5--1---2018-----27-----ΣΠΥΡΟΥ ΖΩΔΙΑΤΗ H ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Iδού έρχομαι ταχέως !!!

Iδού έρχομαι ταχέως !!! 



27
ΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ;
ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΑ
Κάποτε ο Χριστός είπε εις τους μαθητάς Του. «Μη νομίσετε ότι ήλθον να βάλω ειρήνην επί την γην δεν ήλθον να βάλω ειρήνην αλλά μάχαιραν».
(Ματθαίος 10:34).
35 Επειδή, ήρθα να διαχωρίσω άνθρωπο ενάντια στον πατέρα του, και θυγατέρα ενάντια στη μητέρα της, και νύφη ενάντια στην πεθερά της.
…………………

Οι λόγοι αυτοί ειπώθηκαν από τον ίδιο  τον Χριστό ο οποίος είπε: «Ειρήνην αφήνω εις εσάς ειρήνην την εμήν εις δίδω εις εσάς ουχί καθώς ο κόσμος δίδει σας δίδω εγώ
 (Ιωάννης 14:27).
27 Ειρήνη αφήνω σε σας, ειρήνη τη δική μου δίνω σε σας· όχι όπως δίνει ο κόσμος, σας δίνω εγώ. Ας μη ταράζεται η καρδιά σας μήτε να δειλιάζει.
………………..
 Όταν ο Χριστός εγεννάτο επί της γης ο ύμνος των Αγγέλων ήτο: «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία».
(Λουκάς 2:14).
14 Δόξα στον Θεό εν υψίστοις, και επάνω στη γη ειρήνη, σε ανθρώπους ευδοκίας.
…………….

Μεταξύ των ονομάτων που αποδίδονται εις τον Χριστό εν τη Π.Δ. είναι και του Άρχοντα της Ειρήνης
(Ησαϊας 9:6).
9 Και ολόκληρος ο λαός θα το γνωρίσει, ο Εφραϊμ και ο κάτοικος της Σαμάρειας, που λένε υπερήφανα και με έπαρση καρδιάς:
………………….
Πως είναι δυνατόν ο ίδιος ο Χριστός να λέγει εις το ένα μέρος ότι ήλθε να φέρει μάχαιραν και εις το άλλο να ονομάζεται Άρχων Ειρήνης; Σαν παράδοξα πράγματα φαίνονται αυτά. Ο άπιστος αναζητά τέτοιες φαινομενικές αντιφάσεις εις την Γραφήν δια να καταρρίψει το κύρος και την αυθεντία της.
»Πως είναι δυνατόν λέγουν να πιστεύσουμε εις τον Χριστόν ο οποίος 

  Ολοφάνερα αντιφάσκει δεν εξεύρει τι  λέγει;» Εις τους σοβαρούς όμως εξεταστές του Λόγου του Θεού και τους πνευματικώς διακρίνοντας τας θείας αληθείας τα λόγια αυτά του Χριστού δεν είναι καθόλου παραδοξολογία. Εξεύρομεν ότι όταν ο Χριστός γίνει βασιλεύς των καρδιών μας φέρει την ειρήνην και την γαλήνην μαζί Του.
Γίνεται  ο άρχων της ψυχικής μας ηρεμίας και ο εμψυχωτής ζωής ατάραχου. Είναι δυνατόν για εκείνους που δεν εδέχθησαν ακόμη την σωτηρίαν χάριν του Χριστού να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται. Τρώγω ένα ωραίο εύγευστο πορτοκάλι. Χωρίς να σας δώσω εσάς να το δοκιμάσετε αρχίζω να σας περιγράφω δια λόγων πόσο ωραίο και εύγευστο και γλυκύ και αρωματώδες είναι. Εάν δεν το δοκιμάσετε είναι αδύνατον να αντιληφθείτε πλήρως την γεύση του πορτοκαλιού.





...