3-9-2018--01--0 ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ Μεταφορά άγιας γραφής Σπύρου Φίλου

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 

Θέμα: ο Κύριος δεν ήρθε να κάνει δόγματα--01
Ο Κύριος λοιπόν δεν ήρθε να κάνει δόγματα ή κόμματα. Αν το ήθελε μπορούσε να γίνει αμέσως ο μεσσίας που τον ήθελαν να γίνει ηγέτης και απελευθερωτής του λαού. Θα γίνει και αυτό. Όμως σαν αρχή, (ο Θεός δεν βιάζεται), έπρεπε πρώτα να καθαρίσει τον άνθρωπο την εκ γενετής αμαρτία του που κληρονόμησε από τον Αδάμ.
Γι αυτό κήρυξε έπραξε μέχρι τέλους σε υπακοή στον Πατέρα όλον τον νόμο. Και στο τέλος ακλούθησε ο θάνατος ο Σταυρικός και η ανάσταση του.

 Ο θάνατος ο Σταυρικός ήταν τύπος των ζώων που έσφαζαν για στο θυσιαστήριο και ραντίζονταν για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες των ανθρώπων.
Το ίδιο τώρα και εμείς. Ο Κύριος με το αίμα του καθημερινά μας καθαρίζει από την αμαρτία.
Ιωάννης 3
4 Ο Νικόδημος λέει σ' αυτόν: Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να γεννηθεί ενώ είναι γέροντας; Μήπως μπορεί να μπει μια δεύτερη φορά στην κοιλιά τής μητέρας του και να γεννηθεί;
5 Αποκρίθηκε ο Ιησούς: Σε διαβεβαιώνω απόλυτα, αν κάποιος δεν γεννηθεί από νερό και Πνεύμα, δεν μπορεί να μπει μέσα στη βασιλεία τού Θεού.

Αν δεν γεννηθούμε από πάνω δεν θα δούμε βασιλεία των ουρανών. Μόνο δια Πνεύματος Αγίου αναγεννάτε ο άνθρωπος και πιστεύοντας στον Ιησού Χριστό.
Καλό είναι να διαβάσετε όλο το κεφάλαιο
Ιωάννης 3:
15 για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.
16 Επειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.
17 Δεδομένου ότι, ο Θεός δεν απέστειλε τον Υιό του στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος διαμέσου αυτού.

18 Όποιος πιστεύει σ' αυτόν, δεν κρίνεται· όποιος, όμως, δεν πιστεύει, έχει ήδη κριθεί, επειδή δεν πίστεψε στο όνομα του μονογενή Υιού τού Θεού.
Ιωάννης 3:
33 Όποιος δεχθεί τη μαρτυρία του, επισφράγισε ότι ο Θεός είναι αληθής.
34 Δεδομένου ότι, εκείνος, που ο Θεός τον απέστειλε, μιλάει τα λόγια τού Θεού· επειδή, ο Θεός δεν του δίνει το Πνεύμα με μέτρο.
35 Ο Πατέρας αγαπάει τον Υιό, και όλα τα έδωσε στο χέρι του.
36 Όποιος πιστεύει στον Υιό, έχει αιώνια ζωή· όποιος, όμως, απειθεί στον Υιό, δεν θα δει ζωή, αλλά η οργή τού Θεού μένει επάνω του.
Όπως είπα ο Θεός ήρθε να σώσει και όχι να δώσει σχίσματα.
Ειρήνη και έλεος στις καρδιές μας
Sultana. Cha 

02-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά άγιας γραφής Σπύρου Φίλου
Θέμα: ο Κύριος δεν ήρθε να κάνει δόγματα ---02
Κορινθίους Α' 1
10 Σας παρακαλώ δε, αδελφοί, στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, να λέτε όλοι το ίδιο, και να μη υπάρχουν μεταξύ σας σχίσματα, αλλά να είστε εντελώς ενωμένοι, έχοντας το ίδιο πνεύμα και την ίδια γνώμη.
11 Επειδή, μου έγινε γνωστό από τους οικείους τής Χλόης για σας, αδελφοί μου, ότι υπάρχουν αναμεταξύ σας φιλονικίες.
12 Και το λέω αυτό, επειδή κάθε ένας από σας λέει: Εγώ μεν είμαι τού Παύλου, εγώ δε του Απολλώ, εγώ δε του Κηφά, εγώ δε του Χριστού.

13 Κομματιάστηκε ο Χριστός; Μήπως ο Παύλος σταυρώθηκε για σας; Ή, στο όνομα του Παύλου βαπτιστήκατε;
  Η πρώτη Εκκλησία δεν είχε όνομα όλοι  έλεγαν ότι είναι του Κυρίου. Ονομάστηκαν χριστιανοί όταν έγινε διωγμός στα Ιεροσόλυμα και πήγαν στην Αντιόχεια τους είπαν χριστιανούς. Και μάλιστα το όνομα χριστιανός ήταν ύβρεις.
 Εδώ βλέπουμε τον Παύλο να μαλώνει τους Κορίνθιους ότι τι θα πει εγώ είμαι του Παύλου ή του Κηφά(Πέτρου) ή του Απολλώ.
 Και αμέσως δηλώνει για τον εαυτό του: εγώ είμαι Του Χριστού.
 Τους ρωτά: μήπως ο Παύλος πέθανε για σας και σταυρώθηκε; Ή στο όνομα του Παύλου βαπτιστήκατε;
  Αδελφοί μου  μόνο ο Κύριος Ιησούς Χριστός πέθανε για μένα και με καθάρισε με το αίμα του. Όπως και ο καθένας που πιστεύει στο έργο της σταυρικής θυσίας του Χριστού και της απολύτρωσης Του.

Στην  προς Κολοσσαεις 2:
13 Κι εσάς, που ήσασταν νεκροί στα αμαρτήματα και στην ακροβυστία τής σάρκας σας, σας ζωοποίησε μαζί του, καθώς σας συγχώρεσε όλα τα πταίσματα,
14 όταν εξάλειψε το χειρόγραφο με τα διατάγματα, που ήταν εναντίον σας, και το αφαίρεσε από το μέσον, καρφώνοντάς το επάνω στον σταυρό·
15 και αφού απογύμνωσε τις αρχές και τις εξουσίες, τις καταντρόπιασε δημόσια, όταν, επάνω του, θριάμβευσε εναντίον τους.
>>> 

Εφεσίους 2
1 Κι εσάς, που ήσασταν νεκροί, εξαιτίας των παραβάσεων και των αμαρτιών, σας ζωοποίησε·
2 μέσα στις οποίες κάποτε περπατήσατε, σύμφωνα με το πολίτευμα του κόσμου τούτου, σύμφωνα με τον άρχοντα της εξουσίας τού αέρα, του πνεύματος, που σήμερα ενεργεί στους γιους τής απείθειας·
3 ανάμεσα στους οποίους και όλοι εμείς συναναστραφήκαμε κάποτε, σύμφωνα με τις επιθυμίες τής σάρκας μας, κάνοντας τα θελήματα της σάρκας και των συλλογισμών· και ήμαστε από τη φύση μας τέκνα οργής, όπως και οι υπόλοιποι.
4 Ο Θεός, όμως, επειδή είναι πλούσιος σε έλεος, εξαιτίας τής πολλής του αγάπης, με την οποία μάς αγάπησε,
5 και ενώ ήμασταν νεκροί εξαιτίας των αμαρτημάτων, μας ζωοποίησε μαζί με τον Χριστό· (κατά χάρη είστε σωσμένοι)·
6 και μας ανέστησε μαζί του, και μας κάθισε μαζί του στα επουράνια διαμέσου τού Ιησού Χριστού·
>>> 

Εφεσίους 2:
5 καταργώντας την έχθρα επάνω στη σάρκα του, τον νόμο των εντολών, που είναι στα διατάγματα, ώστε, στον εαυτό του, να κτίσει τούς δύο σε έναν καινούργιο άνθρωπο, φέρνοντας ειρήνη·
16 και να συμφιλιώσει και τους δύο σε ένα σώμα προς τον Θεό διαμέσου τού σταυρού, αφού θανάτωσε διαμέσου αυτού την έχθρα.
17 Και όταν ήρθε, κήρυξε ευαγγέλιο ειρήνης σε σας που ήσασταν μακριά, και σ' αυτούς που ήσαν κοντά·
18 επειδή, διαμέσου αυτού έχουμε και οι δύο την είσοδο προς τον Πατέρα με ένα Πνεύμα.

>>>