01--Ο ΦΑΡΟΣ -26—1—2017-



01--Ο ΦΑΡΟΣ -26—1—2017--
Ο φάρος  συμβολίζει την ελπίδα και την καθ’ οδήγηση του θαλασσινού ότι είναι σε σωστή πορεία και να μείνει σε κάποια  απόσταση μακριά από ύφαλους και βράχους.
Προσανατολίζει επίσης την πορεία του πλοίου ώστε να μην κάνει λάθος ο Καπετάνιος και πέσει σε βρόχια και ύφαλους. Ο  φάρος επίσης του δείχνει την σωστή κατεύθυνση και βάση των θαλάσσιων χαρτών και όργανα ποιος φάρος είναι αυτός και από πού θα περάσει το πλοίο του με ακρίβεια. (βέβαια τώρα έχουν πολύ τέλεια ηλεκτρονικά μέσα που ίσως δεν χρειάζονται οι φάροι. Αυτό δεν το ξέρω.)
Ξέρω όμως ότι ο φάρος στο σκοτάδι φαίνεται από μίλια μακριά και ο καπετάνιος ξέρει με ποιον φάρο έχει να κάνει.

Ιωάννης 1:
4 Μέσα σ' αυτόν ήταν ζωή, και η ζωή ήταν το ΦΩΣ των ανθρώπων.
5 Και το ΦΩΣ μέσα στοσκοτάδι φέγγει, και το σκοτάδι δεν το κατέλαβε.
…..
Ιωάννης 8:
12 Ο Ιησούς, λοιπόν, μίλησε πάλι προς αυτούς, λέγοντας: Εγώ είμαι το ΦΩΣ τού κόσμου· όποιος ακολουθεί εμένα, δεν θα περπατήσει στο σκοτάδι, αλλά θα έχει το φως τής ζωής.
……

Γι’ αυτό συμβολίζει για μας τους πιστούς τον Κύριο μας που ήρθε μέσα στο σκοτάδι του κόσμου της αμαρτίας και με το φως του φώτισε τις καρδιές των ανθρώπων και τους έδωσε την σωστή πορεία,(μέσα στη θάλασσα που συμβολίζει τον κόσμο την πορεία του ουρανού. Τον καθοδηγεί τον πιστό πώς να μη πλησιάζει (τους ύφαλους που κρύβει η θάλασσα) έτσι και ο κόσμος της αμαρτίας έχει πολλούς κρυφούς δρόμους πονηριάς και κακοήθειας που ο πιστός δεν πρέπει να συμμετέχει. Είναι παγίδες του εχθρού αθώες που κρύβουν όμως μεγάλη αμαρτία και συμφορά..
.

Στον πιστό πάντα ο Κύριος πρέπει να είναι ο φάρος που τον καθοδηγεί με το φως του Λόγου Του για να μη εξοκείλει το καράβι της πνευματικής του ζωής.
Ιωάννου Α' 4
1 Αγαπητοί, μη πιστεύετε σε κάθε πνεύμα, αλλά δοκιμάζετε τα πνεύματα αν είναι από τον Θεό· επειδή, πολλοί ψευδοπροφήτες έχουν βγει στον κόσμο.
2 Από τούτο γνωρίζεται το Πνεύμα τού Θεού· κάθε πνεύμα που ομολογεί τον Ιησού Χριστό ότι έχει έρθει με σάρκα προέρχεται από τον Θεό·

3 και κάθε πνεύμα που δεν ομολογεί ότι ο Ιησούς Χριστός ήρθε με σάρκα, δεν προέρχεται από τον Θεό · κι αυτό είναι το πνεύμα τού αντιχρίστου, που ακούσατε ότι έρχεται, και τώρα βρίσκεται κιόλας μέσα στον κόσμο.
4 Εσείς, παιδάκια, είστε από τον Θεό και τους έχετε νικήσει· επειδή, μεγαλύτερος είναι αυτός που είναι μέσα σε σας, παρά αυτός που είναι μέσα στον κόσμο.
5 Αυτοί είναι από τον κόσμο· γι' αυτό μιλούν από τον κόσμο, και ο κόσμος τούς ακούει.

6 Εμείς είμαστε από τον Θεό· εκείνος που γνωρίζει τον Θεό, ακούει εμάς, όποιος δεν είναι από τον Θεό, δεν ακούει εμάς. Από τούτο γνωρίζουμε το πνεύμα τής αλήθειας και το πνεύμα τής πλάνης.
…..
Όταν μελετούμε τον Λόγο του Θεού τότε έχουμε φως ζούμε στο φως και είναι άπλετο. Δόξα  στον Κύριο μας δεν μας άφησε στο σκοτάδι. Αλλά μας έβγαλε από αυτό. ΑΜΗΝ