8--9--2017-------18-ΠΕΡΙ ΑΓΙΑΣΜΟΥ(έκδοσης Δευτέρα ) ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ Σ. ΦΙΛΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗΣ.(Γαλάτας 4: 5—6 5 για να εξαγοράσει αυτούς που ήσαν κάτω από τον νόμο, ώστε να λάβουμε την υιοθεσία. 6 Και επειδή είστε γιοι, ο Θεός έστειλε το Πνεύμα τού Υιού του στις καρδιές σας, το οποίο κράζει: Αββά, Πατέρα.

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



==18==


ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΝ ΤΩ ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ

Επειδή  έλαβε την υιοθεσία εν τω Χριστώ
(Γαλάτας 4: 5—6
5 για να εξαγοράσει αυτούς που ήσαν κάτω από τον νόμο, ώστε να λάβουμε την υιοθεσία.
6 Και επειδή είστε γιοι, ο Θεός έστειλε το Πνεύμα τού Υιού του στις καρδιές σας, το οποίο κράζει: Αββά, Πατέρα.
 Στο:
(Ιωάννης 7:37—39)
37 Και κατά τη μεγάλη τελευταία ημέρα τής γιορτής, ο Ιησούς στεκόταν, και έκραξε λέγοντας: Αν κάποιος διψάει, ας έρχεται σε μένα, και ας πίνει·
38 όποιος πιστεύει σε μένα, όπως είπε η γραφή, ποτάμια από ζωντανό νερό θα ρεύσουν από την κοιλιά του.
39 (Αυτό το έλεγε για το Πνεύμα, που επρόκειτο να παίρνουν αυτοί που πιστεύουν σ' αυτόν· επειδή, δεν ήταν ακόμα δοσμένο το Άγιο Πνεύμα· για τον λόγο ότι, ο Ιησούς δεν είχε ακόμα δοξαστεί).
……..

 Ο Κύριος ομιλεί σαφώς περί της δωρεάς του Αγίου Πνεύματος: «Όστις πιστεύει εις εμέ καθώς είπεν η γραφή ποταμοί ύδατος ζώντος θέλουσι ρεύσει εκ της κοιλίας
αυτού. Τούτο δε είπε περί του Πνεύματος το οποίον έμελλον να λαμβάνουσιν οι πιστεύοντες εις αυτόν διότι δεν ήτο έτι δεδομένον Πνεύμα Άγιον επειδή ο Ιησούς έτι δεν εδοξάσθη».
Η δωρεά λοιπόν του Αγίου Πνεύματος είναι δια κάθε πιστόν και αποτελεί την σφραγίδα ή τον αρραβώνα(υπόσχεσης) της κληρονομιάς μας. «Εις τον οποίον και πιστεύσαντες εσφραγίσθητε με το Πνεύμα το Άγιον της επαγγελίας(υποσχέσεως) όστις είναι ο αρραβών(ξανά υπόσχεσης)της κληρονομιάς ημών»
......

19-ΠΕΡΙ ΑΓΙΑΣΜΟΥ(έκδοσης Δευτέρα )
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ Σ. ΦΙΛΟΣ

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗΣ.
==19==
ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΝ ΤΩ ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ

(Εφεσίους 1:12—13 —14 ).
12 για να είμαστε σε έπαινο της δόξας του, εμείς που προελπίσαμε στον Χριστό·
13 στον οποίο κι εσείς ελπίσατε, όταν ακούσατε τον λόγο τής αλήθειας, το ευαγγέλιο της σωτηρίας σας· στον οποίο και, καθώς πιστέψατε, σφραγιστήκατε με το Άγιο Πνεύμα τής υπόσχεσης·
14 που είναι ο αρραβώνας τής κληρονομιάς μας, μέχρι την απολύτρωση του λαού του που αποκτήθηκε, σε έπαινο της δόξας του.
………..

Όταν ο πιστός δεχθεί αυτές τις αλήθειες με απλή πίστη επειδή ο Θεός τα λέγει είναι εύκολο να εννοήσει
ότι το έργο του Πνεύματος εις τον άνθρωπο είναι ο αγιασμός του επειδή πίστεψε εις τον Χριστό. Τα  επόμενα  γραφικά χωρία μιλούν περί του αγιασμού εν τω Πνεύματι: «Και τοιούτοι υπήρχετε τινές αλλά απελούσθητε αλλά ηγιάσθητε αλλ’ εδικαιώθητε εν τω ονόματι του Κυρίου Ιησού και εν τω Πνεύματι του Θεού ημών»
(Α΄  Κορινθίους 6:10—11 ).
10 ούτε κλέφτες ούτε πλεονέκτες ούτε μέθυσοι ούτε κακολόγοι ούτε άρπαγες δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία τού Θεού.
11 Και μερικοί υπήρξατε τέτοιοι· αλλά λουστήκατε, αλλά αγιαστήκατε, αλλά δικαιωθήκατε, στο όνομα του Κυρίου Ιησού, και με το Πνεύμα τού Θεού μας.
Πράξεις 15:7
7 Ύστερα από πολλή συζήτηση, αφού ο Πέτρος σηκώθηκε, τους είπε: Άνδρες αδελφοί, εσείς ξέρετε ότι ο Θεός διάλεξε μεταξύ μας, εξαρχής, διαμέσου τού στόματός μου τα έθνη να ακούσουν τον λόγο τού ευαγγελίου, και να πιστέψουν.

(Β΄ Θεσσαλονικείς 2:13).
13 Εμείς, όμως, οφείλουμε πάντοτε να ευχαριστούμε τον Θεό για σας, αδελφοί αγαπημένοι από τον Κύριο, ότι ο Θεός σάς έκλεξε εξαρχής προς σωτηρίαν διαμέσου τού αγιασμού τού Πνεύματος, και της πίστης τής αλήθειας·
14 στον οποίο σας κάλεσε διαμέσου τού ευαγγελίου μας, προς απόλαυση της δόξας τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
(Α΄ Πέτρου 1:2).
2 εκλεκτούς, σύμφωνα με την πρόγνωση του Πατέρα Θεού, με τον αγιασμό τού Πνεύματος, σε υπακοή και ραντισμό τού αίματος του Ιησού Χριστού· είθε χάρη και ειρήνη να πληθύνει σε σας.
………..
20-ΠΕΡΙ ΑΓΙΑΣΜΟΥ(έκδοσης Δευτέρα )
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ Σ. ΦΙΛΟΣ

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗΣ.
==20==
ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΝ ΤΩ ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ


Εκ των ανωτέρω μαρτυριών του Λόγου του Θεού
Δείχνει  σαφώς ότι το έργο της σωτηρίας του ανθρώπου δεν δύναται να χωρισθεί από το έργον του αγιασμού. Το διπλούν τούτο έργον του αγιασμού εν τω Χριστώ και εν τω Αγίω Πνεύματι το ενεργεί ο ίδιος ο Θεός. Το πρώτο δια να μας  το παραστήσει ενώπιον του αυτού αγίους και δεύτερον δια να πραγματοποιήσει αυτό το έργον και εις την καρδίαν του ανθρώπου δια της αναγεννήσεως. Οι χωρίζοντες τον αγιασμό από το έργο της σωτηρίας επικαλούνται το: εδαφ. 17
(Ιωάννης 17:17)
17 Αγίασέ τους μέσα στην αλήθεια σου· ο λόγος ο δικός σου είναι αλήθεια.
……….
Λέγοντας  ότι ο Κύριος  προσευχηθείς προς  τον Πατέρα να αγιάσει τους μαθητάς Του και κατά συνέπειαν και οι πιστοί πρέπει να προσεύχονται να τους αγιάσει ο Πατέρας. Ει ένα βιβλίο τους γράφουν: «Εφ’ όσον λοιπόν είχον ανάγκη καθαρισμού(1*)εκ της κληρονομικής αμαρτίας ο Χριστός προσευχήθηκε προς τον Πατέρα: «Αγίασον αυτούς».

«»»»»»»»»»»»»»»»
(1*)Οι μαθηταί δεν είχαν ανάγκην καθαρισμού διότι είχαν είδη καθαριστή δια του Λόγου του Χριστού ως σαφώς μαρτυρείτε από το:
(κατά  Ιωάννη 13: 10
10 Ο Ιησούς λέει σ' αυτόν: Εκείνος που είναι λουσμένος δεν έχει ανάγκη παρά μονάχα τα πόδια να πλύνει, για τον λόγο ότι είναι ολόκληρος καθαρός· εσείς είστε καθαροί, αλλά όχι όλοι.
(κατά  Ιωάννη 15: 3—4 )
3 Τώρα, εσείς είστε καθαροί, εξαιτίας του λόγου που σας μίλησα.
4 Μείνετε ενωμένοι μαζί μου και εγώ ενωμένος μαζί σας. Όπως το κλήμα δεν μπορεί να φέρει καρπό από μόνο του, αν δεν μείνει ενωμένο με την άμπελο, έτσι κι εσείς, αν δεν μείνετε ενωμένοι μαζί μου.
……..

Καταφανής  η διαστροφή που κάνουν εις το εδάφιο χωρίζοντες αυτό κατ’ αρέσκεια δια να το κάμουν να συμφωνεί με τις διδαχές τους. Ιδού πως ακριβώς έχει το εν λόγω εδάφιο: «Αγίασον αυτούς εν τη αληθεία σου ο λόγος ο ιδικός σου είναι αλήθεια».
Κατόπιν ο Κύριος Ιησούς αναφέρει την αποστολή των μαθητών Του εις τον κόσμο εις τον οποίον δεν ανήκουν και χάριν αυτών «αγιάζει εαυτόν»(τον εαυτό Του)δηλαδή χωρίζει τον εαυτόν Του εις το έργο που ο Θεός Του έδωσε δια να είναι και οι μαθηταί Του  «ηγιασμένοι» εν τη αληθεία». Αυτός  ο αγιασμός  εις την αλήθεια πραγματοποιείται και σήμερα εις τον άνθρωπο από τη στιγμή που πιστεύει εις τον Χριστό διότι δεχόμενος ως Σωτήρα του τον Χριστό ο οποίος δεν είναι εκ του κόσμου χωρίζεται και ο πιστός εκ του κόσμου εις την αλήθεια όπως αυτή η αλήθεια αποκαλύπτεται εις τον Λόγο του Θεού περί του Πατρός και του Υιού. Και το να γνωρίζει ο άνθρωπος τον Πατέρα και τον Υιό είναι αιώνιος ζωή.
(Ιωάννης 17:3)

 3 Κι αυτή είναι η αιώνια ζωή, το να γνωρίζουν εσένα τον μόνον αληθινό Θεό, και εκείνον τον οποίον απέστειλες, τον Ιησού Χριστό 





............