6-8-2017-----02-------ΠΕΡΙ ΑΓΙΑΣΜΟΥ(έκδοσις Δευτέρα ) ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗΣ. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ Σ. ΦΙΛΟΣ-



ΣΥΝΕΧΕΙΑ ==02== 6-8-2017
 Οι Κορίνθιοι πιστοί προς τους οποίους απευθύνεται αυτή η προτροπή ονομάζονται εις την πρώτην επιστολήν «ηγιασμένοι εν Χριστώ Ιησού προσκεκλημένοι άγιοι»
(Α΄ Κορινθίους 1:2).
2 προς την εκκλησία τού Θεού, που είναι στην Κόρινθο, τους αγιασμένους εν Χριστώ Ιησού, τους προσκαλεσμένους αγίους, μαζί με όλους εκείνους που σε κάθε τόπο επικαλούνται το όνομα του Ιησού Χριστού, του Κυρίου μας, που είναι και δικός τους και δικός μας.
……
Η εν Χριστώ κλήσης τους είχε καταστήσει αγίους(ξεχωρισμένους)και κατά συνέπιαν και η και η ζωή τους όφειλε να είναι αγία διότι «ο Θεός είναι φως και σκοτία εν αυτώ δεν υπάρχει ουδεμία. Εάν είπωμεν ότι κοινωνίαν έχομεν μετ’ αυτού και περιπατώμεν εν τω σκότει ψευδόμεθα και δεν πράττομεν την αλήθειαν»
(Α΄ Ιωάννης 1:5—6).
5 Και αυτή είναι η υπόσχεση, την οποία ακούσαμε απ' αυτόν και την αναγγέλλουμε σε σας, ότι: Ο Θεός είναι φως και σ' αυτόν δεν υπάρχει κανένα σκοτάδι.
6 Αν πούμε ότι έχουμε κοινωνία μαζί του και περπατάμε στο σκοτάδι, λέμε ψέματα και δεν πράττουμε την αλήθεια.
……
Ο αγιασμός των πιστών ευρίσκεται εις την αρχήν της χριστιανικής πορείας των καθώς θα ίδωμεν εις την σύντομον αυτήν πραγματείαν και είναι ταυτόχρονος με την δικαίωσιν των ενώπιον του Θεού και την απολύτρωση.