27--1--2018----58----ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



58
Γ΄ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ
  Εις τις ιδιωτικές υποθέσεις των παιδιών Του ο Θεός
Χρησιμοποιεί αγγέλους προκειμένου να τα βοηθήσει και να εκτελέσει γι αυτά ειδικούς θείους σκοπούς Του.
Μεταξύ λοιπόν των υπηρεσιών που αναλαμβάνουν οι άγγελοι είναι οι εξής:
1/. Εκτελούν κρίσεις και σκοπούς του Θεού.
Ένας άγγελος έφραξε τον δρόμο του Βαλαάμ:
«22 Και εξήφθη η οργή του Θεού ότι υπήγε· και εστάθη άγγελος Κυρίου εν τη οδώ έμπροσθεν αυτού, διά να εναντιωθή εις αυτόν· αυτός δε εκάθητο επί της όνου αυτού και δύο δούλοι αυτού ήσαν μετ' αυτού»·

Αριθμοί 22
22 Και άναψε η οργή τού Θεού ότι πήγε· και ένας άγγελος του Κυρίου στάθηκε στον δρόμο του, μπροστά του, για να του εναντιωθεί· κι αυτός καθόταν επάνω στο γαϊδούρι του, και ήσαν μαζί του δύο δούλοι·
….
Η Γραφή μας λέγει ότι στο τέλος του αιώνος τούτου:
 «41 Θέλει αποστείλει ο Υιός του ανθρώπου τους αγγέλους αυτού, και θέλουσι συλλέξει εκ της βασιλείας αυτού πάντα τα σκάνδαλα και τους πράττοντας την ανομίαν,»·

Ματθαίος 13
41 ο Υιός τού ανθρώπου θα στείλει τούς αγγέλους του, και θα μαζέψουν από τη βασιλεία του όλα τα σκάνδαλα, και εκείνους που πράττουν την ανομία
….
Ο βασιλεύς Ηρώδης απέθανε εξ’ αιτίας ενός θανατηφόρου χτυπήματος το οποίο ένας άγγελος επέφερε σ’ αυτόν.
«23 Και παρευθύς επάταξεν αυτόν άγγελος Κυρίου, διότι δεν έδωκε την δόξαν εις τον Θεόν, και γενόμενος σκωληκόβρωτος εξεψύχησεν».
Πράξεις 12
23 Κι αμέσως, ένας άγγελος του Κυρίου τον πάταξε, επειδή δεν έδωσε τη δόξα στον Θεό· κι αφού έγινε σκωληκόβρωτος, ξεψύχησε.

….
2/. Οδηγούν τους πιστούς.
Ο Αιθίοπας ευνούχος είχε ανάγκη σωτηρίας. Οι άνθρωποι δεν γνώριζαν τον πόθο της καρδιάς του ο θεός όμως τον γνώριζε. Ένας άγγελος λοιπόν οδήγησε τον Φίλιππο προς τον Αιθίοπα άρχοντα για να ευαγγελισθεί:
«26 Άγγελος δε Κυρίου ελάλησε προς τον Φίλιππον, λέγων· Σηκώθητι και ύπαγε προς μεσημβρίαν εις την οδόν την καταβαίνουσαν από Ιερουσαλήμ εις Γάζαν· αύτη είναι έρημος».

Πράξεις 8
26 Και ένας άγγελος του Κυρίου μίλησε στον Φίλιππο, λέγοντας: Σήκω, και πήγαινε κατά το μεσημβρινό μέρος, στον δρόμο που κατεβαίνει από την Ιερουσαλήμ στη Γάζα· (αυτός είναι έρημος).
…..
3/. Βοηθούν προστατεύουν και ενδυναμώνουν το λαό του Θεού
  Ο Ηλίας έτυχε της φροντίδας ενός αγγέλου καθ’ ον χρόνον
Η Ιεζάβελ τον κατεδίωκε:
«5 Και πλαγιάσας απεκοιμήθη υποκάτω μιας αρκεύθου, και ιδού, άγγελος ήγγισεν αυτόν και είπε προς αυτόν, Σηκώθητι, φάγε».

Βασιλέων Α' 19
5 Και αφού πλάγιασε, αποκοιμήθηκε κάτω από μια άρκευθο, και ξάφνου, ένας άγγελος τον άγγιξε, και του είπε: Σήκω, φάε.
…..
Ο Δανιήλ όταν διασώθηκε απ’ τα στόματα των λεόντων ομολόγησε ότι:
«22 Ο Θεός μου απέστειλε τον άγγελον αυτού και έφραξε τα στόματα των λεόντων και δεν με έβλαψαν, διότι αθωότης ευρέθη εν εμοί ενώπιον αυτού, και έτι ενώπιόν σου, βασιλεύ, πταίσμα δεν έπραξα».

Δανιήλ 6
22 Ο Θεός μου απέστειλε τον άγγελό του, και έφραξε τα στόματα των λιονταριών, και δεν με έβλαψαν· επειδή, βρέθηκε αθωότητα μέσα σε μένα μπροστά του· κι ακόμα, μπροστά σου, βασιλιά, δεν έπραξα κάποιο πταίσμα.