21-1-2021-Πεμπτη

03--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ –SCha



21-1-2021-Πεμπτη
03--ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ –SCha
Καλημέρα σε όλους
Θα βάλω κάποια πράγματα που λέει ο Ησαΐας. Με έβαλαν σε σκέψεις. Προφητείες είναι βέβαια και απευθύνετε για τότε στον λαό Ισραήλ αλλά και στον καθέν μας και εμάς ακόμα που λεγόμαστε εκκλησία του η νύμφη του.
 Ησαΐας 64:
6 Όλοι, πραγματικά, γίναμε σαν ένα ακάθαρτο πράγμα, και όλη η δικαιοσύνη μας είναι σαν ένα ρυπαρό ιμάτιο· γι' αυτό, όλοι πέσαμε σαν το φύλλο, και οι ανομίες μας μάς άρπαξαν όπως ο άνεμος.
7 Και δεν υπάρχει εκείνος που επικαλείται το όνομά σου, αυτός που σηκώνεται για να πιαστεί από σένα· επειδή, έκρυψες το πρόσωπό σου από μας, και μας αφάνισες, διαμέσου των ανομιών μας.
8 Αλλά, τώρα, Κύριε, εσύ είσαι ο Πατέρας μας· εμείς είμαστε ο πηλός, κι εσύ ο Πλάστης μας· και όλοι είμαστε το έργο των χεριών σου.
9 Μη οργίζεσαι υπερβολικά, Κύριε, ούτε να θυμάσαι πάντοτε την ανομία· και, τώρα, επίβλεψε, παρακαλούμε· όλοι είμαστε λαός σου.
Ησαΐας 5:
1 ΤΩΡΑ θα ψάλω στον αγαπημένο μου ένα τραγούδι τού αγαπητού μου για τον αμπελώνα του.
Ο αγαπημένος μου είχε έναν αμπελώνα επάνω σε παχύτατο λόφο.
2 Και τον έφραξε ολόγυρα, και συγκέντρωσε απ' αυτόν τις πέτρες, και τον φύτεψε με τα πλέον εκλεκτά κλήματα, και έκτισε στο μέσον του έναν πύργο, κι ακόμα κατασκεύασε μέσα σ' αυτόν ένα πατητήρι· και περίμενε να κάνει σταφύλια, αλλά έκανε αγριοστάφυλα.
3 Και τώρα, κάτοικοι της Ιερουσαλήμ, και άνδρες τού Ιούδα, κρίνετε, παρακαλώ, ανάμεσα σε μένα και στον αμπελώνα μου.
4 Τι ήταν δυνατόν να κάνω ακόμα στον αμπελώνα μου, και δεν του το έκανα σ' αυτόν; Γιατί, λοιπόν, ενώ περίμενα να κάνει σταφύλια, έκανε αγριοστάφυλα;
5 Τώρα, λοιπόν, θα σας αναγγείλω τι θα κάνω εγώ στον αμπελώνα μου· θα αφαιρέσω τον φραγμό του, και θα καταφαγωθεί· θα χαλάσω τον τοίχο του, και θα καταπατηθεί.
.......
Καθώς μελετούσα αυτό το κομμάτι είδα δεν διαφέρουμε από τον τότε λαό του Ισραήλ.
Και στα είδωλα δεν διαφέρουμε και σε ότι κάνουν τα έθνη πάλι δεν διαφέρουμε. Ας βάλλουμε σε σκέψη τον εαυτό μας να το δούμε.
Αυτοί τα έλεγαν προσκύνημα εμείς τα λέμε κοινωνικές υποχρεώσεις. Δεν θα πω παραπέρα.
Χαιρόμαστε τώρα που είναι κλειστές οι εκκλησίες; Όχι βέβαια μα αν δεν επιστρέψουμε στην πρώτη αληθινή εκκλησία στην πρώτη αγάπη που είχαν οι αδελφοί μας θα πάμε χειροτέρα. Να αφήσουμε αδέλφια τις κλίκες να αφήσουμε πίσω μας ότι δεν ευαρεστεί τον Κύριο μας. Αν  δεν έχουμε τον Κύριο δεν είμαστε τίποτα μηδενικά ήμαστε (και τα μηδενικά έχουν αξία )άρα σκουπίδια όπως λέει ο απ. Παύλος πολύ καλά. Να  το πάρουμε είδηση τα κυριλέ και τα δήθεν δεν περνούν την πόρτα του ουρανού. Ταπείνωση αληθινή και γόνατα θέλει ο Κύριος.
Να αγαπήσουμε ο ένας το άλλον να μην κοιτούμε τα αρνητικά των αδελφών γιατί κι εμείς στα μάτια του Κυρίου μας δεν είμαστε καλύτεροι.
ΙΩΑΝΝΗΣ Α΄2:
9 Εκείνος που λέει ότι είναι μέσα στο φως, αλλά μισεί τον αδελφό του, είναι μέχρι τώρα μέσα στο σκοτάδι.
10 Εκείνος που αγαπάει τον αδελφό του μένει μέσα στο φως, και σκάνδαλο σ' αυτόν δεν υπάρχει.
11 Εκείνος, όμως, που μισεί τον αδελφό του είναι μέσα στο σκοτάδι και περπατάει μέσα στο σκοτάδι, και δεν ξέρει πού πηγαίνει, επειδή το σκοτάδι έχει τυφλώσει τα μάτια του.
...................
Σκεπτόμουν  για να σταθεί ο Ιερέας Ζαχαρίας μπροστά στον Θεό όσο δίκαιος και να ήταν φορούσε βρώμικο ιμάτιο. Και  για να μπορέσει να τον ιδεί του φόρεσαι νέο καινούργιο ιμάτιο λαμπρό αστραφτερό.
Ζαχαρίας 3:4 Και απεκρίθη και είπε προς τους ισταμένους ενώπιον αυτού, λέγων, Αφαιρέσατε τα ιμάτια τα ρυπαρά απ' αυτού· και προς αυτόν είπε, Ιδού, αφήρεσα από σου την ανομία σου και θέλω σε ενδύσει ιμάτια λαμπρά·
...................
Αυτό έκανε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός σε εκείνον που πίστεψε ότι εξαγοράστηκε με το αίμα του σταυρού. Μας  φόρεσαι και κάλυψε την αμαρτία μας με φόρεμα λαμπρό που είναι το Πνεύμα το Άγιο. Ποτέ να μην το ξεχνούμε αυτό.
Αδέλφια βρισκόμαστε προ των θυρών να έρθει ο Χριστός.
 Να πεινάσουμε για Χριστό που είναι ο Λόγος του Θεού.
Ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί σαν εκκλησία να βλέπουμε με αγάπη και καθαρότητα τους άλλους.
Ο Κύριος να μας ελέγξει όλους αρχή από μένα διότι ποτέ δεν ήμουν όπως με ήθελε.
Είμαστε στον κόσμο πρεσβευτές του και πρέπει να δείχνουμε την καλή εικόνα του Χριστού και τι πρεσβεύει.
Κορινθίους Β' 5:
20 Είμαστε, λοιπόν, πρεσβευτές υπέρ τού Χριστού, ωσάν ο Θεός να σας παρακαλούσε μεταχειριζόμενους εμάς· δεόμαστε, λοιπόν, υπέρ τού Χριστού, συμφιλιωθείτε με τον Θεό.
Με αγάπη Χριστού και ευλογία του αμήν
S.Cha
..................................