21-1-2016—ΠΕΜΠΤΗ------08--ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ------Ιωάννης 14:--26 Και ο Παράκλητος, το Πνεύμα το Άγιο, που ο Πατέρας θα στείλει στο όνομά μου, εκείνος θα σας τα διδάξει όλα, και θα σας υπενθυμίσει όλα όσα είπα προς εσάς.



08--ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ-
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
21-1-2016—ΠΕΜΠΤΗ
Ησαΐας 11:
2 και το πνεύμα τού Κυρίου θα αναπαυθεί επάνω του, πνεύμα σοφίας και σύνεσης, πνεύμα βουλής και δύναμης, πνεύμα γνώσης και φόβου τού Κυρίου·
Ησαΐας 40:
12 Ποιος μέτρησε τα νερά στο κοίλωμα του χεριού του, και στάθμισε τους ουρανούς με τη σπιθαμή, και συμπεριέλαβε με μέτρο το χώμα τής γης, και ζύγισε με στατήρα τα βουνά και με πλάστιγγα τους λόφους;
14 Με ποιον έκανε συμβούλιο, ποιος τον έκανε συνετόν, και του δίδαξε τον δρόμο τής κρίσης, και του παρέδωσε επιστήμη, και του έδειξε τον δρόμο τής σύνεσης;

………………………
Ιωάννης 14:
10 Δεν πιστεύεις ότι εγώ είμαι σε ενότητα με τον Πατέρα, και ο Πατέρας είναι σε ενότητα με μένα; Τα λόγια που εγώ μιλάω σε σας, δεν τα μιλάω από τον εαυτό μου· αλλά, ο Πατέρας που μένει σε ενότητα με μένα, αυτός εκτελεί τα έργα.
…………………………………..
Ιωάννης 14:
23 Ο Ιησούς αποκρίθηκε και του είπε: Αν κάποιος με αγαπάει, θα φυλάξει τον λόγο μου, και ο Πατέρας μου θα τον αγαπήσει, και θάρθουμε σ' αυτόν, και θα κατοικήσουμε μέσα σ' αυτόν.

……………………………………
Κολοσσαείς 2
6 Όπως, λοιπόν, παραλάβατε τον Ιησού Χριστό, τον Κύριο, περπατάτε ενωμένοι μ' αυτόν,
7 ριζωμένοι και εποικοδομούμενοι σ' αυτόν, και στερεωμένοι στην πίστη, όπως διδαχθήκατε, περισσεύοντας σ' αυτή με ευχαριστία.
8 Βλέπετε μη σας εξαπατήσει κάποιος διαμέσου τής φιλοσοφίας και της μάταιης απάτης, σύμφωνα με την παράδοση των ανθρώπων, σύμφωνα με τα στοιχεία τού κόσμου, και όχι σύμφωνα με τον Χριστό.

……………………………………………
369/. Είμαστε ενωμένοι όλοι με τον Χριστό
Άγγελος ΔαμσκινΊδης
1/. Είμαστε ενωμένοι όλοι με τον Χριστό είμαστε ένα σώμα ένδοξο λαμπρό, οι πιστοί μια ποίμνη όλοι κάτω εδώ στη γη.
………………
Επωδός
Για να δουν πως μας κάνει αδελφούς ο Χριστός, με    αγάπη πως ενώνει τους πιστούς.
…………………
2/. Όλοι μες τον ίδιο δρόμο πάμε μπροστά, προσχωρούμε πιασμένοι απ’ τα χέρια σφιχτά και σκορπούμε τα νέα του Χριστού σ’  όλους παντού.
………………..
3/. Ενωμένοι λοιπόν με τον Χριστό μας λέει ο υπέροχος αυτός ύμνος.
Αλλά ο Κύριος μιλεί ακόμα πιο τέλεια το πώς να είμαστε ενωμένοι.




...................................................................