28--2--2017-----03--Άνδρες της πίστεως



03----28--2-2017

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ ΑΓ. ΓΡΑΦΗ
Γένεσης 4
7 Αν εσύ ενεργείς σωστά, δεν θα είσαι ευπρόσδεκτος; Αν, όμως, δεν ενεργείς σωστά, στην πόρτα βρίσκεται η αμαρτία. Αλλά, σε σένα θα είναι η επιθυμία του, κι εσύ θα εξουσιάζεις επάνω του.
 Ο Άβελ ανακηρύχθηκε δίκαιος.
Εβραίους 11
1 ΕΙΝΑΙ δε η πίστη, πεποίθηση γι' αυτά που ελπίζονται, βεβαίωση για πράγματα που δεν βλέπονται.
2 Επειδή, μ' αυτή απέκτησαν καλή μαρτυρία οι πρεσβύτεροι.
3 Διαμέσου τής πίστης νοούμε ότι κτίστηκαν οι αιώνες με τον λόγο τού Θεού, ώστε αυτά που βλέπονται δεν έγιναν από εκείνα που φαίνονται.

Όλα αυτά τα είχε ο Άβελ μέσα στην καρδιά του. Ακόμα πιστεύω ότι από τον πατέρα του έμαθε πολλά για την ζωή στον Παράδεισο για την θυσία ολοκαυτώματος και προσφοράς και για την υπόσχεση ενός Σωτήρα που θα σώσει τον άνθρωπο.
Γένεσης 3
15 και θα στήσω έχθρα ανάμεσα σε σένα και στη γυναίκα, κι ανάμεσα στο σπέρμα σου και στο σπέρμα της· αυτό θα σου συντρίψει το κεφάλι, κι εσύ θα του λογχίσεις τη φτέρνα του.
……
Αυτή την πιστή πεποίθηση ελπίδα βεβαίωση μέσα στην καρδιά του για πράγματα που δεν βλέπονται.
Όμως μέσα στην καρδιά του ήταν βεβαιωμένα  και ζούσε με την προσδοκία αυτών που πίστευε. Ονομάστηκε  μέσα στον Λόγο του Θεού Δίκαιος ο Αβελ.

Εβραίους 11
4 Με πίστη ο Άβελ πρόσφερε στον Θεό καλύτερη θυσία παρά ο Κάιν, διαμέσου τής οποίας δόθηκε μαρτυρία ότι ήταν δίκαιος, επειδή ο Θεός έδωσε μαρτυρία για τα δώρα του· και μ' αυτή, παρόλο που πέθανε, μιλάει ακόμα.
Τι λυπηρό για τον Κάιν. Όταν  του μίλησε ο Θεός όχι δεν ελέγχτηκε ούτε έδωσε σημείο μετάνοιας αλλά φέρθηκε και με ασέβεια και θράσος.
Γένεσης 4
9 Και ο Κύριος είπε στον Κάιν: Πού είναι ο Άβελ, ο αδελφός σου; Κι εκείνος είπε: Δεν ξέρω· μήπως φύλακας του αδελφού μου είμαι εγώ;
10 Και ο Θεός είπε: Τι έκανες; Η φωνή του αίματος του αδελφού σου βοά σε μένα από τη γη·

11 και, τώρα, επικατάρατος να είσαι από τη γη, που άνοιξε το στόμα της για να δεχθεί το αίμα του αδελφού σου από το χέρι σου·
12 όταν εργάζεσαι τη γη, στο εξής δεν θα σου δίνει τον καρπό της· περιφερόμενος και φυγάδας θα είσαι επάνω στη γη.
……..
Δεν δοκίμασε καθόλου το έλεος του Θεού να ζητήσει συγνώμη συγχώρεση.
Έβγαλε μόνος του πόρισμα. Ότι αυτό που έκανε ήταν ασυγχώρητο και όποτε δεν είναι ανάγκη να συγχωρεθεί
Δεν έπεσαι στα πόδια του Θεού να βγάλει εκείνος το πόρισμα αν θα συγχωρεθεί η όχι.

Γένεσης 4
13 Και ο Κάιν είπε στον Κύριο: Η αμαρτία μου είναι μεγαλύτερη από ό, τι να συγχωρεθεί·
…..
Αμέσως του είπε ότι είναι και τιμωρός σκληρόκαρδος και ότι θα τον καταδιώκει και δεν θα ξέρει που να κρυφτεί. Δεν θέλησε να γνωρίσει έστω και έτσι την αγάπη και ελεήμονα καρδιά του Θεού.
Έτσι και γίνουμε αιχμάλωτοι του διαβόλου δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα νύχια του όταν του δώσουμε μια μικρή θεσούλα στην καρδιά μας.

Γένεσης 4
14 δες, εσύ με καταδιώκεις σήμερα από το πρόσωπο της γης, και από το πρόσωπό σου θα κρυφτώ, και θα είμαι περιφερόμενος και φυγάδας επάνω στη γη· και οποιοσδήποτε με βρει, θα με φονεύσει.
15 Και ο Κύριος είπε σ' αυτόν: Γι' αυτό, οποιοσδήποτε φονεύσει τον Κάιν θα τιμωρηθεί επταπλάσια. Και ο Κύριος έβαλε ένα σημάδι στον Κάιν, για να μη τον φονεύσει οποιοσδήποτε τον βρει.
16 Και ο Κάιν βγήκε έξω από το πρόσωπο του Κυρίου, και κατοίκησε στη γη Νωδ, προς τα ανατολικά της Εδέμ.
S.cha