15--8--2017-------ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ-15—8—2017-- ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ Σ. ΦΙΛΟΥ



01-ΘΕΜΑ ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ:
ΜΑΤΘΑΙΟΣ 27:   01--
35 Και αφού τον σταύρωσαν, μοιράστηκαν τα ιμάτιά του, βάζοντας κλήρο• για να εκπληρωθεί εκείνο που ειπώθηκε διαμέσου τού προφήτη: «Μοιράστηκαν αναμεταξύ τους τα ιμάτιά μου, και στον ιματισμό μου έβαλαν κλήρο».
36 Και καθισμένοι, τον φύλαγαν εκεί.
37 Και πάνω από το κεφάλι του έβαλαν γραμμένη την κατηγορία του:

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ,
Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ.
38 Τότε, σταυρώθηκαν μαζί του δύο ληστές, ο ένας από δεξιά και ο άλλος από αριστερά

.Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΕΙ ΣΤΑ ΕΙΔΩΛΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΜΝΑ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΞΕΥΤΕΛΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ Ν ΑΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ. ΟΥΤΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΓΙΟΙ.ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΔΟΘΗΚΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΔΧΤΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Ρωμαίους 5
1 Αφού, λοιπόν, ανακηρυχθήκαμε δίκαιοι με την πίστη, έχουμε ειρήνη με τον Θεό διαμέσου τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού,
2 διαμέσου τού οποίου λάβαμε και την είσοδο με την πίστη σε τούτη τη χάρη, στην οποία στεκόμαστε· και καυχώμαστε στην ελπίδα τής δόξας τού Θεού.
3 Και όχι μονάχα τούτο, αλλά και καυχώμαστε στις θλίψεις· γνωρίζοντας ότι η θλίψη εργάζεται υπομονή,
4 η δε υπομονή δοκιμή, η δε δοκιμή ελπίδα,
5 η δε ελπίδα δεν ντροπιάζει, δεδομένου ότι η αγάπη τού Θεού είναι ξεχυμένη μέσα στις καρδιές μας διαμέσου τού Αγίου Πνεύματος, που δόθηκε σε μας.

6 Επειδή, ο Χριστός, όταν εμείς ήμασταν ακόμα ασθενείς, πέθανε κατά τον ορισμένο καιρό για χάρη των ασεβών.
ΚΟΛΟΣΣΑΕΙΣ 2:13 Κι εσάς, που ήσασταν νεκροί στα αμαρτήματα και στην ακροβυστία τής σάρκας σας, σας ζωοποίησε μαζί του, καθώς σας συγχώρεσε όλα τα πταίσματα,
14 όταν εξάλειψε το χειρόγραφο με τα διατάγματα, που ήταν εναντίον σας, και το αφαίρεσε από το μέσον, καρφώνοντάς το επάνω στον σταυρό·
....
ΔΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΥ. Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΣΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΠΡΩΤΗ ΣΤΗ ΒΛΑΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ.....
ΕΒΡΑΙΟΥΣ 12
25 Προσέχετε μη καταφρονήσετε αυτόν που μιλάει· επειδή, αν εκείνοι δεν απέφυγαν, όταν καταφρόνησαν αυτόν που τους μιλούσε επάνω στη γη, πολύ περισσότερο εμείς, αν αποστραφούμε αυτόν που μιλάει από τους ουρανούς·
26 του οποίου η φωνή, τότε, σάλευσε τη γη· τώρα, όμως, υποσχέθηκε, λέγοντας: «Μια φορά ακόμα εγώ σείω όχι μονάχα τη γη, αλλά και τον ουρανό».
……..
ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ-15—8—2017--
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ Σ. ΦΙΛΟΥ
02-ΘΕΜΑ: ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ:
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ έχει ανάγκη να πλησιάσει τον Θεό.
Όμως λάθος τον πλησιάζει.
Νομίζει ότι με τα καλά έργα θα είναι πολύ σωστός καλός άνθρωπος και ο Θεός είναι πολύ ευχαριστημένος μαζί του οπότε είναι έτοιμος να  τον περιμένει ο παράδεισος.
Πόσο λάθος κάνει ο άνθρωπος που δεν γνωρίζει τον Λόγο του Κυρίου (βίβλος) που μιλά πρώτα για μετάνοια αλλαγή της καρδιάς αλλαγή πορείας της ζωής του ανθρώπου. Και όλα τα αυτά(τα έργα)  θα τα βάλει στην καρδιά του ανθρώπου για να ξεχωρίζει ότι είναι παιδί του Θεού.
Εφεσίους2:
4 Ο Θεός, όμως, επειδή είναι πλούσιος σε έλεος, εξαιτίας τής πολλής του αγάπης, με την οποία μάς αγάπησε,…
……………….
…8 Επειδή, κατά χάρη είστε σωσμένοι, διαμέσου τής πίστης· κι αυτό δεν είναι από σας· είναι δώρο τού Θεού·
…………..
9 όχι από έργα, ώστε να μη καυχηθεί κάποιος.
10 Επειδή, δικό του δημιούργημα είμαστε, καθώς κτιστήκαμε στον Ιησού Χριστό για καλά έργα, που ο Θεός προετοίμασε, για να περπατήσουμε μέσα σ' αυτά.
…………..
Ενώ ήμασταν :
Εφεσίους2:
1 Κι εσάς, που ήσασταν νεκροί, εξαιτίας των παραβάσεων και των αμαρτιών, σας ζωοποίησε·
2 μέσα στις οποίες κάποτε περπατήσατε, σύμφωνα με το πολίτευμα του κόσμου τούτου, σύμφωνα με τον άρχοντα της εξουσίας τού αέρα, του πνεύματος, που σήμερα ενεργεί στους γιους τής απείθειας·
……………..
Το μόνο που ο άνθρωπος μπορεί να κάνει για την σωτηρία του (είναι σημαντικό γι αυτόν και πολύ σημαντική η κίνηση του) να πιστέψει στον Ιησού Χριστό και στο έργο που του δόθηκε της Σωτηρίας.
Να μετανοήσει να επιστρέψει αναγνωρίζοντας την αμαρτία του στον δρόμο που του χάραξε μακριά απο τον Θεό και ότι ο Χριστός είναι ο μόνος που θα τον πάει στον ουρανό συγχωρεμένο. Δηλαδή  με την πιστή και την μετάνοια συμβάλει να γίνει έργο μέσα του και να κερδίσει τον ουρανό.
Ματθαίος 3:8
Κάντε, λοιπόν, καρπούς άξιους της μετάνοιας·
Ευλογία Κυρίου και το έλεος Του να μας ανοίξει τα μάτια τα πνευματικά και να τον αναζητήσουμε με μετάνοια και αλλαγή  πορείας.

Scha



..