29--8-2018---02--ΣΠΟΡΑ ΚΑΙ ΘΕΡΙΣΜΟΣ Χρήστος Φραγκόπουλος.

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



02-
ΣΠΟΡΑ ΚΑΙ ΘΕΡΙΣΜΟΣ
μεγάλης αλήθειας φέρνει τραγικά αποτελέσματα επειδή αφήνει να υπάρχουν αντιλήψεις και απόψεις που είναι τόσο μακριά από το λόγο του Θεού και την τάξη που κυριαρχεί πάνω στα πνευματικά πραγματικά. Πολλοί φαντάζονται πως τα διάφορα πνευματικά φαινόμενα χαρακτηρίζονται από κάποια ελαστικότητα μπορούν να γίνουν με αυτόν τον τρόπο ή με Χρήστος Φραγκόπουλος.

2/.—ΝΟΜΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ

  Μελετώντας την Αγία Γραφή διαπιστώνουμε πως ανάλογοι νόμοι υπάρχουν και μέσα στα πνευματικά πράγματα. Δυστυχώς για πολλούς η αλήθεια αυτή είναι άγνωστη. Δεν παίρνουμε τα λόγια του Ευαγγελίου με τον ίδιο τρόπο που προσέχουμε τους φυσικούς νόμους. Ακριβώς η έλλειψη κατανοήσεως αυτής της κάποιον άλλον πως μπορούν να επισπεύσουν την αποτελεσματικότητα τους ή να επιβραδύνουν.
Άλλοι πάλι νομίζουν πως στα πνευματικά φαινόμενα που και εδώ έχουμε την αλληλουχία αιτίου και αποτελέσματος  μπορούν να μεσολαβήσουν άλλοι παράγοντες και εκ των υστέρων να αλλάξουν το αποτέλεσμα όπως η προσευχή όπως η καθυστερημένη μετάνοια ή άλλα στοιχεία που θα δούμε παρακάτω. Άλλοι πάλι πιστεύουν στις προσωπικές παρεμβάσεις γι’ αυτό καταφεύγουν σε κάποιους εργάτες του Ευαγγελίου και ζητούν από αυτούς να προσευχηθούν νομίζοντας πως έχει μεγαλύτερη αξία η προσευχή τους ενώ εκείνο που ο Λόγος του Θεού λέγει και είναι νόμος  πνευματικός είναι ο καθαρισμός της καρδιάς τους και η ομολογία της παρανομίας τους.

  Τα όσα παρατηρούμεστους φυσικούς νόμους ισχύουν και στους πνευματικούς νόμους γιατί είναι νόμοι ταγμένοι από τον ίδιο τον Δημιουργό για να εξυπηρετούν τα αιώνια σχέδια του. μάλιστα βλέπουμε να υπάρχει και μια αντιστοιχία. Πολλές φορές μέσα στο λόγο του Θεού και από το στόμα Κυρίου μας ακούσαμε να παίρνει φαινόμενα από το φυσικό περιβάλλον και χωρίς καμιά μεταβολή ή προσαρμογή να τα εφαρμόζει σε πνευματικά θέματα φανερώνοντας μας με τον τρόπο αυτό πως υπάρχει μια σχέση ανάμεσα τους που εμείς ίσως δεν γνωρίζουμε. Και ακούμε τον Θεό να λέγει χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την άμπελο  με τα κλήματα από το στάρι που πρέπει να πεθάνει από τον άνεμο που φυσά χωρίς να ξέρουμε την αρχή και την κατάληξη του 


Είναι σαν να ακούμε τον Κύριο μας να λέγει πως δεν υπάρχει καμιά διαφορά. Ότι συμβαίνει στο ένα μέρος στο φυσικό σύμπαν συμβαίνει και στο πνευματικό σύμπαν του Θεού. Η ίδια τάξη επικρατεί. Υπάρχει συγγένεια ανάμεσα τους







..........