8-9-2018----08--και-09---ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥΧρήστος Φραγκόπουλος

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 




8—Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ

  Ο χριστιανός είναι ένα βιβλίοένα ευαγγέλιο που το βλέπουν και το διαβάζουν όλοι οι άνθρωποι. Αυτό το «όλοι» έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Είτε θέλουν είτε δεν θέλουν. Είτε ζητούν είτε δεν ζητούν. Μπροστά τους κάθε μέρα και κάθε στιγμή θα έχουν το ζωντανό αυτό ευαγγέλιο. Μήπως μπορούν να το αποφύγουν. Κάποιος γνωστός από ενδιαφέρον για τους τεχνίτες εκεί που ο ίδιος ήτανε υπεύθυνος αγόρασε μια μεγάλη Βίβλο την έβαλε σε ένα μεγάλο αναλόγιο και είπε στους τεχνίτες όταν είναι κουρασμένοι ή θέλουν να ξεδώσουν λίγο να διαβάζουν. Δεν ξέρω τα αποτελέσματα.
Μάλλον φτωχά θα πρέπει να είναι. Κάποιο άλλο ευαγγέλιο έχει υπ’ όψην του ο Κύριος να διαβάζουν οι άνθρωποι. Το ευαγγέλιο της ζωής μας. Μέσα στη ζωή μας οι άνθρωποι να διαβάζουν όλο το μεγαλείο των σχεδίων του και της αγάπης του. Όλα όσα υπόσχεται ο Θεός και όσα πραγματοποιεί ο Θεός.
  Η εντύπωση που προκαλεί ένα τέτοιο ευαγγέλιο μένει για καιρό γραμμένη βαθειά μέσα στην ψυχή μας. Μπορεί να περάσουν χρόνια και χρόνια και θα ενθυμούμεθα ένα άνθρωπο άγιο του Θεού που ήτανε αληθινό ευαγγέλιο. Μου δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσω με ανθρώπους για πρώτη φορά για το Χριστό και αυτοί να θυμηθούν και κάποιον άλλον που πριν από πολλά χρόνια είχαν συναντήσει στη ζωή τους και δεν μπορούσαν να τον ξεχάσουν.

  Το ευαγγέλιοαυτό που όλοι το ξεχωρίζουν που όλοι το διαβάζουν είναι ένα ευαγγέλιο που έχει πολλαπλάσια δύναμη.
Είναι γραμμένο όχι με τυπογραφικόμελάνι μα με το ίδιο το χέρι του Θεού. από ένα τέτοιο ευαγγέλιο πίστεψα και εγώ. Όπως γράφω στο τευχίδιο «Η Αναφορά Μου» όταν είδα το μεγαλείο του Θεού ζωντανό στη ζωή μερικών ανθρώπων και ιδίως ενός δυστυχισμένου και έρημου ανθρωπίνως γέροντα κατάλαβα πόσο αληθινός είναι ο θεός που μπορεί και κάνει τόσο μεγάλα θαύματα στις καρδιές πρώτα και ύστερα στη ζωή των ανθρώπων.

  Το ευαγγέλιοαυτό αν το συγκρίνουμε με το άλλο το τυπωμένο με μελάνι και χαρτί ευαγγέλιο θα δούμε πως σύγκριση δεν γίνεται. Έχει μια τόσο μεγάλη δύναμη αυτό το ευαγγέλιο. Έχει μια τόσο ζωντάνια αυτό το ευαγγέλιο. Είναι τόσο πειστικό αυτόν το ευαγγέλιο. Έχει μια τόσο τεραστία ακτίνα δράσεως αυτό το ευαγγέλιο. Δεν συγκρίνεται το ευαγγέλιο αυτό. Με το ευαγγέλιο ο Κύριος θέλει να μιλήσει στις καρδιές που χάνονται μέσα στην αμαρτία. Δεν υποτιμώ τον άλλο γραπτό λόγο του θεού. έχει και εκείνος την αποστολή του. μα μόνος του μικρά αποτελέσματα φέρνει. Και εγώ με την χάρη του Θεού μοιράζω ευαγγέλια. Μα άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
στην πατρίδα μας έχουν σκορπιστεί στα μεταπολεμικά χρόνια πάρα πολλά ευαγγέλια. Μα δεν είδαμε ακόμη τα αποτελέσματα που προσδοκούμε. Γιατί ζωντανά βιωμένα ευαγγέλια Χριστού δυστυχώς με λύπη το λέγω λίγα υπάρχουν. Αν υπήρχαν περισσότερα πόσο διαφορετική θα ήτανε η κατάσταση; 
  Το ευαγγέλιο αυτό που το ονοματίσαμε ανοιχτό ζωντανό είναι γραμμένο σε μια γλώσσα διεθνή ώστε το εμπόδιο των διαφόρων γλωσσών που μπήκε από την αμαρτία μετά από τον πύργο της Βαβέλ να ξεπερνιέται. Βλέπεις καμιά φορά να συναντιόνται χριστιανοί από διαφορετικά μέρη με διαφορετικές γλώσσες μα με τη γλώσσα της αγάπης του Θεού ο ένας διακρίνει στον άλλο και να συνεννοείται...
.......

9—Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ
  Είναι φορές που το πιστό παιδί του Θεούπερνά από θλίψεις που το αναγκάζουν να αλλάξει και συνθήκες ζωής. Μια μετάθεση. Μια κλήση για το στρατό. Μια αρρώστια σε κάποιο
  Είναι φορές που το πιστό παιδί του Θεού περνά από θλίψεις που τον αναγκάζουν να αλλάξει τόπο διαμονής και συνθήκες ζωής. Μια μετάθεση. Μια κλήση για το στρατό. Μια αρρώστια σε κάποιο νοσοκομείο. Τότε ακούμε το παιδί του Θεού να διερωτάται και να λέγει. Μα γιατί ο Θεός μου το έκανε αυτό; Γιατί ο Θεός με έστειλε τόσο μακριά; Και γιατί να βρεθώ εκεί σε ξένους ανθρώπους; Μα η απάντηση είναι τόσο απλή. Ο Θεός ήθελε να κάνει διανομή Καινών Διαθηκών. Ήθελε ο Θεός να στείλει σε κάποια ψυχή ένα ευαγγέλιο. Και διάλεξε εσένα ο θεός. Σου έκανε αυτή τη μεγάλη τιμή.
Γιατί δυσανασχετείς; Κάποιος έπρεπε να πάει να φροντίσει εκεί την δόξα του Θεού. Πόσες ιστορίες δεν θα μπορούσαμε να διηγηθούμε. 
  Άκουσα στην κατοχή μεταξύ των λίγων πιστών της Κέρκυρας βρέθηκε και ένας Γερμανός στρατιώτης από τις δυνάμεις κατοχής. Μα ήτανε παιδί του Θεού. Με κίνδυνο να κατηγορηθεί από τους συστρατιώτες του την ώρα που οι άλλοι γύριζαν στα παλιόσπιτα αυτός πήγαινε στη μικρή εκείνη ομάδα και μαζί τους χαιρότανε τη χαρά των πιστών και τους έψελνε και ύμνους με την κιθάρα. Τους πήγαινε και κανένα φάρμακο που δεν εύρισκαν.
Κάποτε οι Γερμανοί έχασαν τον πόλεμο και θα έπρεπε να γυρίσουν στην πατρίδα τους μέσω Γιουγκοσλαβίας πράγμα δύσκολο γιατί μάλλον θα παινόντουσαν αιχμάλωτοι. Του προσφέρθηκαν οι αδελφοί να τον κρύψουν και να τον σώσουν. Μα τότε αυτός τους απάντησε πως ο καιρός τώρα ήτανε που τσακισμένοι οι συμπατριώτες του από τα δεινά του πολέμου θα έδιναν προσοχή στα λόγια του και στη ζωή του. Έπρεπε  να μείνει μαζί τους και να μοιραστεί την τύχη τους. έτσι έγινε. Δεν ξέρουμε μετά τι απέγινε. Ένα είναι βέβαιο. Πως αν και πέρασαν πάνω από τριάντα χρόνια οι σελίδες εκείνου του ευαγγελίου που ήτανε ο άνθρωπος αυτός μιλάνε στις καρδιές πολλών ανθρώπων.








............