10----8---2017-------ΤΥΧΙΚΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2005

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 




   Με το φως της Γραφής  
                                   Εκ καρδίας                  
                                        Η “ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι του θρησκευτικού ρεπορτάζ, όταν βρίσκονται στην ανάγκη ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, επειδή μερικοί νομίζουν ότι η εκκλησία πρέπει ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ καθαρή και άμεμπτη, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.


Εμείς μ’ αυτό ούτε συμφωνούμε ούτε το εφαρμόζουμε.

Ο Κύριος Ιησούς δεν είπε να σκεπάζετε τα λάθη σας αλλά: «Ούτως ας λάμψη το φως σας έμπροσθεν των ανθρώπων, διά να ίδωσι τα καλά σας έργα και δοξάσωσι τον Πατέρα σας τον εν τοις ουρανοίς» (Ματθ. 5/ε/16)
    Πάντως με τις πρόσφατες αποκαλύψεις σκανδάλων στην Ελλαδική Εκκλησία δε θ’ ασχοληθούμε, αφού τόσα είπαν και έγραψαν πολλοί άλλοι.

Θα θέλαμε όμως να συστήσουμε στις άλλες “αδελφές εκκλησίες”, να μη βιαστούν να επιχαρούν με τα παθήματά της, επειδή και τα δικά τους σπίτια ΟΖΟΥΝ ΗΔΗ «από τεσσάρων ημερών».
    Όσον αφορά την λεγόμενη “αυτοκάθαρση”, θα αρκεστούμε να επαναλάβουμε την απορία του κ. Σ. Καργάκου σε επίκαιρη τηλεοπτική εκπομπή: «Αυτοκάθαρση σημαίνει ο ένας ΛΕΚΕΣ να βγάλει τον άλλο ΛΕΚΕ;»
    Για τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου, «Πρώτος εγώ είμαι σημαιοφόρος της εσωτερικής καθάρσεως και μαζί με εμένα όλη η Δ.Ι.Σ.», η παρακάτω γελοιογραφία  λέει περισσότερα από όσα θα μπορούσαμε να πούμε εμείς. 


 ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΘΑΜΕΝΟΥΣ

 Στο παλιό δημοτικό τραγούδι “Του νεκρού αδελφού”, ο λαϊκός ποιητής εκφράζει την απορία του:

«Δεν είναι κρίμα κι άδικο, παράξενο μεγάλο,

να περπατούνε οι ζωντανοί με τους αποθαμένους;».

Αυτό θυμηθήκαμε κατά την πρόσφατη μεγαλοπρεπή μεταφορά/επιστροφή από το Βατικανό των λειψάνων του Χρυσόστομου και του Ναζιανζηνού στο Φανάρι, από όπου είχαν κλαπεί από τους Σταυροφόρους.

Τι μπορούν να περιμένουν οι ζωντανοί απ’ τους αποθαμένους; Βοήθεια και προστασία; Μα αν τα λείψανα είχαν δύναμη να προστατεύσουν άλλους, γιατί δεν προστάτευσαν τον εαυτό τους και άφησαν να τα κλέψουν οι Σταυροφόροι;
    Το βέβαιο, όμως, είναι ότι η επανακομιδή των λειψάνων στο Φανάρι θα προκαλέσει εισροή
οικονομικών οφελών καθώς πολλοί θρησκόληπτοι θα σπεύσουν να τα προσκυνήσουν.

Τέτοιες σκέψεις προφανώς είχε υπόψη του ο δημοσιογράφος όταν έγραψε το παρακάτω σχόλιο στο «ΒΗΜΑgazino» (5-12-04).
Νεκρές εκκλησίες από νεκρούς ζητούν βοήθεια. Αλίμονο!