28--1--2016-------02---Andreas Fournaris---(ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ) TO 01


Andreas Fournaris

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ)--TOY 01
2. Τι είναι η πίστη;
Η λέξη «πίστη» χρησιμοποιείται στην Βίβλο 239 φορές! Αυτό μας δείχνει την σπουδαιότητα που βάζει ο Θεός στην πίστη. Τι είναι πίστη; Η πίστη παίρνει το Λόγο του Θεού και ενεργεί πάνω σε αυτό.
Ο Θεός το είπε !
Το πιστεύω!
Ενεργώ πάνω σ’ αυτό!
Η Αγία Γραφή το κάνει σαφές ότι όλες οι ευλογίες του Θεού έρχονται σε μας με την πίστη. Χωρίς πίστη, δεν μπορεί να ευαρεστήσει κανείς τον Θεό: «Χωρίς, μάλιστα, πίστη είναι αδύνατον κάποιος να τον ευαρεστήσει· επειδή, αυτός που προσέρχεται στον Θεό, πρέπει να πιστέψει, ότι είναι, και γίνεται μισθαποδότης σ’ αυτούς που τον εκζητούν. (Εβραίους 11: 6)
Εντούτοις, όσο σημαντική και αν είναι η πίστη, δεν μπορεί να σταθεί από μόνη της. Θα πρέπει να στηρίζεται σε κάτι, και αυτό το "κάτι" πρέπει να είναι αληθινό. Αυτός είναι ο λόγος που η πίστη μας πρέπει πάντα να στηρίζεται στον Λόγο του Θεού. Ο Ιησούς είπε: «Ο λόγος σου είναι αλήθεια." Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά στον Λόγο του Θεού, για να μάθουμε περισσότερα για την πίστη.

- Η πίστη ασχολείται με τον αόρατο κόσμο 
Η πίστη έχει να κάνει με πράγματα που είναι αληθινά, αλλά αόρατα. Δεν μπορούμε να δούμε τον Θεό, αλλά με την πίστη γνωρίζουμε ότι ο Θεός είναι πραγματικός. Δεν μπορούμε να δούμε τον Παράδεισο, αλλά με την πίστη γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα πραγματικό μέρος που ονομάζεται Παράδεισος. Η Αγία Γραφή λέει:
«ΕΙΝΑΙ δε η πίστη, πεποίθηση γι’ αυτά που ελπίζονται, βεβαίωση για πράγματα που δεν βλέπονται». (Εβραίους 11: 1) 
Αυτό σημαίνει ότι η πίστη είναι ο τρόπος με τον οποίο "αποδεικνύεται" σε μας η πραγματικότητα των πραγμάτων που δεν φαίνονται. Δεν μπορούμε να δούμε τα πράγματα του πνευματικού κόσμου, αλλά ξέρουμε ότ

ι είναι πραγματικά με την πίστη στον Λόγο του Θεού.

- Η πίστη κάνει τις πνευματικές αλήθειες πραγματικό βίωμά μας. 
Πρέπει να το καταλάβουμε καλά: η πίστη μας δεν κάνει τα γεγονότα του Θεού αληθινά. Είναι αληθινά είτε εμείς το πιστεύουμε είτε όχι. Τότε τι κάνει η πίστη μας; Η πίστη μας στα γεγονότα του Θεού τα καθιστά πραγματική εμπειρία σε μας. Η Βίβλος περιέχει πολλές θαυμάσιες υποσχέσεις του Θεού, αλλά δεν γίνονται δικές μας, μέχρι που να τις διεκδικήσουμε και να τις κάνουμε δικές μας διά πίστεως στον Λόγο του Θεού. Όπως είπαμε και πριν, είναι ένα μεγάλο γεγονός το ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες μας. Ο Θεός υπόσχεται αιώνια ζωή σε όλους όσοι μετανοούν ειλικρινά και πιστεύουν σ 'Αυτόν. Αλλά ο Χριστός δεν γίνεται ο Σωτήρας μας, μέχρι να ασκήσουμε πίστη σ 'Αυτόν. Όταν πιστέψεις ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες ΣΟΥ και τον λάβεις ως Σωτήρα ΣΟΥ, η σωτηρία γίνεται εμπειρία σου. Η πίστη στον Χριστό κάνει τη σωτηρία του Θεού πραγματική εμπειρία σου. Στη συνέχεια, μπορείς να πεις: "Είμαι σωσμένος!"



- Η πίστη πιστεύει τον Λόγο του Θεού

Η πίστη εξακολουθεί να πιστεύει στον Θεό παρά τις οποιεσδήποτε αντίξοες συνθήκες. Ίσως ένα από τα καλύτερα παραδείγματα είναι αυτό του Αβραάμ. Όταν ο Αβραάμ και η σύζυγός του Σάρα ήταν αρκετά ηλικιωμένοι, ο Θεός τούς υποσχέθηκε ότι θα αποκτήσουν ένα γιο, και ο Αβραάμ πίστεψε στο Θεό. Δεκαπέντε χρόνια είχαν περάσει εντωμεταξύ, και η υπόσχεση του Θεού δεν είχε ακόμη εκπληρωθεί. Ανθρώπινα μιλώντας, ήταν αδύνατο για τον Αβραάμ και τη Σάρα να αποκτήσουν παιδί. Ωστόσο, ο Αβραάμ συνέχισε να πιστεύει στον Θεό. Στον κατάλληλο καιρό, ο Θεός έδωσε πράγματι στον Αβραάμ τον γιο που του είχε υποσχεθεί. Η Αγία Γραφή λέει για τον Αβραάμ: « …ούτε δίστασε στην υπόσχεση του Θεού με την απιστία, αλλά ενδυναμώθηκε στην πίστη, δοξάζοντας τον Θεό, και με την πεποίθηση ότι, εκείνο που υποσχέθηκε, είναι δυνατός και να το εκτελέσει. (Ρωμαίους 4:20, 21) 
(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

…………………………………………….