4--9--2018-----01- KAI -02---ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥ Χρήστος Φραγκόπουλος)

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



 01--KAI --02--TOY BIBLIOY MERH
  Σεις είσθαι η επιστολή ημών εγγεγραμμένη εν ταις καρδίαις ημών. Γινωσκομένη και αναγιγνωσκομένη υπό πάντων των ανθρώπων και φανερώνεσθε ότι είσθε επιστολή Χριστού

                                 ==1==
Εγγεγραμμένη
……………………………………………
Εις πλάκας σαρκίνας της καρδίας.(Β΄ Κορινθίους γ: 2—3) .


1—Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
  Από παλιά μαπερισσότερο από τα μέσα του περασμένου αιώνα καταβάλλεται μια προσπάθεια πάρα πολύ μεγάλη να αποδείξουν και να πείσουν πως ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ζώο και αυτός όπως και τα άλλα ζώα. Μικρές και ασήμαντες διαφορές μεταξύ αυτού και των ζώων υπάρχουν. Έτσι μας λένε. Όσο όμως η επιστήμη προχωρεί και όσο οι δαρβινικές θέσεις κάθε μέρα αποδεικνύονται τελείως αναπόδεικτες και καθαρά φανταστικές όλο και περισσότερο βεβαιώνεται η αλήθεια πως ο άνθρωπος δεν έχει κανένα κοινό σημείο με τα ζώα. Θα μπορούσαμε στο σημείο αυτό να απαριθμήσουμε ένα τεράστιο κατάλογο τέτοιων βασικών και ουσιαστικών διαφορών μα δεν είναι αυτό το θέμα μας.

  Μια από τις μεγάλες και βασικές διαφορές ανάμεσα στον άνθρωπο και στα ζώα είναι ο λόγος η κουβέντα η λαλιά. Όσο και αν φαίνεται τόσο απλός λόγος στην πραγματικότητα είναι ένας τεράστιος μηχανισμός πολύ λεπτός που τον μελετούν πλήθος επιστημών που αρκούνται στο να καταγράψουν τις παρατηρήσεις τους. μόνο ο άνθρωπος είναι προικισμένος από τον Θεό με το χάρισμα του λόγου. Στη βάση ο άνθρωπος είναι ον κοινωνικό και σαν τέτοιο πρέπει να έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό που να μπορεί να έλθει σε επικοινωνία με τον Θεό τον Δημιουργό του και με τους άλλους ανθρώπους μέσα στον κόσμο τούτο. Μόνον ο άνθρωπος έχει το χάρισμα του λόγου.

  Τα ζώα όσο και αν έκανανμάταιες προσπάθειες να αποδείξουν πως και αυτά έχουν λαλιά είναι απόλυτα βεβαιωμένο που λόγο λαλιά δεν έχουν. Έχουν περιορισμένο κύκλο κραυγών ή μηκυθμών που είναι ενστικτώδεις και φανερώνουν κάποια συναισθήματα χαράς λύπης οργής οργασμού φόβου. Δεν είναι λόγος αυτός. Είναι κάτι το τόσο απλό και χωρίς βάθος. Για όσους δε δεν γνωρίζουν λέμε πως ο παπαγάλος και άλλα πουλιά που φαίνονται πως μπορούν να πουν μερικές λέξεις απλώς

                                  ==2==
επαναλαμβάνουν κάποιους ήχους με τρόπο μηχανικό χωρίς καμιά συμμετοχή στα όσα λένε. Είναι ένα μέσο αμύνης και τίποτα περισσότερο. Τα πουλιά αυτά πετούν και κάθονται πάνω στα τροπικά δένδρα σε μεγάλα κοπάδια και όταν αρχίζουν να μιλούν ή να επαναλαμβάνουν τους ήχους που ακούν αυτό είναι ένα μέσο αμύνης γι’ αυτό γιατί ο θόρυβος που δημιουργούν τα προστατεύει από τους εχθρούς των.
                    «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

2—Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

  Σε κάποιο όμορφο άρθροπου διάβασα έλεγε κάποιος πνευματικός άνθρωπος του τόπου μας πως ο λόγος ο τόσο απαραίτητος για την κοινωνική μας ζωή παρουσιάζει ένα σοβαρότατο μειονέκτημα. Είναι πολύ ρευστός αδύνατος και πολύ γρήγορα μόλις βγει από το ανθρώπινο στόμα αρχίζει να φθείρεται και μάλιστα η φθορά πολλές φορές είναι πάρα πολύ μεγάλη. Μετά από μια ομιλία εάν ρωτήσεις διαφόρους ακροατάς που προσωπικά άκουσαν την ομιλία θα διαπιστώσεις πως έχουν συγκρατήσει μέρος μονάχα των όσων ακούσανε και πάλι αυτά όχι ακριβώς όπως τα είπε ο ομιλητής.
Εάν κάνεις τον ίδιο έλεγχο μετά από ένα μήνα τα πράγματα θα είναι τόσο απογοητευτικά. Δεν θα έχουν απομείνει παρά ελάχιστα παραμορφωμένα υπόλοιπα. Ο προφορικός λόγος φεύγει χάνεται αλλοιώνεται.  Υπάρχει ένας μηχανισμός εγγραφής του λόγου και άλλων στοιχείων που μας ενδιαφέρουν στη ζωή. Μα τι να πρωτογράψει ο μηχανισμός αυτός μνήμης; Και ποικίλη τόσο πολύ από άνθρωπο σε άνθρωπο. Είναι άλλοι που έχουνε δυνατή μνήμη. Άλλοι αδύνατη. Όσο δε περνούν τα χρόνια η μνήμη εξασθενίζει σε μεγάλο βαθμό. Θαυμάζουμε αυτούς που έχουν μεγάλη μνήμη. Άκουσα για κάποιο ανώτερο δημόσιο υπάλληλο που διετέλεσε και υπουργός κάποτε πως όταν διάβαζε ένα νομοσχέδιο μια φορά μπορούσε να το επαναλάβει ολόκληρο σε όλες του τις λεπτομέρειες. Αυτό είναι σπάνιο και απίθανο.











............................