρούμε πλησιέστερα προς τον θάνατον. Τα μέσα προστασίας της υγείας και η νοσοκομειακή περίθαλψης θα χρησιμοποιηθούν δια να αποκρούσουν το πλήγμα. Θα εξαγοράσουμε την ασφάλειαν της ζωής μας δια τας τελευταίας δαπάνας και υποχρεώσεις μας  και θα δούμε  έξαφνα ολόκληρη τη ζωή μας σαν μια μεγάλη ατέλειωτη μάχη κατά του θανάτου. Θα δούμε ότι όλοι κάμνουμε ένα αγώνα εις τον οποίον το περισσότερο που
Ελπίζουμε είναι λίγος χρόνος περισσότερο και  όσον  και αν αποκρούομαι τον αντίπαλο μας γνωρίζουμε ότι εις το τέλος κερδίζει πάντοτε ο θάνατος.

  Πόσο μυστηριώδες είναι ο Εχθρός μας –τόσον μυστηριώδης όσον και η ζωή. Διότι η ζωή που βλέπουμε να αφθονεί τριγύρω μας εις τα φυτά και τα ζώα όπως και εις ανθρωπίνους υπάρξεις δεν μπορεί να δημιουργηθεί από ημάς ούτε να εξηγηθεί. Ο Θάνατος επίσης παραμένει ανεξήγητος αν και είμεθα βέβαιοι  περί της υπάρξεως του όπως και περί της ζωής.
Πόσον ολίγον εν τούτοις μας αρέσει να ομιλώμεν περί αυτού ή να υπολογίζωμεν την σημασίαν του!  Όταν έρχεται η ζωή και γεννάται παιδί έχομεν χαράν. Όταν απέρχεται η ζωή και ένας άνθρωπος πεθαίνει προσπαθούμε να απαλλαγούμε από την σκέψιν αυτήν όσο το δυνατόν γρηγορότερα!
Δεν είναι παράδοξο εν τούτοις ότι ενώ καταβάλλομεν τόσην ενεργητικότητα δια να φέρουμε μία ζωή στον κόσμο στρέφομεν τόσον αποφασιστικά τα νώτα μας προς το εξίσου σπουδαίο γεγονός της αναχωρήσεως από την γη της ιδίας ζωής;
Σήμερον ζουν επί του πλανήσου μας περίπου δύο δισεκατομμύρια ανθρώπων. Μετά εκατόν έτη όλοι σχεδόν θα έχουν αποθάνει. Τα σώματα των θα είναι αναίσθητα. Αλλά τι θα γίνουν αι ψυχαί των –το ουσιώδες και αιώνιον μέρος της ζωής; Εδώ είναι το μυστήριον. Τι φεύγει όταν πεθάνει ο άνθρωπος; Που πηγαίνει αυτό που φεύγει;

*
  Προ δύο ετών απέθανε στο Denver Coloradoένας
αρθρογράφος εφημερίδων. Οι παρακολουθήσαντες την κηδείαν του ήκουσαν την φωνήν του σε μια πλάκα γραμμοφώνου που έλεγε:
  «Αυτή είναι η κηδεία μου. Είμαι άθεος από πολλών ετών. Καταφρονώ εξ’ ολοκλήρου τις θεολογικές ανοησίας. Οι κληρικοί είναι ηθικώς δειλοί.
Τα θαύματα είναι γεννήματα της φαντασίας. Εάν τέσσαρες δημοσιογράφοι εστέλλοντο να παρακολουθήσουν θανατικήν εκτέλεσην και εξέθεταν τα γεγονότα τόσο συγκεχυμένα όπως οι τέσσαρες Ευαγγελισταί κάμνουν εις την Γραφήν θα απελύοντο από τας θέσεις των. Δεν θέλω να ψαλλούν θρησκευτικοί ύμνοι.
Η κηδεία μου θέλω να είναι χωρίς καμία θρησκευτική τελετή»
*

Εις κάθε εποχήν υπήρξαν άνθρωποι που μέσα στο μίσος των κατά του Θεού επιχείρησαν να γελοιοποιήσουν και να καταφρονήσουν την Εκκλησία την Αγία Γραφή και τον Ιησούν
Χριστόν. Χωρίς να το εκδηλώνουν φανερά καταφέρονται κατά του Θεού. Η ιστορία μαρτυρεί ότι ο GeorgeBernard Shawo RobertIngersolls και πολλοί άλλοι φιλόσοφοι εγνώσθησαν δι επιχειρημάτων να εξαφανίσουν τον φόβον του θανάτου.
Ακούσατε τους ανθρωπολόγους να σας διηγούνται για τον θάνατον μέσα στη ζούγκλα. Εκεί  δεν υπάρχουν «θεολογικαί ανοησίαι» διότι δεν ήκουσαν οι άνθρωποι περί του Ιησού Χριστού. Τι φρονούν λοιπόν εκεί περί του θανάτου;
 Εις μερικάς φυλάς οι γέροντες εισέρχονται μέσα στους θάμνους ώστε να τους θανατώσουν τα άγρια ζώα και έτσι οι νέοι να μη αντικρύσουν τον θάνατον των. Εις άλλην φυλήν οι θρηνούντες βγάζουν τα ρούχα τους και βάφουν τα σώματα τους λευκά.  Κατά διαστήματα οι θρήνοι και αι φωναί των γυναικών διαλαλούν ότι κάποια ψυχή πρόκειται να εγκαταλείψει το σώμα. Ο θάνατος έξω της χριστιανικής επιδράσεως είναι γεμάτος από τρόμο και απελπισία.

*
Παραβάλετε τώρα αυτά με τον θάνατο του χριστιανού.
Όταν ήλθε ο Χριστός έδωκε μια νέα αντίληψη περί θανάτου.
Ο άνθρωπος έβλεπε πάντοτε τον θάνατον ως εχθρόν, ο Χριστός όμως είπε ότι νίκησε τον θάνατον και κατέστρεψε το κέντρον του. Ο Ιησούς Χριστός ήτο Ρεαλιστής Διδάσκαλος όταν παρεκίνει τους ανθρώπους να προετοιμάζονται  να αντιμετωπίσουν  τον θάνατον ο οποίος ήτο βέβαιον ότι θα ήρχετο. Μη φοβείσθε είπεν ο Κύριος Ιησούς Χριστός για τον θάνατον του σώματος  αλλ΄ ενδιαφερθείτε μάλλον για τον θάνατον της ψυχής.
Συνεχίζεται