7-9-2018---07--ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥΧρήστος Φραγκόπουλος)

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



07--ΕΠΙΣΤΟΛΗΧΡΙΣΤΟΥΧρήστοςΦραγκόπουλος)
                                 ==7==
Ευαγγέλιο. Είναι επικύνδινο όπως θα δούμε να βλέπεις να αναγνωρίζεις να ομολογείς πως έτσι είναι και τελικά να μένεις μακριά από τη χάρη του Θεού. εάν αυτό δεν συμβαίνει. Εάν οι άνθρωποι μόνοι τους δεν μας ξεχωρίζουν αυτό δεν οφείλεται στο ότι ο Θεός είναι κακογράφος . μάλλον οφείλεται στο ότι δεν αφήσαμε το Θεό να γράψει μέσα στη ζωή μας αυτά που εκείνος ήθελε να γράψει. Δεν καθαρίσαμε καλά τον πίνακα της καρδιάς μας και της ζωής μας πριν δώσουμε την κιμωλία στου Θεού το χέρι να γράψει. Γι’ αυτό οι άνθρωποι παθαίνουν σύγχυση διαβάζοντας στη ζωή μας.

 Άκουσα για κάποιο αγαπητό αδελφό σε μια επαρχιακή μικρή πόλη που ζο΄7νε και τον ξέρουνε όλοι. Πολλές φορές τον κοροϊδεύανε γιατί διάβαζε το Ευαγγέλιο για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις και για άλλα αυτής τη κατηγορίας. Αυτός γελούσε με καλοσύνη. Κάποτε που θέλανε να βάλουνε σαν προσωρινό πρόεδρο κοινότητας και τσακώνονταν μεταξύ τους μη μπορώντας να συμφωνήσουν θυμήθηκαν τον άνθρωπο του Θεού που ζούσε ανάμεσα τους. σ’ αυτόν καταφύγανε και τον παρακάλεσαν να αναλάβει το έργο. Ξέρουν οι άνθρωποι να ξεχωρίζουν τα πραγματικά παιδιά του Θεού.
 «»»»»»»»

ΑΝΑΓΙΓΝΩΣΚΟΜΕΝΗ  
  Περισσότερηέμφαση έχει το δεύτερο σημείο. Ίσως είναι και το σπουδαιότερο. Είναι κάτι το πολύ δυνατό. Δεν είμαστε επιστολή «γινωσκομένη..» απλώς αλλά «και αναγιγνωσκομένη». Οι άνθρωποι σκύβουν επάνω στη ζωή μας και διαβάζουν. Διαβάζουν όλοι. Διαβάζουν και οι αγράμματοι. Διαβάζουν και αυτοί που ξέχασαν τα γυαλιά τους . διαβάζουν και αυτοί που έχουν τραχώματα. Όλοι διαβάζουν. Οι  άνθρωποι που σκύβουν επάνω στο χριστιανό σαν σε βιβλίο διαβάζουν όλα όσα είχε να τους πει ο Θεός.
Αυτό είναι το σχέδιο του Θεού. αυτό είναι το Ευαγγέλιο που θέλει ο Θεός. Ανοιχτό ζωντανό βιωμένο ευαγγέλιο για όλους τους ανθρώπους χωρίς καμιά διάκριση. Ευαγγέλιο που περπατά και κινείται και το βλέπουν και το διαβάζουν όλοι.
Το ευαγγέλιο μας λέγει πως ο Χριστός είναι αγάπη. σαν σκύψεις στη ζωή του πιστού αυτού ανθρώπου βλέπεις καθαρά την αγάπη που ο Θεός έχει βάλει μέσα στη καρδιά του. Και αν αυτός έχει τόση αγάπη πόσο μάλλον ο Θεός που του την έδωσε δεν θα έχει αγάπη; έτσι οι πάντες πείθονται πως ο Θεός είναι αγάπη διαβάζοντας μέσα στο ευαγγέλιο της ζωής του ανθρώπου αυτού.

  Το ευαγγέλιο μας λέγει πως ο Θεός είναι λυτρωτής και ελευθερώνει τον άνθρωπο από τη δουλεία και τη σκλαβιά των παθών και της αμαρτίας. Λοιπόν κοιτάζεις μέσα στη ζωή του ανθρώπου αυτού και τον βλέπεις τελείως απελευθερωμένο από όλα εκείνα που μαστίζουν όλους τους ανθρώπους. Πώς να αμφιβάλλεις και να νη καταλάβεις διαβάζοντας στη ζωή του ανθρώπου αυτού και το βλέπεις τελείως απελευθερωμένο από όλα εκείνα που μαστίζουν όλους τους ανθρώπους.
Πώς να αμφιβάλλεις και να μη καταλάβεις διαβάζοντας στη ζωή του ανθρώπου αυτού τη λυτρωτική δύναμη του Χριστού; 
 Το ευαγγέλιο μιλά για αγιασμό όχι καλογερισμόν. Μα για αγιασμό γνήσιο. Πραγματικό. Σκύβεις λοιπόν μέσα στη ζωή του ανθρώπου αυτού και διαβάζεις στην απλότητα τη χάρη του Θεού που του έδωσε και που στον καθένα δίνει αγία ζωή σαν πιστέψεις σ’ Αυτόν. Δεν αμφιβάλλεις πια.

 Το ευαγγέλιομιλάει για τη θυσία του Χριστού επάνω στο σταυρό για τους αμαρτωλούς. Αγάπη θα πει θυσία. Λοιπόν σκύβεις στη ζωή του ανθρώπου αυτού και βλέπεις ένα πνεύμα θυσίας από την αρχή μέχρι το τέλος. Μα ναι. Ο Χριστός είναι θυσία. Δεν υπάρχει πια αμφιβολία. Και ακόμη το Ευαγγέλιο μιλά για μακαριότητα που ο Χριστός προσφέρει σε όσους καταφεύγουν στην αγάπη του και τη λύτρωση του. και βλέπεις τον άνθρωπο αυτό μπορεί να είναι φτωχός με σωρό τα προβλήματα του να είναι αντίθετα με τις προσδοκίες σου ευτυχισμένος. Να ψάλλουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Πώς να αμφιβάλλεις γι’ αυτό;

  Όλα τα αγαθά του θεού ειρήνη μακροθυμία γαλήνη ανάπαυση όλα τα βλέπουν οι γύρω του και ξέρουν πολύ καλά πως αυτά τα προσφέρει ο Θεός. Και δεν αμφιβάλουν γιατί τα είδανε στη ζωή του ανθρώπου αυτού.
  Επιστολή Χριστού γινωσκομένη και αναγιγνωσκομένη υπό πάντων των ανθρώπων.













...........