22--9--2018--ΘΕΜΑ:11-ΚΑΙ 12-ΚΑΙ 13--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 




11--ΘΕΜΑ :ΔΙΑΚΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΙ
 Κορινθίους Β' 3:6
 ο οποίος και μας έκανε ικανούς να είμαστε διάκονοι της καινής διαθήκης, όχι του γράμματος, αλλά του πνεύματος· επειδή, το γράμμα θανατώνει, ενώ το πνεύμα ζωοποιεί.
Κορινθίους Β' 11:15
Δεν είναι, λοιπόν, μεγάλο αν και οι διάκονοί του μετασχηματίζονται σε διακόνους τής δικαιοσύνης· που το τέλος τους θα είναι σύμφωνα με τα έργα τους.
Τιμόθεος Α' 3:8
Το ίδιο οι διάκονοι, πρέπει να είναι σεμνοί, όχι δίγλωσσοι, όχι δοσμένοι σε πολύ κρασί, όχι αισχροκερδείς,
Τιμόθεος Α' 3:10
 κι αυτοί, μάλιστα, πρώτα ας δοκιμάζονται, έπειτα ας γίνονται διάκονοι, αν είναι άμεμπτοι.
Τιμόθεος Α' 3:12
 οι διάκονοι ας είναι άνδρες μιας γυναίκας, κυβερνώντας καλά τα παιδιά τους και το σπίτι τους.
Πράξεις 14:
8 Και στα Λίστρα καθόταν κάποιος άνδρας αδύνατος στα πόδια, που ήταν χωλός από την κοιλιά τής μητέρας του, ο οποίος ποτέ δεν είχε περπατήσει.
9 Αυτός άκουγε τον Παύλο να μιλάει· ο οποίος, καθώς τον ατένισε, και βλέποντας ότι έχει πίστη για να σωθεί,
10 είπε με δυνατή φωνή: Σήκω επάνω στα πόδια σου όρθιος. Και πηδούσε και περπατούσε.
11 Και τα πλήθη, όταν είδαν αυτό που έκανε ο Παύλος, ύψωσαν τη φωνή τους, λέγοντας στη Λυκαονική γλώσσα: Οι θεοί, που ομοιώθηκαν με ανθρώπους, κατέβηκαν σε μας.
12 Και ονόμαζαν τον μεν Βαρνάβα, Δία· τον δε Παύλο, Ερμή, επειδή αυτός ήταν ο αρχηγός τού λόγου.
13 Και ο ιερέας τού Δία, που ήταν μπροστά από την πόλη τους, έφερε ταύρους και στέμματα στις πύλες μαζί με το πλήθος, και ήθελε να προσφέρει θυσία.
14 Όταν, όμως το άκουσαν οι απόστολοι, ο Βαρνάβας και ο Παύλος, έσκισαν τα ιμάτιά τους, και πήδησαν στο μέσον τού πλήθους, κράζοντας,
15 και λέγοντας: Άνδρες, γιατί τα κάνετε αυτά; Κι εμείς άνθρωποι είμαστε, ομοιοπαθείς με σας, κηρύττοντας σε σας, να επιστρέψετε απ' αυτά τα μάταια στον ζωντανό Θεό, ο οποίος δημιούργησε τον ουρανό και τη γη και τη θάλασσα, και όλα όσα είναι μέσα σ' αυτά·
16 που στις περασμένες γενεές άφησε όλα τα έθνη να περπατούν στους δρόμους τους·
17 παρόλο που δεν άφησε τον εαυτό του χωρίς μαρτυρία, αγαθοποιώντας, δίνοντάς μας από τον ουρανό βροχές και καρποφόρες εποχές, γεμίζοντας με τροφή και ευφροσύνη τις καρδιές μας.
18 Και λέγοντας αυτά, μόλις και εμπόδισαν τα πλήθη, ώστε να μη προσφέρουν σ' αυτούς θυσία.
19 Κι επάνω σ' αυτό, ήρθαν οι Ιουδαίοι από την Αντιόχεια και το Ικόνιο, και αφού έπεισαν τα πλήθη, και λιθοβόλησαν τον Παύλο, τον έσυραν έξω από την πόλη, νομίζοντας ότι πέθανε.
s.cha

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
12--ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
Η Καινή Διαθήκη δεν μιλά για ρασοφόρους ούτε δεσποτάδες και να είναι ανύπαντροι.
Αυτό έγινε πολύ μετέπειτα
Μιλά επισκόπους που σημαίνει: επισκοπώ,θεωρω, εξετάζω. Δηλαδή το ποίμνιο τους βάζει, για να επιθεωρούν το ποίμνιο και να υπάρχει ΑΡΧΗ  κάποιος να άρχει Μέσα στην εκκλησία. ( αλλά όχι να κάθεται επάνω στο ποίμνιο και να το καταδυναστεύει και να του τυφλώνει τα μάτια του στις αλήθειες του ευαγγελίου). Μέσα στην εκκλησία.
Όλοι μαζί να σέβονται ο ένας τον άλλον. Να προσεύχονται όλοι μαζί ο ένας για τον άλλον.
Να προσεύχονται για τους ανθρώπους τους πρεσβυτέρους και για την οικογένεια τους όπως και για τον ποιμένα τους ο Θεός να του δίνει σοφία και σύνεση και το Πνευμα το Άγιο να τον κατευθύνει.
Τότε θα τον αγαπούν όλοι και θα το σέβονται.
Υπάρχει  μεγάλη διδασκαλία πως πρέπει να είναι το ποίμνιο μέσα στην Αγία Γραφή. Και να εργάζεται μαζί του ο Θεός δια Πνεύματος Αγίου. Αρκεί να είναι υπάκουοι στο θέλημα του Κυρίου μας.
>>> 
Τέλος πάντων ας δούμε στον Τιμόθεο τι λέει ο Απ. Παύλος

Τιμόθεος Α' 3
1 Είναι πράγματι σωστή η διακήρυξη: «Αν κανείς ποθεί επισκοπικό αξίωμα, καλό έργο επιθυμεί».
2 Όμως ο επίσκοπος πρέπει να είναι ανεπίληπτος, άντρας μιας γυναίκας, εγκρατής, συνετός, ευπρεπής, φιλόξενος, ικανός να διδάσκει.
3 Όχι μέθυσος, όχι εριστικός, όχι αισχροκερδής, αλλά συγκαταβατικός, ειρηνικός και αφιλοχρήματος.
4 Να κυβερνάει καλά την οικογένειά του, έχοντας τα παιδιά του σε υποταγή με τον πρέποντα σεβασμό -
5 γιατί, αν δεν ξέρει κανείς να διευθύνει σωστά το δικό του το σπίτι, πώς θα επιμεληθεί την εκκλησία του Θεού; -
6 Να μην είναι νεοκατήχητος για να μην αλαζονευθεί και πέσει στο ίδιο αμάρτημα με του διαβόλου.
7 Πέρα απ' αυτά, πρέπει να έχει καλή μαρτυρία και από τους μη χριστιανούς, για να μην ξευτελιστεί και πέσει στην παγίδα του διαβόλου.
8 Οι διάκονοι επίσης πρέπει να είναι σεμνοί, να μην είναι διπλοπρόσωποι, να μην παρασύρονται στο πολύ κρασί, να μην είναι φιλοχρήματοι,
9 αλλά να διατηρούν το μυστήριο της πίστης μέσα τους με καθαρή συνείδηση.
10 Μα κι αυτοί ακόμα που έχουν τα προσόντα αυτά, να δοκιμάζονται πρώτα και κατόπιν να γίνονται διάκονοι, αφού αποδειχτεί πως δεν τους βαραίνει καμιά κατηγορία.
11 Οι γυναίκες επίσης να είναι σεμνές, να μη διαβάλλουν, να είναι νηφάλιες, αξιόπιστες σε όλα.
12 Οι διάκονοι να είναι άντρες μιας γυναίκας και να κυβερνούν σωστά τα παιδιά τους και τα σπίτια τους.
13 Γιατί, όσοι επιτελέσουν σωστά τα καθήκοντά τους, αυτοί αποκτούν για τους εαυτούς τους μια καλά στεριωμένη βάση και μεγάλη δύναμη στο έργο τους χάρη στην πίστη τους στον Ιησού Χριστό.
14 Αυτά σου τα γράφω ελπίζοντας να έρθω κοντά σου το ταχύτερο. Σου γράφω όμως,
15 ώστε, αν αργήσω, να ξέρεις πώς πρέπει να συμπεριφέρεσαι στον οίκο του Θεού, που είναι η εκκλησία του Ζωντανού Θεού, η οποία αποτελεί το στύλο και τη βάση της αλήθειας.
16 Και είναι πράγματι μεγάλο το μυστήριο του αντικειμένου της πίστης μας: Ο Θεός φανερώθηκε με σάρκα ανθρώπινη! Αποδείχτηκε αληθινός από το Άγιο Πνεύμα. Φανερώθηκε σε αγγέλους. Κηρύχτηκε ανάμεσα σε εθνικούς. Έγινε αντικείμενο πίστης στον κόσμο. Αναλήφτηκε με δόξα.

ΟΙ Διάκονοι
Κορινθίους Β' 3:6
ο οποίος και μας έκανε ικανούς να είμαστε διάκονοι της καινής διαθήκης, όχι του γράμματος, αλλά του πνεύματος· επειδή, το γράμμα θανατώνει, ενώ το πνεύμα ζωοποιεί.
«»»
Ας  προσέξουμε καλά διότι υπάρχουν και τέτοιου είδους διάκονοι μέσα στην Εκκλησία.
Γι αυτό πρέπει να είμαστε αναμεταξύ μας δεμένοι με την περιφρούρηση του Αγίου Πνεύματος και όλοι επικεντρωμένοι στον Κύριο μας και Θεό. όχι να μαλώνουμε όχι να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον ο διάβολος τότε καταφέρνει να μπει στην εκκλησία του Χριστού, να διαφθείρει τους ιθύνοντες
«»»
2 Και ό,τι κάνω, αυτό και θα κάνω, για να αποκόψω την αφορμή εκείνων που θέλουν αφορμή· για να βρεθούν, σ' εκείνο που καυχώνται, τέτοιοι όπως κι εμείς.
13 Επειδή, οι άνθρωποι αυτού τού είδους είναι ψευδαπόστολοι, δόλιοι εργάτες, που μετασχηματίζονται σε αποστόλους τού Χριστού.
14 Και δεν είναι τίποτε το θαυμαστό· επειδή, ο ίδιος ο σατανάς μετασχηματίζεται σε άγγελο φωτός.
Κορινθίους Β' 11:15
 Δεν είναι, λοιπόν, μεγάλο αν και οι διάκονοί του μετασχηματίζονται σε διακόνους τής δικαιοσύνης· που το τέλος τους θα είναι σύμφωνα με τα έργα τους.
Ειρηνη ευλογια και ελεος στις καρδιες μας
Sultana. cha
ΑΜΗΝ

Sultana. cha


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ
13--ΘΕΜΑ: Διάκονοι
Ρωμαίους 12
1 ΣΑΣ παρακαλώ, λοιπόν, αδελφοί, χάρη των οικτιρμών τού Θεού, να παραστήσετε τα σώματά σας ως θυσία ζωντανή, άγια, ευάρεστη στον Θεό, η οποία είναι η λογική σας λατρεία.
2 Και μη συμμορφώνεστε με τούτο τον αιώνα, αλλά μεταμορφώνεστε διαμέσου τής ανακαίνισης του νου σας, ώστε να δοκιμάζετε τι είναι το θέλημα του Θεού, το αγαθό και ευάρεστο και τέλειο.
3 Επειδή, με τη χάρη που μου δόθηκε, λέω σε κάθε έναν που είναι ανάμεσά σας, να μη φρονεί ψηλότερα απ' ό,τι πρέπει να φρονεί, αλλά να φρονεί ώστε να σωφρονεί, σύμφωνα με το μέτρο τής πίστης, που ο Θεός μοίρασε σε κάθε έναν.
4 Επειδή, όπως σε ένα σώμα έχουμε πολλά μέλη, όλα όμως τα μέλη δεν έχουν το ίδιο έργο·
5 έτσι κι εμείς οι πολλοί ένα σώμα είμαστε εν Χριστώ, και ο καθένας μέλη με τους άλλους.
6 Έχοντας, μάλιστα, διάφορα χαρίσματα, σύμφωνα με τη χάρη που δόθηκε σε μας, είτε προφητεία, ας προφητεύουμε σύμφωνα με την αναλογία τής πίστης·
7 είτε διακονία, ας καταγινόμαστε στη διακονία· είτε κάποιος διδάσκει, ας καταγίνεται στη διδασκαλία·
8 είτε κάποιος προτρέπει, στην προτροπή· αυτός που μεταδίδει, ας μεταδίδει με απλότητα· ο προϊστάμενος, ας προϊσταται με επιμέλεια· αυτός που ελεεί, ας ελεεί με πρόσχαρη διάθεση.
9 Η αγάπη ας είναι ανυπόκριτη· αποστρέφεστε το πονηρό, προσκολλάστε στο αγαθό.
10 Γίνεστε φιλόστοργοι ο ένας προς τον άλλον διαμέσου τής φιλαδελφίας, προλαβαίνοντας να τιμάτε ο ένας τον άλλον,
11 στον ζήλο, μη είστε οκνηροί· στο πνεύμα, να πάλλεστε από θέρμη· τον Κύριο να υπηρετείτε ως δούλοι·
12 στην ελπίδα, να χαίρεστε· στη θλίψη, να υπομένετε· στην προσευχή, να προσκαρτείτε·
13 στις ανάγκες των αγίων, να έχετε συμμετοχή· τη φιλοξενία να επιδιώκετε.
14 Ευλογείτε αυτούς που σας καταδιώκουν· ευλογείτε, και μη καταριέστε.
15 Χαίρεστε μ' αυτούς που χαίρονται, και κλαίτε μ' αυτούς που κλαίνε.
16 Να έχετε το ίδιο φρόνημα ο ένας προς τον άλλον· μη υψηλοφρονείτε, αλλά συγκαταβαίνετε στους ταπεινούς· μη φαντάζεστε τους εαυτούς σας φρόνιμους.15 Είναι απόλυτα σωστή και άξια ανεπιφύλακτης αποδοχής η διακήρυξη ότι: «Ο Ιησούς Χριστός ήρθε στον κόσμο για να σώσει τους αμαρτωλούς», από τους οποίους πρώτος είμαι εγώ!
16 Αλλά γι' αυτό ακριβώς ελεήθηκα απ' αυτόν, για να αποδείξει πρώτα στο πρόσωπό μου ο Ιησούς Χριστός όλη τη μακροθυμία του, με σκοπό να με κάνει πρότυπο για εκείνους που πρόκειται να πιστέψουν σ' αυτόν για ν' αποκτήσουν ζωή αιώνια.
Τιμόθεος Α' 1:15 Πιστός ο λόγος και άξιος κάθε αποδοχής, ότι ο Ιησούς Χριστός ήρθε στον κόσμο για να σώσει τούς αμαρτωλούς, από τους οποίους πρώτος είμαι εγώ·
Ιωάννου Α' 4:3 και κάθε πνεύμα που δεν ομολογεί ότι ο Ιησούς Χριστός ήρθε με σάρκα, δεν προέρχεται από τον Θεό · κι αυτό είναι το πνεύμα τού αντιχρίστου, που ακούσατε ότι έρχεται, και τώρα βρίσκεται κιόλας μέσα στον κόσμο.
s.cha



















…………………….