8--1--2018----28--- ΣΠΥΡΟΥ ΖΩΔΙΑΤΗ H ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 


 ΠΑΙΧΝΙΣΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ

28

 Έτσι είναι και ο Χριστός. Εάν δεν τον δεχθείτε προσωπικός. Τον λάβετε μέσα στην καρδιά σας γευθείτε την άφθονη χάρι Του στη ζωή σας δεν είναι δυνατόν να αντιληφτείτε τι σημαίνει η ψυχική ειρήνη την οποία προσφέρει. Πολλοί νομίζουν πως είναι ανάγκη να κάμουν πολλά πράγματα δια να δοκιμάσουν τον Χριστό και την προσφερόμενη σωτηρίαν.   Πόσον απατώνται. Δύο είναι αι αλήθειαι που πρέπει να αναγνωρίσεις εάν θέλεις να σωθείς. Πρώτον ότι είσαι αμαρτωλός ότι εγεννήθης τοιούτος άσχετα αν δεν διέπραξες κανένα μεγάλο και τρομερό έγκλημα. Όλοι είμεθα εκ φύσεως τέκνα οργής. Δεύτερον ότι ο Χριστός είναι ο μόνος Σωτήρ ικανός να μας σώσει από τις αμαρτίας μας.
Αι δύο αυταί αναγνωρίσεις συνοδευόμεναι με μιαν ειλικρινή μετάνοιαν θα φέρουν την ειρήνην αυτήν την οποίαν ο Χριστός υπόσχεται. Αυτή είναι η εσωτερική ατομική ειρήνη. Όταν όμως ο Χριστός γίνει βασιλεύς της καρδιάς μας αμέσως αρχίζουν αι συγκρούσεις με το περιβάλλον μας το αμαρτωλό το περιβάλλον του σπιτιού της εργασίας της κοινωνικής ζωής και πολλές φορές και αυτής της Εκκλησίας. Η προς τον Χριστόν πίστις μας δημιουργεί ειρήνην με τον Θεόν αλλά κηρύττει πόλεμον κατά της αμαρτίας που εκχυλίζει πέριξ μας.(γύρω μας).
Οι γονείς μας δυνατόν να μας πετάξουν από το σπίτι ο σύζυγος ή η σύζυγος μας να θέλουν να μας χωρίσει τα παιδιά μας να μας αποκηρύξουν και να μη θέλουν να μας ξαναδούν τα’ αδέλφια μας να μας βλάψουν γιατί; Διότι δεχθήκαμε τον Χριστόν εις την καρδιά μας.  Η σωτηρία και αναγέννησης μας παρεξηγείται ως αλλαξοθρησκεία. Τέτοια παραδείγματα έχομε άφθονα. Ας συνοψίσομε όμως  όλα εις τους λόγους του Χριστού. «Μη νομίστε ότι ήλθον να βάλω ειρήνην επί την γην δεν ήλθον να βάλω ειρήνην αλλάΜάχαιραν.
Διότι ήλθον να διαχωρίσω τον άνθρωπον κατά του πατρός αυτού και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής. Και εχθροί του ανθρώπου θέλουσιν είσθαι οι οικιακοί αυτού. Όστις αγαπά πατέρα ή μητέρα υπέρ εμέ δεν είναι άξιος εμού. Και όστις δεν λαμβάνει τον σταυρόν αυτού και ακολουθεί οπίσω μου δεν είναι άξιος εμού
»

(Ματθαίος 10: 34—38).
34 Μη νομίσετε ότι ήρθα να βάλω ειρήνη επάνω στη γη· δεν ήρθα να βάλω ειρήνη, αλλά μάχαιρα.
35 Επειδή, ήρθα να διαχωρίσω άνθρωπο ενάντια στον πατέρα του, και θυγατέρα ενάντια στη μητέρα της, και νύφη ενάντια στην πεθερά της.
36 Και εχθροί τού ανθρώπου θα είναι οι άνθρωποι του σπιτιού του.

37 Όποιος αγαπάει πατέρα ή μητέρα περισσότερο από μένα, δεν είναι άξιος για μένα· και όποιος αγαπάει γιο ή θυγατέρα περισσότερο από μένα, δεν είναι άξιος για μένα.

38 Και όποιος δεν παίρνει τον σταυρό του, και ακολουθεί πίσω από μένα, δεν είναι άξιος για μένα.






......