29--6---2016-------02--ANTIXRISTOS (Εκδόσεις «οι Νικητές»Κατερίνη)The HERB VANDER LUGT ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ;



02
  Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για την ακριβή έννοια του αριθμού αυτού. Μπορούμε όμως να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι έχει να κάνει με το διάβολο και τους δυό συνεργάτες του το θηρίο και τον ψευδοπροφήτη. Και τα τρία αυτά μέλη «της διαβολικής τριάδας» στερούνται της τελειότητας του θεού. είναι πεπερασμένα και περιορισμένα. Η σατανική αυτή τριάδα είναι μια φτηνή απομίμηση!

«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
            6----------------------6--------------------------6
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Τι γνωρίζουμε-------------Τι δεν ---------------Τι θα πρέπει
                                   Γνωρίζουμε-----------Να κάνουμε
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
ια/.-Τους-----------------ιβ/.-την ακριβή------ιγ/.-Να είμαστε
     καιρούς του----------ημερομηνία---------------Έτοιμοι
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»                                   


  ΙΑ/.—ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ: ΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟΥ
    Ο αντίχριστος ίσως να ζει σήμερα! Πιθανόν να μη φανερωθεί ανοιχτά σαν ένας παγκόσμιος δικτάτορας που μισεί τον Χριστό αν πρώτα ο Ιησούς Χριστός δεν παραλάβει την Εκκλησία Του από τη γη για να είναι μαζί Του στον ουρανό. Το γεγονός αυτό που περιγράφεται στο (Α΄ Θεσσαλονικείς δ:13—18) και συνήθως λέγεται αρπαγή μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή.
  Ξαφνικά χωρίς καμιά προειδοποίηση οι χριστιανοί
θ’ ακούσουν τον ήχο της σάλπιγγας που θα αναγγέλλει τον ερχομό του Χριστού για να παραλάβει τους δικούς Του. την ίδια στιγμή οι πιστοί που έχουν ήδη πεθάνει θα αποκτήσουν τα νέα σώματα τους ενώ οι πιστοί που ζουν θα μεταμορφωθούν.
Τότε όλοι μαζί θα αρπαχθούν στον αέρα και θα φύγουν από αυτή τη γη. Αυτό το δραματικό γεγονός πιθανόν να δημιουργήσει ένα μεγάλο χάος εδώ στη γη και να γίνει αφορμή ώστε να πιστέψουν πολλοί στον Ιησού Χριστό. ταυτόχρονα όμως θα προετοιμάσει τα πλήθη να υποταχθούν άνευ όρων σ’ ένα δυναμικό επίγειο ηγέτη. Ο Παύλος συνέδεσε την αρπαγή με τον Αντίχριστο λέγοντας ότι θα παραμερίσει το μοναδικό εμπόδιο που υπάρχει για να δώσει την ευκαιρία σ’ ένα πλήρες ξέσπασμα του κακού με τη δημόσια εμφάνιση του Αντίχριστου στον κόσμο. Στους χριστιανούς  που νόμιζαν και ανησυχούσαν ότι είχαν ήδη μπει στην περίοδο της μεγάλης θλίψης έγραφε:
  «Ας μη σας εξαπατήσει τις κατ’ ουδένα τρόπον διότι δεν θέλει ελθεί η ημέρα εκείνη εάν δεν έλθει πρώτον η αποστασία και αποκαλυφθεί ο άνθρωπος της αμαρτίας ο υιός της απωλείας ο αντικείμενος και υπεραιρόμενος εναντίον εις πάντα λεγόμενον θεόν ή σέβασμα ώστε να καθίσει εις τον ναόν του Θεού ως θεός αποδεικνύων εαυτόν ότι είναι θεός. Δεν ενθυμείσθαι ότι ενώ ήμην παρ’ υμίν σας έλεγον ταύτα; Και τώρα γνωρίζετε εκείνο το οποίον κωλύει αυτόν ώστε να αποκαλυφθεί εν τω εαυτού καιρώ. Διότι το μυστήριον της ανομίας ήδη ενεργείται μόνον έως να εκβληθή εκ μέσου ο κωλύων τώρα και τότε θέλει αποκαλυφθή ο άνομος».
(Β΄ Θεσσαλονικείς β:3—8).
  Προσέξτε τα λόγια «έως να εκβληθή εκ μέσου ο κωλύων τώρα». Πολλοί κατά καιρούς προσπάθησαν να εξηγήσουν ποιος είναι αυτός που εμποδίζει τον Αντίχριστό να αποκαλυφθεί τώρα. Η επικρατέστερη απάντηση κατά τη γνώμη μας είναι αυτή που υποστηρίζει ότι «ο κωλύων»είναι το Πνεύμα το Άγιο που εργάζεται μέσω της Εκκλησίας του Χριστού. Μέσω των πιστών χριστιανών οι οποίοι είναι το «άλας της γης». Παρεμποδίζει το «μυστήριον της ανομίας».  Από τη στιγμή όμως που η Εκκλησία του Χριστού θ’ αρπαχθεί στον αέρα από τον Κύριο ανοίγεται ο δρόμος για τον Αντίχριστο ν’ αποκτήσει φήμη και δύναμη. 




1Β/. ΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ: ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
  Ενώ γνωρίζουμε ότι ο Αντίχριστος θα αποκαλυφθεί πολύ σύντομα μετά την αρπαγή της Εκκλησίας του Χριστού εν τούτοις δεν μπορούμε με κανένα τρόπο να καθορίσουμε την ακριβή ημερομηνία.

1Β/. ΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ: ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
  Ενώ γνωρίζουμε ότι ο Αντίχριστος θα αποκαλυφθεί πολύ σύντομα μετά την αρπαγή της Εκκλησίας του Χριστού εν τούτοις δεν μπορούμε με κανένα τρόπο να καθορίσουμε την ακριβή ημερομηνία.


1Γ/. ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ: ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ

  Ο καλύτερος τρόπος για να μπορούμε να αντισταθούμε και να νικήσουμε τους σημερινούς αντίχριστους και το πνεύμα του Αντιχρίστου είναι να είμαστε έτοιμοι για την αρπαγή. Ο Ιησούς Χριστός μας παρήγγειλε λέγοντας «Και σεις λοιπόν γίνεσθε έτοιμοι διότι καθ’ ή ώραν δεν στοχάζεσθε έρχεται ο Υιός του ανθρώπου»(Λουκάς ιβ: 40). Ο Απ. Ιωάννης έγραψε: « Αγαπητοί τώρα είμεθα τέκνα Θεού και έτι δεν εφανερώθη τι θέλομεν είσθαι εξεύρομεν όμως ότι όταν φανερωθή θέλομεν είσθαι όμοιοι με αυτόν διότι θέλομεν ιδεί αυτόν καθώς είναι. 
Και πας όστις την ελπίδα ταύτην επ’ αυτόν καθαρίζει εαυτόν καθώς εκείνος είναι καθαρός»(Α΄ Ιωάννης γ:2—3).
Όποιος θέλει να είναι έτοιμος για τον ερχομό του Κυρίου προσπαθεί να ζει μια καθαρή ζωή. Δεν  θέλει να κάνει τίποτα για το οποίο να ντραπεί αν έρθει ξαφνικά ο Κύριος για να τον πάρει. Δεν θα’ θελε να σκέπτεται τίποτα για το οποίο θα ντρεπόταν αν εκείνη τη στιγμή ερχόταν ο Χριστός.

  Όταν ζούμεσε μια διαρκεί ετοιμότητα για την αρπαγή τότε αυτομάτως θ’ αναγνωρίζουμε τους απατεώνες και τους εχθρούς του Ιησού Χριστού. Αυτή είναι η υπόσχεση που μας δίνει το
(Α΄ Ιωάννου β:18—γ:3). Ένας πιστός άνθρωπος του Θεού που ζει μια καθαρή ζωή και βρίσκεται σε επαφή με τον Θεό δια της προσευχής και της μελάτης του Λόγου Του κατέχει το χρίσμα του Αγίου Πνεύματος που θα τον φυλάττει από το να εξαπατηθεί από τους αντίχριστους ή να αιχμαλωτισθεί από το πνεύμα του Αντιχρίστου.

 «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
            6            -              6              -             6
Τι γνωρίζουμε---------------Τι δεν ------------Τι θα πρέπει
----------------------------Γνωρίζουμε----------Να κάνουμε
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨1 α/. Τους καιρούς------1β/.Την ακριβή------1γ/.Να είμαστε
 ------Του----------------------ημερομηνία--------------------έτοιμοι
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨2 α/. Το χάραγμα ----2 β/. Την ταυτότητα----2γ//.Να έχουμε        
--------Του------------------------Του----------------------------διάκριση
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨


2 Α/. ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ: ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ
 Ο άνθρωπος που ονομάζεται Αντίχριστος στη Βίβλο πρώτα θα παρουσιαστεί σαν φίλος του λαού Ισραήλ και σωτήρας του κόσμου. Σιγά-σιγά όμως με την πάροδο του χρόνου θα αποκαλύψει ανοιχτά το φοβερό του μίσος για τον Χριστό και το λαό Του. Αυτή η εχθρότητα θα είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό του. όσον αφορά το χαρακτήρα του θα είναι
απατηλός βλάσφημος σατανικός γεμάτος μέσος και αγριότητα ανήθικος και ειδωλολάτρης.




…………………………..