27—2—2017—ΔΕΥΤΕΡΑ--------18---Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ---------ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ- ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΦΙΛΟΥ



27—2—2017—ΔΕΥΤΕΡΑ
Ο  ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ( Υπό Ανδρέα Τσαγκαλίδη
18
Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ  ΤΟΥ  ΣΤΑΥΡΟΥ

3/. Ένας θρίαμβος εναντίον του θανάτου.
«Και αυτός παρομοίως μετέλαβεν από των αυτών…δια να ελευθερώσει εκείνους όσοι δια τον φόβον του θανάτου ήσαν δια παντός του βίου υποκείμενοι εις την δουλείαν»
(Εβραίους β:14—15). Η αμαρτία κερδίζει θάνατο και ο φόβος του θανάτου δεσμεύει την ελευθερία του ανθρώπου σε όλη του τη ζωή. Θάνατος πάντοτε σημαίνει χωρισμό. Πνευματικός θάνατος χωρισμός από τον Θεό τον αρχηγό και δοτήρα όλης της πνευματικής ζωής. Ο θάνατος του Χριστού είναι θάνατος του φόβου του θανάτου όλων εκείνων που πιστεύουν σ’ Αυτόν.

Ο Παύλος γράφοντας προς τονΤιμόθεο λέγει: Ο Σωτήρ ημών Ιησούς Χριστός κατήργησε μεν τον θάνατον έφερε δε εις φως την ζωήν και την αφθαρσίαν δια του Ευαγγελίου» της καλής αγγελίας του θανάτου και της Αναστάσεως Του.
(Β΄ Τιμόθεος α:10). Εκείνοι  οι οποίοι δια πίστεως είδαν τον Χριστό  γευόμενον θάνατον γι’ αυτούς έχουν την υπόσχεση ότι ποτέ δεν θα γευθούν θάνατον: «Δεν θέλουσιν ιδεί θάνατον». Μπορούν να φωνάξουν θριαμβευτικώς: «Που θάνατε το κέντρον σου; Που Άδη η νίκη σου;» Η αμαρτία είναι το κεντρί του θανάτου αλλά ας είναι χάρις στον Θεό ο οποίος δίνει σε μας νίκη δια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Ο θάνατος κατεβροχήσθη από τη Νίκη του Σταυρού Του (Ησαϊας κε:8).

4/. Ένας θρίαμβος εναντίον του Διαβόλου.
Ο Λόγος του Θεού μας λέγει: «Δια τούτο εφανερώθη ο Υιός του Θεού δια να καταστρέψει τα έργα του Διαβόλου».
(Α΄ Ιωάννου γ:8). Τι είναι το έργο του Διαβόλου; Αυτός είναι ένας απατεώνας και ψεύτης από την αρχή. ο κύριος σκοπός του είναι να εξαπατήσει τους ανθρώπους δια της συσκοτίσεως του νου τους όσον αφορά τα πράγματα του Θεού και του Χριστού. Το έργο του Χριστού είναι να βγάλει από την απάτη τους ανθρώπους δίδοντας σ’ αυτούς το αληθινό φως και την γνώση του αληθινού Θεού.

 Ο σταυρός του Χριστού είναι η αναίρεσης του ψεύδους εκείνου του Διαβόλου που είπε στους πρωτόπλαστους: «Βεβαίως δεν θέλετε αποθάνη». Διότι ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος και ο Χριστός «Πρέπει να πάθει» εάν πρόκειται να αθετηθεί η αμαρτία. Εάν ο Θεός δεν τιμωρήσει την αμαρτία είναι διότι αυτός την τιμώρησε στο πρόσωπο του Υιού Του. όλοι εκείνοι που πιστεύουν στον Κύριο Ιησού Χριστό ελπίζοντας στην αποτελεσματικότητα του απολυτρωτικού Του αίματος έχουν ελευθερωθεί από την απάτη και την δολιότητα του Διαβόλου και είναι ελεύθεροι για πάντα στη Βασιλεία του Θεού. Το έργο του Διαβόλου θα είναι απολύτως άστοχο στην περίπτωση εκείνων που  «καυχώνται εις τον Σταυρόν».  Αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο εναντίον του οποίου ο Διάβολος ούτε τα έργα του θα είναι ποτέ ικανά να σταθούν.

5/. Ένας θρίαμβος εναντίον του ίδιου του Διαβόλου.
Ο Ιωάννης μας λέγει ότι άκουσε «φωνήν μεγάλην λέγουσαν εν τω ουρανώ  κατερρίφθη ο κατήγορος των αδελφών ημών ο κατηγορών αυτούς ημέραν και νύκτα. Και αυτοί ενίκησαν αυτόν δια το αίμα του Αρνίου» (Αποκάλυψης ιβ: 10—11). Το αίμα του Αρνίου θριαμβεύει όλων των κατηγοριών του Διαβόλου και έχει δύναμη να τον εκσφενδονίσει κάτω από
Την υπερέχουσα θέση του από την οποία πλέον είναι εντελώς
Ανίσχυρος να πειράξει. Δια του αίματος του Αρνίου ο Διάβολος και οι κατήγοροι του μπορούν να εκσφενδονιστούν από την ψυχή εκείνη για την οποία ο Χριστός πέθανε. 

Το κέντημα της πτέρνας του Χριστού υπό του Σατανά έφερε την συντριβή της κεφαλής του Σατανά υπό του Χριστού(Γένεσης γ:15). Το κέντημα της πτέρνας του Χριστού ίσως να τον εμπόδισε στο γήϊνο περπάτημα του μεταξύ των ανθρώπων αλλά η συντριβή της κεφαλής του σατανά ήταν η κατασύντριψη του θρόνου της βασιλείας του και της δυνάμεως του. Αντισταθείτε στο  Διάβολο και θέλει φύγει από σας.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Ο ΤΑΣΟΣ ΜΟΥ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΞΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ