3--2--2016--------10 ------10-Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ( Υπό Ανδρέα Τσαγκαλίδη) Εκδόσεις «Ο Λόγος» ------------Αυτός απέθανε για μας για να λάβουμε την επαγγελία του Πνεύματος (Γαλάτας 3:13—14). 13 Ο Χριστός μάς εξαγόρασε από την κατάρα τού νόμου, καθώς έγινε κατάρα για χάρη μας· επειδή, είναι γραμμένο: «Επικατάρατος καθένας που κρεμιέται επάνω σε ξύλο». 14 Για νάρθει στα έθνη η ευλογία τού Αβραάμ διαμέσου τού Ιησού Χριστού, ώστε να λάβουμε την υπόσχεση του Πνεύματος διαμέσου τής πίστης.



10  

6/. Αυτός απέθανε για μας για να λάβουμε την επαγγελία του Πνεύματος
 (Γαλάτας 3:13—14).
13 Ο Χριστός μάς εξαγόρασε από την κατάρα τού νόμου, καθώς έγινε κατάρα για χάρη μας· επειδή, είναι γραμμένο: «Επικατάρατος καθένας που κρεμιέται επάνω σε ξύλο».
14 Για νάρθει στα έθνη η ευλογία τού Αβραάμ διαμέσου τού Ιησού Χριστού, ώστε να λάβουμε την υπόσχεση του Πνεύματος διαμέσου τής πίστης.

Αυτός εξαγόρασε την ελευθερία μας από την κατάρα του Νόμου για να λάβουμε την δωρεά του Αγίου Πνεύματος. Η Πεντηκοστή ήταν στο Γολγοθά. Η δύναμης του Αγίου Πνεύματος έχει εξασφαλισθεί για μας δια της δυνάμεως του θανάτου Του και της αναστάσεως Του.
Διδασκόμαστε εδώ ότι κανείς δεν μπορεί να λάβει την επαγγελία του Πνεύματος εντός εκτός εάν έχει λυτρωθεί από την κατάρα δι’ Αυτού που έγινε κατάρα για μας. Το αίμα του Χριστού πρέπει κατά πρώτον να καθαρίσει την καρδιά προτού το ευλογημένο Άγιο Πνεύμα μπορέσει να κατοικήσει εκεί. Το αίμα του Χριστού προμηθεύει κάθε πνευματική ευλογία για μας και το άγιο Πνεύμα έρχεται για να μας βοηθήσει στην πνευματική απόλαυση των ευλογιών αυτών και να εργαστεί μέσα μας και με εμάς εκείνο που είναι ευάρεστο(αρεστό) ενώπιον του Θεού.
Αυτός πέθανε να μας σώσει από τις αμαρτίες μας. Όχι μόνο για να διαφύγουμε την επερχόμενη οργή αλλά για να γίνουμε Ναοί του Αγίου Πνεύματος και μάρτυρες Αυτού.(του Χριστού)

(Πράξεις 1:8).
8 αλλά, θα πάρετε δύναμη, όταν έρθει επάνω σας το Άγιο Πνεύμα· και θα είστε μάρτυρες για μένα και στην Ιερουσαλήμ και σε ολόκληρη την Ιουδαία και στη Σαμάρεια, και μέχρι το τελευταίο άκρο τής γης.
……………..
 Η υπόσχεσης του Πατρός περί Πνεύματος όπως και η σωτηρία μας λαμβάνεται δια πίστεως.
7/. Απέθανε για μας για να γίνει ο Κύριος του θανάτου και της ζωής.
«Επειδή δια τούτο ο Χριστός και απέθανε και ανέζησε δια να είναι Κύριος και νεκρών και ζώντων»

(Ρωμαίους 14:9).
9 Επειδή, γι' αυτό ο Χριστός και πέθανε και αναστήθηκε και ξανάζησε, για να είναι Κύριος και νεκρών και ζωντανών.
…………..
Αυτός ταπείνωσε τον εαυτό Του τόσο χαμηλά και ο Θεός Τον ύψωσε. Αυτός που ήταν άσημος τώρα είναι στεφανωμένος ως Κύριος των όλων. Μας λύτρωσε δια του αίματος Του για να γίνει ο Κύριος της ζωής μας. «Δεν ανήκετε εις εαυτούς». Μας εξαγόρασε για να είμαστε ο ιδιαίτερος Του θησαυρός που δόθηκε ελεύθερα και ολοκληρωτικά στη διάθεση Του.

Τι ευλογημένο προνόμιο να ανήκεις σ’ Αυτόν ο Οποίος δια των παθημάτων και του θανάτου υψώθη πάνω απ’ όλα έχοντας όλη την εξουσία στον ουρανό και στη γη και ο Οποίος επιθυμεί και απαιτεί το σωστό και να μας απαλλάξει από όλη τη ζωή μας για το δικό μα αιώνιο καλό και για τη δική Του αιώνια δόξα. Εάν ο Χριστός είναι ο Λυτρωτής σου είναι επίσης και ο Κύριος σου. Δια του θανάτου Του είχε γίνει ο Κύριος ζώντων και νεκρών. Μόνον εκείνοι που είναι ζώντες εν Θεώ μπορούν να τον έχουν ως Κύριο τους. Εκείνοι που πέθαναν στις αμαρτίες τους θα Τον ομολογήσουν ως Κύριό όταν Τον συναντήσουν στο
Θρόνο της κρίσεως. 

Ας είναι η εξουσία της σου επί των ώμων Του τώρα. Ας λάβει ο Κύριος ο Λυτρωτής σου και Θεός σου την πρέπουσα θέση στο θρόνο της καρδιάς σου και η βασιλεία Του θα έλθει μέσα σου και το θέλημα Του θα γίνει στην επίγεια ζωή σου όπως γίνεται στον Ουρανό. Για το σκοπό αυτό «ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός απέθανεν υπέρ ημών ίνα είτε αγρυπνούμε είτε κοιμώμεθα ζήσωμεν μετ’ Αυτού»

(Α΄ Θεσσαλονικείς 5:10).

10 ο οποίος πέθανε για χάρη μας, ώστε, είτε αγρυπνούμε είτε κοιμόμαστε, να ζήσουμε μαζί του.




...................................