7--2--2017------55 ---ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ Μεταφορά της Αγίας Γραφής Σπύρου Φίλου-------Ο Θεός κρίνει κατά αλήθεια. Ξέρουμε δε ότι η κρίσης του Θεού είναι κατά αλήθεια εναντίον των πραττόντων τα τοιαύτα.


ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ 23-1--2017

Ο ΓΕΝΑΡΗΣ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΟΛΟ ΣΥΝΝΕΦΑ ΕΙΧΑΜΕ
55 
Β΄ ΠΩΣ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ
1/. Ο Θεός κρίνει κατά αλήθεια. Ξέρουμε δε ότι η κρίσης του Θεού είναι κατά αλήθεια εναντίον των πραττόντων τα τοιαύτα.
Ρωμαίους 2:2
2 Ξέρουμε, μάλιστα, ότι η κρίση τού Θεού είναι σύμφωνη με την αλήθεια, ενάντια σ' εκείνους που κάνουν αυτού τού είδους τα πράγματα.
Αποκάλυψης 19:2
2 δεδομένου ότι, οι κρίσεις του είναι αληθινές και δίκαιες· επειδή, έκρινε τη μεγάλη πόρνη, η οποία έφθειρε τη γη με την πορνεία της, και εκδίκηση από το χέρι της το αίμα των δούλων του. ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ 23-1--2017

Ο Θεός είναι πάνσοφος. Ποτέ  δεν εξαπατάται
Γνωρίζει τις βουλές (σκέψεις) των καρδιών των ανθρώπων.
Ακούει λόγια που βγαίνουν απ’ τα χείλη τους. παρατηρεί τα έργα των χειρών τους. οι κρίσεις Του είναι ακριβείς.
Σημειώνει με ακρίβεια κάθε αθέτηση του αποκεκαλυμμένου
Θελήματος Του. Δεν  εννοεί καμία συγκάλυψη ή απόκρυψη των γεγονότων. Η προειδοποίησης του Μωϋσέως προς τον Ισραήλ αντανακλά την δικαία κρίση του Θεού.
Αριθμοί 32:23
23 αν, όμως, δεν κάνετε έτσι, δέστε, θα αμαρτήσετε μπροστά στον Κύριο, και να είστε βέβαιοι ότι η αμαρτία σας θα σας βρει·

2/. Ο Θεός δεν κάνει εξαιρέσεις. Αυτός:
Ρωμαίους 2:6
6 ο οποίος θα αποδώσει σε κάθε έναν σύμφωνα με τα έργα του·
….
Κανείς δεν θα ξεφύγει από του ν’ ακούσει κάποια γι’ αυτόν
Δικαστική απόφαση. Αυτή  είναι μια παγκοσμίου εκτάσεως αρχή και αιωνίου ισχύος.
….
3/. ο Θεός δεν επηρεάζεται στην κρίση Του, όπως οι άνθρωποι από προσωπικές διακρίσεις.
Ρωμαίους 2:11
11 Δεν υπάρχει, βέβαια, προσωποληψία από μέρους τού Θεού·
….
Επομένως δεν θα μπορέσει ίσως κάποιος να πει: «Μα Κύριες δεν γνωρίζεις ότι είμαι το παιδί εκείνης της πολύ πιστής σε Σένα μητέρας και εκείνου του ευσεβούς πατέρα; Ασφαλώς θα πρέπει αυτό υπ’ όψιν σου όπως επίσης το περιβάλλον και τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες έζησα».
2--2--2017--ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΚΑΙ Ο ΦΛΕΒΑΡΗΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΛΟΣΥΝΝΕΦΑ

Όμως όχι. Ο Αδάμ το πρώτο αριστούργημα του Θεού όταν αμάρτησε αμέσως εκρίθη. Εξεδιώχθη απ’ την Εδέμ. Ο προκατακλυσμιαίος κόσμος επίσης εκρίθη για τις αμαρτίες του. Υπέστη το δια κατακλυσμού θάνατο. Τα έθνη που αμάρτησαν στην Βαβέλ εκρίθησαν με αποτέλεσμα την μεταξύ τους σύγχυση των γλωσσών και τον διασκορπισμό τους.
Ο λαός Ισραήλ λύπησε τον Θεό με τα άνομα έργα του και φέρθηκε αιχμάλωτος στην Βαβυλώνα. Οι Ιουδαίοι αμάρτησαν απορρίπτοντας τον Μεσσία τους το δε αίμα του είναι ακόμα «επί τας κεφαλάς των».
Καμία λοιπόν επέμβασης προς εξευμένιση του Θεού δεν μπορεί να εμποδίσει την εκτέλεση της θείας Του κρίσεως.
2--2--2017--ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ

4/. Ο Θεός κρίνει τα εσωτερικά των ανθρώπωνόπως ακριβώς και τα έργα τους.
Ρωμαίους  2:16
16 κατά την ημέρα, όταν ο Θεός θα κρίνει τα κρυφά των ανθρώπων διαμέσου τού Ιησού Χριστού, σύμφωνα με το ευαγγέλιό μου..
….
Ο Κύριος γνωρίζει ότι γίνεται στο σκότος όπως γίνεται στο φως. Η όρασης Του εισέρχεται και μέσα στους χώρους της ανθρώπινης φαντασίας. Ο άνθρωπος βλέπει συνήθως μόνο το εξωτερικό των συνανθρώπων του. Ή πολύ - πολύ μαντεύει τις σκέψεις και τα ελατήρια τους. Αλλά  ο Θεός ερευνά τα βάθη τους. γνωρίζει και δοκιμάζει την καρδιά τους. Τα πιο ιερά ανείπωτα  και κρυμμένα μυστικά τους είναι γι Αυτόν  ένα ανοιχτό βιβλίο.
4--2--2017 ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ

Λουκάς  12:2-3
2 Αλλά, δεν είναι τίποτε σκεπασμένο, που δεν θα ξεσκεπαστεί· και κρυφό, που δεν θα γίνει γνωστό.
3 Γι' αυτό, όσα είπατε μέσα στο σκοτάδι, θα ακουστούν μέσα στο φως· και ό,τι μιλήσατε στο αυτί μέσα στα εσώτερα δωμάτια, θα κηρυχθεί επάνω από τις ταράτσες.
………….
Γ΄ ΠΟΣΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΡΙΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;
   Μερικοί φαίνεται να πιστεύουν πως κάποια μέρα όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτου ηλικίας φυλής  καταστάσεως πίστεως ή απιστίας θα σταθούν στην ίδια δικαστική έδρα όπου θα αναγνωσθούν οι ετυμηγορίες θα ψηφιστούν οι δικαστικές αποφάσεις και θα επιδοθούν τα βραβεία και θα εκτελεστούν οι ποινές. Διαβάζουμε δε σχετικά με αυτό ότι πράγματι θα υπάρξει κάποια μέρα «ημέρα οργής…»
4--2--2017 ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ

Ρωμαίους 2:5
5 Εξαιτίας, όμως, της σκληρότητάς σου και της αμετανόητης καρδιάς, θησαυρίζεις για τον εαυτό σου οργή κατά την ημέρα τής οργής και της αποκάλυψης της δικαιοκρισίας τού Θεού,
….
Στην ομιλία του προς τους Αθηναίους ο Απ. Παύλος είπε:
Πράξεις 17:31
31 επειδή, προσδιόρισε ημέρα, κατά την οποία πρόκειται να κρίνει την οικουμένη με δικαιοσύνη, διαμέσου ενός άνδρα, που τον διόρισε, και έδωσε γι' αυτό βεβαίωση σε όλους, ανασταίνοντάς τον από τους νεκρούς.
4--2--2017 ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ

Ο Πέτρος ομιλεί περί της ημέρας Κρίσεως και απώλειας των ασεβών ανθρώπων.
Β΄ Πέτρου 3:7
7 οι δε σημερινοί ουρανοί και η γη, είναι αποταμιευμένοι διαμέσου τού ίδιου λόγου, καθώς φυλάγονται για τη φωτιά κατά την ημέρα τής κρίσης και της απώλειας των ασεβών ανθρώπων.
….
Ο Ιούδας επίσης γράφει δια την κρίση της μεγάλης ημέρας.
Ιούδας 1: 6
6 και αγγέλους, οι οποίοι δεν φύλαξαν το δικό τους αξίωμα, αλλά εγκατέλειψαν το ίδιο τους κατοικητήριο, τους φύλαξε με παντοτινά δεσμά κάτω από το σκοτάδι, για την κρίση τής μεγάλης ημέρας·4--2--2017 ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ

Μερικοί λοιπόν διαβάζοντας τα παραπάνω χωρία της Γραφής και άλλα σχετικά με αυτά σχηματίζουν την εσφαλμένη αντίληψη ότι θα έλθει κάποια μέρα γενικής κρίσεως για όλους τους ανθρώπους. Ο όρος «ημέρα κρίσεως της οικουμένης» ή «κρίσης της μεγάλης ημέρας» δείχνει όχι ότι όλοι οι άνθρωποι θα κριθούν τον ίδιο καιρό και κάτω από τις ίδιες συνθήκες αλλ’ απλώς ότι όλοι θα περάσουν από κρίση. Όπως ο ορειβάτης συχνά αναφέρεται σε μία κορφή όταν θέλει κάτι να πει παρ’ όλο που γνωρίζει ότι ολόγυρα απ’ αυτήν υπάρχουν πολλές άλλες χαμηλότερες τις οποίες πρέπει να προσπεράσει για να φθάσει εκεί έτσι και ο Λόγος του Θεού ομιλεί για την «ημέρα κρίσεως» η οποία όμως αποτελείται απ’ τις διάφορες ώρες της που διαφέρει η μία από την άλλη.
4--2--2017 ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ

………………..