5--9--2017------17-ΠΕΡΙ ΑΓΙΑΣΜΟΥ(έκδοσης Δευτέρα ) ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ Σ. ΦΙΛΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗΣ.


ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΦΕΓΓΑΡΙ --4--9--2017
==17==
ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΝ ΤΩ ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ

 Ο εχθρός των ψυχών μας έχει ποικίλες μεθόδους για να κρατά σε διαρκεί ταραχή τους χριστιανούς που απομακρύνονται από την απλότητα του Λόγου του Θεού και ζητούν να οικοδομηθούν από ανθρώπινες διδαχές των ποικιλώνυμων ανθρώπινων  συστημάτων. Ο πονηρός αυτός εχθρός επειδή δεν μπορεί να αφαιρέσει την σωτηρία από εκείνους που δέχθηκαν με πίστη τον Χριστό ως Σωτήρα τους κατορθώνει να ταράττει πολλούς εξ’ αυτών με διδασκαλίες που εις την πραγματικότητα είναι αντίθετες προς τις Γραφές και οδηγούν σε σύγχυση και ενίοτε και σε αποθάρρυνση.

 Από το:Ρωμαίους 8:9 είδαμε ότι: «εάν τις δεν έχει το Πνεύμα του Χριστού ούτος δεν είναι αυτού». Όταν  λοιπόν ένας πιστός ζητά από τον θεό δια της προσευχής του να του δώσει το Άγιο Πνεύμα είναι σαν να Του λέγει ότι δεν είναι ακόμη σεσωσμένος. Ο Λόγος του Θεού μαρτυρεί ότι ο θεός χορηγεί το Άγιο Πνεύμα εις τον άνθρωπο δια της πίστεως.
(Γαλάτας 3:2—6
2 Μονάχα τούτο θέλω να μάθω από σας: Από έργα τού νόμου λάβατε το Πνεύμα ή από ακοή τής πίστης;
3 Τόσο ανόητοι είστε; Αφού αρχίσατε με το Πνεύμα, τώρα τελειώνετε με τη σάρκα;
4 Μάταια πάθατε τόσα; Αν μονάχα μάταια!
5 Εκείνος, λοιπόν, που επιπρόσθετα χορηγεί σε σας το Πνεύμα, και ενεργεί ανάμεσά σας θαύματα, τα κάνει αυτά από έργα τού νόμου ή από ακοή τής πίστης;
6 Όπως ο Αβραάμ πίστεψε στον Θεό, και του λογαριάστηκε σε δικαιοσύνη.

Γαλάτας 3:11—14
11 Ότι διαμέσου τού νόμου δεν ανακηρύσσεται δίκαιος κανένας μπροστά στον Θεό, είναι φανερό· επειδή, «ο δίκαιος διαμέσου τής πίστης, θα ζήσει».
12 Και ο νόμος δεν στηρίζεται στην πίστη· αλλά, «ο άνθρωπος, που τα πράττει αυτά, θα ζήσει διαμέσου αυτών».
13 Ο Χριστός μάς εξαγόρασε από την κατάρα τού νόμου, καθώς έγινε κατάρα για χάρη μας· επειδή, είναι γραμμένο: «Επικατάρατος καθένας που κρεμιέται επάνω σε ξύλο».
14 Για νάρθει στα έθνη η ευλογία τού Αβραάμ διαμέσου τού Ιησού Χριστού, ώστε να λάβουμε την υπόσχεση του Πνεύματος διαμέσου τής πίστης.

 Εφεσίους 1:13)

13 στον οποίο κι εσείς ελπίσατε, όταν ακούσατε τον λόγο τής αλήθειας, το ευαγγέλιο της σωτηρίας σας· στον οποίο και, καθώς πιστέψατε, σφραγιστήκατε με το Άγιο Πνεύμα τής υπόσχεσης
......




..........................