27-8-2018--Άνδρες της πίστεως- ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 




Άνδρες της πίστεως
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά Σπ. Φίλου
Θέμα : δια πίστεως  9-2--2017
Εδώ θα δούμε τουλάχιστον τρία θέματα πάνω στον Αβραάμ.
 Την πίστη  το τον διαχωρισμό  από τις συγγένειες και ομοεθνείς του και πάνω από όλα την υπακοή του.στο θέλημα τουΘεού
Εβραίους 11
8 Με πίστη ο Αβραάμ υπάκουσε, όταν τον καλούσε να βγει έξω, στον τόπο που επρόκειτο να πάρει για κληρονομιά, και βγήκε έξω, μη ξέροντας πού πηγαίνει.
9 Με πίστη παροίκησε στη γη τής υπόσχεσης ως ξένη, κατοικώντας σε σκηνές, μαζί με τον Ισαάκ και τον Ιακώβ, τους συγκληρονόμους τής ίδιας υπόσχεσης·
10 επειδή, περίμενε την πόλη που είχε τα θεμέλια, της οποίας τεχνίτης και δημιουργός είναι ο Θεός.
….

Από το βιβλίο θα θεμέλια της χριστιανικής πίστεως ένα μέρος για την συγχώρηση και τι θέλει από μας ο Θεός
ΣΤ’ ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΩΣ
 Ο Θεός έχει ήδη κάμει το μέρος Του. ο αμνός έχει θυσιαστεί.
Η θυσία έχει γίνει δεκτή. Αλλά ποιος είναι ο ρόλος τον οποίο
Πρέπει να παίξει ο άνθρωπος για την απόκτηση της συγχωρήσεως; Δύο είναι οι τάξεις των ανθρώπων που την χρειάζονται:
1/. Εκείνοι  που την χρειάζονται για να σωθούν. Όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στην οικογένεια του Θεού πρέπει να δεχθούν την δια του Χριστού εξιλέωση της αμαρτίας τους.
Δια της πίστεως (εμπιστοσύνης) στις διακηρύξεις του Θείου Λόγου-(αυτό είναι κλειδί που ανοίγει την θύρα της Σωτηρίας)
Πρέπει αφού πρώτα αναγνωρίσουν την αμαρτωλή τους κατάσταση να δεχθούν τον Υιό του Θεού ως Σωτήρα τους. αυτός είναι ο μόνος δρόμος της συγχωρήσεως και σωτηρίας.

 Γι αυτό ο Θεός ήθελε καρδιές που να ενώνονταν με την δική Του. βλέπουμε στην Π. Δ. υπήρξαν άνθρωποι που είχαν τέλεια καρδιά μαζί Του.
Πόσο μάλλον εμείς που μας έδωσε όλο τον εαυτό του ολοκαύτωμα μας αγάπησε χωρίς συμφέρον και μας κάνει καινούργιους ανθρώπους με τον όρο πίστης και υπακοής στο θέλημα του αφού πρώτα τον αποδεχτούμε.
Ο Αβραάμ ήταν ένας άνθρωπος των προβάτων που μέσα στη φύση στον καθαρό ουρανό στον βραδινό με την σελήνη και τα αστέρια, μάλλον έπιασε το νόημα ενός δημιουργού, και πολύ πιθανόν όρχησε να τον ψάχνει με ειλικρίνεια.
Και όπως βλέπουμε ο Θεός δεν τον παραβλέπει αλλά του μιλά. Ξέρει το πρόβλημα της οικογένειας του που η Σάρα είναι στείρα. Δεν θα του κάνει απογόνους.
Πόσες ιστορίες έχουμε ακούσει ως παιδιά από τους γονείς μας, από τους παππούδες μας κυρίως.

Και τις θυμούμαστε διότι μας τα είπαν ως πραγματικά γεγονότα. Παράδειγμα τους ιστορικούς πολέμους προφορικά και για την προσφυγιά των παλαιοτέρων.
Πιστεύω ότι ο Αβραάμ άκουγε για τον αληθινό Θεό και τα θαυμαστά του. Διότι η γενεαλογία του αν την δούμε κρατά από την γενιά του Σήμ μετά τον κατακλυσμό
……
10 ΑΥΤΗ είναι η γενεαλογία του Σημ.
Ο Σημ. ήταν 100 χρόνων, όταν γέννησε τον Αρφαξάδ, δύο χρόνια μετά τον κατακλυσμό·…κλπ
Και φτάνουμε στην γενιά του Αβραάμ.
23 και ο Σερούχ έζησε, αφού γέννησε τον Ναχώρ, 200 χρόνια, και γέννησε γιους και θυγατέρες.
24 Και ο Ναχώρ έζησε 29 χρόνια, και γέννησε τον Θάρα·
25 και ο Ναχώρ έζησε, αφού γέννησε τον Θάρα, 119 χρόνια, και γέννησε γιους και θυγατέρες.
26 Και ο Θάρα έζησε 70 χρόνια, και γέννησε τον Άβραμ, τον Ναχώρ, και τον Αρράν.

27 ΚΑΙ αυτή είναι η γενεαλογία τού Θάρα: Ο Θάρα γέννησε τον Άβραμ, τον Ναχώρ, και τον Αρράν· και ο Αρράν γέννησε τον Λωτ.
28 Και ο Αρράν πέθανε μπροστά στον Θάρα τον πατέρα του, στον τόπο της γέννησής του, στην Ουρ των Χαλδαίων.
29 Και ο Άβραμ και ο Ναχώρ πήραν για τον εαυτό τους γυναίκες· το όνομα της γυναίκας τού Άβραμ, ήταν Σάρα· και το όνομα της γυναίκας τού Ναχώρ, ήταν Μελχά, θυγατέρα τού Αρράν, πατέρα τής Μελχά και πατέρα τού Ιεσχά.
Ο Κύριος εύχομαι να μιλήσει στις καρδιές μας και να μιμηθούμε την πίστη αυτών των ανθρώπων που δεν είχαν πάρα πολύ φως όπως έχουμε εμείς αλλά η πίστη που διέθεταν τους έδινε τόσο πολύ φως ώστε να μιλούν με το Θεό να περπατούν μαζί του να ονομάζονται: «φίλος Θεού» ονομάστηκε ο Αβραάμ. Αμήν
Scha

…………………….…………….
Άνδρες της πίστεως
10----8-2-2017—KAI 23—8—2018--
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά Σπ. Φίλου
Θέμα : δια πίστεως  9-2--2017
Να ξαναπούμε πάλι λίγο, ότι τα χρόνια εκείνα οι άνθρωποι ήταν σκηνίτες.(Και ξέρουμε ότι και σήμερα υπάρχουν νομάδες στην έρημο Αραβίας Αφρικής και αλλού). Οπότε τα βράδια σίγουρα μαζευόταν και διηγούνταν ιστορίες των προγόνων τους. Έτσι μέσα απο αυτά θα άκουσε για τον αληθινό Θεό ο Αβραάμ και θα άρχισε  η αγνή ψυχή του, να αναζητά Αυτόν τον Δημιουργό, που κάθε μέρα επιβεβαιώνονταν ότι υπάρχει.
Ο Λόγος του Θεού κατ’ ευθείαν μας βάζει στο κάλεσμα του Αβραάμ. Γι αυτό θα αφήσω την φαντασία μου στην άκρηκαι θα μπούμε στον αληθινό Λόγο.

Γένεσης 12:
1 ΚΑΙ ο Κύριος είπε στον Άβραμ: Βγες έξω από τη γη σου, και από τη συγγένειά σου, και από την οικογένεια του πατέρα σου, στη γη που θα σου δείξω·
2 και θα σε κάνω να γίνεις ένα μεγάλο έθνος· και θα σε ευλογήσω, και θα μεγαλύνω το όνομά σου· και θα είσαι για ευλογία·
Όπως είπα με την χάρη του Θεού ο Αβραάμ αναζητούσε τον αληθινό Θεό.
Ο Θεός όταν μας καλεί μας καλεί να γίνουμε εξ’ ολοκλήρου δικοί του. Τα πάντα θέλει μαζί μας να είναι καινούργια.
Μια καινούργια αρχή μαζί Του. Άνθρωποι υπακοής στο θέλημα Του και να μη κοιτούμε πίσω. Αλλά να προχωρούμε μπροστά και να τον ακλουθούμε  όπου μας οδηγήσει Εκείνος.
ΚΑΙ ο Κύριος είπε στον Άβραμ: Βγες έξω από τη γη σου, και από τη συγγένειά σου, και από την οικογένεια του πατέρα σου, στη γη που θα σου δείξω·
2 και θα σε κάνω να γίνεις ένα μεγάλο έθνος· και θα σε ευλογήσω, και θα μεγαλύνω το όνομά σου· και θα είσαι για ευλογία·
Τα πάντα να εγκαταλείψουμε για εκείνον εφόσον το θεωρεί σωστό. ποτέ δεν είναι ο Θεός κατά της οικογένειας αλλά όταν πρόκειται για καθαρή ζωή δική Του μας καλεί να παίξε τον πρωτεύοντα ρόλο στη ζωή μας.

Εδώ ο Θεός διάλεξε αυτόν τον άνθρωπο από τόσους άλλους επειδή ήταν ο μόνος που τον αναζητούσε και έκαμνε το θέλημα του. Οπότε αποφάσισε να κάμει από αυτόν μία γενιά ένα λαό. Θα δούμε πολλά παρακάτω το πώς εκπαίδευσε τον Αβραάμ και έκανε μαζί του διαθήκη (υπόσχεση).
Όταν λέμε ακολουθώ τον Κύριο τα δίνω όλα γι Αυτόν. Διότι τα πράγματα που μας δένουν ακόμα και άνθρωποι αγαπημένοι είναι πεθαμένοι κατά τον Θεό διότι δεν έχουν παραδεχτεί τον Θεό στην Π.Δ. και στην Κ.Δ. τον Ιησού Χριστό. Γι αυτό ο Κύριος τους λεγει αφήστε να θαψουν του νεκρού να θαψουν τους δικούς τους νεκρούς. Είναι πνευματικά πεθαμένοι.

Ματθαίος 8:
21 Ένας άλλος μάλιστα από τους μαθητές του είπε σ' αυτόν: Κύριε, επίτρεψέ μου πρώτα να πάω και να θάψω τον πατέρα μου.
22 Και ο Ιησούς τού είπε: Ακολούθησέ με, και άφησε τους νεκρούς να θάψουν τους δικούς τους νεκρούς.
Λουκάς 9:
59 Και σε έναν άλλον είπε: Ακολούθα με. Και εκείνος είπε: Κύριε, επίτρεψέ μου να πάω πρώτα να θάψω τον πατέρα μου.
60 Και ο Ιησούς είπε σ' αυτόν: Άφησε τους νεκρούς να θάψουν τους δικούς τους νεκρούς·εσύ, όμως, αφού αναχωρήσεις, κήρυττε τη βασιλεία τού Θεού.
61 Και ένας άλλος είπε: Κύριε, θα σε ακολουθήσω· πρώτα, όμως, επίτρεψέ μου να αποχαιρετήσω αυτούς που είναι στην οικογένειά μου.
62 Και ο Ιησούς είπε σ' αυτόν: Κανένας, που έχει βάλει το χέρι του επάνω σε άροτρο, και βλέπει προς τα πίσω, δεν είναι κατάλληλος για τη βασιλεία τού Θεού. Αμήν Ccha

…………
Άνδρες της πίστεως
11----8-2-2017
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
Μεταφορά Σπ. Φίλου
Θέμα : δια πίστεως  9-2--2017
Εβραίους 11:
8 Με πίστη ο Αβραάμ υπάκουσε, όταν τον καλούσε να βγει έξω, στον τόπο που επρόκειτο να πάρει για κληρονομιά, και βγήκε έξω, μη ξέροντας πού πηγαίνει.
9 Με πίστη παροίκησε στη γη τής υπόσχεσης ως ξένη, κατοικώντας σε σκηνές, μαζί με τον Ισαάκ και τον Ιακώβ, τους συγκληρονόμους τής ίδιας υπόσχεσης·
10 επειδή, περίμενε την πόλη που είχε τα θεμέλια, της οποίας τεχνίτης και δημιουργός είναι ο Θεός.
11 Με πίστη και η ίδια η Σάρρα πήρε δύναμη στο να συλλάβει σπέρμα, και παρά τον καιρό τής ηλικίας γέννησε, επειδή στοχάστηκε πιστόν εκείνον που υποσχέθηκε.

12 Γι' αυτό, και από έναν, μάλιστα νεκρωμένον, γεννήθηκαν σαν τα αστέρια τού ουρανού κατά το πλήθος, σαν την άμμο που είναι κοντά στην άκρη τής θάλασσας, η οποία δεν μπορεί να απαριθμηθεί.
…..
Με  πίστη έφυγε « Με πίστη παροίκησε στη γη τής υπόσχεσης ως ξένη»,
Δεν είπε: και που να πάω και τι θα βρω καλά είμαι εδώ ευλόγησε με εδώ αν είναι να με ευλογήσεις. Άσε  που η Σάρα δεν κάνει παιδιά είναι στείρα
Ποιους απογόνους τώρα μου λες;
….
Δεν αμφισβήτησε τα λόγια του Θεού. Μόνο υπακοή έδειξε και πίστη.
Ακολούθησε τις οδηγίες του σε τέτοιο σημείο καθημερινή  πρόοδο πίστης που είχε στον Θεό που από Άβραμ έγινε Αβραάμ.(σημαίνει πλήθος εθνών)
Τους άφησε όλους πίσω του και προχώρησε με τον Θεό.
Αυτό το ίδιο έκανε ο Κύριος όταν μας προσκάλεσε.
Μας έκανε καινούργιους ανθρώπους με μια νέα ζωή μπροστά μας να προχωρήσουμε.

  Αφορμή μας δίνει ο νέος που φοβόταν μήπως ότι έκανε στη ζωή του δεν κερδίσει την βασιλεία των ουρανών
Μάρκος 10:17
17 Και ενώ έβγαινε έξω στον δρόμο, κάποιος έτρεξε, και γονατίζοντας μπροστά του, τον ρωτούσε: Δάσκαλε αγαθέ, τι να κάνω για να κληρονομήσω αιώνια ζωή;
18 Και ο Ιησούς είπε σ' αυτόν: Γιατί με λες αγαθό; Κανένας δεν είναι αγαθός, παρά μονάχα ένας, ο Θεός.
19 Ξέρεις τις εντολές: «Μη μοιχεύσεις· Μη φονεύσεις· Μη κλέψεις· Μη ψευδομαρτυρήσεις· Μη αποστερήσεις· Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα».
20 Και εκείνος, απαντώντας, είπε σ' αυτόν: Δάσκαλε, όλα αυτά τα τήρησα από τη νιότη μου.
21 Και ο Ιησούς, αφού τον κοίταξε καλά, τον αγάπησε, και του είπε: Ένα σού λείπει· πήγαινε, πούλησε όσα έχεις, και δώσε στους φτωχούς· και θα έχεις θησαυρό στον ουρανό· και έλα, ακολούθα με , αφού σηκώσεις τον σταυρό.
22 Εκείνος, όμως, γινόμενος σκυθρωπός εξαιτίας αυτού τού λόγου, αναχώρησε λυπημένος· επειδή, είχε πολλά κτήματα.
……

1/.  Δυστυχώς η περιουσία του ήταν πιο πολύτιμη από την βασιλεία των ουρανών
2/ αυτό έδειχνε έναν άνθρωπο τη ύλης και όχι της πίστης στον: «διδάσκαλο τον αγαθό» όπως τον προσφώνησε
Και όμως ο Κύριος τον αγάπησε όπως αγάπησε και όλο τον κόσμο και η αγάπη αυτή τον οδήγησε να πάρει  επάνω του το δικό μας χρέος.
Κολοσσαεις 2:
13 Κι εσάς, που ήσασταν νεκροί στα αμαρτήματα και στην ακροβυστία τής σάρκας σας, σας ζωοποίησε μαζί του, καθώς σας συγχώρεσε όλα τα πταίσματα,
14 όταν εξάλειψε το χειρόγραφο με τα διατάγματα, που ήταν εναντίον σας, και το αφαίρεσε από το μέσον, καρφώνοντάς το επάνω στον σταυρό·
15 και αφού απογύμνωσε τις αρχές και τις εξουσίες, τις καταντρόπιασε δημόσια, όταν, επάνω του, θριάμβευσε εναντίον τους.
…..

Για να μας αποκτήσει έκανε πόλεμο με τον εχθρό (σατανά)
Και έδωσε τον εαυτό Του ,το αίμα Του λύτρο. Κάθε σταγόνα για μένα και για σένα που με διαβάζεις.
……
Στο θέμα μας.. Ο Κύριος έκανε ένα σχόλιο για τον νέο που έφυγε λυπημένος
Μάρκος 10:23
23 Και ο Ιησούς, κοιτάζοντας ολόγυρα, λέει στους μαθητές του: Πόσο δύσκολα θα μπουν μέσα στη βασιλεία τού Θεού αυτοί που έχουν τα χρήματα;
Ματθαίος 19:
27 Τότε, αποκρινόμενος ο Πέτρος, είπε σ' αυτούς: Δες, εμείς τα αφήσαμε όλα και σε ακολουθήσαμε· τι θα είναι, λοιπόν, σε μας;
Μάρκος 10:
28 Και ο Πέτρος άρχισε να του λέει: Δες, εμείς τα αφήσαμε όλα, και σε ακολουθήσαμε.
Λουκάς 18:
28 Και ο Πέτρος είπε: Δες, εμείς αφήσαμε τα πάντα, και σε ακολουθήσαμε
Τα σχόλια αυτό που ρώτησαν οι μαθητές
Στη συνέχεια. Αμήν  scha

.......