19--1--2017-----01------Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ( Υπό Ανδρέα Τσαγκαλίδη) Εκδόσεις «Ο Λόγος» -----(Α΄ Κορινθίους 1: 18) 18 Επειδή, ο λόγος τού σταυρού σ' εκείνους μεν που χάνονται είναι μωρία, σε μας, όμως, που σωζόμαστε είναι δύναμη Θεού.

ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ  2015

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Με πολλή ευχαρίστηση παρουσιάζω την πρώτην αυτήν εργασίαν του αγαπητού αδελφού και άλλοτε μαθητού μου εις την Βιβλική Σχολή Ανδρέα Τσαγκαλίδη ο οποίος τώρα υπηρετεί ως εργάτης του Κυρίου εις τον αμπελώνα Αυτού.
Το θέμα του μικρού τούτο τεύχους είναι: «ο Σταυρός του Χριστού» και αποτελείται από εννέα άρθρα που εδημοσιεύθησαν κατά καιρούς εις το θρησκευτικό περιοδικό «αναζωπύρωσης».
Είναι ενδιαφέρον και ρίχνουν άφθονο φως εις το εξιλαστήριο έργο του Χριστού. ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ  2015

Βοηθούν δε πολύ τον πιστό αλλά και κάθε αναγνώστη εις το να εμβαθύνει στο  μεγάλο και ανέκφραστο μυστήριο του Σταυρού να κατανοήσει κάπως περισσότερο την τόσο ακατανόητη για τοπεπερασμένο - (αυτό που έχει όρια). μας πνεύμα αγάπη του Θεού ο Οποίος  τόσο αγάπησε τον αμαρτωλό άνθρωπο ώστε να θυσιάσει τον Υιό Του τον Μονογενή «ίνα πας ο πιστεύων εις Αυτόν μην απολεσθή αλλά να έχει ζωήν αιώνιον. Η μικρή αυτή μελέτη θα βοηθήσει ελπίζουμε πολλούς ώστε να γνωρίσουν ότι ο Λόγος του Σταυρού ενώ είναι εις τους απολυμένους μωρία όμως στους σωζομένους είναι δύναμης Θεού  και ότι μόνον εκεί εις τον Σταυρό του Χριστού είναι δυνατόν να έχουμε ασφάλεια και σωτηρία επίσης ότι το Αίμα που χύθηκε στον Σταυρό μας εξασφαλίζει την εξιλέωση την απολύτρωση την συγχώρηση την καθαρότητα και την ειρήνη της ψυχής.
ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ  2015

Αλλά και άλλη άποψης του Σταυρού η οποία ενώ με τόση δύναμη και πίστη διακηρύσσεται από τον Απόστολο Παύλο εις την προς Γαλάτας επιστολή του.
(Γαλάτας 2:20) 
20 Μαζί με τον Χριστό έχω συσταυρωθεί· ζω δε όχι πλέον εγώ, αλλά ο Χριστός ζει μέσα σε μένα· σε ό,τι, όμως, τώρα ζω μέσα στη σάρκα, ζω με την πίστη τού Υιού τού Θεού, ο οποίος με αγάπησε, και παρέδωσε τον εαυτό του για χάρη μου.
ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ  2015

Μ’ όλα αυτά πολύ λίγο διακηρύσσεται και υπογραμμίζεται συνήθως αναπτύσσεται στη μικρή αυτή μελέτη με σαφήνεια και απλότητα. Είναι δε η αλήθεια αυτή ότι ο κάθε πιστός οφείλει να συμμετέχει εις τον θάνατον του Χριστού. Αυτό το θαυμάσιο μυστήριο αυτή η ευλογημένη παραδοξολογία ότι δηλαδή ενώ ζούμε τώρα είμαστε δια πίστεως νεκροί και συν-εσταυρωμένοι
Με τον Χριστό η αλήθεια είναι πράγματι ότι ο Χριστός  ζει μέσα μας που αποτελεί αληθινή αποκάλυψη και πνευματική επανάσταση αποτελεί επίσης και την λύση όλων των προβλημάτων μας και όλων των δυσκολιών μας.
 ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ  2015

Είναι βεβαίως οδυνηρά αλλά και τόσο πολύ ευλογημένα τα’ αποτελέσματα της συ-σταυρώσεως μας με τον Χριστό διότι επιβάλλουν την σταύρωσή μας ως προς τον κόσμο και του εγώ μας. Εν τούτοις από την σταυρωμένη αυτή ζωή πηγάζει η νέα ζωή της υπηρεσίας η ειρήνη και η ικανότης του πιστού να λέγει μαζί με τον Παύλο: «Τα πάντα δύναμαι δια του ενδυναμούντος με Χριστού». Όλα αυτά τα ευλογημένα αποτελέσματα αναπτύσσονται με δύναμιν και χάριν από τον συγγραφέα. Γενικώς η μελέτη του βιβλίου αυτού ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει ώστε ο αναγνώστης να αποκτήσει μία καθαρωτέραν και πληρεστέραν γνώσιν του απολυτρωτικού σχεδίου του Θεού και να συλλάβει την βαθυτέραν σημασίαν του ευλογημένου μηνύματος του Σταυρού που είναι ιδιαιτέρως επίκαιρον και απαρέτητον στην εποχή μας.

 Δημήτριος Ι. Μαγκριώτης   
 ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ  2015

02--Ο  ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ( Υπό Ανδρέα Τσαγκαλίδη)

Εκδόσεις «Ο Λόγος»              02
                                  ==Α==
02--Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Ελέχθη ότι η καρδιά του κόσμου είναι η Παλαιστίνη η καρδιά της Παλαιστίνης η Ιερουσαλήμ και η καρδιά της Ιερουσαλήμ ο ναός.
Η καρδιά του χριστιανισμού είναι η Βίβλος η καρδιά της Βίβλου είναι ο Σταυρός και η καρδιά του Σταυρού είναι η καρδιά του Θεού. μια καρδιά γεμάτη από τρυφερό πόνο για τον πλανεμένο αμαρτωλό άνθρωπο μια καρδιά που χτυπήθηκε και συντρίφτηκε την ώρα που έκανε εξιλέωση της δικής μου ενοχής!
 ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ  2015

Προτού προχωρήσουμε περισσότερο ας ζητήσουμε σιωπηλά το Άγιο Πνεύμα να μας δώσει μια καθαρότερη όραση των θαυμάσιων του Σταυρού και μια βαθύτερη πείρα της μεταμορφωτικής Του δυνάμεως.
Ο Σταυρός του Χριστού είναι το τρομερότερο αλλά και το
ενδοξότερο αντικείμενο που είδαν ποτέ οι άνθρωποι ή οι άγγελοι έξω από την πύλη του Ουρανού.
Στην :
(Α΄ Κορινθίους 1: 18) 
18 Επειδή, ο λόγος τού σταυρού σ' εκείνους μεν που χάνονται είναι μωρία, σε μας, όμως, που σωζόμαστε είναι δύναμη Θεού.
........
Διαβάζουμε: «Διότι ο λόγος του σταυρού εις μεν τους απολυμένους είναι μωρία εις ημάς δε τους σωζομένους είναι δύναμης Θεού». ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ  2015

Ο λόγος ή το μήνυμα του σταυρού πιθανόν να μη μπορεί ν’ ακουστεί από ένα μόνο εδάφιο της Γραφής. Αν θέλουμε να λάβουμε το μήνυμα αυτό σε όλη του την πληρότητα και σπουδαιότητα πρέπει να ακούσουμε ολόκληρο τον Λόγο του Θεού σχετικά μ’ αυτό. Το μεγάλο μήνυμα του Σταυρού έχει πολύ παρεξηγηθεί λόγω του τμηματικού τρόπου κατά πόσο κηρύττεται πλήρως το Ευαγγέλιο του Σταυρού. Τούτο θα εξακολουθεί να είναι στους απολυμένους μωρία. Πόσο αποκαλυπτικό είναι αυτό! Είναι ένα σημείο ότι είσαι απολυμένος αν δεν δεις την άπειρη σοφία και δύναμη του Θεού στο Σταυρό του Χριστού.
Ο Λόγος του Σταυρού είναι Λόγος του Θεού περί Σταυρού. Είναι το μήνυμα της αγάπης και της χάρητος σε μας δια του Σταυρού. Τι θαυμαστός Λόγος είναι αυτός! Ας προσπαθήσουμε την βαθύτερη σημασία Του. SYNEXIZETAI   
 ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ  2015