10---ΚΑΙ--1—2—2017—ΣΑΒΒΑΤΟ-------ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ- ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ



11—2—2017—ΣΑΒΒΑΤΟ
Ο  ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ( Υπό Ανδρέα Τσαγκαλίδη)
02
Διαβάζοντας τον σταυρό του Χριστού μπορούμε να δώσουμε την δόξα όλη στον λυτρωτή μας μαθαίνοντας τα μεγαλεία του που έκανε αυτήν την σωτηρία στον άνθρωπο που δεν την άξιζε. Σταγόνα- σταγόνα για τον καθ’ ένα μας έχυσε το αίμα του. Διαβάζοντας το μαθαίνουμε μέσα απο τον Λόγο του και αδελφούς που ήταν αφιερωμένοι στον σ’ Αυτόν.
Αυτός είναι ο Θεός της αιώνιας αγάπης.

Η ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ
02--
Ο συγγραφέας της Βίβλου είναι το Άγιον Πνεύμα του Θεού. Οι σελίδες της είναι η αυθεντική γραπτή αποκάλυψης της θείας φύσεως και των θείων σχεδίων.

Α΄ Η ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΘΕΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΤΗΣ

  Τον σοβαρό, δυστυχώς  δε και πλέον Αδιαφιλονίκητο θέμα γύρω από την Βίβλο είναι το αν πράγματι αυτή έχει εμπνευστή ολόκληρη η εν μέρη απ’ τον Θεό. στους πρώτους αιώνας μετά Χριστόν το ζήτημα που απορρόφησε το ενδιαφέρον της εκκλησίας αφορούσε τα πρόσωπα της Τριαδικής Θεότητος. 

Στον δέκατο έκτο αιώνα το επίμαχο πρόβλημα ήταν η υπέρτατη εξουσία ανήκε στον Θεό ή στον Παπισμό. Στον εικοστό όμως αιώνα το θέμα της θεοπνευστίας της Βίβλου και είναι το συγκεκριμένο και οριστικό πια σημείο του αγώνος.
 Η άποψης της Θεοπνευστίας ολοκλήρου της Βίβλου την οποία σύσσωμος στο παρελθόν η εκκλησία υπεστήριζε, έχει σήμερα σε μεγάλη κλίμακα εγκαταλειφθεί. Οι άνθρωποι την υποκατέστησαν με μια αμυδρά ακρωτηριασμένη και ασθενική άποψη ότι η Βίβλος απλώς περιέχει Λόγον Θεού.

 Με τον ισχυρισμό αυτό ότι δηλαδή η Βίβλος απλώς περιέχει Λόγον Θεού, ουσιώδη δόγματα της χριστιανικής πίστεως έχουν παραμερισθή όπως π.χ. η άσπορος σύλληψης του Χριστού , η Θεότης Του, τα θαύματα Του, η δι αντικαταστάσεως τιμωρία του αμαρτωλού, η σωματική του Κυρίου ανάστασης. Η κάμηλος της απιστίας στεγάστηκε κάτω από μια σκηνή στην οποία οδηγήθηκε δια της οδού της αρνήσεως της θεοπνευστίας της Βίβλου. Σε  πόσους στ’ αλήθεια θρησκευτικούς κύκλους σήμερα υπάρχει μόνο η κατοχή της σκηνής που βλέπει την περί Χριστού αλήθεια κι’ εκθέτει σε κίνδυνο τις πολύτιμες ψυχές!

  Για να επανακτήσει λοιπόν ο Χριστιανικός κόσμος την αξιοπρέπεια του πρέπει η εκκλησία να επιστρέψει στην πίστη ότι ο Θεός μίλησε καθαρά στον Λόγο Του, και ότι ο άνθρωπος
μακριά απ’ την αποκάλυψη Του  αυτή στερημένος πάσης ελπίδος.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

……….
10—2—2017—ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ

Διαβάζοντας τον σταυρό του Χριστού μπορούμε να δώσουμε την δόξα όλη στον λυτρωτή μας μαθαίνοντας τα μεγαλεία του που έκανε αυτήν την σωτηρία στον άνθρωπο που δεν την άξιζε. Σταγόνα- σταγόνα για τον καθ’ ένα μας.
Αυτός είναι ο Θεός της αιώνιας αγάπης.

Ο  ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ( Υπό Ανδρέα Τσαγκαλίδη)
01
02--Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Ελέχθη ότι η καρδιά του κόσμου είναι η Παλαιστίνη η καρδιά της Παλαιστίνης η Ιερουσαλήμ και η καρδιά της Ιερουσαλήμ ο ναός.

Η καρδιά του χριστιανισμού είναι η Βίβλος η καρδιά της Βίβλου είναι ο Σταυρός και η καρδιά του Σταυρού είναι η καρδιά του Θεού. μια καρδιά γεμάτη από τρυφερό πόνο για τον πλανεμένο αμαρτωλό άνθρωπο μια καρδιά που χτυπήθηκε και συντρίφτηκε την ώρα που έκανε εξιλέωση της δικής μου ενοχής!
Προτού προχωρήσουμε περισσότερο ας ζητήσουμε σιωπηλά το Άγιο Πνεύμα να μας δώσει μια καθαρότερη όραση των θαυμάσιων του Σταυρού και μια βαθύτερη πείρα της μεταμορφωτικής Του δυνάμεως.
Ο Σταυρός του Χριστού είναι το τρομερότερο αλλά και το
ενδοξότερο αντικείμενο που είδαν ποτέ οι άνθρωποι ή οι άγγελοι έξω από την πύλη του Ουρανού.

Στην  (Α΄ Κορινθίους α: 18)διαβάζουμε: «Διότι ο λόγος του σταυρού εις μεν τους απολυμένους είναι μωρία εις ημάς δε τους σωζομένους είναι δύναμης Θεού».
Ο λόγος ή το μήνυμα του σταυρού πιθανόν να μη μπορεί ν’ ακουστεί από ένα μόνο εδάφιο της Γραφής. Αν θέλουμε να λάβουμε το μήνυμα αυτό σε όλη του την πληρότητα και σπουδαιότητα πρέπει να ακούσουμε ολόκληρο τον Λόγο του Θεού σχετικά μ’ αυτό. Το μεγάλο μήνυμα του Σταυρού έχει πολύ παρεξηγηθεί λόγω του τμηματικού τρόπου κατά πόσο κηρύττεται πλήρως το Ευαγγέλιο του Σταυρού. Τούτο θα εξακολουθεί να είναι στους απολυμένους μωρία. Πόσο αποκαλυπτικό είναι αυτό! Είναι ένα σημείο ότι είσαι απολυμένος αν δεν δεις την άπειρη σοφία και δύναμη του Θεού στο Σταυρό του Χριστού.

Ο Λόγος του Σταυρού είναι Λόγος του Θεού περί Σταυρού. Είναι το μήνυμα της αγάπης και της χάρητος σε μας δια του Σταυρού. Τι θαυμαστός Λόγος είναι αυτός! Ας προσπαθήσουμε την βαθύτερη σημασία Του.
SYNEXIZETAI
ΚΙ ΕΔΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΛΑΚΡΟ   -12-12-2016
ΤΑ ΚΕΡΔΥΛΙΑ ΟΡΟΙ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ -12--12-2016--
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΥΛΙΑ ΟΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΣΗ  ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΦΑΛΑΚΡΟ   12--12--2016--  
ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΛΑΚΡΟ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΤΟ  ΒΟΥΝΟ--
12--12--2016---



…………….