23--8--2017---04-ΘΕΜΑ: ΜΕΤΑΝΟΕΊΤΕ:---- ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ-15—8—2017-- ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ Σ. ΦΙΛΟΥ



-ΘΕΜΑ: ΜΕΤΑΝΟΕΊΤΕ:
ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΙΟΤΙ ΟΣΟ ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΟ ΤΟΥ ΝΤΥΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΒΡΩΜΙΚΟ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ.
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΖΩΗ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΤΕ ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΧΤΕΙ Ο ΘΕΟΣ.
ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΜΑΣ

Ματθαίος 12

42 Η βασίλισσα του Νότου θα σηκωθεί κατά την κρίση μαζί μ' αυτή τη γενεά, και θα την κατακρίνει· επειδή, ήρθε από τα πέρατα της γης για να ακούσει τη σοφία τού Σολομώντα· και δέστε, εδώ είναι κάτι περισσότερο από τον Σολομώντα.
43 Και όταν το ακάθαρτο πνεύμα βγει από τον άνθρωπο, περνάει μέσα από άνυδρους τόπους, και ζητάει ανάπαυση, και δεν βρίσκει.
44 Τότε λέει: Ας γυρίσω στο σπίτι μου, απ' όπου βγήκα. Και αφού έρθει, το βρίσκει αδειανό, σκουπισμένο και στολισμένο.
45 Τότε, πηγαίνει και παίρνει μαζί του άλλα επτά πνεύματα πονηρότερα απ' αυτό, και αφού μπουν μέσα, κατοικούν εκεί· και γίνονται τα τελευταία χειρότερα από τα πρώτα. Έτσι θα είναι και σ' αυτή την πονηρή γενεά.

Βασιλέων  Α' 10
1 ΚΑΙ η βασίλισσα της Σεβά, καθώς άκουσε τη φήμη τού Σολομώντα για το όνομα του Κυρίου, ήρθε για να τον δοκιμάσει με αινίγματα.
2 Και ήρθε στην Ιερουσαλήμ με υπερβολικά μεγάλη συνοδεία, με καμήλες φορτωμένες αρώματα, και χρυσάφι υπερβολικά πολύ, και πολύτιμες πέτρες· και όταν ήρθε στον Σολομώντα, μίλησε μαζί του για όλα όσα είχε στην καρδιά της.
3 Και ο Σολομώντας εξήγησε σ' αυτήν όλα τα ερωτήματά της· και δεν στάθηκε τίποτε κρυμμένο από τον βασιλιά, που δεν της το εξήγησε.

4 Και η βασίλισσα της Σεβά βλέποντας τη σοφία τού Σολομώντα, και το σπίτι που είχε κτίσει,
5 και τα φαγητά τού τραπεζιού του, και τον τρόπο που κάθονταν οι δούλοι του, και τη στάση των υπουργών του, και το ντύσιμό τους, και τους οινοχόους του, και την ανάβασή του από την οποία ανέβαινε στον οίκο τού Κυρίου, έγινε έκθαμβη.
6 Και είπε στον βασιλιά: Αληθινός ήταν ο λόγος, που είχα ακούσει στη γη μου, για τα έργα σου, και για τη σοφία σου·
7 αλλά, δεν πίστευα στα λόγια, μέχρις ότου ήρθα, και τα μάτια μου είδαν· και να, δεν μου είχε αναγγελθεί ούτε το μισό· η σοφία σου και η ευημερία σου υπερβαίνουν τη φήμη που άκουσα

·

..........