13--8--2017-------ΝΟΥΜΕΡΟ--5--ΚΑΙ 6--ΠΕΡΙ ΑΓΙΑΣΜΟΥ(έκδοσις Δευτέρα ) ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ Σ. ΦΙΛΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗΣ.


05--ΠΕΡΙ ΑΓΙΑΣΜΟΥ(έκδοσις Δευτέρα )
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ Σ. ΦΙΛΟΣ
ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗΣ.

    ==05==

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ
Στην Α΄ Κορινθίους 1:30
30 Αλλά, εσείς είστε απ' αυτόν εν Χριστώ Ιησού, που έγινε σε μας σοφία από τον Θεό, και δικαιοσύνη και αγιασμός και απολύτρωση·
…….
Αναφέρεται  εις ολίγας λέξεις το επαρκές του Χριστού και η αξία του ευλογητού Σωτήρος δια κάθε πιστόν: «Σεις είσθε εξ’ αυτού εν Χριστώ Ιησού όστις εγεννήθη εις ημάς σοφία από θεού δικαιοσύνη τε και αγιασμός και απολύτρωσης».
Όσοι δια της χάρητος του θεού βρήκαμε εν τω Χριστώ την απολύτρωση μας δικαιωθέντες εκ πίστεως γνωρίζουμε ότι ουδεμία δική μς προσπάθεια καταβάλαμε προς τούτο αλλά μόνο πιστέψαμε εκ καρδίας εις τον Χριστό και αυτή η πίστης ελογίσθη εις ημάς εις δικαιοσύνη. Κατά τον αυτόν τρόπο χωρίς καμίαν δική μας  προσπάθεια  ο αγιασμός μας είναι η φυσική  συνέπεια της εις τον Χριστόν πίστεως  διότι πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Θεού όχι από δική μας αξία ή δικών μας προσπαθειών αλλά δια του έργου το οποίο ο Σωτήρ μας τελείωσε επί του Σταυρού καθώς είναι
γεγραμμένον: «Είμεθα ηγιασμένοι δια της προσφοράς του σώματος του Ιησού Χριστού εφάπαξ:
(Εβραίους 10:10).
10 Με το οποίο θέλημα είμαστε αγιασμένοι διαμέσου τής προσφοράς τού σώματος του Ιησού Χριστού, που έγινε μια φορά για πάντα.

06--ΠΕΡΙ ΑΓΙΑΣΜΟΥ(έκδοσις Δευτέρα )
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ Σ. ΦΙΛΟΣ

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗΣ.

    ==06==

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ

Επίσης στην (Κολοσσαείς 1:22)
22 τώρα, όμως, σας συμφιλίωσε προς τον εαυτό του, διαμέσου τού σώματος της σάρκας του, διαμέσου τού θανάτου, για να σας παραστήσει μπροστά του αγίους και χωρίς ψεγάδι και χωρίς κατηγορία·
……….
Βλέπουμε  ότι: «Τώρα όμως διήλλαξε δια του σώματος της σαρκός αυτού δια του θανάτου δια να σας παραστήσει ενώπιον αυτού αγίους και άμωμους και ανεγκλήτους». Ο άγιος Θεός βλέπει τώρα όλους τους πιστούς ολόκληρη την Εκκλησία Του αγιασμένους εν τω Χριστώ χάρις εις το τέλειο έργο που ετελέσθη επί του σταυρού. Οι επιζητούντες λοιπόν τον αγιασμό δια των δικών τους προσπαθειών πέφτουν εις την αυτήν πλάνη με τους προσπαθούντας να δικαιωθούν ενώπιον του Θεού και να σωθούν δια των έργων των και φανερώνουν άγνοια των Γραφών αι οποίαι βεβαιώνουν ότι είμεθα πλήρεις εν τω Χριστώ.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ

(Κολοσσαείς 2:10).
10 και μέσα σ' αυτόν είστε πλήρεις, αυτός που είναι η κεφαλή κάθε αρχής και εξουσίας·
………..
Τόσο το νήπιο στην πίστη όσο και τον ευρισκόμενο εις ανδρική πνευματική ηλικία ο Θεός προσδέχεται εν Χριστώ και βλέπει αμφοτέρους ηγιασμένους εν αυτώ. Περί της Εκκλησίας της Κορίνθου αναγιγνώσκομε  ότι ο Απ. Παύλος «δεν ηδυνήθη να λαλήσει προς αυτούς ως προς πνευματικούς αλλ’ ως προς σάρκινους ως προς νήπια εν Χριστώ».
(Α΄  Κορινθίους 1:1—4
1 ΠΑΥΛΟΣ, προσκαλεσμένος απόστολος του Ιησού Χριστού κατά το θέλημα του Θεού, και ο αδελφός Σωσθένης,
2 προς την εκκλησία τού Θεού, που είναι στην Κόρινθο, τους αγιασμένους εν Χριστώ Ιησού, τους προσκαλεσμένους αγίους, μαζί με όλους εκείνους που σε κάθε τόπο επικαλούνται το όνομα του Ιησού Χριστού, του Κυρίου μας, που είναι και δικός τους και δικός μας.
3 Χάρη να είναι σε σας και ειρήνη από τον Πατέρα μας Θεό και τον Κύριο Ιησού Χριστό.
4 Πάντοτε ευχαριστώ τον Θεό μου για σας, για τη χάρη τού Θεού που σας δόθηκε διαμέσου τού Ιησού Χριστού·
(Α΄  Κορινθίους 5:1-8
1 ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ γενικά ότι ανάμεσά σας υπάρχει πορνεία, και τέτοιου είδους πορνεία, που ούτε ανάμεσα στα έθνη δεν αναφέρεται, ώστε κάποιος να έχει τη γυναίκα τού πατέρα του.
2 Κι εσείς είστε φουσκωμένοι και δεν πενθήσατε μάλλον, για να εκδιωχθεί από ανάμεσά σας αυτός που έκανε τούτο το έργο;
3 Επειδή, εγώ, ως απών με το σώμα, παρών όμως με το πνεύμα, έκρινα ήδη, σαν να είμαι παρών, αυτόν που με τέτοιον τρόπο το έπραξε αυτό,
4 στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, αφού συγκεντρωθείτε εσείς, και το δικό μου πνεύμα, μαζί με τη δύναμη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού,
5 να παραδώσετε τον άνθρωπο αυτού τού είδους στον σατανά για όλεθρο της σάρκας, ώστε το πνεύμα του να σωθεί κατά την ημέρα τού Κυρίου Ιησού.
6 Δεν είναι καλό το καύχημά σας· δεν ξέρετε ότι λίγη ζύμη κάνει ένζυμο ολόκληρο το φύραμα;
7 Καθαριστείτε, λοιπόν, από την παλιά ζύμη, για να είστε νέο φύραμα, καθώς είστε άζυμοι· επειδή, το δικό μας Πάσχα, θυσιάστηκε για χάρη μας, ο Χριστός.
8 Ώστε, ας γιορτάζουμε όχι με ζύμη παλιά ούτε με ζύμη κακίας και πονηρίας, αλλά με άζυμα ειλικρίνειας, και αλήθειας.
…….