31--8--2017-----15-ΠΕΡΙ ΑΓΙΑΣΜΟΥ(έκδοσης Δευτέρα ) ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ Σ. ΦΙΛΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗΣ.



==15==
ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΝ ΤΩ ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ
Όταν ο άνθρωπος εννοήσει τις σπουδαίες αυτές αλήθειες περί της φυσικής του καταστάσεως και ιδεί ότι είναι ταλαίπωρος και δεν  δύναται με τις δικές του προσπάθειες να ελευθερωθεί από το σώμα του θανάτου τότε θα εκτιμήσει την   αξία του Χριστού και θα αρχίσει να ατενίζει προς Αυτόν όχι για να βελτιώσει τον εαυτό του αλλά για να εξαρτήσει από τον ευλογητό Σωτήρα ολόκληρο το έργο της σωτηρίας του και τότε θα μάθει πόσο επαρκές είναι το έργο του σταυρού για την δικαίωση και τον αγιασμό του για την απολύτρωση του.

Αυτή η εμπιστοσύνη εις τον Χριστό για την σωτηρία είναι πίστης την οποία ζητά ο Θεός από τον άνθρωπο κατά την παρούσα οικονομία τηςκατά χάριν σωτηρίας και αποτελεί την μόνη οδό για να πλησιάσει ο άνθρωπος τον Θεό. Εις εκείνον  που πιστεύει έτσι εις τον Χριστό ο Θεός δίδει Πνεύμα Άγιο εν τω οποίο αναγεννά και αυτή η νέα γέννησης που υπάρχει εις τον πιστό είναι αναμάρτητος και τέλεια διότι είναι εκ του Θεού
(Α΄ Ιωάννου 3:9).
 9 Καθένας που έχει γεννηθεί από τον Θεό, δεν πράττει αμαρτία, για τον λόγο ότι δικό του σπέρμα μένει μέσα σ' αυτόν, και δεν μπορεί να αμαρτάνει, επειδή γεννήθηκε από τον Θεό.
……..

Ταυτόχρονα όμως εξακολουθεί να υπάρχει εν αυτώ και η παλαιά φύσης η οποία διάκειται
εχθρικώς προς τον Θεό και δεν επιδέχεται καμίαν βελτίωση. «Το γεγεννημένον εκ της σαρκός είναι σαρξ και το γεγεννημένον εκ του Πνεύματος είναι πνεύμα»
(Ιωάννης 3:6). 
6 Καθένας ο οποίος μένει σ' αυτόν, δεν αμαρτάνει· καθένας που αμαρτάνει δεν τον είδε ούτε τον γνώρισε.
Στην:

 (Ρωμαίους 8:9 )

9 Εσείς, όμως, δεν είστε τής σάρκας, αλλά του Πνεύματος, αν το Πνεύμα τού Θεού κατοικεί μέσα σας. Αλλά, αν κάποιος δεν έχει το Πνεύμα τού Χριστού, αυτός δεν είναι δικός του.

......