27-1-2016------06--ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ( BILLY GRAHAM) ΒΑΜΒΑ ΚΑΙ (μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλου)



06--ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ
BILLY GRAHAM) ΒΑΜΒΑ ΚΑΙ (μεταφορά Αγ. Γραφής Σ. Φίλου)
ΚΕΦΑΛΑΙΟN  ΕΚΤΟΝ
Το βιβλίο το αγόρασα το 1970
01   27-1-2016
ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ;

Σαμουήλ Α' 20:3---Βάμβας)
….3 Αλλά, ζη Κύριος και ζη η ψυχή σου, δεν είναι παρά εν βήμα μεταξύ εμού και του θανάτου.
Σαμουήλ Α' 20:3--- Σ. Φίλος
….3 Αλλά, ζει ο Κύριος, και ζει η ψυχή σου, δεν είναι παρά ένα βήμα ανάμεσα σε μένα και τον θάνατο.
*
Η ζωή ολόκληρος έχει λεχθή ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά ετοιμασία προς τον θάνατον.  
O ψαλμωδός λέγει:
Ψαλμοί 89:--- Βάμβας)
48 Τις άνθρωπος θέλει ζήσει και δεν θέλει ιδεί θάνατον; τις θέλει λυτρώσει την ψυχήν αυτού εκ της χειρός του Άδου; Διάψαλμα.
Ψαλμοί 89:--- Σ. Φίλος
48 Ποιος άνθρωπος θα ζήσει, και δεν θα δει θάνατο; Ποιος θα λυτρώσει την ψυχή του από το χέρι τού Άδη; (Διάψαλμα).
*
Υποτίθεται ότι ο τωρινός αιών της ελευθερίας της σκέψεως κα του ριζικού πειρασμού. Εζητήσαμε να μεταβάλουμε τον κόσμο και τους νόμους που τον κυβερνούν δια της γνώσεως της επιστήμης των εφευρέσεων των ανακαλύψεων της φιλοσοφίας και
Του υλιστικού πνεύματος. Επιχειρήσαμε να ενθρονίσουμε τους ψευδείς θεούς του χρήματος της φήμης και της ανθρώπινης νοημοσύνης αλλ’ οπωσδήποτε και αν προσπαθούμε το τέλος είναι πάντοτε το ίδιον :

 Εβραίους 9: 27---Βάμβας)
27 Και καθώς είναι αποφασισμένον εις τους ανθρώπους άπαξ να αποθάνωσι, μετά δε τούτο είναι κρίσις,
Εβραίους 9: 27--- Σ. Φίλος
27 Και καθώς είναι αποφασισμένο στους ανθρώπους μια φορά να πεθάνουν, ύστερα δε από τούτο είναι κρίση·
*
   Ανάμεσα στην ζωή βλέπουμε τον θάνατο δεξιά και αριστερά. Το κλάψιμο μέσα στα νοσοκομεία τα φωτεινά νεκρώσιμα σημεία, τα νεκροταφεία από τα οποία τόσο συχνά περνούμε και η νεκροφόρες που ακολουθεί τον δρόμο της μέσα στην καθημερινή κίνηση όλα μας υπενθυμίζουν ότι ο αδυσώπητος Θεριστής είναι δυνατόν να μας επισκεφθεί σε κάθε στιγμή. Κανείς μας δεν είναι βέβαιος ποια θα είναι η ακριβής στιγμή αλλ’ όλοι γνωρίζουμε ότι μπορεί να φτάσει απροσδόκητα.
Ο Δρ John Wamish θέτει ωραία αυτό το θέμα: «Η ζωή κάτω από τα πόδια μας στο κάθε βήμα του ταξιδιού της ζωής. Ο θάνατος είναι ο παγκόσμιος αντίπαλος. Ακόμη και οι βασιλείς οφείλουν να υποκύψουν εις το δρεπάνι του Αδυσώπητου Θεριστού. Οι επιστήμονες και οι χειρούργοι μάχονται ανδρείως δια να απομακρύνουν το τέρας απο τα θύρας των ανακτόρων  αλλά ο σαβανωμένος μονάρχης του Τρόμου περνά κρυφά απο του φύλακες μέσα στους διαδρόμους και μέσα στους βασιλικούς κοιτώνας σκεπάζει με τον σκοτεινό μανδύα του τον ισχυρόν κυρίαρχον».

  Εις μόνην την Αμερική σαράντα χιλιάδες ανθρώπων κάθε χρόνο μπαίνουν στο αυτοκίνητο των χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι αυτή θα είναι η τελευταία διαδρομή των. Παρά τα συνεχώς αυξανόμενα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται τριάντα χιλιάδες ακόμη ατόμων φονεύονται εις δυστυχήματα καθ’ ην στιγμήν κάθε σκέψης περί του θανάτου είναι μακριά από τον νου των. Διότι ο θάνατος παραμονεύει ακατάπαυστα την ανθρωπότητα και παρά το γεγονός ότι η ιατρική επιστήμη και τα μηχανικά μέτρα ασφαλείας έχουν κηρύξει ένα συνεχή πόλεμο κατ’ αυτού εις το τέλος είναι πάντοτε νικητής ο θάνατος.

 Εξ’ αιτίας της μακροχρονίου επιστημονικής πάλης έχουμε τώρα το πλεονέκτημα παρατάσεως  της ζωής για λίγα χρόνια περισσότερο αλλ’ ο θάνατος περιμένει ακόμη στο τέλος του δρόμου και το σημερινό όριον των εβδομήκοντα ετών.
  Τα καρδιακά νοσήματα εξακολουθούν να πλήττουν πάρα πολλούς ανθρώπους εις την ακμήν της ηλικίας των.
Ο καρκίνος εξακολουθεί να σουβλίζει με τους πόνους του τα σώματα χιλιάδων ανθρώπων. Η φυματίωσης οι ασθένεια του αίματος η πολιομυελίτιδα και η πνευμονία εξακολουθούν να εισπράττουν τον φόρον των αν και αι ιατρικαί πρόοδοι έχουν μειώσει κατά πολύν  τον ετήσιο αριθμόν των θυμάτων των. 
Αλλ’ οσονδήποτε αισιόδοξοι και αν είναι οι στατιστικές εκθέσεις
Οσονδήποτε και αν αυξηθεί η διάρκεια της ζωής από το 1900 και εντευθεν οτιδήποτε και αν δείχνουν οι αριθμοί περί φόνων της αυτοκτονίας και άλλων μορφών βιαίου θανάτου η αναπόφευκτος πραγματικότης του θανάτου παραμένει αμετάβλητος—εξακολουθεί να είναι η τελευταία πείρα μας επί της γης!

  Από την στιγμή που γεννάτε ένα παιδί αρχίζει η μάχη κατά του θανάτου. Η μητέρα εντείνει επί χρόνια την προσοχή της δια να το προστατεύει την ζωή του παιδιού της. Επαγρυπνεί δια την τροφή του τα ρούχα του το περιβάλλον του την ιατρική παρακολούθηση  τους εμβολιασμούς αλλά παρ’ όλην την στοργική φροντίδα της το παιδί έχει ήδη  αρχίσει να αποθνήσκει
συνεχίζεται
.......................................



.............