10-9-2018----OLA MAZI 1oν -2ον 3ον ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ; (Εκδόσεις «οι Νικητές»Κατερίνη)The HERB VANDER LUGT ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ;

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 





 ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ  ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;
Ποια είναι αυτή η προσωποποίηση του κακού που στην Αγία Γραφή προσδιορίζεται με τον κωδικό αριθμό 666; Μήπως όλη αυτή η συζήτηση σχετικά με τον Αντίχριστο είναι ένα παραμύθι;

                              ==1==
Για όλους εκείνους που γνωρίζουν τη Θεοπνευστία της Βίβλου το θέμα αυτού του «διαβόλου ενσαρκωμένου»και πραγματικό είναι και πολύ σοβαρό. Αν ο Αντίχριστος έχει γεννηθεί ή όχι δεν το γνωρίζουμε η Βίβλος όμως μας λέει ότι το πνεύμα του ενεργεί από τώρα στον κόσμο μας.(Α΄ Ιωάννου δ:3).
  Το βιβλιαράκι αυτό ασχολείται προσεκτικά με το τι λέγει και τι δεν λέει η Βίβλος σχετικά με τον ερχόμενο αντίχριστο που το πνεύμα του βρίσκεται ήδη ανάμεσα μας.  Είθε η μελέτη αυτή να σε βοηθήσει να σου λύσει τα ερωτηματικά σου έτσι που να μπορέσεις να βοηθήσεις και άλλους από τη γνώση σου γι αυτόν τον εχθρό του Χριστού.
                «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

ΕΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΘΕΜΑ
  Αρκετές εφημερίδεςπρόσφατα παρουσίασαν μια ιστορία για κάποιον που ισχυρίζεται ότι είναι ο Μεσσίας. Διακηρύττει ότι έχει περάσει από μια ολόκληρη σειρά  από ενσαρκώσεις και τώρα αυτή τη φορά πρόκειται να εκπληρώσει αυτό το μοναδικό και κρίσιμο ρόλο. Ο εκπρόσωπος του λέει ότι περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να κάνει τη δημόσια εμφάνιση του.
  Βέβαια εμείς δεν μπορούμε από τώρα να κάνουμε οποιαδήποτε προφητεία και εικασία για την εξέλιξη που θα έχει αυτός ο αυτό-αποκαλούμενος Μεσσίας. Όλοι όμως όσοι γνωρίζουμε τι διδάσκει η Βίβλος γι’ αυτό είμαστε βέβαιοι για ένα πράγμα: δεν είναι αυτός ο πραγματικός Μεσσίας! Είναι ένας απατεώνας! Ο Ιησούς Χριστός για τέτοιους μιλούσε όταν προειδοποίησε λέγοντας: «Βλέπετε μη σας πλανήσει τις διότι πολλοί θέλουσιν έλθει επί τω ονόματι μου λέγοντες εγώ είμαι ο Χριστός και πολλούς θέλουσι πλανήσει» (Ματθαίος κδ:4—5).
  «Τότε εάν τις είπη προς ημάς ιδού εδώ είναι ο Χριστός ή εδώ μη πιστεύεστε. Διότι θέλουσιν εγερθεί ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται και θέλουσι  δείξει σημεία μεγάλα και τέρατα ώστε να πλανήσωσιν ει δυνατόν και τους εκλεκτούς»
(Ματθαίος κδ:23—24).
  Οι περισσότεροι μη χριστιανοί δεν είναι έτοιμοι να μιλήσουν για έναν «αντίχριστο» πολλοί όμως είναι εκείνοι οι άνθρωποι που


                                  ==2==
Αναγνωρίζουν ότι πολύ σύντομα ίσως χρειαστεί να υπάρξει μια παγκόσμια κυβέρνηση μ’ έναν ισχυρό άνδρα επικεφαλής. Μερικοί μάλιστα προβλέπουν ότι θαρθεί καιρός που σ’ ολόκληρο το Δυτικό κόσμο θα κυριαρχεί ένα μοναδικό νομισματικό σύστημα. Ισχυρίζονται ότι όλα τα έθνη αρχίζουν να γίνονται όλο και πιο εξαρτημένα το ένα από το άλλο. εκφράζουν ακόμα το φόβο ότι οι μικρές χώρες θα μπορούσαν ν’ αποκτήσουν πυρηνικά όπλα αν εύρισκαν τα κατάλληλα υλικά. Ο πολύ γνωστός οικονομολόγος θεολόγος Ζακ Ελλούλ λόγου χάρη επιμένει ότι πλησιάζει ο καιρός που όλες οι αγορές πρώτων υλών θα κατευθύνονται από έναν κεντρικό ηλεκτρικό υπολογιστή. Και τούτο το θεωρεί αναγκαίο γιατί έτσι θα μπορούσαν να εμποδιστούν πολλά ανεύθυνα άτομα να κατασκευάσουν τρομερά και καταστρεπτικά όπλα. Είτε  το θέλουμε είτε όχι βαδίζουμε ολοταχώς σε μια διαρκώς επεκτεινόμενη διεθνοποίηση. Είτε το θέλουμε είτε όχι θαρθει κάποια μέρα που δεν θα μπορούμε
ν’ αγοράζουμε ορισμένα προϊόντα χωρίς προηγουμένως η αγορά μας αυτή να έχει περάσει από ένα γιγαντιαίο διεθνή οικονομικό υπολογιστή. Είτε το θέλουμε είτε όχι ίσως πολύ σύντομα θα δούμε τα έθνη να συνενώνονται όλα μαζί υπό την αρχηγία ενός ισχυρού ηγέτη γιατί θα το θεωρούν απαραίτητο αυτό για την επιβίωση τους.

  Όλα  αυτά βέβαια δεν αποτελούν έκπληξη για τους χριστιανούς που έχουν γνώση των προφητειών της Αγίας Γραφής.
Η Βίβλος μας λέει ότι θάρθει καιρός που ο δυτικός κόσμος θα ενωθεί κάτω από την αρχηγία ενός απίστευτα έξυπνου δυναμικού φοβερά δυνατού αλλά ταυτόχρονα και πολύ κακού και διαβολικού ανθρώπου.
                «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ;
  Όταν ρωτήσαμε αρκετούς ανθρώπους να μας πουν αν είχαν ιδέα για τον Αντίχριστο πήραμε μια μεγάλη ποικιλία από απαντήσεις. Να τι μας απάντησαν μερικοί απ’ αυτούς.
  Ένας ελκυστικός ηγέτης. «Ο Αντίχριστος πολύ πιθανόν να φανερωθεί στον κόσμο σαν μια θρησκευτική προσωπικότητα της

                              ==3==
Τηλεόρασης. Θα είναι άνθρωπος με πολλά χαρίσματα και πολύ σύντομα θ’ αποκτήσει μεγάλη δύναμη και εξουσία. Όταν στερεωθεί καλά στη θέση του θα προβάλλει το πραγματικό «πιστεύω» και θ’ αποκαλύψει το μίσος του για τον Χριστό και για κάθε τι που έχει σχέση μ’ αυτόν».  
  Κάποιος σαν τον Ιησού Χριστό. «Ο Αντίχριστος πολύ πιθανόν να είναι ένας νεαρός Ιουδαίος 30 ετών όταν θ’ αρχίσει ν’ ανεβαίνει στην εξουσία. Θα διακηρύξει μια νέα θρησκεία και θα κάμει κι αυτός θαύματα όπως έκαμε ο Ιησούς. Αντίθετα με τον Ιησού όμως θα επιδιώξει πολιτική δύναμη και θα την αποκτήσει.

  Συνήγορος μιας νέας γενιάς. «Ο Αντίχριστος θα υποστηρίξει μια θρησκεία που διδάσκει την μετεμψύχωση τον πνευματισμό την επικοινωνία με τους νεκρούς κι ένα είδος πανθεϊσμού που λέει θα είμαστε θεοί».
  Ένας ομοφυλόφιλος.«Σύμφωνα με τη Βίβλο δεν θα έχει καμιά επιθυμία για τις γυναίκες. Έτσι είναι πιθανόν ομοφυλόφιλος. Η σύγχρονη μεγάλη έμφαση που δίνεται για τα
«δικαιώματα των ομοφυλόφιλων»προετοιμάζει το δρόμο για χάρη του.
  Μια φιλοσοφία. «Ο Αντίχριστος δεν θα ναι πρόσωπο αλλά μια επικρατούσα φιλοσοφία που δίνει έμφαση στην ελευθερία του ανθρώπου σε ηθικά ζητήματα και επικαλείται  ανοχή σε κάθε είδους θρησκευτική ιδέα εκτός απ’ αυτήν του χριστιανισμού».
                «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ
  Ο Αντίχριστος υπάρχει εδώ και περισσότερα από 1900 χρόνια τώρα. Ο απόστολος Ιωάννης διακήρυττε: «…και τώρα πολλοί αντίχριστοι υπάρχουσι».(Α΄ Ιωάννου β:18). Προειδοποίησε επίσης για το «πνεύμα του αντίχριστου το οποίον…και τώρα μάλιστα είναι εν τω κόσμω» (Α΄ Ιωάννου δ:3).
  Αντίχριστοι μπορεί να είναι οι ψευδόχριστοι άνθρωποι σαν κι αυτούς για τους οποίους προειδοποίησε ο Ιησούς όταν είπε ότι θα έρχονταν στο όνομα Του λέγοντας: «Εγώ είμαι ο Χριστός» (Ματθαίος κδ:5). Αντίχριστοι  μπορούν επίσης να είναι οι φανεροί εχθροί του Ευαγγελίου άνθρωποι που μισούν το Λόγο του Θεού
                                  ==4==

και τον Κύριο Ιησού Χριστό τον ονομάζουν: «ένα φανατισμένο λαοπλάνο» ή «ένα αποτυχημένο επαναστάτη» ή «έναν ασύγκριτο απατεώνα»
  Μια βιβλική μελέτη σαν κι αυτή σχετικά με το θέμα αυτό δεν είναι μια απλή θεωρία για το μέλλον αλλά μπορεί να γίνει πολύ πρακτική και να μας πει πως ν’ αντιμετωπίζουμε τους αντίχριστους και το πνεύμα του αντίχριστου που υπάρχει στον κόσμο σήμερα.
  Αφού το Αποκάλυψης ιγ: 18 αποδίδει τον αριθμό 666 στον αντίχριστο θα οργανώσουμε τη μελέτη μας αυτή γύρω από τρία έξι: (1)=6=πράγματα που γνωρίζουμε γι’ αυτόν (2)=6=πράγματα που δεν γνωρίζουμε και (3)=6= πράγματα που θα πρέπει να κάνουμε.

-----6---------------------------6-------------------------------6
Τι γνωρίζουμε---------Τι δεν -----------------Τι θα πρέπει
                             Γνωρίζουμε--------------να κάνουμε                       

  Ο Αριθμός 666. θα έρθει καιρός που κανένας δεν θα μπορεί
ν’ αγοράζει ή να πουλάει αν δεν φέρει ένα ιδιαίτερο σήμα που θα περιέχει το666 (Αποκάλυψης ιγ:17—18).
  Ο αριθμός 666 φαίνεται κατά καιρούς πάνω σε ασφαλιστικές επιταγές κάρτες και σε αποτυπώματα των  ηλεκτρονικών υπολογιστών. Και κάθε φορά που παρουσιάζεται εξάπτονται τα πνεύματα των ανθρώπων. Ο κόσμος το βλέπει σαν σημάδι του επικείμενου ερχομού του Χριστού. Έχουν διαδοθεί επίσης φήμες ότι στις Βρυξέλλες υπάρχει ένας γιγαντιαίος ηλεκτρονικός υπολογιστής που καταγράφει πληροφορίες για όλα τα ανθρώπινα όντα και ότι όλοι μας θα πάρουμε έναν αριθμό που θα περιέχει τα ψηφία 666. Όλες  αυτές οι φήμες είχαν αποτέλεσμα να δημιουργήσουν πολλές διαμαρτυρίες εκ μέρους των πολιτών και να σταλούν χιλιάδες γράμματα στις κυβερνήσεις και τους ηγέτες της χώρα μας αλλά και άλλων χωρών του κόσμου.
  «Όστις έχει νουν ας λογαριάσει τον αριθμόν του θηρίου!»


                                  ==5==
(Αποκάλυψης ιγ:18).
Η νουθεσία αυτή έγινε αφορμή για πολλά λογοπαίγνια. Χρησιμοποιώντας τα αριθμητικά ισοδύναμα των Εβραϊκών Λατινικών και ελληνικών γραμμάτων υποστήριξαν μερικοί ότι τα κύρια ονόματα ορισμένων διάσημων ανδρών αν προστεθούν δίνουν τον αριθμό 666.Λόγου χάρη στα Εβραϊκά το γράμμα Κ αντιστοιχεί με το100 και το Σ με το 60. χρησιμοποιώντας όλες αυτές τις τρεις γλώσσες οι θεωρητικοί αυτοί πρότειναν κατά καιρούς τα ονόματα του Νέρωνα του Καλιγούλα του Ναπολέοντα του Κάιζερ Γουλιέλμου του Μουσσολίνι του Χίτλερ του Στάλιν και άλλων. Μερικοί από τους Πατέρες της πρώτης χριστιανικής Εκκλησίας πίστευαν ότι ο απόστολος Ιωάννης αναφερόταν με αλληγορικό τρόπο στον αυτοκράτορα Νέρωνα για να βοηθήσει την Εκκλησία  ν’ αποφύγει ανώφελους διωγμούς. Οι εκκλησιαστικοί πατέρες έλεγαν ότι ο Νέρων θα ανασταινόταν για να γίνει ο μελλοντικός Αντίχριστος. Λίγοι όμως σχολιαστές της Βίβλου σήμερα που πιστεύουν ότι ο Ιωάννης λέγοντας αυτά τα λόγια είχε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο στο μυαλό του.
  Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για την ακριβή έννοια του αριθμού αυτού. Μπορούμε όμως να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι έχει να κάνει με το διάβολο και τους δυό συνεργάτες του το θηρίο και τον ψευδοπροφήτη. Και τα τρία αυτά μέλη «της διαβολικής τριάδας» στερούνται της τελειότητας του θεού. είναι πεπερασμένα και περιορισμένα. Η σατανική αυτή τριάδα είναι μια φτηνή απομίμηση!

«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
            6----------------------6--------------------------6
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Τι γνωρίζουμε-------------Τι δεν ---------------Τι θα πρέπει
                                   Γνωρίζουμε-----------Να κάνουμε
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ια/.-Τους-----------------ιβ/.-την ακριβή------ιγ/.-Να είμαστε
     καιρούς του----------ημερομηνία---------------Έτοιμοι                                     


                                  ==6==
  ΙΑ/.—ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ: ΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟΥ
    Ο αντίχριστοςίσως να ζει σήμερα! Πιθανόν να μη φανερωθεί ανοιχτά σαν ένας παγκόσμιος δικτάτορας που μισεί τον Χριστό αν πρώτα ο Ιησούς Χριστός δεν παραλάβει την Εκκλησία Του από τη γη για να είναι μαζί Του στον ουρανό. Το γεγονός αυτό που περιγράφεται στο (Α΄ Θεσσαλονικείς δ:13—18) και συνήθως λέγεται αρπαγή μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή.
  Ξαφνικά χωρίς καμιά προειδοποίηση οι χριστιανοί
θ’ ακούσουν τον ήχο της σάλπιγγας που θα αναγγέλλει τον ερχομό του Χριστού για να παραλάβει τους δικούς Του. την ίδια στιγμή οι πιστοί που έχουν ήδη πεθάνει θα αποκτήσουν τα νέα σώματα τους ενώ οι πιστοί που ζουν θα μεταμορφωθούν. Τότε όλοι μαζί θα αρπαχθούν στον αέρα και θα φύγουν από αυτή τη γη. Αυτό το δραματικό γεγονός πιθανόν να δημιουργήσει ένα μεγάλο χάος εδώ στη γη και να γίνει αφορμή ώστε να πιστέψουν πολλοί στον Ιησού Χριστό. ταυτόχρονα όμως θα προετοιμάσει τα πλήθη να υποταχθούν άνευ όρων σ’ ένα δυναμικό επίγειο ηγέτη. Ο Παύλος συνέδεσε την αρπαγή με τον Αντίχριστο λέγοντας ότι θα παραμερίσει το μοναδικό εμπόδιο που υπάρχει για να δώσει την ευκαιρία σ’ ένα πλήρες ξέσπασμα του κακού με τη δημόσια εμφάνιση του Αντίχριστου στον κόσμο. Στους χριστιανούς  που νόμιζαν και ανησυχούσαν ότι είχαν ήδη μπει στην περίοδο της μεγάλης θλίψης έγραφε:

«Ας μη σας εξαπατήσει τις κατ’ ουδένα τρόπον διότι δεν θέλει ελθεί η ημέρα εκείνη εάν δεν έλθει πρώτον η αποστασία και αποκαλυφθεί ο άνθρωπος της αμαρτίας ο υιός της απωλείας ο αντικείμενος και υπεραιρόμενος εναντίον εις πάντα λεγόμενον θεόν ή σέβασμα ώστε να καθίσει εις τον ναόν του Θεού ως θεός αποδεικνύων εαυτόν ότι είναι θεός. Δεν ενθυμείσθαι ότι ενώ ήμην παρ’ υμίν σας έλεγον ταύτα; Και τώρα γνωρίζετε εκείνο το οποίον κωλύει αυτόν ώστε να αποκαλυφθεί εν τω εαυτού καιρώ. Διότι το μυστήριον της ανομίας ήδη ενεργείται μόνον έως να εκβληθή εκ μέσου ο κωλύων τώρα και τότε θέλει αποκαλυφθή ο άνομος».
(Β΄ Θεσσαλονικείς β:3—8).
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΜΕΡΟΣΔΕΥΤΕΡΟ
ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;
 (Εκδόσεις «οι Νικητές»Κατερίνη)The HERB VANDER LUGT
ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ;

                                    ==7==
  Προσέξτε τα λόγια «έως να εκβληθή εκ μέσου ο κωλύων τώρα». Πολλοί κατά καιρούς προσπάθησαν να εξηγήσουν ποιος είναι αυτός που εμποδίζει τον Αντίχριστό να αποκαλυφθεί τώρα. Η επικρατέστερη απάντηση κατά τη γνώμη μας είναι αυτή που υποστηρίζει ότι «ο κωλύων»είναι το Πνεύμα το Άγιο που εργάζεται μέσω της Εκκλησίας του Χριστού. Μέσω των πιστών χριστιανών οι οποίοι είναι το «άλας της γης». Παρεμποδίζει το «μυστήριον της ανομίας».  Από τη στιγμή όμως που η Εκκλησία του Χριστού θ’ αρπαχθεί στον αέρα από τον Κύριο ανοίγεται ο δρόμος για τον Αντίχριστο ν’ αποκτήσει φήμη και δύναμη. Ο ερχομός του Aντίχριστου ίσως είναι πολύ κοντά γιατί και η αρπαγή μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε στιγμή. Ο Ιησούς Χριστός είπε ότι η εκκλησία Του σε κάθε γενιά θα πρέπει να ζει με διαρκεί προσδοκία και αγρύπνια διότι «καθ’ ήν ώραν δεν στοχάζεσθε έρχεται ο Υιός του ανθρώπου»(Ματθαίος κδ:44). Ο αντίχριστος θα φανερωθεί πολύ σύντομα μετά την αρπαγή.
          «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»  
 
1Β/. ΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ: ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
  Ενώ γνωρίζουμε ότι ο Αντίχριστος θα αποκαλυφθεί πολύ σύντομα μετά την αρπαγή της Εκκλησίας του Χριστού εν τούτοις δεν μπορούμε με κανένα τρόπο να καθορίσουμε την ακριβή ημερομηνία.
                          «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
1Γ/. ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ: ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ
  Ο καλύτερος τρόπος για να μπορούμε να αντισταθούμε και να νικήσουμε τους σημερινούς αντίχριστους και το πνεύμα του Αντιχρίστου είναι να είμαστε έτοιμοι για την αρπαγή. Ο Ιησούς Χριστός μας παρήγγειλε λέγοντας «Και σεις λοιπόν γίνεσθε έτοιμοι διότι καθ’ ή ώραν δεν στοχάζεσθε έρχεται ο Υιός του ανθρώπου»(Λουκάς ιβ: 40). Ο Απ. Ιωάννης έγραψε: « Αγαπητοί τώρα είμεθα τέκνα Θεού και έτι δεν εφανερώθη τι θέλομεν είσθαι εξεύρομεν όμως ότι όταν φανερωθή θέλομεν είσθαι όμοιοι με αυτόν διότι θέλομεν ιδεί αυτόν καθώς είναι. Και πας όστις την ελπίδα ταύτην επ’ αυτόν καθαρίζει εαυτόν καθώς εκείνος είναι καθαρός»(Α΄ Ιωάννης γ:2—3).


                                   ==8==
 Όποιος θέλει να είναι έτοιμος για τον ερχομό του Κυρίου προσπαθεί να ζει μια καθαρή ζωή. Δεν  θέλει να κάνει τίποτα για το οποίο να ντραπεί αν έρθει ξαφνικά ο Κύριος για να τον πάρει.
Δεν θα’ θελε να σκέπτεται τίποτα για το οποίο θα ντρεπόταν αν εκείνη τη στιγμή ερχόταν ο Χριστός.
  Όταν ζούμε σε μια διαρκεί ετοιμότητα για την αρπαγή τότε αυτομάτως θ’ αναγνωρίζουμε τους απατεώνες και τους εχθρούς του Ιησού Χριστού. Αυτή είναι η υπόσχεση που μας δίνει το
(Α΄ Ιωάννου β:18—γ:3). Ένας πιστός άνθρωπος του Θεού που ζει μια καθαρή ζωή και βρίσκεται σε επαφή με τον Θεό δια της προσευχής και της μελάτης του Λόγου Του κατέχει το χρίσμα του Αγίου Πνεύματος που θα τον φυλάττει από το να εξαπατηθεί από τους αντίχριστους ή να αιχμαλωτισθεί από το πνεύμα του Αντιχρίστου.

                          «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
            6           -             6             -             6
Τι γνωρίζουμε---------------Τι δεν ------------Τι θα πρέπει
----------------------------Γνωρίζουμε----------Να κάνουμε
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨1 α/. Τους καιρούς------1β/.Την ακριβή------1γ/.Να είμαστε
 ------Του----------------------ημερομηνία--------------------έτοιμοι
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨2 α/. Το χάραγμα ----2 β/. Την ταυτότητα----2γ//.Να έχουμε        
--------Του------------------------Του----------------------------διάκριση
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
2 Α/. ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ: ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ
 Ο άνθρωπος που ονομάζεται Αντίχριστος στη Βίβλο πρώτα θα παρουσιαστεί σαν φίλος του λαού Ισραήλ και σωτήρας του κόσμου. Σιγά-σιγά όμως με την πάροδο του χρόνου θα αποκαλύψει ανοιχτά το φοβερό του μίσος για τον Χριστό και το λαό Του. Αυτή η εχθρότητα θα είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό του. όσον αφορά το χαρακτήρα του θα είναι
απατηλός βλάσφημος σατανικός γεμάτος μέσος και αγριότητα ανήθικος και ειδωλολάτρης
.

                                   ==9==
   Ένας Δυναμικός Απατεώνας.Όταν αποκαλυφθεί στην αρχή
Ο Αντίχριστος θα φαίνεται να είναι ο άνθρωπος ειρήνης. Στο 
(Αποκάλυψης ς:2)σκιαγραφείτε σαν καβαλάρης πάνω σε άσπρο άλογο φορώντας στέμμα κρατώντας ένα τόξο και έχοντας μεγάλη επιτυχία. Θα χαιρετηθεί από τα έθνη σαν ένας μεγάλος απελευθερωτής(Αποκάλυψης ιγ:3—4). Θα είναι τόσο έξυπνος που το κράτος του Ισραήλ θα εξαπατηθεί από αυτόν. Ο Ιησούς Χριστός προειδοποίησε «εγώ ήλθον εν τω ονόματι του Πατρός μου και δεν με δέχεσθε εάν άλλος έλθη εν τω ονόματι εαυτού εκείνον θέλετε δεχθεί»  (Ιωάννης ε:43).
  Ένας Αλαζόνας και Βλάσφημος. Από τη στιγμή που ο Αντίχριστος τολμήσει να φανερώσει την πραγματική του ταυτότητα θα γίνει ένας φανερός και τολμηρός βλάσφημος. Διαβάζουμε «και ο βασιλεύς θέλει κάμει κατά την θέλησιν αυτού και θέλει υψωθή και μεγαλυνθή υπεράνω παντός θεού και θέλει μεγαλορρημονήσει κατά του Θεού των θεών και θέλει γένει. Και δεν θέλει φροντίζει περί θεών των πατέρων αυτού ουδέ περί επιθυμία γυναικών ουδέ θέλει φροντίζει θεού διότι θέλει μεγαλυνθή υπεράνω πάντων» (Δανιήλ ια:36—37). Και  στους Εβδομήκοντα το λέγει πιο καλά)

   Ο Παύλος τον περιγράφει σαν «τον υιό της απωλείας τον αντικείμενον και υπεραιρόμενον εναντίον εις πάντα λεγόμενον Θεόν ή σέβασμα ώστε να καθίση εις τον ναόν του Θεού ως Θεός αποδεικνύων εαυτόν ότι είναι Θεός». Β΄ Θεσσαλονικείς β:3—4).
  Ο Απόστολος Ιωάννης είπε ότι θα έχει «ένα βλάσφημο όνομα» και ότι θα ανοίξει «το στόμα αυτού εις βλασφημίαν εναντίον του Θεού να βλασφημήσει το όνομα αυτού  και την σκηνήν αυτού και τους κατοικούντας εν τω ουρανώ» (Αποκάλυψης ιγ:6 ).
  Ένας Διαβολικός Σατανιστής. Αυτός ο ερχόμενος Αντίχριστος θα ενδυναμωθεί από τον Σατανά και θα τον κάμει αντικείμενο λατρείας. Ο Παύλος διακήρυξε ότι ο ερχομός του Αντίχριστου θα γίνει «κατ’ ενέργειαν του Σατανά εν πάση δυνάμει και σημείοις και τέρασι ψεύδους» (Β΄ Θεσσαλονικείς β:9).


                                 ==10==
  Ο Σατανάς θα κάνει και ένα θαύμα σ’ αυτόν τον ερχόμενο Αντίχριστο που θα έχει μια τρομερή επίδραση στο ανθρώπινο γένος. Ο Ιωάννης είπε ότι είδε «μιαν των κεφαλών αυτού ως
πεπληγωμένην θανατηφόρος και η θανατηφόρος πληγή αυτού εθεραπεύθη και εθαύμασεν όλη η γη οπίσω του θηρίου. Και προσεκύνησαν τον δράκοντα όστις έδωκεν εξουσίαν εις το θηρίον και προσεκύνησαν το θηρίον». (Αποκάλυψης ιγ:3—4). Το θηρίο θα επανέλθει στη ζωή και θα θεραπευθεί έπειτα από μια θανατηφόρα πληγή.
  Λίγο αργότερα το δεύτερο θηρίο (Αποκάλυψης ιγ:11—18) θα κατεβάσει φωτιά από τον ουρανό και θα ξαναφέρει στη ζωή την εικόνα του πρώτου θηρίου. Τα θαύματα αυτά θα εξυπηρετήσουν ένα διαβολικό σκοπό. Θα εξαπατήσουν τους ανθρώπους και θα τους κάμουν να απορρίψουν τον Θεό και να λατρεύσουν τον Σατανά και τον Αντίχριστο όπως λατρεύουμε τον Πατέρα και τον Ιησού Χριστό.

  Τρομερά Μισητός και σκληρός. Αυτός ο μελλοντικός παγκόσμιος κυβερνήτης θ’ αποκαλύψει το μίσος και τη σκληρότητα του στον πόλεμο που θα κάμει με τους πιστούς(Αποκάλυψη ιγ:7—40_ Η έκταση και το μέγεθος του μίσους και της αγριότητα του φαίνεται από το γεγονός ότι το μεγάλο πλήθος «το οποίον ουδείς ηδύνατο να αριθμήσει»προσδιορίζοντας σαν μάρτυρες που προέρχονται από «τη μεγάλη θλίψη» (Αποκάλυψης ζ:14). Ο αριθμός  των ανθρώπων που θα εκτελεστούν κάτω από το διωγμό του θα είναι πιο μεγάλος από τα θύματα των διαφόρων δικτατοριών κατά την διάρκεια των τελευταίων 50 χρόνων. Και όλη αυτή η θηριωδία του θα πηγάζει από το μίσος του για τον Χριστό.

   Φοβερά ανήθικος. Ο Αντίχριστος θα απορρίψει όλα τα ηθικά ιδανικά που τηρούσαν οι θρησκευόμενοι άνθρωποι δια μέσου των αιώνων. Ο τίτλος του είναι «ο άνθρωπος της αμαρτίας»
(Β΄ Θεσσαλονικείς β: 3). Η απέχθεια του για όλες τις θρησκείες της ιστορίας φανερώνεται στα λόγια «Και δεν θέλει φροντίζει περί των θεών των πατέρων αυτού» (Δανιήλ ια:37). Θα απορρίψει κάθε τι καλό σε κάθε θρησκευτικό σύστημα. Θα αποδείξει το


                                  ==11==
Μίσος του για τον Χριστό επαναστατώντας ενάντια σε κάθε ηθικό ιδανικό.
  Μια άλλη ένδειξη της ανηθικότητας του ανθρώπου αυτού μπορεί να φαίνεται στη δήλωση ότι δεν θα έχει κανένα ενδιαφέρον και επιθυμία για τις γυναίκες (Δανιήλ ια:37)»το λέει καλύτερα στους 70κοντα στο κείμενο». Έτσι είναι πολύ πιθανόν να υποστηρίξει ανοιχτά την ομοφυλοφιλία. Κι’ αυτός σίγουρα είναι ένας άλλος τρόπος που φανερώνει την έχθρα του εναντίον του Ιησού Χριστού.
  Λάτρης της Δύναμης και της Δόξας. Παρ’ όλο που ο Αντίχριστος θα κοροϊδεύει με περιφρόνηση όλες τις θρησκείες της ιστορίας και θα διακηρύττει ανοιχτά ότι αυτός είναι ο Θεός εν τούτοις στο βιβλίο του Δανιήλ αναφέρεται ότι θα τιμήσει με ακριβά δώρα και πολυτίμους λίθους «τον θεό των οχυρωμάτων Μαουζείμ» και θα διεξαγάγει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του «μετά θεού αλλοτρίου» (Δανιήλ ια:38—39). Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα λατρεύει τόσο πολύ τη δύναμη και τη δόξα ώστε θα σπαταλάει χρήματα και πλούτη για το πολεμικό του σύστημα έτσι ώστε να θυμίζει τον τρόπο που οι ειδωλολάτρες τιμούσαν τους θεούς τους. Μερικοί σχολιαστές προχωρούν ακόμα περισσότερο και λένε ότι θα φθάσει μέχρι σημείου παραφροσύνης γιατί στην πραγματικότητα θα λατρέψει το ίδιο το πολεμικό του σύστημα. Με  άλλα λόγια η δύναμη θα είναι το είδωλό του.

   Σαν συμπέρασμαμπορούμε να πούμε ότι το κύριο χαρακτηριστικό του Αντίχριστου θα είναι ο ανταγωνισμός του ενάντια στον Ιησού Χριστό. Θα είναι μισητός σκληρός άνομος και ειδωλολάτρης. Στην αρχή θα φορέσει τη μάσκα και θα κρύψει τον πραγματικό του εαυτό μέχρις ότου εκπληρώσει τους σκοπούς του.  
                    «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
2 Β/. ΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ: ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.
  Παρ’ όλο που ξέρουμε τι είδους άνθρωπος θα είναι ο Αντίχριστος εν τούτοις δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι πριν αποκτήσει εξουσία και δύναμη. Αν υπάρχει και ζει στον κόσμο



                                 ==12==
μας σήμερα δεν το ξέρουμε γιατί η ταυτότητα του δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμα. Κάθε προσπάθεια να τον αναγνωρίσουμε με τα αριθμητικά ισοδύναμα του αριθμού  666είναι ανώφελη.
                          «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
2 Γ/. ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ: ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ
   Η γνώση για το τι είδους άνθρωπος θα είναι ο Αντίχριστος μπορεί να μας βοηθήσει να διακρίνουμε ορισμένα θρησκευτικά φαινόμενα που συμβαίνουν στις μέρες μας. Θα μπορούμε να αναγνωρίσουμε τους «Αντίχριστους» των ημερών μας και το «πνεύμα του Αντιχρίστου»(Α΄ Ιωάννης β:18 και δ:3). Ένα δημόσιο πρόσωπο που αρνείται τη θεότητα του Χριστού την εξιλαστήρια θυσία Του ή τη σωματική Του ανάσταση αντιπροσωπεύει το πνεύμα του Αντιχρίστου. Άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι έχουν ένα μεσσιανικό ρόλο είναι αντίχριστοι παρ’ όλο που μπορεί να λένε πολλά θετικά πράγματα για τον Κύριο Ιησού Χριστό. Κι’ ακόμα άνθρωποι που κοροϊδεύουν και περιπαίζουν τα ύψιστα ηθικά ιδανικά αντιπροσωπεύουν το πνεύμα εκείνου που η Βίβλος τον ονομάζει «άνθρωπο της ανομίας».σαν συμπέρασμα μπορούμε να πούμε ότι δεν μπορούμε βέβαια να εντοπίσουμε και να προσδιορίσουμε τον Αντίχριστο σαν πρόσωπο μπορούμε όμως σίγουρα να αναγνωρίσουμε τους αντίχριστους και το πνεύμα του Αντίχριστου οποτεδήποτε τους συναντούμε.

                   «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
--------6------------------------6-------------------------6
Τι γνωρίζουμε--------------Τι δεν ---------------Τι θα πρέπει------
---------------------------Γνωρίζουμε-------------Να κάνουμε------
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
1α/Τους καιρούς-------2β/.Την ακριβή-----23γ/ Να είμαστε--
-----------Του-----------Ημερομηνία-------------έτοιμοι-------------
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
2 α/.---Το χαρακτήρα--2β/.Την ταυτότητα ---2γ/.Να έχουμε
-------------Του -------------------Του----------------Διάκριση
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

                                 ==13==
3 α/. Τη στρατηγική -----3β/.Το έθνος ή------3γ/.Να είμαστε
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
-------------Του -------------Τη φυλή του-------Προσεκτικοί------
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

3 Α/.ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ: ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ
  Ο Αντίχριστοςθα κερδίσει τη θέση του με απάτη. Θα παίζει το ρόλο του σοφού ηγέτη καθώς θα ανεβαίνει τα σκαλοπάτια της πολιτικής εξουσίας. Θα παρουσιαστεί σαν άνθρωπος ειρήνης και φίλος του λαού Ισραήλ αλλά τελικά δεν θα είναι τίποτα απ’ όλα αυτά.
   Άνθρωπος ειρήνης. Το γεγονός ότι θα παρουσιαστεί σαν άνθρωπος ειρήνης φαίνεται στο 6ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης όπου περιγράφεται σαν καβαλάρης σ’ ένα άσπρο άλογο κρατώντας ένα τόξο χωρίς βέλη φορώντας το στεφάνι του νικητή και κατακτώντας τη μια επιτυχία μετά την άλλη (εδάφια 1—2). Αυτή είναι  μια εικόνα ειρηνικής κατάκτησης σαν και τις διεθνείς συνθήκες των ημερών μας. Πλήθη μεγάλα θα τον βλέπουν σαν λυτρωτή τους και τα κοιτάζουν τον Σατανά σαν θεό τους. (Αποκάλυψης ιγ: 4) λέει «και προσεκύνησαν τον δράκοντα οστις έδωκεν εξουσίαν εις το θηρίον και προσεκύνησαν το θηρίον λέγοντες: Τις όμοιος με το θηρίον; Τις δύναται να πολεμήσει με αυτό;»
  Η ειρηνική αυτή εικόνα όμως πολύ σύντομα θα καταστραφεί. Το άσπρο άλογο το διαδέχεται ένα κόκκινο που είναι σύμβολο επανάστασης και αιματοχυσίας(Αποκάλυψης ς:3—4).
  Φίλος του λαού Ισραήλ. Ο Αντίχριστος θα κάμει συνθήκη με το λαό Ισραήλ που φαινομενικά θα ανακουφιστεί και θ’ αποκτήσει ένα αίσθημα ασφαλείας. Στη μέση όμως αυτής της επταετούς συνθήκης ξαφνικά θα στραφεί ενάντια στους Ισραηλίτες. Θα απαγορεύσει τις θυσίες τους και θ’ αρχίσει να ερημώνει την Ιερουσαλήμ (βλέπε Δανιήλ θ: 27 και Ματθαίος κδ:15—22).
                  «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»


                                 ==14==
3Β.ΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ: ΤΟ ΕΘΝΟΣ Η ΤΗ ΦΥΛΗ ΤΟΥ
   Παρ’ όλο που γνωρίζουμε τη στρατηγική του δεν μπορούμε όμως να ξέρουμε την εθνικότητα του ή την ταυτότητα της φυλής του. πολλές προσπάθειες έχουν γίνει για να βρεθεί μια βιβλική βάση ώστε να παρουσιασθεί σαν Ιουδαίος Σύριος απόγονος του Χαμ όλες αυτές οι θεωρίες είναι αβάσιμες.
              «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
3Γ/. ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ: ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ
  Αφού η στρατηγική του αντίχριστου θα είναι η απάτη. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για το ποιόν ακολουθούμε. Δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε οποιονδήποτε διακηρύττει ότι είναι άνθρωπος ειρήνης. Μπορεί κάποιος να προβάλλει σαν φίλος του Ισραήλ και να το διακηρύττει δημόσια κι όμως στην πραγματικότητα να σκέπτεται τρόπους για την καταστροφή του.

  Ο κόσμος μαςείναι γεμάτος από απατεώνες σήμερα. Θρησκευόμενοι άνδρες μπορεί να κάμουν εύγλωττες εκκλήσεις στα κράτη της Δύσης για μείωση των εξοπλισμών ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν πολιτικές παρατάξεις. Πολλοί θρησκευόμενοι εξάλλου δίνουν την υποστήριξη τους σ’ αυτούς που προωθούν τα πολιτικά δικαιώματα εν ονόματι της ελευθερίας ταυτόχρονα όμως μάχονται ενάντια σ’ εκείνους που υποστηρίζουν νόμους κατά της πορνογραφίας ή της εξάπλωσης των ναρκωτικών ή της διάδοσης του AIDS. Τι ειρωνεία αλήθεια να βλέπεις ανθρώπους να φωνάζουν για τα δικαιώματα εκείνων που προωθούν την αμαρτία και την ανομία και ταυτόχρονα να επιζητούν να κλείσουν τα χριστιανικά σχολεία και να κάμουν ότι μπορούν για να περιορίσουν το κήρυγμα του Ευαγγελίου!
  Μιλάνε για πίστη στον Θεό αλλά υποστηρίζουν αρχές και νόμους που προωθούν την αμαρτία. Δεν είναι παρά απατηλοί αντίχριστοι.
  Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην υποστηρίζουμε οποιαδήποτε θρησκευτική οργάνωση αν πρώτα δεν είμαστε βέβαιοι τι διδάσκει ή ποιόν αντιπροσωπεύει.


                                   ==15==
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
---------6-------------------6------------------------6-----------
Τι Γνωρίζουμε----------Τι δεν--------------Τι Θα πρέπει
---------------------------Γνωρίζουμε--------Να κάνουμε------
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨1 α/Τους καιρούς-----1β.Την Ακριβή------1γ/ να είμαστε
-----------Του--------------Ημερομηνία------------Έτοιμοι----
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨2 α/Το χαρακτήρα-----2β/Την ταυτότητα----2γ/Να έχουμε—
-----------Του---------------------Του----------------Διάκριση---
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨3 α/Τη Στρατηγική-------3β/Το έθνος ή------3γ/Να είμαστε---
------------Του----------------Τη φυλή του------3γ/Προσεκτικοί—
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
4 α/Τους συνεργάτες-------4β/Τα ονόματα----4γ/Να είμαστε
------------Του------------------------Του---------------φώτα--------
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

4 Α/. ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ: ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ
  Η Αγία Γραφή παρουσιάζει τον αντίχριστο το θηρίο της (Αποκαλύψεως ιγ:1—10). Σε στενή σχέση με τον δράκοντα
του ιβ κεφαλαίου το «άλλο θηρίον αναβαίνον εκ της γης» (Αποκάλυψης ιγ: 11—18) και την πόρνην την μεγάλην την καθημερινήν επί των υδάτων των πολλών» (Αποκάλυψης ιζ:1)
  Ο Σατανάς. Ο αντίχριστος θα αποκτήσει τη θέση του παγκοσμίου κυβερνήτη και εξουσιαστή από τον δράκοντα που είναι ο Σατανάς (Αποκάλυψης ιβ:9). Ο διάβολος θα δώσει στον Αντίχριστο «την δύναμιν αυτού και τον θρόνον αυτού και εξουσίαν μεγάλην» (Αποκάλυψης ιγ:2). Μέσω του Αντιχρίστου θα γίνει αντικείμενο λατρείας (Αποκάλυψης ιγ:4) όπως ακριβώς ο Πατέρας δέχεται λατρεία μέσω του Υιού (Ιωάννης ε:19—27).
  Ο διάβολος θα κάνει ένα μεγάλο θαύμα ανασταίνοντας τον αντίχριστο και επαναφέροντας τον στη ζωή από φαινομενικό θάνατο. Διαβάζουμε τα εξής: «και είδον μιαν των κεφαλών αυτού ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ
ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ;
 (Εκδόσεις «οι Νικητές»Κατερίνη)The HERBVANDER LUGT
ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ;

                               ==16==
ως πεπληγωμένην θανατηφόρος και η θανατηφόρος πληγή αυτού εθεραπεύθη και εθαύμασεν όλη η γη οπίσω του θηρίου»(Αποκάλυψης ιγ:3).
  Ο Αντίχριστος είναι η έβδομη κεφαλή του θηρίου στο ιγ: κεφάλαιο της Αποκάλυψης και ο έβδομος και όγδοος μαζί βασιλιάς στο (Αποκάλυψης ιζ:11).Ακόμη εικονίζεται σαν να βγαίνει έξω από την άβυσσο (αποκάλυψης ια: 7 και ιζ:8). Είναι πολύ πιθανό να σκοτωθεί καθώς επιζητάει τη θέση του σαν παγκόσμιος κυβερνήτης να τον αναστήσει ο Σατανάς και να αποσπάσει το θαυμασμό όλου του κόσμου.
  Ο ψευδοπροφήτης. Ο δεύτερος συνένοχος του Αντιχρίστου θα είναι το θηρίο που παρουσιάζεται στο (Αποκάλυψης ιγ:11—18). Ονομάζεται «ψευδοπροφήτης»(Αποκάλυψης ις:13 και θ:20 Και κ:10). Όπως ακριβώς το Πνεύμα το Άγιο δοξάζει τον Χριστό ο ψευδοπροφήτης θα τιμήσει τον Αντίχριστο. Θα κάμει πολλά σημεία και τέρατα. Το πιο μεγάλο του θαύμα θα είναι να δώσει ζωή σε μια εικόνα του Αντίχριστου. Αυτό  θα παρασύρει πολλούς να προσκυνήσουν τον Αντίχριστο. Όλους όμως εκείνους που δεν θα πάρουν μέρος σ’ αυτή τη λατρεία ο ψευδοπροφήτης θα τους θανατώσει. Ακόμα θα έχει υπό τον έλεγχο του τα πάντα έτσι που να μην μπορεί να πουλήσει ή να αγοράσει κανείς κάτι χωρίς να έχει το σημάδι υποταγής στον αντίχριστο.

Η πόρνη. Ο τρίτος συνεργάτης του αντίχριστου θα είναι η πόρνη
του κεφαλαίου ιζ: της Αποκάλυψης. Παρουσιάζεται σαν να ιππεύει πάνω σ’ ένα κόκκινο θηρίο με επτά κεφάλια και δέκα κέρατα. Τα επτά κεφάλια αντιπροσωπεύουν επτά βουνά
(Εδάφιο 9) πολύ πιθανόν την πόλη της Ρώμης. Τα επτά κεφάλια είναι επτά βασιλείς ή βασιλεία (εδάφιο 10). Τα πέντε βασίλεια που έπεσαν είναι η Αίγυπτος είναι η Αίγυπτος η Ασσυρία η Βαβυλών η Περσία και η Ελλάδα. Το έκτο είναι η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία των ημερών της Καινής Διαθήκης. Το έβδομο θα είναι η μελλοντική αυτοκρατορία που θα ιδρύσει ο αντίχριστος. Το όγδοο μπορεί να είναι το βασίλειο του μετά το θάνατο του και την ανάσταση του από τον διάβολο.Τα δέκα κέρατα θα


                                ==17==
είναι μια ομοσπονδία Δυτικών κρατών οργανωμένη από τον Αντίχριστο κατά την διάρκεια της ανόδου του στην εξουσία.
 Η πόρνη του ιζ: κεφαλαίου της Αποκάλυψης θα είναι ένα θρησκευτικό σύστημα πιθανόν που να έχει την έδρα του στη Ρώμη την Πόλη με τους επτά λόφους. Προσδιορίζεται σαν «Βαβυλών η Μεγάλη η Μήτηρ των Πορνών και των Βδελυγμάτων της γης». (Αποκάλυψης ιζ:5). Αυτός ο τίτλος είναι πολύ σπουδαίος. Στην Αρχαία Βαβυλώνα ήταν που καλλιεργήθηκε και βρήκε πρόσφορο έδαφος η λατρεία των ειδώλων. Από εκεί εξαπλώθηκε στην Αίγυπτο την Ασσυρία την Περσία την Ελλάδα και τη Ρώμη. Σ’ όλους αυτούς τους πολιτισμούς προήγαγε τη λατρεία των ιδίων Θεών με διαφορετικά ονόματα. Πάντοτε δε άφηνε περιθώρια για περισσότερους θεούς. Η λατρεία αυτή ήταν πολύ δημοφιλής γιατί επιδοκίμαζε και προήγαγε την ανηθικότητα ανεχόταν μια μεγάλη ποικιλία από δοξασίες και πεποιθήσεις και παρουσίαζε πολλές φαινομενικές υπερφυσικές εμπειρίες.
  Η πόρνη των τελευταίων ημερών θα συνενώσει σ’ ένα σύστημα ένα μίγμα από πνευματισμό ανατολικό μυστικισμό πανθεϊστικό μετεμψύχωση λατρεία της φύσης και τα παρόμοια.  είναι πολύ πιθανό να ανέχεται οτιδήποτε άλλο εκτός από τον Βιβλικό χριστιανισμό.

  Οι κεφαλές αυτής της οικουμενικής θρησκείας θα συνεργαστούν πολύ στενά με τον αντίχριστο καθώς θα ανεβαίνει στην εξουσία. Όμως δεν θα τα πάνε καλά αφού ο αντίχριστος αποκτήσει την παγκόσμια δύναμη του. θα καταστραφούν από αυτούς τους ίδιους τους οποίους βοήθησαν
(αποκάλυψης ιζ:16).

  Συμπέρασμα ο δράκων (Σατανάς) το θηρίο (Αντίχριστος)και ο ψευδοπροφήτης θα είναι μια ανόσια και βδελυρή τριάδα. Θα μιμηθούν τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στον Πατέρα τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα. Θα αποδεχθούν τη συνεργασία και τη βοήθεια ενός οικουμενικού θρησκευτικού συστήματος με αντάλλαγμα διάφορες εύνοιες. Από τη στιγμή όμως που θα

                                  ==18==
αποκτήσουν απόλυτη δύναμη θα καταστρέψουν την ψεύτικη εκκλησία έτσι που να έχουν απόλυτη ελευθερία για να εγκαθιδρύσουν το δικό τους αθεϊστικό καθεστώς.
                      «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

4Β/. ΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ: ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
  Γνωρίζουμε τοόνομα του πρώτου συνεργάτη του Αντίχριστου. Είναι ο Σατανάς. Δεν μπορούμε όμως να ξέρουμε ποιος είναι ο ψευδοπροφήτης. Έχουμε κι’ εδώ τους ίδιους περιορισμούς όπως όταν προσπαθούμε να βρούμε την ταυτότητα του αντίχριστου. Ακόμα δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε οποιαδήποτε θρησκευτική ομάδα και  να πούμε ότι θα γίνει η πόρνη
Του κεφαλαίου ιζ: της Αποκάλυψης.
                  «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
4Γ/. ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ: ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΩΤΑ
  Ενώ είναι και ανόητο και ανώφελο να προσπαθούμε να βρούμε το όνομα του ψευδοπροφήτη και της πόρνης μπορούμε όμως να αντιστεκόμαστε σ’ αυτούς με το να είμαστε φώτα στον κόσμο αυτό. Το φως στη Βίβλο αντιπροσωπεύει την αλήθεια και την καλοσύνη. Ο Ιησούς είπε για τους πιστούς.»Σεις είσθε το φως του κόσμου…ούτος ας λάμψη το φως σας έμπροσθεν των ανθρώπων δια να ίδωσι τα καλά σα έργα και δοξάσωσι τον Πατέρα σας τον εν τοις ουρανοίς».(Ματθαίος ε: 14—16). Ο Παύλος έγραψε «Διότι είσθε ποτέ σκότος τώρα όμως φως εν Κυρίω περιπατείτε ως τέκνα φωτός» (Εφεσίους ε:8). Καθώς ακτινοβολούμε το φως της αλήθειας και της καλοσύνης αντανακλούμε τον τριαδικό Θεό ο οποίος είναι τελείως σε αγάπη και αγιότητα.

  Ο Θεός και Πατέρας μας είναι«Άγιος»(Ησαϊας α:4
+ε:19—24 + ι: 20 +ιβ: 6). Ο διάβολος είναι «πονηρός»(Ματθαίος ς:13).Ο Θεός δεν μπορεί να πει ψέματα (Αριθμοί κγ:19 και Εβραίους ς:18) Ο Σατανάς είναι «ψεύτης και πατήρ αυτού του ψεύδους» (Ιωάννης η:42—44).
  Ο Ιησούς Χριστός έφερε στην ανθρωπότητα την πληροφορία της χάρης και της αληθείας( Ιωάννης α:17). Αγάπησε τους εχθρούς Του τόσο πολύ ώστε έδωσε τη ζωή Του πάνω στο

                                 ==19==
Γολγοθά για να πληρώσει για τις αμαρτίες τους. ήταν τόσο αγνός και καθαρός ώστε κανένας δεν μπορούσε να τον Κατηγορήσει για αμαρτία. Ο αντίχριστος αντίθετα θα είναι αυτή η αντίθεση της φιλανθρωπίας της αλήθειας και της αγάπης. Θα είναι «ο άνθρωπος της ανομίας»--σκληρός απατηλός και μισητός.

  Το Άγιο Πνεύμα φέρνει πνευματικό φως (Εφεσίους β:1—4). Και αλλαγή μεταμόρφωση(Β΄ Κορινθίους ιθ:1—18). Σ’ όλους εκείνους που παραχωρούνται σ’ αυτό παράγει μέσα τους καρπό του Πνεύματος «αγάπη χαρά ειρήνη μακροθυμία χρηστότητα αγαθοσύνη πίστη πραότητα εγκράτεια». (Γαλάτας ε:22). Ο ψευδοπροφήτης θα ενωθεί με τον Σατανά και τον αντίχριστο για να θανατώσει τους αγίους (αποκάλυψης ιγ:1—18). Θα βοηθήσει επίσης τους συνεργάτες του να πείσουν μια συντροφιά από επίγειους αρχηγούς να λάβουν μέρος σε μια στρατιωτική εκστρατεία που τελικά θα τους οδηγήσει σ’ αυτή την καταδίκη τους(Αποκάλυψης ις:12—16).
  Όλοι εμείς που ανήκουμε στον αληθινό και ζωντανό Θεό Τον αντιπροσωπεύουμε επάξια με την ζωή μας αντανακλούμε το φως που είναι Εκείνος. Ο Παύλος μιλώντας για το φως λέει ότι «καρπός του Πνεύματος είναι εν πάση αγαθοσύνη και δικαιοσύνη και αλήθεια» (Εφεσίους ε:9). Περπατώντας σαν παιδιά του φωτός μπορούμε να αναχαιτίσουμε τις δυνάμεις του κακού που αντιπροσωπεύουν το πνεύμα του Αντίχριστου. Δεν επιβραδύνουμε την εμφάνιση του αντίχριστου και του ψευδοπροφήτη ή της πόρνης μπορούμε όμως να οδηγήσουμε τους ανθρώπους από το σκοτάδι της αμαρτίας στο φως του Ευαγγελίου.

                 «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

---------6-----------------------------6-------------------------------6------
Τι γνωρίζουμε-----------Τι δεν γνωρίζουμε-----Τι θα πρέπει
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
--------------------------------------Γνωρίζουμε---------Να κάνουμε
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

                               ==20==

1 α/--Τους καιρούς----1β/---Την ακριβή-----1γ/Να είμαστε
--------------Του-------------Ημερομηνία-----------------Έτοιμοι-----
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
2 Α/ Το χαρακτήρα ----2β/Την ταυτότητα----2γ/Να έχουμε
-----------Του-----------------------Του---------------------Διάκριση
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
3 α/τη Στρατηγική------3β/Το έθνος ή-------3γ/Να είμαστε---
-----------Του-----------------τη φυλή του------------Προσεκτικοί----
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
4 α/Τους συνεργάτες---4β/Τα ονόματα------4γ/Να είμαστε---
--------------Του-------------------------Τους--------------------φώτα------
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
5 α/Την κυριαρχία----5β/Τα πράγματα------5γ/Να είμαστε---
-------------Του------------------Κράτη-------καλά πληροφορημένοι-
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

5 Α. ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ: ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ
  Ο αντίχριστοςθα είναι ο επίσημος κυβερνήτης του Δυτικού κόσμου και θα ασκεί εξουσία σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα. Θα κυριαρχεί σ’ αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε «ανανεωμένη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία». Αυτή την πληροφορία μας τη δίνουν τα βιβλία του Δανιήλ και της αποκάλυψης.
   Σύμφωνα με το β: κεφάλαιο του Δανιήλ. Το κεφάλαιο αυτό αναφέρει την ιστορία του ονείρου ενός βασιλιά και την εξήγηση που έδωσε σ’ αυτό ένας προφήτης. Γύρω στο 800 πχ ο Ναβουχοδονόσωρ ο βασιλιάς της βαβυλωνιακής Αυτοκρατορίας είδε στο όνειρο του μια πελώρια εικόνα. Ενώ κοίταζε την εικόνα είδε μια πέτρα—που αποσπάστηκε μυστηριωδώς από ένα
Βουνό—να κυλάει κάτω και να χτυπάει το άγαλμα στα πόδια του που ήσαν από σίδηρο και πηλό και να τα κομματιάζει.
  Απ’ όσα είπε ο Δανιήλ στον βασιλιά και από ότι ξέρουμε από την ιστορία η κεφαλή από χρυσάφι αντιπροσώπευε τη Βαβυλώνα και τα άλλα τμήματα τής εικόνας αντιπροσώπευαν τη
Μηδο-Περσία την Ελλάδα και την Ρώμη. Η Ρώμη το σιδερένιο τμήμα της εικόνας σιγά-σιγά παράκμασε και χωρίστηκε σε δύο


                                ==21==
Μέρη Ιστορικά το δυτικό μέρος διήρκεσε μέχρι το 476 π.χ. ενώ το ανατολικό μέχρι το 1400περίπου.
  Στο όνειροόμως η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία καταστρέφεται ξαφνικά. Επομένως η προφητεία αυτή δεν μπορεί να εκπληρωθεί κατά γράμμα εκτός εάν η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ξαναζωντανέψει και πάλι τον καιρό που θα επιστρέψει ο Ιησούς Χριστός στη γη.
  Εδώ πάλι γεννάται το εξής ερώτημα. Μήπως αυτό σημαίνει ότι η ανανεωμένη αυτή Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία θα έχει τα ίδια σύνορα που είχε στο παρελθόν; Όχι απαραίτητα. Τα γεωγραφικά όρια των αυτοκρατοριών αλλάζουν. Ακόμα και οι πρωτεύουσες τους αλλάζουν όπως συνέβη στη Βρετανική Αυτοκρατορία ‘όταν το Λονδίνο αντικατέστησε το Γουϊντσεστερ σαν πρωτεύουσα κατά την διάρκεια του13ου αιώνα. Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία επέχει= (=επέχω θέσιν αναπληρώνω κάποιον)  στη θέση αυτού που αποκαλούμε σήμερα Δυτικό Κόσμο—όλα τα έθνη δηλαδή που έχουν διατηρήσει μέχρι σήμερα το σώμα του Ρωμαϊκού νόμου σαν βάσει νομολογίας τους. Και λέγοντας Δυτικό Κόσμο συνήθως εννοούμε τα βόρεια κράτη της Μέσης ανατολής όλη τη Δυτική Ευρώπη και τα κράτη της Αμερικής.

  Σύμφωνα με το ιγ: κεφάλαιο της Αποκάλυψης. Το θηρίο του ιγ: κεφαλαίου της Αποκάλυψηςέχει 10 κέρατα και 7 κεφαλές. Έχουμε ήδη αναφέρει ότι οικεφαλές αντιπροσωπεύουν μια διαδοχή από μεγάλες αυτοκρατορίες. Τα 10 κέρατα αντιπροσωπεύουν 10 κράτη από τα οποία θα αποτελείται η αυτοκρατορία του αντίχριστου. Ο λέων η αρκούδα και η λεοπάρδαλης στο ιγ: κεφάλαιο στην Αποκάλυψη όπως και στο ζ: του Δανιήλαντιπροσωπεύουν αντίστοιχα τη Βαβυλωνιακή Μηδο-Περσική και Ελληνικήαυτοκρατορία. Η όραση αυτή φανερώνει ότι η τελευταία αυτοκρατορία του Αντίχριστου θα συνδυάζει τα πιο σπουδαία στοιχεία όλων αυτών των αρχαίων βασιλείων.
         «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
5Β/ ΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ: ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ
  Μερικοί είναι βέβαιοι ότι η ευρωπαϊκή Κοινή Αγορά είναι


                                ==22==
Πρόδρομος της βασιλείας του Αντίχριστου. Κανένας όμως δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος γι’ αυτό. Ο αριθμός των κρατών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας αλλάζει από καιρό σε καιρό. Κι’ επί πλέον τα10 κράτη που θα αποτελούν την ομοσπονδία του Αντίχριστου πολύ πιθανό να περιλαμβάνουν ορισμένα κράτη από τη Μέση Ανατολή τη Βόρειο Αφρική και την Αμερική.
  «Και έδωκεν εις αυτό την δύναμιν αυτού και τον θρόνον αυτού και εξουσίαν μεγάλην…Και εθαύμασεν όλη η γη οπίσω αυτού»
(Αποκάλυψης ιγ:23)                                                                                                                                       
    Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ποια θα είναι η πρωτεύουσα αυτού του μελλοντικού βασιλείου. Ίσως είναι η Ρώμη η Βαβυλών ή μια εντελώς καινούργια πόλη, επομένως είναι ανώφελο να προσπαθούμε να προσδιορίσουμε τα ακριβή όρια της αυτοκρατορίας του αντίχριστου τα ονόματα των εθνών που θα την αποτελούν  ή την ταυτότητα της πρωτεύουσας της.

                     «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
5Γ. ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ:
      ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟΙ
  Μια σωστή πληροφόρηση για τις σύγχρονες τάσεις που υπάρχουν για μια διεθνοποίηση θα μας βοηθήσει να εκπληρώσουμε το ρόλο μας σαν χριστιανοί πολίτες. Επίσης θα αυξήσει την προσμονή μα για τη δεύτερη έλευση του Ιησού Χριστού. Βέβαια κάθε διεθνοποίηση που γίνεται δεν προέρχεται απαραίτητα από τον πονηρό. Το ελεύθερο εμπόριο αυξάνει το επίπεδο της ζωής σε πολλές χώρες. Η Ρύθμιση των υλικών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ατομικής δύναμης μπορεί να γίνει απόλυτη αναγκαιότητα. Οι προσπάθειες όμως που γίνονται για να οδηγηθούν όλοι οι λαοί μαζί σε μια υλιστική ανθρωπιστική άποψη της ζωής με τον έλεγχο της εκπαίδευσης των παιδιών θα πρέπει να απορριφθεί.
   Το γεγονός ότι βαδίζουμε ολοταχώς για την εδραίωση ενός ενωμένου κόσμου ίσως είναι μια σοβαρή ένδειξη ότι ο καιρός του Αντίχριστου πλησιάζει. Με τη σημερινή τεχνολογία ένας παγκόσμιος κυβερνήτης θα μπορούσε πολύ εύκολα να έχει υπό


                                 ==23==
έλεγχο του όλες τις αγορές και τις πωλήσεις. Τα γεγονότα αυτά όμως δεν θα πρέπει να μας τρομάζουν. Αντίθετα θα πρέπει να αυξάνουν μέσα μας την προσδοκία για τον ερχομό του Χριστού.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

Τι γνωρίζουμε--------------Τι δεν---------------Τι θα πρέπει--------
------------------------------Γνωρίζουμε------------να κάνουμε----------
1 α/Τους καιρούς----1β/την ακριβή---------1γ/Να είμαστε----
-------------Του----------------Ημερομηνία--------------Έτοιμοι--------
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
2 α/Το χαρακτήρα ----2β/Την ταυτότητα----2γ/Να έχουμε---
--------------Του-----------------Του-------------------------Διάκριση-----
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
3 α/Τη στρατηγική---3β/Το έθνος ή-----------3γ/Να είμαστε
--------------Του--------------Τη φυλή του--------------Προσεκτικοί
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
4 α/Τους Συνεργάτες—4β/Τα ονόματα-------4γ/Να είμαστε
--------------Του--------------------Τους---------------------Φώτα--------
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
5 α/Το βασίλειο---5β/Τα πραγματικά-----5γ/Να είμαστε
-----------Του-----------------Κράτη--------Καλά πληροφορημένοι
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
6 α/την ήτα--------6β/ τις λεπτομέρειες----6γ/Να έχουμε---
-------Του----------------Του πολέμου--------------Εμπιστοσύνη---
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
6 Α/ ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ: ΤΗΝ ΗΤΑ ΤΟΥ
  Ο Αντίχριστος θα κυβερνήσει τον κόσμο για ένα μικρό χρονικό διάστημα μόνο. Μετά θα ηττηθεί κυριολεκτικά και ολοκληρωτικά. Αφού διαλύσει τη συνθήκη με το Ισραήλ θα του απομείνουν άλλα 3 ½ χρόνια ακόμα (Δανιήλ θ: 24—27)
Σύμφωνα με το (Δανιήλ ια:40—45)λίγο πριν από την περίοδο των 3 ½ ετών θα αντιμετωπίσει μια επανάσταση από τον «βασιλιά του Νότου» και την άλλη από του «βασιλιά του Βορρά». Θα τους νικήσει θα σαρώσει τη Μέση Ανατολή θα φέρει πανωλεθρία και ερήμωση στο Ισραήλ θα ακούσει συνταρακτικά

                                  ==24==
νέα από ανατολή και βορρά και θα εμπλακεί στη μάχη που θα τον οδηγήσει στην τελειωτική του καταστροφή.
  Το ιδ: του Ζαχαρία μαςδίνει μερικά πρόσθετα γεγονότα από την ήττα του Αντίχριστου. Οι δυνάμεις του θα νικηθούν τη στιγμή που θα λεηλατούν την Ιερουσαλήμ. Όταν ο Κύριος επιστρέψει στο όρος των Ελαιών η τοπογραφία της Παλαιστίνης θα αλλάξει ριζικά και ξαφνικά. Τρομερές επιδημίες θα χτυπήσουν τον εχθρό. Οι θεοσεβείς Ισραηλίτες θα ενωθούν με τα ουράνια στρατεύματα για να επιτεθούν εναντίον των εχθρών τους. και ο Κύριος Ιησούς Χριστός θα φέρει την ειρήνη και την τάξη μέσα από το χάος και την απόγνωση.
  Η αποκάλυψης μας λέει ότι ο Ευφράτης ποταμός θα αποξηρανθεί «δια να ετοιμασθεί η οδός των βασιλέων των από ανατολών ηλίου»(Αποκάλυψης ις:12).Ακάθαρτα πνεύματα σταλμένα από την «διαβολική τριάδα» θα εξαπατήσουν τους ηγέτες των εθνών να συγκεντρωθούν τα στρατεύματα τους στην Κοιλάδα Αρμαγεδών για να πολεμήσουν μια μεγάλη μάχη εναντίον του Θεού(Αποκάλυψης ις:13—16). Η πλούσια και ακμάζουσα Βαβυλώνα θα καταστραφεί με υπερφυσικό τρόπο(Αποκάλυψης ιη:). Και ο Χριστός θα κατεβεί σαν Αρχιστράτηγος των ουράνιων δυνάμεων θα καταστρέψει τους εχθρούς Του και το θηρίο και τον ψευδοπροφήτη και θα τους ρίξει στη λίμνη πυρός.(Αποκάλυψης ιθ:11—21).
                       «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

6Β.ΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ: ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ  =====================ΠΟΛΕΜΟΥ  
  Ενώ ι Δανιήλ ο Ζαχαρίας και η Αποκάλυψηςδείχνουν τον αντίχριστο και το στρατό του να νικούνται ολοκληρωτικά με τη δεύτερη έλευση του Χριστού εν τούτοις δεν μας αναφέρουν λεπτομέρειες ούτε δείχνουν τα γεγονότα με την σειρά τους. δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα έθνη που αποτελούν τη νότια και βόρεια συμμαχία που αναφέρονται στο (ια: του Δανιήλ). Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιοι είναι οι «βασιλείς της ανατολής» (Αποκάλυψης ις:12). Και δεν μπορούμε να πλησιάσουμε μια λεπτομερή και ακριβή χρονολογία για τον πόλεμο του

                                ==25==
Αρμαγεδώνος. Πολλές από τις λεπτομέρειες όπως και αυτές που αφορούσαν την πρώτη έλευση του Χριστού θα γίνουν φανερές καθώς εκπληρώνονται.
           «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
6Γ.ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ: ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ
==============ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
  Ενώ δεν γνωρίζουμε τα διάφορα γεγονότα με την ακριβή σειρά που θα συμβούν μπορούμε όμως να μελετάμε τις προφητείες αυτές με την πεποίθηση και την εμπιστοσύνη ότι ο θεός και ο λαός Του τελικά θα θριαμβεύσουν! Κάθε τι γήινο θα καταστραφεί εμείς που πιστεύουμε είμαστε πολίτες ενός άλλου κόσμου-ενός κόσμου που θα μείνει για πάντα. Ας προσέξουμε λοιπόν να δώσουμε τη σωστή απάντηση στην ερώτηση που κάνει ο απόστολος Πέτρος στη δεύτερη επιστολή του.»Επειδή λοιπόν πάντα ταύτα διαλύονται οποίοι πρέπει να είσθε σεις εις πολίτευμα άγιον και ευσέβειαν προσμένοντες και σπεύδοντες εις την παρουσίαν της ημέρας του Θεού καθ’ ην οι ουρανοί πυρούμενοι θέλουσι διαλυθεί και τα στοιχεία πυρακτούμενα θέλουσι χωνευτεί;».(Β΄ Πέτρου γ:11—12).

               «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ;
               «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
  Με τη μελέτη των προφητειών της Βίβλου τι κερδίζουμε αλήθεια; Ποιο πρακτικό μάθημα μπορούμε να πάρουμε από τις πληροφορίες αυτές σχετικά με τον αντίχριστο;
  Στις ερωτήσεις αυτές αξίζει να σταθούμε και να δώσουμε μια απάντηση. Υπάρχει πιθανότης ορισμένοι που ειδικεύονται πολύ στις προφητείες της Βίβλου να παρουσιάζουν μια χλιαρή πνευματική ζωή χωρίς αφιέρωση στον Κύριο και χωρίς καμιά διάθεση να οδηγήσουν και άλλες ψυχές στον Ιησού Χριστό. Το μυαλό τους είναι γεμάτο από πληροφορίες και θεωρίες αλλά οι καρδιές του είναι άδειες και ψυχρές. Αυτοί οι άνθρωποι δεν αντλούν κανένα πνευματικό όφελος από την έρευνα των Γραφών. Οπωσδήποτε το παράδειγμα τους θα πρέπει να το αποφύγουμε. Ο Θεός δεν θα έβαζε ποτέ τόσο πολλές προφητείες στην

                                 ==26==
 Αγία Γραφή αν δεν ήθελε από μας να τις μελετάμε και να τις διδάσκουμε.
  Μεγάλωσα σε μια εκκλησία που ερμήνευε τις προφητείες μη πιστεύοντας στη χιλιετή βασιλεία. Με άλλα λόγια ο ποιμένας μου δίδασκε ότι δεν θα υπάρξει μελλοντική αποκατάσταση του λαού Ισραήλ σαν εκλεκτού λαού του Θεού και ότι όλες οι προφητείες της Π.Δ. μιλούσαν για μια χρυσή εποχή – εδάφια σαν το Ησαϊα β:1—4και ια:1—16 στον Ιερεμία κγ:5—6 και Ιεζεκιήλ λς:1—38 –Ποτέ δεν θα εκπληρωθούν γιατί ο λαός Ισραήλ απέρριψε τον Ιησού Χριστό στην πρώτη Του έλευση. Σαν αποτέλεσμα πολλά μέρη της Αγίας Γραφής δεν είχαν κανένα νόημα για μένα.

  Αυτό με στενοχωρούσειδιαίτερα μέχρις ότου λίγα χρόνια αργότερα ενώ διάβαζα το (λς: κεφάλαιο του Ιεζεκιήλ) είδα κάτι που δεν είχα δει ποτέ πριν. Στο μέρος αυτό ο Θεός επαναλαμβάνει τις υποσχέσεις Του για την αποκατάσταση του Ισραήλ και διακηρύττει «εγώ δεν κάμνω τούτο ένεκεν υμών οίκος Ισραήλ αλλ’ ένεκεν του ονόματος μου το οποίον βεβηλώσατε μεταξύ των εθνών εις τα οποία ήλθετε» (Ιεζεκιήλ λς:22). Αυτό διάψευσε την ιδέα που είχα ότι ο λαός Ισραήλ λόγω της αμαρτίας και απιστίας του είχε χάσει αυτές τις υποσχόμενες ευλογίες.
  Άρχισα μια πιο προσεχτική μελέτη των προφητειών της Π.Δ. και άρχισα να βλέπω ότι ο Θεός έχει οπωσδήποτε ένα επίγειο πρόγραμμα για το λαό Του τον Ισραήλ. Είδα ακόμη ο Ισραήλ και η εκκλησία είναι δύο ξεχωριστές οντότητες. Έτσι σε λίγο οι προφητείες της Π.Δ. άρχισαν να ζωντανεύουν. Ο Λόγος του Θεού έγινε ζωντανός και πιο πραγματικός για μένα. Σαν αποτέλεσμα άρχισα να μεγαλώνω πνευματικά. Άρχισα να συνειδητοποιώ όλο και πιο πολύ την υπόσχεση ότι ο Ιησούς θα ξαναέλθει και πάλι για δεύτερη φορά. Η συμπεριφορά μου καλυτέρεψε και η επιθυμία μου να κερδίσω κι άλλες ψυχές στον Χριστό μεγάλωσε!
  Η μελέτη των βιβλικών προφητειών μπορεί να είναι για πολλούς μια απλή διανοητική άσκηση όπως μπορεί να είναι και η μελέτη των ιδιοτήτων του Θεό η οποία οποιαδήποτε άλλη
                                   ==27==
βιβλική διδασκαλία. Το μυστικό της επιτυχίας είναι η προσωπική μας σχέση με τον Θεό. Αν αγαπάμε τον Κύριο θεωρούμε το Λόγο Του σαν προσωπικό μήνυμα για μας κι επιθυμούμε πάνω απ’ όλα να τον γνωρίσουμε περισσότερο και να Τον υπηρετήσουμε πιο αποτελεσματικά τότε θα αυξηθούμε και θα μεγαλώσουμε πνευματικά μέσω της μελέτης των προφητειών.
                 «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ΟΙ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΑΝΙΗΛ
  Το χρονολογικό πλαίσιο για τους έσχατους καιρούς βρίσκεται στο (Δανιήλ θ:24—27) ένα μέρος που περιγράφει τις «Εβδομήντα Εβδομάδες» του Ισραήλ. Οι «Εβδομήντα αυτές στην πραγματικότητα είναι μια περίοδος από 7 χρόνια η κάθε μια. Επομένως οι «Εβδομήντα Εβδομάδες» είναι 490 χρόνια. Οι πρώτες 60«εβδομάδες» 483 χρόνια αρχίζουν από το διάταγμα του Αρταξέρξη το 445 π.χ.(Νεεμίας β:5)μέχρι του θάνατο του Μεσσία.(Δανιήλ θ:26). Η αρχή του εδαφίου 26αναφέρεται στη σταύρωση του Χριστού. Οι Ρωμαίοι υπό τον Τίτο εκπλήρωσαν τοδεύτερο μέρος του εδαφίου 26 καταστρέφοντας την Ιερουσαλήμ και το ναό το 70 μ.χ.
  Στο χωρίο αυτό συναντάμε τον αντίχριστο-ο οποίος ονομάζεται εδώ «ηγούμενος». Αυτός θα κάμει συνθήκη με πολλούς(με το λαό του Δανιήλ τους Ιουδαίους εδάφιο 24)για μια Εβδομάδα
(7 χρόνια). Αυτή είναι η Εβδομηκοστή εβδομάδα ο καιρός που ο Θεός θα ξαναρχίσει την δοσοληψία Του με το λαό Ισραήλ. Ο αντίχριστος σύμφωνα με χαρακτήρα του θα παραβεί τη συνθήκη του έπειτα από τριάμισι χρόνια («εν τω ημίσει της Εβδομάδος» εδάφιο 27) και θα αρχίσει μια βασιλεία τρόμου και καταστροφής που θα ερημώσει την πόλη Ιερουσαλήμ. Όμως τελικά θα νικηθεί και θα αφανιστεί όταν ο Χριστός επιστρέψει στη γη.

                   «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  Οι μελετητές της Βίβλου που πιστεύουν ότι ο Ιησούς Χριστός μπορεί να επιστρέψει οποιαδήποτε στιγμή για να παραλάβει  τους πιστούς από τη γη (Αρπαγή της Εκκλησίας) ισχυρίζονται

                                ==28==
Ότι αυτό θα γίνει προτού ο αντίχριστος αρχίσει τη βασιλεία του εδώ κάτω στη γη. Και οι περισσότεροι από αυτούς πιστεύουν ακόμα ότι η αρπαγή της Εκκλησίας θα γίνει τουλάχιστον
3 ½ χρόνια πριν από τη βασιλεία του Αντίχριστου. Η διδασκαλία αυτή δεν στηρίζεται στο Δανιήλ θ:24 που λέει ότι οι Εβδομάδες έχουν σχέση με το λαό του προφήτη (τους Ιουδαίους) και την πόλη του (την Ιερουσαλήμ)και όχι με την Εκκλησία.
  Μερικοί σχολιαστές της Βίβλου όμως παρ’ όλο που συμφωνούν ότι τα παραπάνω είναι πιθανότητα σωστά λένε ότι η αρπαγή της Εκκλησίας θα μπορούσε ίσως να συμβεί κάποια στιγμή στη διάρκεια του πρώτου ημίσεως της Εβδομηκοστής εβδομάδας. Ισχυρίζονται ότι ο απ. Παύλος μας βεβαιώνει ότι «Θα αρπαχθούμε» προτού ο αντίχριστος αποκαλύψει την αληθινή του ταυτότητα και αρχίσει το πρόγραμμα του διωγμού του.
(Β΄ Θεσσαλονικείς β:1—12).
               «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ;
  Σχεδόν 2.000 χρόνια έχουν περάσει  από τότε που δύο άγγελοι είπαν στους αποστόλους ότι ο Ιησούς ο οποίος μόλις πριν από λίγο είχε εξαφανιστεί πίσω από ένα σύννεφο θα ξαναγυρίσει και πάλι κατά τον ίδιο τρόπο που Τον είχαν δει να φεύγει. Δυο χιλιάδες χρόνια είναι πολύ μεγάλο διάστημα! Η μια γενιά κατόπιν της άλλης περίμενε τη δεύτερη έλευση Του. οι άπιστοι συχνά κοροϊδεύουν. Πολλοί χριστιανοί αρχίζουν  να γίνονται νωθροί και χλιαροί. Οι λίγοι που πραγματικά μελετούν και ασχολούνται με τη Βιβλική προφητεία πολύ συχνά κάνουν χονδροειδή λάθη που γίνονται αφορμή για δυσπιστία και δυσφήμηση.
  Το προφητικό ρολόι όμως εξακολουθεί να χτυπάει. Και μια μέρα ξαφνικά και απροσδόκητα θα ακουστεί ο ήχος της σάλπιγγας και μια θριαμβευτική κραυγή θα διαπεράσει τον αέρα. Και τότε θα γίνει η αρπαγή η ανάσταση και το βήμα της κρίσης του Χριστού. Για τους ασεβείς όμως θα μείνουν εδώ κάτω στη γη θα γίνει η αποκάλυψης του αντίχριστου η τρομερή περίοδος της μεγάλης θλίψης και η καταστροφή της Μάχης του


                                 ==29==
Αρμαγεδώνος.
  Αγαπητέ μου αναγνώστη είσαι έτοιμος; Αν έχεις δεχθεί τον Ιησού Χριστό σαν Σωτήρα σου δεν έχεις κανένα λόγο να φοβάσαι για την αιώνια κόλαση. Αν όμως ζεις μια ζωή μέσα στην αμαρτία και την παρακοή τότε θα ντραπείς και θα φοβηθείς όταν ο Χριστός έρθει να πάρει την εκκλησία Του.
  Αν δεν έχεις ποτέ αναγνωρίσει την αμαρτία σου και δεν έχεις πιστέψει στον Ιησού Χριστό να’ σαι βέβαιος ότι θα αντιμετωπίσεις την πιο σκοτεινή περίοδο σε όλη την ιστορία. Και πολύ πιθανόν να γίνεις οπαδός του αντίχριστου. Το Β΄ Θεσσαλονικείς β:12 μας λέει ότι άνθρωποι που γνώριζαν την αλήθεια πριν την αρπαγή της εκκλησίας είναι πιθανόν να πλανηθούν και να καταστραφούν. Δέξου λοιπόν τον Ιησού Χριστό σαν Σωτήρα και Λυτρωτή σου τώρα. Αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά!
Μετάφραση :Σοφίας Μανουσαρίδου.














                                                    ====Αμήν=====