01--ΚΑΙ 02---Konstandina Foka---3-1-2016--ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΜΕΡΟΔΕΙΚΤΗ '"βιβλιοπωλειο ο λογος "



Konstandina  Foka---3-1-2016
01
Ουράνιε Πατέρα, καθώς αρχίσαμε να διανύουμε μια καινούρια χρονιά βοήθησε με να εξετάσω τον εαυτό μου, να δω πού στάθηκα μέχρι τώρα πνευματικά, να δω τις αδυναμίες, τις παραλείψεις και τις αμαρτίες μου, ώστε με τη δύναμη του Πνεύματός Σου του Άγιου να ζήσω από δω και ύστερα μια ζωή τέτοια που θα τιμά και θα δοξάζει Εσένα. Στο όνομα του Ιησού Χριστού του Σωτήρα μου. Αμήν.
.............................................
Konstandina Foka
Τα παλιά και τα νέα: Η αρχή του καινούριου χρόνου μας δίνει μια εξαιρετική ευκαιρία να εξετάσουμε τη ζωή μας, να δούμε πού σταθήκαμε τον περασμένο χρόνο και πού στεκόμαστε τώρα και να κάνουμε ένα καινούριο ξεκίνημα στην πνευματική ζωή μας. Να ζητήσουμε από το Θεό να συγχωρήσει τις αμαρτίες, τις αδυναμίες, τις αποτυχίες μας και να μας δώσει καινούριες δυνάμεις να ζήσουμε κατά τον καινούριο χρόνο μια πιο νικηφόρα χριστιανική ζωή, με περισσότερους πνευματικούς καρπούς και να μοιάσουμε περισσότερο στον Κύριο και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό, δίνοντας τη μαρτυρία μας στους γύρω μας με τα λόγια, τις πράξεις και τη διαγωγή μας, και να δοξάσουμε έτσι το όνομά Του.
.................................................
"Αν κανείς ανηκει στο Χριστό, είναι καινούριο δημιούργημα. Τα παλιά πέρασαν, τώρα πια έχουν γίνει όλα καινούρια!"
 (Β' Κορινθίους 5:17)
17 Γι' αυτό, αν κάποιος είναι εν Χριστώ, είναι καινούργιο κτίσμα· τα αρχαία πέρασαν, δέστε, τα πάντα έγιναν καινούργια.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Konstandina Foka
Είναι από τον ημεροδείκτη του Χριστιανού... Θα προσπαθήσω να γράφω κάθε μέρα και όποιος θέλει μπορεί να τα διαβάζει!! ΠΡΕΠΕΙ να καθαρίσουμε τις ψυχές μας και να κάνουμε το θέλημα του Κύριου, να μη μείνει ίχνος κακίας μέσα μας!! Σας αγαπάω όλους σ αυτήν την ομάδα και νοιάζομαι για σας!!
............................................................
Konstandina Foka---4-1-2016
(Γένεσις 3:1)
"...Είπε λοιπόν το φίδι στη γυναίκα: Στ' αλήθεια είπε ο Θεός: Μη φάτε από κανένα δέντρο του παραδείσου;"
Konstandina Foka   4-1-2016
H ύπουλη τεχνική του διαβόλου: Στο σημερινό μας εδάφιο περιγράφεται η τεχνική του διαβόλου με την οποία εξαπατά τον άνθρωπο απ'ο τη δημιουργία των πρωτόπλαστων κι εδώ. Αυτή η διαχρονική τεχνική, λέγεται "σπορά αμφιβολίας και αμφισβήτησης του Λόγου του Θεού". Ο Διάβολος προσπαθεί μέσα από διάφορες περιστάσεις να προκαλέσει ρωγμές στο οικοδόμημα της πίστης των Χριστιανών για να τοποθετήσει σ' αυτές την κατάλληλη στιγμή ένα "δυναμίτη" που θα το ανατινάξει και θα το καταστρέψει ολοσχερώς. Χριστιανέ, μην ακούσεις τις ποικίλες ευλογοφανείς και ελκυστικές σατανικές εισηγήσεις που κυκλοφορούν στον κόσμο. Μείνε σταθερός και αμετακίνητος στην αλήθεια του Λόγου του Θεού. Μείνε προσκολλημένος στον Αιώνιο Βράχο. Μην λύσεις τους πνευματικούς σου δεσμούς με τον Χριστό, γιατί τότε θα χαθείς μέσα στο λαβύρινθο, κυνηγημένος από το "Μινώταυρο" που καραδοκεί να σε καταβροχθίσει. Κράτα γερά το μίτο της πίστης που σε ενώνει με το Χριστό γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μπεις στο άπλετο, ανέσπερο και άκτιστο Αιώνιο Φως.


...............................................
02
Konstandina Foka6—1--2016
"Να σηκώνετε ο ένας τα βάρη του άλλου, κι έτσι να ολοκληρώσετε την τήρηση του νόμου του Χριστού" (Γαλάτας 6:2)
2 Βαστάζετε ο ένας τα βάρη τού άλλου, και εκπληρώστε έτσι τον νόμο τού Χριστού.
Konstandina Foka
Αλτρουισμός: Ο Ιησούς δεν ήταν μόνο ένας καλός δάσκαλος και θεωρητικός την ηθικής, αλλά πάνω απ'όλα ήταν γιατρός των ασθενών (Ματθαίος 4:23) και συμπαραστάτης στα προβλήματα και τις ανάγκες των ανθρώπων. Όταν ο κόσμος πεινούσε δεν τους συμβούλευε να πάνε στο εστιατόριο, αλλά φρόντιζε ο ίδιος να φάνε. Όταν ήταν άρρωστοι ή ανάπηροι δεν πρότεινε να πάνε σε κάποιο γιατρό, αλλά τους θεράπευε ο ίδιος για να τους απαλλάξει από τον πόνο. Κι όταν οι άλλοι βρίσκονταν σε μεγάλη θλίψη και πενθούσαν, πήγαινε προσωπικά ο ίδιος να συμμεριστεί τον πόνο τους και να αναστήσει νεκρούς, όπως το νεαρό γιο της χήρας, το κορίτσι, το Λάζαρο. Όχι μόνο πήρε ο ίδιος τις αμαρτίες μας πάνω Του, αλλά φορτώθηκε και τις θλίψεις μας (Ησαϊας 53:4).
Konstandina Foka
Μας έχει δώσει την εντολή να παίρνουμε κι εμείς τη θέση των άλλων και να συμπαραστεκόμαστε, να βοηθάμε, να κουραζόμαστε και να θυσιάζουμε τα προσωπικά μας συμφέροντα για να ανακουφίσουμε τον πόνο των συνανθρώπων μας: "όπως θέλετε να σας φέρονται οι άλλοι έτσι να τους φέρεστε κι εσείς" (Λουκάς 6:31)
31 Και καθώς θέλετε οι άνθρωποι να κάνουν σε σας, κι εσείς να κάνετε τα ίδια σ' αυτούς.

Konstandina Foka
"Για τίποτε μην ανησυχείτε, αλλά σε κάθε περίπτωση να παρουσιάζετε με την προσευχή και τη δέηση και με πνεύμα ευγνωμοσύνης τα αιτήματά σας στο Θεό"(Φιλιππησίους 4:6)
6 Μη μεριμνάτε για τίποτε· αλλά, σε κάθε τι, τα ζητήματά σας ας γνωρίζονται στον Θεό με ευχαριστία διαμέσου τής προσευχής και της δέησης.
Konstandina Foka
Η ανησυχία: Μια από τις κύριες αιτίες που οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν δυστυχισμένοι είναι η ανησυχία. Ανάμεσα  σ' αυτούς και πολλοί Χριστιανοί! Ανησυχούν για τα πάντα, κυρίως για θέματα μελλοντικά, που ίσως δεν θα παρουσιαστούν ποτέ, αφήνοντας έτσι το αύριο να καταστρέψει το σήμερα. Ναι, προβλήματα και δυσκολίες υπάρχουν και θα υπάρξουν. Αλλά όσοι είμαστε του Χριστού, όσοι γευθήκαμε τη σωτηρία Του, έχουμε ένα μεγάλο προνόμιο: να φέρουμε την κάθε υπόθεσή μας με προσευχή και δέηση στο Θεό Πατέρα μας και να την αναθέσουμε σ' Εκείνον, και τότε: " Η ειρήνη του Θεού, που ξεπερνάει κάθε ανθρώπινη διάνοια, θα διαφυλάξει τις καρδιές μας και τις σκέψεις μας προσκολλημένες στον Χριστό Ιησού
(Φιλιπ. 4:7).
7 Και η ειρήνη τού Θεού, που υπερέχει κάθε νου, θα διαφυλάξει τις καρδιές σας και τα διανοήματά σας διαμέσου τού Ιησού Χριστού.
Konstandina Foka
Πατέρα Ουράνιε, Σ' ευχαριστώ γιατί είσαι Θεός αγάπης που δεν αφήνεις κανένα από τα παιδιά Σου χωρίς φροντίδα. Σ' εσένα αναθέτω κι εγώ κάθε πρόβλημα και δυσκολία μου και Σ' ευχαριστώ που φροντίζεις Εσύ για μένα. Στ' όνομα του Χριστού. Αμήν.


..........................................................